uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
3 gostje

Danes praznuje rojstni dan
INVICTRA (31 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 0
Opisi serij > Japonska animacija
 Majutsushi Orphen
Avtor: vladimir 'rek' petvar | 30.07.2004
Neznan kontinent, kjer magični uroki, bitja in predmeti niso nič posebnega, nam razkriva legendarno zgodbo poti čarovnika Krylancela (Orphena), ki je posvetil svoje življenje reševanju učiteljice Azalee. Nenadni preobrati, mogočni nasprotniki in razgibana zgodba nas popelje v svet, kjer domišlija kraljuje in nič ni tako, kakor izgleda.


OPIS:

Serija se začne v majhni vasi Talon’s peak, kjer čarovnik Orphen na obisku v vaški gostilni spozna svojega bodočega pomočnika Majika (Magnus), sina gostilničarja. Sprva ni želel imeti spremljevalcev, ampak ob obljubi bogate nagrade s strani gostilničarja čarovnik pristane na to, da ga spremlja Majik. Zgodba se začne zapletati, ko se ponovno najde izgubljena sablja iz ruševin čarovnice Tenjin - imenovana Baltoandeles (prevod: vedno nekaj drugega). Ob razkritju sablje se prikaže tudi ogromen zmaj imenovan Bloody August, ki napade grad in si skuša prilastiti sabljo. Orphen zmaja nekako ustavi, vendar ga ne pokonča, saj je zmaj v resnici njegova učiteljica Azalea, ki je s pomočjo sablje skušala povečati svoje čarobne moči. Azalea moči sablje ni uspela obvladati in zgodila se je nesreča, ki jo je spremenila v ogromno pošast. Od tistega dne dalje Krylancelo posvetil življenje temu, da reši svojo učiteljico. Čarovniška šola imenovana podočnjakov stolp je sklenila, da bo zmaja zbrisala iz obličja sveta in Azaleo razglasila za mrtvo. Takrat Krylancelo zapusti šolo in si nadene novo ime (Orphen). Tako svoje življenje posveti reševanju življenja njegove učiteljice. Po napadu na grad se zgodbi priključi še zadnja sopotnica Cleo (Creao). Prične se dogodivščina, ki jih pripelje do ruševin starodavnih čarovnic Tenjin in odkrivanja skrivnosti Baltoandeles. Pot jim prekrižajo čarovniki iz Podočnjakovega stolpa, eden izmed njih je tudi Childman, ki pa je bil Azalein učitelj. Zgodba doseže preobrat, ko Childman razkrije svoje prave namene (rešiti Azaleo). Zgodba se aktivno in postopno razvije in oblikuje. Vanjo nenehno vstopajo novi liki in mogočni nasprotniki. Za zabavo tekom celotne serije pa poskrbita dva zlobno-dobra “palčka” Volcan in Dortin, ki celotno serijo komčno razgibata!


ZAKLJUČEK:

Serija je zelo dobra fantazijsko – čarovniška zgodba s priokusom humorja in veliko popotniškega duha. Oblikovanje likov je zelo dodelano, saj so liki lepo dodelani, še posebej obrazi junakov. Sama animacija pa bi lahko bila precej boljša, saj se tu pa tam pri gibih opazi okornost in zamujanje (pri animacijsko zahtevnih delih kakor so čarobni uroki). Sama zgodba je odlična, konec pa preseneti z nepričakovanimi razpleti in novimi zapleti, ki napovedujejo nadaljevanje serije. Uvodna in zaključna pesem sta odlični. Malo me je zmotila sama glasba znotraj serije, saj je dosti enolična in kmalu rata dolgočasna. Kljub temu pa je serija vredna ogleda.


Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Osebe

Krylancelo Finrandi – Orphen
Mlad èarovni¹ki prestopnik, ki je obrnil hrbet èarovni¹kemu redu in posvetil ¾ivljenje in ¹tudij re¹evanju uèiteljice Azalee. Orphen skriva v sebi ogromen èarovni¹ki potencial, ki ga prika¾e z vedno novimi uroki. Je tih, zadr¾an, a zanesljiv èlovek.

Magnus – Majik
Mlad èarovni¹ki vajenec, ki hrepeni po moèeh. Prijazen in prijeten lik, ki se izka¾e za zanesljivega prijatelja in z zelo velikim èarovni¹kim potencialom je v veliko pomoè celotni dru¹èini.

Craeo – Cleo
Mlada dama iz bogate plemi¹ke dru¾ine, ki pa z svojim vroèekrvnim temperamentom po¾ivi celotno zgodbo. Je spontana, rado¾iva in seriji doprinese ¾ivljenjske energije in veselja. Njen spremljevalec je Reki, mladièek Deep Dragona, ki jo brani.

Volcan in Dortin
Brata manj¹e rasti, ki se nenehoma znajdeta v te¾avah. Volcan je zloben brat, ki se vedno sku¹a ma¹èevati Orphenu, medtem ko je Dortin njegovo nasprotje in najveè èasa v svojem ¾ivljenju porabi, da pomiri strasti brata. Po navadi konèata slabo v vsaki epizodi.

Azalea
Èarovnica, ki se je v iskanju ¹e veèje moèi pretvorila v zlobnega zmaja Bloody August. Azalea je bila tudi Orphenova uèiteljica in vodja na ¹oli Podoènjakovega stolpa. Orphen goji do nje neke vrste bratovsko ljubezen in ta ga vodi v vseh svojih dejanjih.

Childman
Eden najmoènej¹ih èarovnikov èasa, v katerem se zgodba dogaja. Azalein uèitelj in je na skrivaj zaljubljen vanjo. ©tudij je posvetil temu, da re¹i èarovnico uroka, vendar to spretno skrije pred stare¹inami Podoènjakovega stolpa. Za Azaleo je pripravljen ¾rtvovati tudi svoje lastno ¾ivljenje.
Ocena:


izšla

Yadamon

(1992)

praznuje

William Morgan Sheppard
(1932)

zajeto

Little One, The

plakatirano

I Love Hooligans

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje