uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
4 gostje

Danes praznuje rojstni dan
INVICTRA (31 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 0
Opisi serij > Japonska animacija
 Hellsing
Avtor: Bati | 01.11.2003
Hellsing manga je izšla leta 1998, narisal (ter napisal) pa jo je Kouta Hirano. Manga obsega 4 zvezke (angl. volumes), vsi so v japonščini, uradni prevod še vedno čakamo (za tiste, ki vas zanimajo razlike med mango in anime klikni TUKAJ )

Hellsing anime so prvič predvajali 10. oktobra 2001 na Japonskem. Predvajali so jo tedensko, celotna serija pa obsega 13 nadaljevanj (menda so v izdelavi že nova nadaljevanja - druga sezona, vendar o tem ni bilo rečeno še nič določenega). Ker vsebuje nekaj izjemno nasilnih prizorov, ki niso primerni za otroke, so ga predvajali ob 2:00 zjutraj po lokalnem času. Hellsing je akcijski anime, vsebuje veliko streljanja, krvi, odstreljenih udov, grizenja vratov, itd...Ni pa to čistokrvna akcionada, daleč od tega. Ima odlično glasbeno podlago (večina skladb je delo Ishiija Yasushija, po nekaterih podatkih je imel prste zraven tudi Youta Tsuruola), aniamcija je vrhunska. Zgodba je izjemno napeta (triler, delno grozljivka) ter se čez vseh 13 delov lepo razvija. Dogajanje je postavljeno v današnjo Anglijo, s to izjemo, da po njej hodijo tudi Nemrtvi (vampirji ter ghouli - ghoul prevedeno iz angleščine pomeni plenilec grobov (tudi vampir), vendar se s to besedo označuje vampirjeve podanike). Glavni junak je Arucard, vampir, ki služi organizaciji Hellsing. Tekom zgodbe spoznamo še eno organizacijo, ki se imenuje Iškarijotska divizija 13 (Iscariot Division 13). Glavna razlika med tema organizacijama je, da je Hellsing protestanski, Iškarijotska divizija pa katoliška, kar kasneje privede do mnogih sporov.

Zgodba se začne v vasi Cheders, kamor je prišel nov župnik, za katerega se kasneje izkaže, da je vampir. Ta kmalu celotno vas spremeni v ghoule, ne ustavi ga niti posebna enota D-11, katere članica je tudi Celes Victoria. Po hudem napadu Victoria ostane sama, z vseh strani obdana z ghouli. Kmalu ugotovi, da jim z navadno pištolo ne more nič, zato ji preostane samo eno - beg. Na brezglavem begu sreča Arucarda (ki ga je poslala organizacija Hellsing), ki ga poizkuša ubiti...Arucard se ob tem samo gromko zasmeji, zato se Victoria prestraši in zbeži. Kmalu priteče do cerkve, kjer sreča tudi vampirskega župnika. Ker je še devica, bi si jo ta rad prisvojil, zato ji začne obljubljati nesmrtnost, neznanske užitke in podobno. Victoria tega seveda ne sprejme in mu na glavo prisloni pištolo. Kmalu zatem pride se Arucard… Vampir sprva prezira Arcarda in nanj naščuva svoje ghoule. Ti Arucarda sicer spravijo na tla, župnik se že začne veseliti, nakar Arcard pokaže svoj pravi obraz in razkrije, da je vampir. Župnik se tega zelo prestraši in prosi Arcarda, naj ga pusti oditi. Ta za kaj takega noče niti slišati, zato si župnik za živi ščit vzame Victorio. Arcard uporabi telepatske sposobnosti ter vpraša Victorio, če se mu je pripravljena pridružiti. Ta odgovori pritrdilno, zato Arcard skozi njena pluča pošlje srebrn metek župniku naravnost skozi srce. Victoria je po tem komaj še živa, zato ji Arucard začne piti kri ter jo tako spremeni v vampirko. In tako Hellsing dobi novega člana... V naslednjih dneh Hellsingu veliko težav povzročajo "umetni" vampirji, ki so plod FREAK čipov. V Hellsingu se trudijo odkriti razvijalca, medtem pa se Nemrtvi namnožijo...kot da to ni dovolj, se vmeša še Iškarijotska divizija, ki v izvidnico pošlje duhovnika Alexandra Andersona. Ker je njegova naloga iztrebljevanje vampirjev, je njegova naloga, da ubije tudi Arucarda. Kmalu se pojavi še izjemno star vampir Incognito, ki se po sposobnostih edini lahko primerja z Arucardom. In tu se zgodba šele dobro začne...

ORGANIZACIJA HELLSING

Ustanovljena je bila pred več kot stoletjem, predvidoma je bil njen ustanovitelj Dr. Van Helsing, pradedek Integral Wingates Hellsing, ki jo trenutno vodi. So zapriseženi protestanti, ki so prisegli, da bodo varovali svojo kraljevino pred Nemrtvimi. Njihov član je tudi Arucard, izjemno mogočen vampir.

IŠKARIJOTSKA DIVIZIJA 13

To je v bistvu katoliška verzija Hellsinga, sedež imajo v Vatikanu, vodi pa jih mož po imenu Enrico Maxwell (v eni izmed epizod pride do zanimivega besednega dvoboja med njim in Integral). Njihov najmočnejši član je Alexander Anderson, ustreznica Arucardu pri Hellsing. Prav tako kot Hellsing, tudi oni pobijajo Nemrtve. Ker je Arucard vampir, to vključuje tudi njega - in posledično celoten Hellsing. Če pogledamo celotno sliko, ugotovimo, da je Hellsing naravnost izjemen anime. Pozna se mu tudi, da je malce novejši, zaradi česar je animacija mogoče še malo boljša, kot pri ostalih animejih. Naslov od srca priporočam ^^.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Osebe

Arucard
Starost: 567 let (ni èisto toèno, po nekaterih podatkih je ¹e starej¹i)

Druga imena: Alucard (namig: preberite nazaj), Arcard, Arkard

Poklic: lovec na vampirjeArucard ¾e dolga leta slu¾i Hellsingu (kako je tja pri¹el, ostaja skrivnost). Mnogo let je èepel v najtemnej¹em kotièku Hellsinga, v zaporu. Tja ga je verjetno poslal Dr. Abraham Van Helsing, nedvomno pa je zanj vedel Integrin oèe, saj ji je pred smrtjo naroèil, naj se v primeru hude nevarnosti zateèe v zapor, kjer bo na¹la "stvar", ki jo bo zavarovala. Ko Integrin oèe umre in ji zapusti Hellsing, stopi na sceno njen stric, ki je hotel Hellsing zase. Svojim slu¾abnikom uka¾e, naj poi¹èejo Integral in jo ubijejo. Dohitijo jo ¹ele v temnici, kjer jo eden od njih rani v roko. Nekaj njene krvi pade tudi na Arucarda...ta se zaradi tega zbudi in, ker je laèen krvi, mimogrede obglavi vse Integrine zasledovalce in spije njihovo kri. Integral smatra kot gospodarico (tu so mnenja deljena, eni pravijo, da zato, ker je dobil nekaj njene krvi, drugi pa pravijo, da zato, ker se mu je ob sreèanju pogumno postavila po robu) in uboga skoraj vse njene ukaze, vèasih si dovoli prestopiti mejo dobrega okusa (razno èaranje okoli Integral). Naokoli hodi obleèen v rdeè pla¹è (pravzaprav je celotna oprava rdeèe barve), velik rdeè klobuk ter rumena sonèna (ali paè senèna?) oèala. Poleg svojih sposobnosti (telepatija, iluzija, spreminjanje oblike, priklic ¾ivali - hellhounda z veèimi oèmi, uporaba magije) uporablja tudi èlove¹ko oro¾je, in sicer dve 13mm pi¹toli Jackal in 454 Casull (obe custom-made) z eksplozivnimi in posrebrenimi naboji. Za pasom ima zataknjene sar¾erje z ¾e omenjenimi nabolji. V eni od epizod ti dve pi¹toli zamenja za eno samo, ki pa je precej veèja, saj v dol¾ino meri kar 39cm. Po naravi je precej gospodovalen, pri ubijanju drugih vampirjev pa neizmerno u¾iva. Kljub temu je v njem ¹e vedno nekaj èlove¹kega, saj je npr. Victorii re¹il ¾ivljenje.

Integral Wingates Hellsing
Starost: 23

Druga imena: Integra Wingate, Integla, Integlal, Integral-san, Integra-sama

Poklic: vodja HellsingaIntegral je dedinja Hellsinga, zato je tudi njegova "¹efica". Je zelo resna, samostojna ¾enska, pravo nasprotje svojega otro¹tva. Zaveda se, kak¹na je njena naloga in bi za Hellsing naredila vse. Odnos med njo in Arucardom je zelo napet (mogoèe zaradi tega kadi cigare ;)), vendar se zaveda, da je on njihov najmoènej¹i zaveznik.

Victoria Celes
Starost: 19

Druga imena: Seles, Seras, Sera

Poklic: pobijalka vampirjev - pripravnicaVictoria je bila, preden je sreèala Arucarda, popolnoma èlove¹ka èlanice ekipe S.W.A.T., odelka D-11, ki je posredoval na kriznih obmoèjih. Po spremembi v vampirko se je njeno ¾ivljenje obrnilo na glavo ? zelo te¾ko je sprejela dejstvo, da je vampirka, zato tudi ni hotela piti krvi (mislila je, da bo tako dalj èasa "èlove¹ka"). To jo je seveda oslabilo in na Arucardovo pobudo je zaèela piti medicinsko kri. Njeni èuti so se izostrili, na kar se je privajala kar nekaj èasa. Zdaj ji odlièno slu¾ijo v borbi proti Nemrtvim. Po znaèaju je zelo plaha in naivna, daje obèutek nemoènosti. Kasneje postane malo bolj samostojna. Njeno najljub¹e oro¾je je proti tankovska pu¹ka Halconnen, ki pa jo uporablja za lov na vampirje.

Walter Kum Donne:
Starost: 69

Druga imena: Walter C. Dorne, Watson, Angel of Death

Poklic: Integrin pomoènik in butlerWalter je najbolj vdan pomoènik Hellsinga, ki mu slu¾i ¾e od svojega 14. leta. Je eden izmed najbolj¹ih izdelovalcev oro¾ja, njegovi deli imata tudi Arucard (tista velika pi¹tola) in Victoria (Halconnen). Po naravi je hladnokrven in umirjen, niè ga ne more vreèi iz tira. Ima posebno sposobnost metanja izredno moènih in tankih vrvi, s katerimi nasprotnikom pore¾e glave (v eni od epizod mimogrede opravi s celo skupino ghoulov). Je pa presenetljivo, saj lahko ?ostrost? vrvi nastavlja, saj lahko iz helikopterja spusti tudi Integral (zavito v pregrinjalo).

Alexander Anderson
Starost: 60

Druga imena: Erickson Anderson, "Angel Dust" Anderson, "Assassin" Anderson, "Bayonet" Anderson,"Hanging Judge" Anderson, Arexandraue Anderson

Poklic: pobijalec vampirjev (za I¹karjotsko Divizijo)Zelo skrivnosten èlovek, èe to sploh je, saj poseduje kar nekaj sposobnosti. Ena od the je regeneriranje, posledièno delna nesmrtnost. Pre¾ivi tudi direktne strele v glavo, pa èeprav pridejo iz Arucardove pi¹tole. Po znaèaju je vzkipljiv in psihopatski, predvsem pa nepredvidljiv. Hellsing se ga zelo boji, saj je pobil ¾e mnogo njihovih operativcev. Izjemno se bojuje z meèi, in èeprav v rokah dr¾i samo dva, jih proti sovra¾niku naenkrat zleti tudi po sto. Zaradi te sposobnosti ga imenujejo tudi "Sword Dancer" (tudi naslov ene od epizod). Glede razliènih imen - le ta so posledica sihroniziranja in prevajanja. V bistvu vsa pomenijo eno isto, njih uporaba pa je poljubna.
Ocena:


izšla

Legend of Coyote Rock, The

(1945)

praznuje

Violetta Kolesnikova
(1938)

zajeto

Little One, The

plakatirano

Nut Job 2: Nutty by Nature, The

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje