uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
Misak in 6 gostov

Danes praznuje rojstni dan Neikius (32 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 0
Opisi serij > Ameri¹ka animacija
 The Simpsons
Avtor: Smail 'Misak' Jušič | 24.10.2003
Simpsonovi so klasična ameriška risanka, v kateri dodobra spoznamo tipično ameriško družino - čeprav kot risanko. Vsa dejanja (zlonamerna ali naključna;) se dogajajo v mestu Springfield, ki dejansko ne obstaja. Matt Groening si ga je pač izmislil. Simpsonovi so tudi ena izmed tistih, ki nimajo tipičnega prvega dela serije (produkcijsko ime 7G01 je imela Some Enchanted Evening, namesto nje pa so za prvi del dali kar 7G08 Simpsons Roasting on a open fire. Razlog za to je bilo, da so morali 7G01 ponovno animirati, zaradi slabe animacije.V seriji smo torej osredotočeni na (ameriško) družino, v kateri je vedno obilo smeha, neverjetnih zapletov, še bolj sumljivi pa so razpleti sami. Vsakdo lahko namreč izlušči iz vsega tega nekaj dobrega, nekaj kar mu bo prišlo prav v svojem življenju, saj je večinoma komičnih situacij parodija na nam dobro znane občutke ali dogodke. Je ena izmed prviih polurnih serij, in ena izmed najdaljših, saj do današnjega dne obsega kar 16 sezon! (1989-2004).Slika

Slika

Slika
Osebe

Homer J. Simpson
Starost: 36 let
Te¾a: med 230-260 lbs
Poklic: Jedrski varnostni in¹ektor
Nagrade:
- C.Montgomery Burns Award for outstanding achievement in the field of Excellence (po tem ko Burns ugotovi da je Homer sterilen proti radiaciji)
- Employee of the month at Springfield nuclear power plant (ko re¹i tovarno pred zlitjem sredice)
Naj jed: krof
Naj pijaèa: Duff

Homer je najbolj prepoznaven lik v sami risanki. Star je med 36 let. V svojem ¾ivljenju je sreèal mnogo znanih osebnosti kot so: Krusty the Clown, Richard Nixon, Bill Clinton...itd. Njegov najveèji hobi je sedenje pred televizijo z odprto ploèevinko Duffa. Zaposlen je v jedrski elektrarni, kot jedrski varnostni in¹pektor. ®ivi skupaj s svojo ¾eno Marge. Skupaj imata tri otroke (Barta, Liso, Maggie). Njegov najljub¹i stavek je: "D`oh!" Velikokrat ga tudi pretentajo, saj je zelo nesamozavesten glede samega sebe.

Bart Simpson
Starost: 10 let
Znani vzdevki: Rudiger, El Barto
Naj Idol: Krusty the Clown

Bart je sin, ki se je rodil oèetu Homerju in ¾eni Marge. ®e od samega rojstva so bili z njim hudi problemi, saj je vsakokrat, kamorkoli so ¾e ¹li, naredil kak¹no navihano neumnost. Njegov najbolj¹i prijatelj in sostorilec pri uganjanju norèij je Millhouse. Po ¹oli (oziroma po ¹olskih priporih:), se rad vsede pred televizijo in gleda svojega priljubljenega klovna - Krustyja. Ima tudi sestro, s katero se ne razumeta najbolje. Njegov najljub¹i stavek je: "Eat my shorts!" Otrokom je verjetno najbolj priljubljen prav on in ne Homer, kot veèini (odraslim) gledalcem.

Lisa Simpson
Starost: 8 let
Prva izreèena beseda: Bart

Lisa je 8 letna punèka, sestra Bartu. Hodi v drugi razred osnovne ¹ole in je najbolj¹a uèenka v razredu. Njen najveèkrat izreèen stavek je: "Oh Brother." Je vegetarijanka in rada se ukvarja z glasbo, zato se uèi igrati saksofon. Je najbolj pameten osebek v dru¾ini:>

Maggie Simpson
Starost: 1 leto
Prva izreèena beseda: Daddy

Margaret oz. Maggie kot jo klièejo, je najmlaj¹i dru¾inski èlan. Stara je eno leto. Njena prva beseda, ki jo je izgovorila v ¾ivljenju je bila: "Daddy". Drugaèe pa ne govori, saj ima vedno dudo v ustih in cmoka na ves glas. Obèasno pije iz sklede za vodo, ki jo ima njihov pes.

Marge Simpson
Starost: 34 let
Obo¾avajo jo: Artie Ziff, Mr. Burns, Moe
Naj pevec: Tom Jones

Marge je stara 34 let in je ¾ena Homerju ter mati treh otrok - Barta, Lise in Maggie. Veliko ima tudi stikov s svojima sestrama - Patty in Selmo. Nekoè je bila Marge policistka, kar je jezilo Homerja, ker ni smel s svojimi prijatelji igrati pri sebi doma pokerja. Enkrat je bil celo Homer aretiran zaradi tega. Velika posebnost pa je po vsej verjetnosti njena frizura, ki sega v vi¹ino nekaj manj kot 2m!

Grampa Simpson
Dedek, Homerjev oèe, ki ga nikoli noben ne poslu¹a. Kadar zaène govoriti, se ga vsi dru¾inski èlani izogibajo. ®ivi v "gradu" za ostarele (Springfield Retirement Castle). Zelo rad pokramlja s tamkaj¹njimi prijatelji. Je avtor zmagovalne risanke "Itchy&Scratchy Show". Kariero je zakljuèil s tem, da je prodal vse pravice neki firmi. Od tedaj naprej, ni prejel nobene nagrade.

Patty
Patty ima zdolgoèaseno in prazno ¾ivljenje. Svoje veèere pre¾ivlja ob gledanju nadaljevanke MacGyver in kajenju cigaret - kajenju veliko, veliko cigaret:> Patty se tola¾i s tem, da je manj obupana kot njena sestra Selma, ki se je v svojem ¾ivljenju poroèila in loèila kar dvakrat.

Selma Bouvier
Edina stvar, ki jo Selma sovra¾i bolj kot svojega svaka (Homerja) je to, da je samska. Dvakrat je bila poroèena, vendar se je loèila, tako da ji zaenkrat ne preostane niè drugega, kot ljubezen do svojega hi¹nega ljubljenèka - legvana.

Moe Syzlack
Moe je lastnik lokalne pivnice. Je èlan Springfildskega oro¾nega kluba. Veèino svojega denarja zaslu¾i na raèun pijanca Barneya, ki vedno zapravlja svoj denar v dotièni gostilnici. Je tudi èlan Pin Pals - keglja¹kega mo¹tva, v katerem je zaèel svojo pot tudi Homer. Je samski.

Barney Gumble
Je mestna znamenitost. Pijanèek, ki svoj denar zapravlja v lokalni pivnici. Nekoè je Barney bil èlan glasbene skupine imenovane B-sharps, vendar je zaradi znanstvenih poskusov, ki so jih izvajali na njem, postal to kar danes je - pijanec:>

Apu Nahasapeemapatilon
Apu je operater Kwik-E-Marta. Rodil se je v Indiji, sedaj pa je poroèen in ima 8 otrok. Bil je tudi èlan propadle glasbene skupine B-sharps. Njegov najbolj znan stavek je: "Thank you! Come again!" Je vegetarijanec.

Mr. Burns
Gospod Burns je lastnik jederske elektrarne v Springfieldu. Ima zelo veliko denarja, vedar malo prijateljev. Poleg elektrarne je tudi lastnik baseball mo¹tva. Zelo pohlepen in nepredvidljiv. Ne pozna pravega odnosa do svoje stranke, kaj ¹ele do svojih delavcev!

Millhouse
Bartov najbolj¹i prijatelj. Star je 10 let in je ¾e ¹tudent. Njegova star¹a, Kirk in Luanne, sta zelo ponosna nanj oz. na njegovo pamet in zrelost, vendar pa sta loèena in ne ¾ivita skupaj.

Smithers
Smithers je Mr. Burnsov pomoènik. Malo je ljudi, ki lahko reèejo da ljubijo svoje delo toliko, kot ga ljubi Smithers. Ko ne dela, rad hodi na potovanja in zbira Malibu Stacey lutke. V prostem casu ga vidimo tudi pred raèunalnikom (z Mr.Burnovim screensaverjem:). In da, prav ste imeli, Smithers je gay oz. homoseksualec.

Skinner
Je ravnatelj mestne osnovne ¹ole imenovane Springfield Elementary School. Nekoè je imel intimno razmerje z Bartovo uèiteljico Edno Krabapple. Njegova najveèja muka je prena¹ati svojo lastno mati, ki z njim ¹e vedno ravna kot z dojenèkom. Barta ves èas nadzoruje, èe le utegne.

Otto
Je voznik ¹olskega avtobusa. Otroci ga naravnost obo¾ujejo, saj je vedno prijazen in zabaven. Postavil je tudi rekord v nesreèah: do¾ivel je namreè 15 avtomobilskih nesrec, na sreèo brez ¾rtve. Otto vedno poslu¹a glasbo, igra pa tudi kitaro. Poleg ¹olskega avtobusa pa opravlja tudi ostala ¹oferska dela (Springfield Bloodmobile driver..).
Ocena:


izšla

Cartoons on Tour

(1915)

praznuje

Bartosz Kędzierski
(1976)

zajeto

Carpark

plakatirano

Mirrors

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje