uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
Misak in 7 gostov

Danes praznuje rojstni dan Neikius (32 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 0
Opisi serij > Japonska animacija
 Initial D: First Stage
Avtor: Chump | 14.12.2003
Takumi je srednješolec, ki je komaj dopolnil 18 let in naredil izpit za avto. Skupaj s prijateljem Itsukijem dela na bencinski črpalki, kjer je zaposlen tudi Iketani, najboljši voznik dirkaške skupine Akina Speedstars. Akina Speedstars so skupina mladih voznikov, ki dirka na gori Akina, na kateri naj bi bili nepremagljivi. Itsukijeva največja želja je, da bi postal njihov član, medtem ko Takumi ne kaže niti najmanjšega zanimanja do avtomobilov in dirkanja. Neko soboto Iketani povabi oba prijatelja na Akino, da si ogledajo dirkanje Speedstarsov. Tisti večer pa se pojavijo tudi RedSunsi, dirkaška skupina iz gore Akagi, z najboljšima voznikoma, bratoma Keisukem in Ryousukem Takashi. RedSunsi potujejo po celotni regiji in izzivajo lokalne dirkaške skupine na dvoboje, ker želijo postati najboljša skupina regije Kantou. Iketani sprejme izziv vendar takoj po prvem treningu ugotovi, da nihče iz njegove skupine ni kos bratoma Takashi. Za nasvet zaprosi gospodarja bencinske črpalke in ta mu pove zanj neverjetno dejstvo: najboljši voznik na gori Akina naj ne bi bil nihče od SpeedStarsov, ampak Bunta Fujiwara, lastnik trgovine, kjer prodaja tofu. Ker se SpeedStarsi bojijo izgubiti na svojem terenu prosijo Bunto, naj nastopa v njihovem imenu. Vendar on se počuti prestarega za dirkanje z »otroci«, zato pošlje svojega sina. Njegov sin pa ni nihče drugi kot Takumi. Seveda vsi ostanejo brez besed, ko vidijo komaj polnoletnega Takumija v deset let stari Toyoti (z napisom »Prodajalna tofuja Fujiwara« na vratih) pripravljenega na dvoboj s Keisukem Takashijem in njegovo predelano Mazdo. Vendar izid dirke je daleč od vnaprej določenega.

Initial D je eden najbolj uspešnih animejev zadnjih let, kar ne preseneča, saj obravnava temo, ki je med mladimi celega sveta zelo popularna: avtomobili in cestno dirkanje. To pa na drugi strani pomeni, da ne bo všeč tistim, ki jih te stvari ne privlačijo. Če k temu dodamo še zastarelo 3d računalniško animacijo dirk, dokaj grd character design in precej plitko zgodbo, začinjeno s pretiravanjem, ki je tipično športnim animejem, lahko razumemo začudenje nekaterih nad popularnostjo te serije. Vendar, če vas dirkanje z avtomobili vsaj malo navdušuje vam zagotavljam, da boste vse te pomanjkljivosti v trenutku pozabili in neizmerno uživali v verjetno najbolj adrenalinskem naslovu, kar jih ponuja japonska animacija. Neverjetni cestni dvoboji v kombinaciji z zares odlično glasbeno spremljavo vas bodo dobesedno priklenili na stol. To je anime za vse ljubitelje bencinskih hlapov. Drugega naslova, ki bi vam ponujal tako spektakularnih dirk ne boste našli, ne v animacijskih vodah in niti v igranih. Niti dirke v živo niso tako razburljive :)

Oglejte si še:
Initial D: Second Stage
Initial D: Third Stage
Initial D: Fourth Stage
Initial D: Battle Stage
Initial D: Extra Stage

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Osebe

Takumi Fujiwara
Kljub temu, da je komaj polnoleten ima za sabo ¾e veliko kilometrov. ®e od 13. leta se zbudi vsako jutro zgodaj pred zaèetkom pouka, ne glede na letni èas in na vremenske razmere, in pelje po¹iljko tofuja v restavracijo na vrh gore Akina. Ker je pot dolga je zaèel voziti vedno hitreje, da bi lahko ujel èim veè spanja preden mora v ¹olo. Izpopolnil je tehniko drsenja skozi ovinke in s pomoèjo oèetovih nasvetov postal odlièen dirkaè. Tega pa se ne zaveda, niti nima nobenega veselja do dirkanja, saj je to zanj samo vsakodnevna dol¾nost. Skrivnost njegovega uspeha je skoraj poln kozarec vode, ki ga Bunta pritrdi na armaturno plo¹èo avta; Takumi mora paziti, da ne polije niti kapljice te vode. Takumi vozi deset let star oèetov avto, belo Toyoto Sprinter AE86.

Itsuki Takeuchi
Itsuki je Takumijev najbolj¹i prijatelj in je njegovo èisto nasprotje. Je velik navdu¹enec nad dirkanjem, vendar sam ni zelo sposoben voznik. Itsuki naj bi bil komièen lik animeja, èeprav vèasih ¾e pretirava in postane prav moteè.
Ker ¾eli biti podoben Takumiju si tudi sam kupi belo Toyoto Sprinter, vendar model AE85, ki je bistveno slab¹i od Takumijeve 86.

Iketani Kouichirou
Iketani je Takumijev in Itsukijev sodelavec na bencinski èrpalki in vodja SpeedStarsov. Sicer je dober voznik, vendar ni na nivoju Takumija in bratov Takashi.
Njegov avto je bela Nissan Silvia S13.

Keisuke Takashi
Mlaj¹i od bratov Takashi je, tako kot brat, odlièen voznik, èeprav mogoèe vozi preveè nepremi¹ljeno. Je prvi voznik, s katerim se poizkusi Takumi. Te¾ko prenese poraz in je skoraj vedno slabe volje :)
Vozi rumeno Mazdo Efini RX-7 FD3S.

Ryousuke Takashi
Keisukejev starej¹i brat je pravi »profesor« dirkanja, saj pred vsako dirko naredi na raèunalniku simulacijo le-te. ®e samo po zvoku motorja lahko pove, kaj je na avtu predelanega ter koliko konjev ima motor in ¾e po nekaj ovinkih lahko ugotovi nasprotnikove slabosti ter kako ga premagati.
Njegov avto je bela Mazda Savanna RX-7 FC3S.

Bunta Fujiwara
Bunta je Takumijev oèe in je verjetno najbolj¹i voznik v animeju (tako pravi sam, vendar ga nismo nikoli videli dirkati). On je »prisilil« Takumija, da je zaèel dirkat ¾e pri 13-ih. Zelo malo govori in ima vedno cigareto v ustih.

Natsuki Mogi
Natsuki je Takumijeva so¹olka in je vanj tudi zaljubljena. Zadeva pa ni tako preprosta, saj se Natsuki dobiva tudi s starej¹im mo¹kim, ki ji kupuje vse kar potrebuje. Je popolno nasprotje Takumija, ki dela cele dneve na bencinski èrpalki, da si lahko privo¹èi bencin za avto. Njuna ljubezenska zveza popestri ne najbolj globoko zgodbo animeja.
Ocena:


izšla

Stoopnocracy

(1933)

praznuje

Bartosz Kędzierski
(1976)

zajeto

Remubot 1.0

plakatirano

In a Heartbeat

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje