uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
Misak in 8 gostov

Danes praznuje rojstni dan Neikius (32 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 0
Opisi serij > Japonska animacija
 Tales of Eternia
Avtor: E-Z | 11.12.2003
"There was once a war, called the Fibrill war, fighting broke out between Celestia and Infernia. At the end of the war, all cultural exchange between Celestia and Infernia has stopped, and that is where we stand now. Now It's said that the two worlds will collapse. This occurance is known also as ?The Grand Fall? and our heroes are trying to stop it"


Tales of Eternia the Animation je anime narejen po igri Tales of Destiny 2 (japonski naslov igre je bil Tales of Eternia, zato je naslov Tales of Eternia the Animation, da se lahko naslova ločita). Anime je v bistvu samo ena od avantur, ki je v igri sami ne vidimo, torej že na samem začetku avtorji pričakujejo, da za popolen užitek poznaš oziroma si igral dotično igro. A vse le ni tako temno. Tudi če ne poznaš celotne zgodbe je Tales of Eternia še zmeraj dober anime in vreden ogleda. Zakaj?

Takoj na začetku smo postavljeni v samo središče dogajanja. Rid, Farah, Keel in Meredy so na popotovanju, na katerem poizkušajo preprečiti pojav imenovan Veliki Padec . Celestia in Inferia sta dva svetova, ki se zaradi posebnih razlogov (kot sem že povedal, v animeju samemu je rdeča nit nekako na sredini, tako da veliko stvari sploh nikoli ne izvemo) bližata drug drugemu. Če se zaletita bi vse ljudje na obeh planetih umrli. Naši heroji morajo odpotovati na goro Farose in preprečiti ta pojav, a pot je posejana s preprekami in spoznali bodo mnogo zanimivih ljudi. Takšen je nekako osnoven zaplet. Ker je serija postavljena na sredino igre, so vsi liki do neke mere že razviti, tako da samo preko redkih “flashbackov” spoznamo preteklost druščine. Meredy je edina, ki ne prihaja iz Inferie, ker je prava Celestianka. Keel je učenjak in čarovnik, Meredy nauči Inferijskega jezika in je precej sramežljiv. Rid je tipičen bojevnik. Najraje ima ležanje na travi, opazovanje oblakov in čim manj razmišljanja. Farah pa je prav tako bojevnica in nekakšna voditeljica druščine.

Torej liki so že na samem začetku precej standarni za fantazijske animeje in ravno to tipiziranje omogoča lepši razvoj. V seriji spoznamo še precej drugih likov, ki dodajo draž odnosom. Marone, bojevnica z udomačenim zmajom, Corina, neuspešna pevka in skrivnostna Execia, dodajo precej k na videz monotonem razvoju fabule.Dodatno draž imajo tudi t.i. Summoning Spirits, ki jih je druščina pridobila v prejšnjih avanturah. Undine, boginja vode, Slyph, bog vetra in Efreet, bog ognja, igrajo vitalno vlogo v kasnejšem razvoju rdeče niti.
Ker je Tales of Eternia v bistvu samo animacija igre, bi pričakovali veliko akcije in manj razvoja likov, a bi se ušteli. Čeprav je v vsaki epizodi kak spopad, se druščina že zelo kmalu usidra na lokalnem otoku, ki je poln skrivnosti. In raziskovanje teh skrivnosti in poglabljanje odnosov med protagonisti je srčika dotičnega animeja. Akcija, kar je je, je izpeljana korektno, čeprav se še kako pozna, da je anime narejen kot dodatek igri, še posebaj v izvajanju posebnih potez junakov, ki imajo vse svojo ime in animacijo. V animeju je precej t.i. “ecchi” situacij, torej deklet v bikinikah in seksualnih namigov, a kakor v vseh “ecchi” animejih, to nikoli ne vodi v spotakljive situacije. Liki so dobro in bogato predstavljeni, rdeča nit se pa dolgo časa ne premakne nikamor, tako da lahko v miru spremljamo različne dogodke na eksotičnih lokacijah in dodelavi odnosov med protagonisti. Humor je subtilen in lepo vpleten v sam anime, nasilja je malo, do zadnjih delov serije, ki so bolj akcijsko usmerjeni in predstavljajo kontrast prvim 9 epizodam.

Animacija sama je izvrstna, studio Xebec odgovoren za animacijo Love Hine, je znova opravil izvrstno delo in skupaj z neverjetno slikovno umetnostjo Mutsume Inomate (eden najbolj znanih risarjev mang in “character designer”), ki je zasnoval vso slikovno umetnost in izdelal like za anime, je Tales of Eternia res prava paša za oči. Velik plus animeja je tudi zelo dobra glasbena spremljava z nekaj zelo solidnimi temami, ki se lepo vklapljajo v samo serijo.

Tales of Eternia je kljub svoji omejenosti zaradi postavljanja v svet igrice, ki ga ne poznajo vsi, izredno lepo izdelan anime, z solidno zgodbo, korektnim razvojem likov, nevsiljivim humorjem, lepo animacijo in glasbo, nujen ogled za vse ljubitelje fanatazijskih animejev in ker je v animeju tudi zadosti akcije za ljubitelje bolj akcijskih animejev, tudi ti ne bodo povsem razočarani. Minusi so predvsem odprta zgodba in dejstvo da moraš za popolni užitek igrati igre na katerih je baziran. Ogled vseeno toplo priporočam.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Osebe

Rid Hershel
Starost: 18


Rid je izredno dober meèevalec in voditelj dru¹èine. Je precej len in malenkost naiven. A za vse te napake se odkupi s pogumom in dobrim srcem. Ima tudi redko sposobnost, da razvedri ljudi, ko so ¾alostni in je vedno optimistièen.

Farah Oersted
Starost: 17


Farah in Rid sta prijatelja ¾e iz otro¹tva in kar ni redko v animejih je na skrivnem zaljubljena vanj, zato je tudi venomer ljubosumna na Marone, ki si Rida ¾eli zase. Farah je specialistka borilnih ve¹èin. Velikokrat je verbalno agresivna in venomer ¾ivèna, da morajo nujno nadaljevati z avanturo, èeprav bi se ostali radi malo odpoèili. Zna biti tudi jezna in posesivna, a tudi prijazna in dobra. Pravo nasprotje Rida.

Keel Zeibel
Starost: 17


Keel je uèenjak. Je èarovnik in v boju uporablja duhove . Je zelo pameten in govori Melonix (to je jezik Celestijcev). Vseskozi razmi¹lja znastveno, telesno je precej ¹ibak in ima ?alergijo? na ¾enske v bikinikah, èe jih vidi zardi in mora obraz takoj zakopati v knjigo, da mu iz nosa ne zaène teèi kri (èe ste gledali kak¹en tak anime, veste o èem govorim). Keel je zelo povezan z Meredy.. a verjetno je na skrivnem zaljubljen vanjo.

Meredy
Starost: 16


Meredy je iz Celestie. Ko jo je dru¹èina prviè na¹la je znala govoriti samo Melonix, a Keel je nekako re¹il ta problem (ne vem toèno kako) in sedaj se lahko normalno sporazumeva z vsemi.Krogla na njenem èelu se imenuje Elara in naj bi imela nekak¹ne magiène lasnosti. To kroglo imajo vsi Celestijci. Meredy je simpatièno, dobrosrèno, veselo dekle, ki vedno rada pomaga. Ima ljubljenèka Quickija, ki ji vedno sledi.

Corina Solgente
Starost: 14


Corina je potujoèa pevka z eno napako. Ne zna peti, kar venomer povzroèa peripetije, ker so ostali preveè vljudni da bi ji to povedali.Njeno najljub¹e poèetje, je izmi¹ljanje vedno novih pesmi, ki pa so ena slab¹a od druge. Corina izhaja iz otoka Belcagne in ima nekaj manj¹ih magiènih lastnosti. Za masko nedol¾ne deklice se vsekakor skriva nekaj skrivnosti.

Marone Bluecarno
Starost: 18


Marone je lovka na zaklade. Ima udomaèenega zmaja Varosso. Prviè jo spoznamo, ko ugrabi Rida, ker ¾eli da bi ji pomagal pri delu. Na koncu postane prijateljica z vsemi, ko obstanejo na otoku Belcagne. Marone je zelo moèna in samosvoja oseba in skriva veliko skrivnosti. Èez serijo se ¹e posebaj spoprijatelji z Farah.
Ocena:


izšla

Goofy Goofy Gander

(1950)

praznuje

Lev Milchin
(1920)

zajeto

Moving On (James)

plakatirano

Ooze

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje