uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
Misak in 6 gostov

Danes praznuje rojstni dan Neikius (32 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 0
Èlanki > Ostalo
Vodič po SloCartoonu
Avtor: Smail 'Misak' Jušič | 06.06.2004
Registracija-prijava

Vsak registriran uporabnik, ima možnost pošiljanja novic, recenzij, člankov, opisov serij, opisov medijev, vsebino posamezne epizode določene serije. Vsako poslano zadevo pregledajo administratorji. Če je članek zanimiv, ali recenzija kakovostno napisana, jo admini odobrijo, in zadeva se pojavi na strani z vašim nadimkom. V nasprotnem primeru si admini dovolijo spremeniti članek in ga objavijo ali pa zavrnejo. O tem ste obveščeni. Prav tako lahko registrirani uporabniki glasujejo za svoje najboljše risanke, tako da se ustvari nekakšna slovenska lestvica priljubljenosti risank. Torej prva stvar, ki je potrebna za celovit dosop do strani je registracija. Potem, ko boste vpisali svoje podatke (med katerimi je tudi vaš PRAVI email naslov) boste v roku nekaj sekund prejeli na vaš email aktivacijsko kodo, s katero preverimo, ali je email resnično vaš. Po tem postopku je vaš uporabniški račun aktiviran. S tem lahko dostopate do vseh vsebin na naši strani (TV spored, nagradna igra..itd.). Če slučajno pozabite vaše geslo za prijavo, boste v zgornjem desnem kotu zagledali velik napis pozabljeno geslo?, kamor lahko kliknete in v nekaj sekundah vas bo v vašem email nabiralniku čakala nova koda za prijavo v sistem. (Ne pozabite po prijavi spremeniti geslo tako, da si ga boste zapomnili).

Vaši podatki

S klikom na vaše uporabniško ime v zgornejm desnem kotu (ali pa na spodnjem levem kotu, kjer je vidna trenutna obiskanost) boste prispeli do vaših osebnih nastavitev. Vaše uporabniško ime lahko spremenite (če z njim niste zadovoljni), vendar največ 3x! Po tretji spremembi se vaše uporabniško ime zaklene in ga ni moč več spremeniti nazaj. Če ste slučajno nezadovoljni z geslom, ali pa imate na sumu, da vaše uporabniško ime nekdo zlorablja, ga nemudoma spremenite. Ena najbolj priročnih zadev na slocartoonu je vsekakor avtomatična prijava. Vsakič, ko surfate po naših straneh, vas sistem avtomatično prepozna in vpis up.imena in gesla tako nista več potrebna. To možnost lahko izkoristite tako, da spremenite v vaših nastavitvah samodejno prijavo na "da" (imeti morate vključene piškotke). Pod osebnimi podatki je pametno vpisati vaše ime in priimek (zaradi nagradnih iger), poleg tega pa je dobro vpisati še vaš datum rojstva, da lahko ostali uporabniki vemo, s kom približno se pogovarjamo. Če ste dekle je obvezno treba spremeniti še spol v "ženski", tako da bomo fantje vedeli, da gre za predstavnico nežnejšega spola. Pod "splošno" boste našli obrazec, s katerim si lahko ustvarite avatarja, prav tako pa priredite podpis ob vaših sporočilih v našem forumu. Vse ostale nastavitve so odvisne od vas, saj si lahko spremenite, koliko novic na eni strani boste imeli prikazano, poleg tega pa imate podobne nastavitve tudi za celoten forum. Izbira kot jo kaže spodnja slika, se meni osebno zdi najbolj idealna (in je ob registraciji natančno takšna-razen avatarja in podpisa seveda) V zavihku "statistika" lahko spremljate potek vaših dejavnosti. Tako lahko izveste kdaj točno ste se registrirali, koliko risank ste vpisali v našo bazo, koliko novic, recenzij, opisov serij, vsebin posameznih epizod, člankov ste prispevali in kako močno sodelujete v forumu. Z dodatnim klikom na vsako izmed rdečih obarvanih polj, pa boste prišli do skoraj znanstvenih izsledkov o vašem sodelovanju;)
Slika


Novice

Na prvi strani se nahajajo zadnje novice (njihovo število na stran si lahko nastavite v nastavitvah). Seveda lahko kot reg. uporabnik dodajate novice tudi sami, vendar naj vas opozorimo, da vsako poslano novica pregleda nekdo od adminov, ki ima potem dve možnosti: novico objavi (lahko tudi s popravki) ali pa jo zavrne. Če bi vas morda zanimale starejše novice, je za vas na voljo arhiv novic. Vsaka novica, ki je obljavljena mora imeti obvezno naveden vir informacije (če slučajno vira vaše informacije ni med dodanimi, le-tega vpišite v naslov novice), poleg tega pa je tudi razvidno kdo je novico poslal in kdaj je bila novica objavljena. Za vsako novico imate tudi možnost komentarja, tako da z gumbom na "komentarji 0/0" lahko dodate svoje mnenje o novici oz. o njeni vsebini.

TV Spored

Kot registriran uporabnik boste lahko spremljali tudi TV spored, v katerem vam ponujamo spored vseh risank, ki jih lahko ulovi slovenski kabelski in satelitski signal. Možno je spremljanje programa po dnevih, kot tudi po postajah. Vsi sporedi se obnavljajo tedensko (vsak ponedeljek) in če zasledite da določenih risank ni na našem sporedu lahko s pomočjo funkcije "dodaj", dodate risanko (iz naše baze) v spored. Kako dodati določeno risanko v TV spored (seveda le-ta ne sme biti že objavljena) pa je za vas spisan tudi FAQ o vnašanju TV sporeda, ki ga morate OBVEZNO prebrati.

Baza risank

V naši bazi imamo vpisanih ogromno risank. Seveda je baza skoraj vsakodnevno izpopolnjena ali dodelana, pa vsekakor vsega bremena brez vas uporabnikov ne bomo mogli prenesti. Vsakdo, ki spremlja določeno risanko (in je ni v naši bazi), ga vljudno prosimo, da si vzame nekaj minut časa in risanko vpiše v našo bazo. Seveda vse vaše prispevke pregledajo admini, ki jih kasneje dodelajo ali spremenijo. Obstaja pa tudi možnost zavrnitve, če o določeni risanki ni najti nobenih podatkov. Tudi tukaj smo se potrudili in spisali FAQ za vnašanje slik v osnovnem infu, saj si želimo da bi imela vsaka risanka v bazi vizuelno podobo, tako da se lahko ljudje spomnijo na risanko, kljub temu da recimo ne poznajo orig. naslova risanke. Vsako risanko v naši bazi lahko tudi ocenite. Seveda ocenjujte le tiste, ki ste jih gledali. Več o tem pa spodaj. Poleg vsega tega je na voljo tudi iskalnik risank (hitri dostop do njega imate tudi v zgornjem desnem kotu), ki pa je na žalost omejen. Vse risanke, ki imajo naslov sestavljen iz treh znakov ali manj, iskalnik risanke ne bo našel. Za primer vzemimo risanko "Ice Age". Če risanko iščete po njenem originalnem naslovu, iskalnik ne bo izpljunil nobenih rezultatov (čakalo vas bo sporočilo: Ni zadetkov. Preverite, če so vse besede daljše od treh znakov ali pa razširite iskalni kriterij.). Če pa bi to risanko hoteli posikati pod slovenskim naslovom bi že z vpisom "ledena" iskalnik kaj kmalu našel risanko, ki jo iščete. Torej za risanke sestavljene iz treh znakov ali manj raje uporabite iskalnik risank po njihovih začetnicah, saj boste do rezultata po vsej verjetnosti prišli. Nimamo kaj, ko pa je za malo denarja na voljo malo glasbe....

Top 10 risank

Lestvica desetih najboljših risank je razdeljena glede na obliko risanke. Tako lahko zasledite, da so na lestvici tri rubrike: celovečerci, serije in kratkometražne risanke. Zakaj smo naredili takšno razdelitev je očitno jasno. Tako bo lahko vsakdo presodil, ali mu določena risanka ustreza ali ne. Tako boste prihranili tudi veliko časa za iskanje dobrih risank, prav tako pa vas bo naša ocena mogoče prepričala v nakup določene risanke na DVD/VHS mediju ali pa prepričala o pametnem nakupu vstopnice za kino.

Forum

Forum je središče vseh naših pogovorov in je razdeljen na pododdelke (animacija, ostalo, slocartoon). Vsak pododdelek je opisan z nekaj stavki, tako da se natančno ve, kaj lahko uporabnik pričakuje od posameznega oddelka. Na dnu foruma je vidna tudi statistika reg. uporabnikov ter koliko tem in sporočil je bilo že napisano. Sam forum lahko pregledujejo tako reg. uporabniki kot neregistrirani. Razlika je v tem, da reg. uporabniki lahko dodajajo nove teme in dodajajo sporočila, medtem ko so neregistrirani prisiljeni samo "gledati". V pomoč pri pregledovanju foruma vam služita z levega menija tudi dve pomoči: nove teme (vse tiste teme, ki jih še niste pregledali, ali pa so po vašem zadnjem pregledu dodani novi odgovori) ter 24 ur, ki vam pokaže spporočila zadnjih 24 ur ne glede na to, ali ste jih pregledali ali ne.
SlikaDodajanje vaših prispevkov

Kot sem že omenil imate kot reg. uporabnik možnost dodajanja naslednjih prispevkov:

Preden pa karkoli dodate, bi vas lepo prosil da si preberete FAQ, kjer imate dodobra razloženo, kako se dodajajo:

S tem nam boste prihranili veliko časa, saj se boste naučili dodajanja stvari tako, kot je za stran najbolj primernoAdministratorji bodo v najkrajšem možnem času pregledali vaš prispevek, ga morebiti slovnično popravili in objavili.

Anketa

Na naših straneh na vsak teden ali dva priredimo anketno vprašanje, ki nam pomaga pri različnih stvareh. Seznam prejšnjih anket vam je na voljo, tako da si lahko pogledate tudi rezultate že starih anket. Priporočamo da na anketna vprašanja odogovarjate pošteno:)

Ostalo

Pod "ostalo" imate možnost pregledovanja registriranih uporabnikov, prebiranja pogosto zastavljenih vprašanj in še marsikaj drugega. Na desni strani imate prikazane zadnje tri recenzije, zadnji trije opisi serij in zadnji trije članki. Marsikdo pa ne ve, da imamo tudi slocartoonovci galerijo slik, kjer lahko najdete veliko zanimiviega v zvezi z našo stranjo :)


Avtor Komentar Registriraj se
Black Jack

Admin

Poslano: 07.06.2004 10:32:21
Mislim, da bo članek prišel mnogim še kako prav! Pohvale

Komentar je izbrisan!
uri

Admin

Poslano: 07.06.2004 12:50:19
Se pridruzujem pohvali, saj sem tudi sam izvedel nekaj stvari.

. Uri .
Komentar je izbrisan!
Misak

Admin

Poslano: 07.06.2004 14:41:22
Če sme kej pozabil omeniti, le napišite

SloCartoon.net
Komentar je izbrisan!
Lačn

Uporabnik

Poslano: 11.06.2004 22:44:36
sam tale članek res prov pride

Za vsakim velikim premo¾enjem je zloèin. (Balzac)
Komentar je izbrisan!
AnimeGirl

Uporabnik

Poslano: 05.08.2004 15:47:30
sam da mi je misak avatarja dal na vašo stran pa sem vesela

Komentar je izbrisan!
Dare1

Uporabnik

Poslano: 29.03.2007 13:13:47
odli


Komentar je popravil Dare1 - 29.03.2007 13:17:32
Komentar je izbrisan!
Avtor Komentar Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videne komentarje od še ne videnih.


izšla

Stoopnocracy

(1933)

praznuje

Ikue Ohtani
(1965)

zajeto

Remubot 1.0

plakatirano

Bruxa, La

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje