uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
Misak in 9 gostov

Danes praznuje rojstni dan Neikius (32 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 0
Èlanki > Reporta¾e in dogodki
Slocartoon se vrača...boljši!
Avtor: Smail 'Misak' Jušič | 08.02.2004
Kakšne dve leti in pol nazaj sem pričel z gradnjo slovenske strani, ki bi bila posvečena risanim junakom in bi bila napisana v slovenskem jeziku zaradi enega samega razloga – slovenska internet scena kljub odprtju malega morja portalov (ki se še danes odpirajo kot žabe, ki prilezejo po dežju) ni premorala niti ene same strani posvečene risankam. Ker sem sam dokaj globoko zabredel v risanke, sem se odločil temu naresti konec. Sprva z gostovanjem na nekem brezplačnem serverju, se je med poletnimi počitnicami 2000 Slocartoon prvič pojavil na vsemrežju. Pred tem sem seveda veliko pisal, se učil in izobraževal – vse samo zaradi ljubezni do animacije. Ko je bila stran prvič objavljena v iskalnike, sem bil močno presenečen. Vsakodnevni obiski so bili vsekakor nad pričakovanji, kar mi je dalo še dodatnega elana. Kmalu po objavi v iskalnikih sem spoznal nekaj ljudi, ki jih je animacija zanimala vsaj v takšni meri, kot mene osebno. Ne bom pozabil tako prvega sodelavca Janeza, kot vse ostale ki sem jih po tej poti spoznal. Stran je iz dneva v dan dobivala na kvaliteti, po grafični plati pa je bila še vedno zelo, zelo revna. A na začetku je bila kvaliteta člankov tisto merilo po katerem smo se ravnali. Kljub dokaj hitrem izginotju dotičnega Janeza, sem z delom nadaljeval še naprej (sam), novo vspodbudo pa so (mi) dajali številni na novo registrirani člani. Zopet ni minilo dolgo, ko sem spoznal nove ljudi, ki mi danes pomenijo mnogo. In niti malo mi ni žal, da sem začel z gradnjo slovenske strani posvečene risankam, čeprav sem bil sam in sem taval bolj v temi kot ne. Danes ne bi poznal tako zanimivih, izobraženih in entuzijastičnih osebkov kot jih poznam sedaj. Hvala Vam!

Slika


Delo se je resno začelo v začetku septembra naslednjega leta (2001), ko sem se odločil registrirati domeno Slocartoon.net (pred tem sem gostoval na brezplačnem strežniku, brez domene) ki je naredila pravi preobrat. Poleg tega da sem imel na svoji strani že kar nekaj somišljenikov, s katerimi sem pridno sodeloval, pa stran (oz. nova domena) še vedno ni bila objavljena v iskalnike. Zopet iz enega samega razloga – designa. Ker sem bil sam (in ostali ki so sodelovali) dokaj nevešči PHPja se strani nisem upal objaviti na vsemrežju. A delovali smo še naprej, sicer malce prikriti, a to ni oviralo dejstva, saj so nas drugi vseeno našli. Zopet so nas po naključju (ali božji volji) našli takšni ljudje kot so BlackJack, Pithlit, Skatey, BuDi, Chump in nenazadnje Uri. Stran je bila grafično nespremenjena celo leto in pol (nekaj kozmetičnih dodatkov je vseeno bilo) in skrajni čas je bil, da so se stvari tudi na tem področju začele urejati. Skupaj s pomočjo rc-carja in BlackJacka, se je nova podoba pridno (skrita pred očmi obiskovalcev) začela graditi. In to kar vidite pred sabo je plod tega skrivanja. A nič ne de, vsaka stran ima svoje vzpone in padce, pa naj se sliši še tako groteskno.

Podoba, ki jo zrete v tem trenutku, je plod te dvoinpol letne ideje o nastanku strani. Kljub grafični (in kodni) plati, se je stran v slovenskem prostoru vseeno prijela. Ne tako močno, a v zadostni količini, da nas prepoznajo širom Slovenije. Sedaj, ko smo opravili zrelostni izpit je čas, da napnemo lastne moči in pokažemo širši javnosti, da nismo le muha enodnevnica, ampak da se bomo trudili s svojimi konstruktivnimi kritikami pomagati vsem ljubiteljem animiranim risankam pri pravi izbiri, ali jih celo uspeli prepričati da si ogledajo kak dober celovečerec, morebiti tudi serijo. Dokler bom jaz sam imel tak elan, kot ga imam sedaj (in po vsej verjetnosti tudi ostali administratorji), se bom na vso moč trudil približati animirane junake slovenskim otrokom, najstnikom in tudi tistim malce starejšim, ki še vedno živijo za risanke, tako kot jaz sam. In vem da mi bodo ob strani stali ostali somišljeniki – v to sem prepričan.

Slika


Slocartoon (kljub angleškem izrazoslovlju) bo ostala (v tem trenutku) edina slovenska stran ki se ukvarjal z risankami, kar je po drugi strani gledano malce bizarno, saj ne živimo v tako majhni državi kot se sprva zdi. Upam, da se bo internet scena na tem področju spremenila in da ne bomo edina svetla zvezda v slovenskem vesolju, kakor se počutimo zdaj. Pa brez zamere AnimeSloveniji, društvu ljubiteljev animejev in mang, ki so preveč ozko usmerjeni v svetu animacije. A to je bila njihova želja in moram priznati, da svoje delo opravljajo odlično. Razširjati misel, da risanke (animeji) niso samo za otroke, je težavno delo. Tega se zavedamo tudi sami.

Še posebej bi se rad zahvalil najprej Uriju (za vse pogovore o animaciji, razmišljanju nasplošno), Chumpu(za produktivnost in zviševanje moje morale, ki je včasih zelo na nizkem nivoju),BuDiju (za razpravljanje o evropski produkciji), BlackJacku (za vse kar je in še bo storil za skupnost Slocartoona, odlično poznavanje azijske animacije), Batigolu (za prvotno vspodbudo o spletni strani Slocartoon), Vagabondu (za konstruktivne kritike, razmišljanje) in nenazadnje tudi rc-carju (za odlično delo kodiranja strani, pomoči in za predloge). Brez vas danes ne bi bilo tako dobrega Slocartoona, pa tudi meni brez vas, živeti ni:>

Upam da se boste na novi strani počutili udomačeno in da se bomo vsi skupaj trudili, da postanemo nekakšna »info točka« za vse ljubitelje risank, ki si želijo prebrati informacije v lastnem - materinem jeziku. Vsakega uporabnika bomo veseli, še bolj pa vsakega prispevka, ki ga lahko vsak pošlje v obliki novic, člankov, recenzij, opisov in vsebin. Tudi konstruktivnih kritik se veselimo. V imenu celotne ekipe (administratorjev) vam želim obilo užitka na naših straneh.


Slika

Srečno Slocartoon!


Avtor Komentar Registriraj se
Black Jack

Admin

Poslano: 09.02.2004 14:05:59
Lepo napisano... predvsem pa hvala tebi in vsem!
Naša pot se le začenja


Komentar je popravil Black Jack - 09.02.2004 14:09:57
Komentar je izbrisan!
Shang Tsung

Uporabnik

Poslano: 09.02.2004 14:29:44
Kot sem že rekel; napraviti tako kvalitetno stran je res junaško delo in hkrati dokaz, da vsi radi gledamo risanke. verjamem v še večji uspeh..Bravo !!!!


Komentar je popravil Misak - 05.11.2003 13:10:48
Komentar je izbrisan!
Misak

Admin

Poslano: 09.02.2004 15:18:58
Prvi odziv na strani je vspodbuden za vse nas admine;)))))

SloCartoon.net
Komentar je izbrisan!
Shang Tsung

Uporabnik

Poslano: 09.02.2004 15:20:35
...in prav je tako !!!!

Komentar je izbrisan!
Blippo

Uporabnik

Poslano: 10.02.2004 19:46:49
tr00!
Sem že večkrat izrazil mnenje o prenovljeni strani ter nasploh ideji. Raztur!

Ajmo curice, ajmo djeèaci, studenti, ðaci, milicajci...
Komentar je izbrisan!
uri

Admin

Poslano: 11.02.2004 09:37:11
Tudi mene izjemno veseli, da se je vse izteklo bolje, kot sem pricakoval. O prenovi se je govorilo se preden sem sam odkril Slocartoon. Potem pa sem dal nekaj predlogov in Misak ni bil ravno navdusen nad idejo, da bi imela vsaka risanka svojo stran, kar pa se je meni zdelo najbolj pomembno. Se opravicujem, ce sem bil vcasih ze mal tecen z dolocenimi stvarmi, ampak kot se je izkazalo, se je izplacalo! ;)

Animiraj dolgo in bodi srecen!
(priredba "Live long and prosper")

. Uri .

Komentar je popravil uri - 13.11.2003 10:21:51
Komentar je izbrisan!
AnimeGirl

Uporabnik

Poslano: 12.02.2004 09:32:31
čestitke celotni ekipi še enkrat! Upam da bodo članki in recenzije stalne.
Me pa zanima kdo je zdej vse v ekipi? Za Misaka in Chumpa ter Blackjacka vem, a uri je tud pa kdo še?


Komentar je izbrisan!
Misak

Admin

Poslano: 12.02.2004 15:40:36
Misak, Chump, Black Jack, rc-car, uri, BuDi. (upam da nisem kakšnega falil;))

SloCartoon.net
Komentar je izbrisan!
slonovKurac

Uporabnik

Poslano: 11.03.2004 16:52:35
Za res dobro stran manjkajo kakšne risanke. Sploh so tuje strani dosti boljše od tele strani. Tale stran je eno samo čvekanje pa raba slovenščine je klavrna (pojdite, otroci, nazaj v šolo!). SHOCKWAVE stran je svetlobna leta boljša. Pa Atom films je tudi kul. Slocartoon pa je še en nedorasel slovenski page. Saj če bodo mama dali še kaj denarja za server, bo morda kdaj celo res kaka risanka gor.

Komentar je izbrisan!
Kakarotto

Uporabnik

Poslano: 14.03.2004 17:30:58
daj no slonovFalus, ti si tak kot večina Slovenceljnev, katerega so le besede, dejanj pa od nikoder.

Meni stran izgleda izjemno, sam se bom trudil, da bom lahko kaj prispeval. Pohvale iz moje strani, vsekakor!

Urukukude
Komentar je izbrisan!
Avtor Komentar Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videne komentarje od še ne videnih.


izšla

Cat Came Back, The

(1944)

praznuje

Rudolf Sremec
(1909)

zajeto

Moving On (James)

plakatirano

Forest Paper, The

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje