uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
2 gosta

Danes praznuje rojstni dan
joco (48 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 17.626.002

Forum > Evropska animacija > Animateka siri svoj program - natecaj AnimaWeb! Registriraj se
 
Avtor Besedilo
uri

Admin

Poslano: 31.10.2008 15:40:45 | Citiraj
Programski koncept Drustva za ozivljanje zgodbe 2 koluta temelji na zavesti o pomenu soustvarjanja in ohranjanja zgodbe kot pomembnega kulturnega elementa. Osnovni programski poudarek drustva je promocija animiranega filma. V temeljih nasih prizadevanj lezi poslanstvo zapolniti vrzel v distribuciji, izobrazevanju in produkciji animiranega filma v Sloveniji. Mednarodni festival animiranega filma Animateka, katerega peta edicija bo letos potekala med 8. in 14. decembrom v ljubljanskem Kinodvoru, vsako leto predstavi novo produkcijo kratkometraznih animiranih filmov iz Vzhodne in Srednje Evrope, s cimer je postal sticna tocka za izmenjavo izkusenj domacih in tujih avtorjev, studentov, selektorjev, novinarjev in obcinstva.

V Drustvu za ozivljanje zgodbe 2 koluta smo se letos odlocili razsiriti nastavke projekta "Ustvarjalni izziv", ki je bil v sodelovanjem s podjetjem Nokia izveden v letu 2006. Z objavo mednarodnega natecaja AnimaWeb (animirani filmi, ki so delani z racunalnikom za objavo na spletnih straneh ali mobilnih telefonih), zelimo spodbuditi mlade, neuveljavljene ustvarjalce, da se spopadejo z animacijo. Pricakujemo stevilna dela, ki bodo avtorski prvenci, nastali prav zaradi natecaja. Splet kot medij smo izbrali predvsem zaradi siroke dostopnosti. Ta na eni strani nagovarja velik krog ljudi, ki bodo v natecaju sodelovali in spremljali njegove rezultate. Po drugi strani pa gre tudi za tehnolosko in produkcijsko dostopnost, saj je animirani film mogoce danes izdelati z minimalno in med povprecnimi uporabniki razsirjeno programsko opremo.

Primarni cilj projekta je spodbujanje mladih k aktivni udelezbi v kulturnih projektih in pridobivanju nekaterih specificnih znanj, povezanih z animiranim filmom. Z organizacijo natecaja AnimaWeb, bomo razsirili in obogatili nase dejavnosti z vzpodbujanjem produkcije animiranih filmov tako v lokalnem okolju, kot tudi sirse. Natecaj smo objavili konec oktobra, zakljucil pa se bo skupaj s peto edicijo Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ko bomo tako na spletni strani, kot tudi v kinodvorani objavili zmagovalce. Zmagovalca natecaja bo dolocila, publika z glasovanjem preko spletne strani.

Natecaj bomo podrobno predstavili na okrogli mizi "Animirani film za internet", ki se bo zgodila v okviru "Delovnih zajtrkov" na Animateki v sredo 10. decembra ob 12.00 uri v Kinodvoru.

* Projekt AnimaWeb podpira Oddelek za kulturo Mestne obcine Ljubljana

. Uri .
Avtor Besedilo
 
Forum > Evropska animacija > Animateka siri svoj program - natecaj AnimaWeb! Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

Black Magic

(1921)

praznuje

Halle Berry
(1966)

zajeto

Malumore

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje