uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
Misak in 9 gostov

Danes praznuje rojstni dan Neikius (32 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 0
Opisi serij > Japonska animacija
 Slayers
Avtor: Skatey | 26.10.2003
Zgodba se prične v banditskem zatočišču. Tu prvič spoznamo Lino Inverse znano tudi kot Bandit Killer. Potem ko razsuje njihovo zatočišče in jim ukrade zaklad, pobegne v gozd. Tam pa jo pričakajo še preostala banda banditov in Lina se kmalu znajde v težavah. Na srečo ji priskoči na pomoč Gourry Gabriev, izvrstni mečevalec s svojim posebnim mečem kar izvemo kasneje. Po pretepu postane Gourry zaščitnik Line in skupaj se odpravita proti mestu Atlas. Tam se še enkrat spopadeta z banditi in Lina nam prvič pokaže svoj poseben urok Dragon Slave, ter uniči nasprotnikovega zmaja. Tako se serija in njuno prijateljstvo lahko začne.

Kmalu ugotovita da imata novega sovražnika Zelgadisa, ki hoče obuditi Temnega lorda Shabranigda, glavnega od rase pošasti. Spoznamo še Rezo the Red Priesta, ki pa hoče spregledati s pomočjo kamna modrosti. Lina in Gourrya imata ta kamen in zato se ves boj prične.

Kot pa se kasneje izkaže je Rezo v resnici slab junak, in Zelgadis dobri, ter se potem pridruži Lini in Gourryu v boju proti njemu. Po obuditvi ga premagajo le zaradi tega ker Lina spusti svoj Giga Slave, urok ki lahko uniči zemljo če je narobe izrečen. Toda ko mislimo da se je vse že končalo se je šele začelo. Kmalu se Lini pridruži še Amelia, ki v nasprotju z Lino uporablja belo magijo namesto črne. Najprej le zato da bi se naučila Dragon Slave ki jo je čisto prevzel, potem pa potuje zraven da se bori na strani pravice.

Vse pa se ponovno zaplete ko prispejo v mesto Sairaag, ter tam znova srečajo Rezota. Ta z enim urokom uniči celotno mesto. Na njihovo stran stopi še Sylphel, ki je stara znanka Gourrya in tudi začetnica magije. Tako se prične ponovna borba proti Rezotu. Ta pa ni kakor prej original ampak je le kopija pravega Rezota. Tega je ustvarila učenka Rezota, toda Rezo se svojemu ustvarjalcu izneveri in začne delovati po lastni volji in za svoj namen. Njegov namen je prekositi njegov original in to pomeni da mora ubiti Lino Inverse, ki je ubila original Rezota.

Ko že vse odpove in bi Lina morala ponovno uporabiti Giga Slave, ki pa je zelo tvegan, zaradi tega ker lahko celotna zemlja izgine ob njegovi napačni rabi. Ko Sylphiel prepreči Lini njen izrek se zdi da je ze vsega konec. Toda še ni. Na koncu jim uspe premagati Rezota in tako se prva serija Slayersov konča.


Slika

Slika

Slika

Slika
Osebe

Lina Inverse
Glavna junakinja serije. Stara je 15 let, in je uporabnica èrne magije. Obvlada najmogoènej¹i urok èrne magije Dragon Slave in si je zato pridobila tudi sloves. Seriji daje svoj prispevek z energiènostjo in s tem da svojo jezo vedno spro¹èa nad drugimi z uroki.

Gourry Gabriev
Je za¹èitnik Line Inverse. Je zelo dober meèevalec, ter si lasti meè svetlobe. Drugaèe je neumen kot noè. Ne zaveda se dogajanja na svetu in Lina mu stalno razlaga kaj se dogaja z njimi in s kom se tepejo. Ima tudi kratek spomin.
Ocena:


izšla

Half-
Fare Hare

(1956)

praznuje

John Debney
(1956)

zajeto

TED

plakatirano

In a Heartbeat

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje