uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
2 gosta

Danes praznuje rojstni dan
Majcha (38 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 13.304.895

Forum > Evropska animacija > Animateka siri svoj program - natecaj AnimaWeb! Registriraj se
 
Avtor Besedilo
uri

Admin

Poslano: 31.10.2008 15:40:45 | Citiraj
Programski koncept Drustva za ozivljanje zgodbe 2 koluta temelji na zavesti o pomenu soustvarjanja in ohranjanja zgodbe kot pomembnega kulturnega elementa. Osnovni programski poudarek drustva je promocija animiranega filma. V temeljih nasih prizadevanj lezi poslanstvo zapolniti vrzel v distribuciji, izobrazevanju in produkciji animiranega filma v Sloveniji. Mednarodni festival animiranega filma Animateka, katerega peta edicija bo letos potekala med 8. in 14. decembrom v ljubljanskem Kinodvoru, vsako leto predstavi novo produkcijo kratkometraznih animiranih filmov iz Vzhodne in Srednje Evrope, s cimer je postal sticna tocka za izmenjavo izkusenj domacih in tujih avtorjev, studentov, selektorjev, novinarjev in obcinstva.

V Drustvu za ozivljanje zgodbe 2 koluta smo se letos odlocili razsiriti nastavke projekta "Ustvarjalni izziv", ki je bil v sodelovanjem s podjetjem Nokia izveden v letu 2006. Z objavo mednarodnega natecaja AnimaWeb (animirani filmi, ki so delani z racunalnikom za objavo na spletnih straneh ali mobilnih telefonih), zelimo spodbuditi mlade, neuveljavljene ustvarjalce, da se spopadejo z animacijo. Pricakujemo stevilna dela, ki bodo avtorski prvenci, nastali prav zaradi natecaja. Splet kot medij smo izbrali predvsem zaradi siroke dostopnosti. Ta na eni strani nagovarja velik krog ljudi, ki bodo v natecaju sodelovali in spremljali njegove rezultate. Po drugi strani pa gre tudi za tehnolosko in produkcijsko dostopnost, saj je animirani film mogoce danes izdelati z minimalno in med povprecnimi uporabniki razsirjeno programsko opremo.

Primarni cilj projekta je spodbujanje mladih k aktivni udelezbi v kulturnih projektih in pridobivanju nekaterih specificnih znanj, povezanih z animiranim filmom. Z organizacijo natecaja AnimaWeb, bomo razsirili in obogatili nase dejavnosti z vzpodbujanjem produkcije animiranih filmov tako v lokalnem okolju, kot tudi sirse. Natecaj smo objavili konec oktobra, zakljucil pa se bo skupaj s peto edicijo Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ko bomo tako na spletni strani, kot tudi v kinodvorani objavili zmagovalce. Zmagovalca natecaja bo dolocila, publika z glasovanjem preko spletne strani.

Natecaj bomo podrobno predstavili na okrogli mizi "Animirani film za internet", ki se bo zgodila v okviru "Delovnih zajtrkov" na Animateki v sredo 10. decembra ob 12.00 uri v Kinodvoru.

* Projekt AnimaWeb podpira Oddelek za kulturo Mestne obcine Ljubljana

. Uri .
Avtor Besedilo
 
Forum > Evropska animacija > Animateka siri svoj program - natecaj AnimaWeb! Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

Teen Titans: The Judas Contract

(2017)

praznuje

Maciej Szumowski
(1939)

zajeto

Bokje & Li

plakatirano

Spirit Untamed

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje