uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
Misak in 5 gostov

Danes praznuje rojstni dan Neikius (32 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 0
Opisi serij > Ameri¹ka animacija
 Alf
Avtor: Smail 'Misak' Jušič | 21.12.2003
Serija Alf se je pojavila prvič na ekranih ameriške televizijske postaje NBC septembra 1986. Avtor serije Paul Fusco je dobil idejo o zunajzemeljskem bitju, ki postane novi družinski član ameriške družine, že davnega leta 1984. Sprva je bilo zelo težavno najti pravi studio, ki bi se lotil produkcije, saj sta ga na začetku zavrnila tako Disneyjev studio, kot tudi Jim Hensonov studio (Muppet Show, Fračji Dol), ki sta v tistih časih bila ena izmed najbolj dejavnih studijev. Na srečo je Fusco le sklenil dogovor z Brandonom Tartikoffom, ki je spadal pod televizijsko hišo NBC. Na sestanku je prisostvoval tudi Warren Littlefield, lastnik družbe NBC, ki je kasneje dejal, da je bila predstavitev serije Alf, ena izmed najbolj smešnih, kar jih je kdajkoli videl. Tako je Fusco dobil zeleno luč za začetek snemanja prvega dela oz. »predstavitvenega dela« (v ZDA imenovan Pilot). Samega snemanja se je lotil Tom Patchett, ki je napisal tudi scenarij za vse epizode. Ko so NBC-jevci videli »pilotni« del, so bili takoj navdušeni, ter podpisali pogodbo. Serija je v svojih štirih sezonah ponudila s kar 102 deli, ki so trajali približno vsak po 30min (skupaj z reklamnim blokom).

Podrobnosti:

Serija se je torej osredotočala na zunajzemljsko bitje (Alfa), ki je našel pri družini Tannerjevih svoj drug dom. Seveda brez njegovega tipičnega humorja ne gre, a včasih privedejo njegove norčije tudi do družinskih preprekanj in jeze, ki so sestavni deli družinskega življenja. Alfa bi morali po pristanku prijaviti inšpektoratu za zunajzemeljska bitja, a se ga usmilijo in obdržijo. Odločeni pa so tudi, da Alfa ne smejo predstaviti nobenemu drugemu človeku (še posebej ne sosedoma Ochmonek), sicer ga bodo kaj kmalu odpeljali na preiskave in obdukcije. Tako je Alf obsojen na življenje v hiši Tannerjevih (in garaži), a kaj kmalu najde zanimive hobije, s katerimi se ukvarja v hiši.

Glavno vlogo v seriji je imel torej ALF (Alien Life Form), vesoljec doma iz oddaljenega planeta Melmaca. Ker se je planetu Melmac bližal konec (po podatkih iz serije, naj bi ga uničili sami - z atomskimi bombami), je večina prebivalcev planeta odšla s trebuhom za kruhom po vesolju. Alf je nesrečno pristal na strehi družine Tannerjevih, ki je bila pred njegovim prihodom čisto normalna ameriška družina. Zmotno je mišljenje, da je vloga Alfa bila dodeljena Michu Mezarosu, okoli 80 cm velikemu človeku, ki naj bi odigral vse prizore Alfa (čeprav je glas Alfu posodil kar avtor serije sam). Če pobližje pogledamo filmsko scenografijo, lahko ugotovimo, da je bila večina kadrov posneta v takih razmerah, da se Alfa ni videlo v celoti, zato ni bilo potrebe, da bi kdorkoli bil oblečen v tak kostum. So bile pa izjeme, in v takih prizorih (kjer je Alf hodil), je resnično oblekel kostim Alfa Michu Mezaroso (skoraj celo prvo sezono in del druge sezone). V ostalih primerih pa so producenti uporabljali različne metode, ki niso potrebovale uporabe kostuma.

Serija je požela velik uspeh tudi zunaj meja ZDA. Posebej so ga sprejeli za domačega otroci iz Evrope, ki so lahko gledali Alfa v svojem jeziku v večini evropskih držav. Glasove so posodili bolj znani igralci, ki so se enostavno vživeli v serijo. Tud v Sloveniji nismo ostali praznih rok, saj se je serija odvijala tudi na TVSLO (premierno) in kasneje na Kanalu A, a žal samo s podnapisi.

Oglejte si še:
Project: ALF (film)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Osebe

Alf
Vesoljec, ki spremeni ¾ivljenje dru¾ine Tannerjevih. Na planetu Melmac mu je bilo ime Gordon Shumway. Zna govoriti razliène jezike, vèasih ima probleme s èlove¹kimi navadami in obièaji. Alf naj bi bil star 229 let (1 sezona). Njegova najbolj¹a hrana je maèka, zato ni niè èudnega da se je zelo spoprijateljil s Tannerjevo maèko Lucky. Dru¾ina mu je prepovedala jesti hi¹ne ljubljenèke (tako svoje kot ostale). Na sreèo se maèka Lucky nikoli ni zna¹la na njegovem jedilniku, pa èeprav jo je velikokrat sku¹al spraviti ravno tja.

William Tanner
Oèe v dru¾ini. On je tisti, ki je s svojim hobijem zaznal signal Alfa v vesolju. Vèasih neodloèen, pre¾ivi veliko èasa s svojo dru¾ino. Star pribli¾no 45 let in ima dobro srce :)

Kate Tanner
Mama v dru¾ini. Vèasih bi Alfa, zaradi njegovih norèij, najraje ubila. ©e vedno nosi nekak¹no zamero do Alfa, le-ta pa jo zbada z najbolj neslanimi ¹alami. Ona je tista, ki najveèkrat pospravlja za umazanijo in neredom, ki jo povzroèi Alf.

Brian Tanner
Najmlaj¹i dru¾inski èlan, ki ima Alfa za svojega idola. Za rojstni dan si za¾eli torto v obliki Alfa. Vèasih posnema Alfovo vedenje, ¹e posebej pri pripovedovanju ¹al, tako da z rokami tolèe ob mizo.

Lynn Tanner
Brianova starej¹a sestra in najstni¹ka hèerka v dru¾ini. Alf se je nekoè v njo celo zaljubil, saj je vedno prijazna in uslu¾na. Ona je tista, ki sku¹a Alfa razumeti v pravem pomenu besede in mu tudi veliko pomaga. Na tak ali drugaèen naèin. Alf jo ima zagotovo najraje od vseh dru¾inskih èlanov.
Ocena:


izšla

Baby Feud

(1928)

praznuje

Bartosz Kędzierski
(1976)

zajeto

Next

plakatirano

Bruxa, La

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje