uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
1 gost

Število obiskov od 1.9.2002: 20.304.789

Forum > Okrogla miza > Izdelava risanke Registriraj se
 
Avtor Besedilo
design

Uporabnik

Poslano: 30.04.2004 00:25:42 | Citiraj
Ali je tu kdo ki, bi bil pripravljen posvetiti urico na dan izdelavi preproste risanke.

videl sem že da nekateri posamezniki poskušate izdelovati risanke z za to narejenimi programi. Tokrat vam predlagam izdelavo preproste risanke v flashu.
V mislu imam preprosto grafiko, brez zakomplicirane grafike, v stilu south parka ali pa katere izmed risank na cartoon netvorku npr dexter laboratory, power pof girls ali kaj podobnega. vsi junaki bi imeli glavo preproste okrogle, trikotne ali pravokotne oblike, dosti manjši trup in še nek zametek rok in nog. Tako se grafiki ne bi preveč posvečali.
Za risanko bi potreboval vsaj tri prostovoljce pripravljene izdelovati preproste projekte animacij in ozadja.

Verjetno vas zanima, Kako bi risanka nastajala?
Na prostor na strežniku bi naložili vse datoteke ki bi bile potrebne za izdelavo vseh karakterjev in igralcev. Tako da bi vsak od izdelovalcev imel vpoged v trenutno stanje risanke, nadzor nad potekom dela, naložena navodila v kolikor bi se kje ustavilo in približni načrt poti do začrtanega cilja izdelave.
Risanka bi nastajala (predvsem zaradi pomanjkanja časa) več tednov. Vsak teden bi si razdelili delo ki bi ga potem vsak posameznik opravil do konca tedna, ko bi se dobili na ircu ter predstavili narejene animacije ter jih uvrstili v koncept risanke.

Scenarij
S tem vprašanjem sem se zajebaval kar nekaj časa. Na koncu pa sem ugotovil da najlepše zdobe piše življenje. Zato bi scenarij izdelovali med izdelavo risanke. V vsakem delu risanke bi na nakako humorističen način predstavili ključen problem oz dogodek ki smo ga doživeli na lastni koži, saj bo le tako risanka dobila svoj smisel in ne bo "butasta" oz ne gledljiva. Risanko bi umestili v manjše naselje z vsemi objekti ki jih naselje potrebuje za normalno funkcionalnost (šola, zdravstveni dom, gostilna, bencinska črpalka, trgovina, ....)

Perspektive oz kaj vam lahko ponudim
Po pravici povedano sem le študent, zato vam kakšnih denarnih zneskov ne morem ponuditi. Pri tem projektu lahko pridobite izkušnje, ideje, ter znanje. Vam pa obljubim da v kolikor nam uspe ustvariti risanko, se bom prizadeval le to prodati kakšni tv firmi in pravično razdeliti denar med vse izdelovalce.

Kaj morate storiti oz kako se prijaviti
Poglejte za izdelavo risanke potrebujem vsaj tri prostovoljce, ki so že kdaj slišali videli oz odprli progrma macromedi flash. Najbolje je da ste v njem tudi že izdelali svojo prvo animacijo pa naj bo to le premikanje določenega objekta (kroga, kvadrata) sli pa tudi uporabljali kodo.
V kolikor se vas prijavi več kot pa je mest se bom odločil med nekaterimi kriteriji. kriteriji za izdelavo risanke se bodo določili glede na izpolnjeno anketo spodaj.
Kratka navodila:
ker še ne znam sestaviti dobre avtoimatske ankete mi ogovore počljite ločeno z entrom (vsakega v svoji vrstici) po pošti na uporabnika (mene-design)
1.) okolje v katerem prebivate (napišite območje ter pozicijo npr:gorenjska/predmestje)
2.) Starost (npr 22let)
3.) poznavanje flasha (npr:animacija/linki/action code/)
4.) Svoj kratek opis (ne opisujte vaših fizičnih lastnosti temveč vaše obnašanje oz psihične lastnosti npr: sem vzkipljiv, zaprisežen kadilec, obožujem črn humor.... bodite čimobolj domiselni in izvirni)
5.) Napišite 3 stavke kako se počutite kadar vas preseneti ploha in nimate dežnika do doma pa imate še 20 min hoje
6.) Napišite kdaj v dnevu imate največ časa zjutraj/dopoldne/popoldne/zvečer

To pa je za enkrat vse. Tisti ki mi boste pomagali pri izdelavi risanke boste dobili uporabniško ime in geslo do ftp naslova na katerega boste lahko loadali in downloadali vse kar boste potrebovali za delo.


to pa je za enkrat vse
seveda me zanima tudi vaše mnenje ki ga lahko napišete na tem forumu

Lep pozdrav

Misak

Admin

Poslano: 30.04.2004 10:13:54 | Citiraj
Ubistvu vidim da je čedalji bolj popularno to podroćje...namreč izdelava risank. Ne vem kako si si zamislil, ampak po pravici povedano flash serij je na tisoče in zadeti moraš v pravo žilo, da bo tvoja serija nekaj posebnega, in ki bo navduševala ostale, ter jih tako prekašala. Že glede na to, da nimaš izdelanega niti najmanjšega osnutka (karakterji, scenarij za vsaj pilot epizodo), je zelo težko se sporazumeti. IN dejstvo da boš skušal prodati kakšni TV postaji, je samoumevno da ti pri tem projektu ne gre toliko za ustvarjalnost in veselje do risank, ampak predvsem do zaslužka (popravi me, če se motim).

Lepo bi bilo videti vsaj kakšne skice ali kaj podobnega, tako da se vidi, da si delu resno predan. Ali bo risanka nema, ali bodo karakterji govorili? V kakšnem jeziku? Itd...

Jest te tukaj ne kritiziram, samo treba se je postaviti na realna tla, in za začetek ponuditi nekaj kar si že naredil. Osebno če stvar pride do take faze, da se bo kaj delalo, bi bil SloCartoon vsekakor zraven. Če nič drugega kot medijski pokrovitelj

Iz tvojega teksta sem zasledil, da bo serija humoristična. Upam da se zavedaš, da je ravno na tem področju najtežje zadovoljiti gledalca, še posebej ker so vsi pravi načini nasmejati gledalca že skoraj izrabljeni, in resnično se je treba potruditi pri scenariju in biti čim bolj izviren (tukaj morebiti še jaz lahko kako pomagam:)

Poleg tega bi bilo resnično dobro videti, kaj si do danes že ustvaril (v preteklosti). In koliko približno naj bi epizoda trajala? Par minut ali kak ducat ali dva minut?SloCartoon.net
uri

Admin

Poslano: 30.04.2004 10:39:27 | Citiraj
IMHO jaz ne bi tako kompliciral v tej fazi, ko ocitno nihce, ki se pojvalja tukaj, nima kaj dost konkretnega za pokazat (lahko se motim in so nekateri samo sramezljivi ). Lepo je videt, da zanimanje je, ceprav se vedno ne zelo mnozicno.

Design se mi zdi tudi edini, ki je prisel na dan s konkretno izdelanim nacrtom poteka dela, ceprav mu res manjka vsebinski, karakterni in dizajnerski del. Kar je seveda vse potrebno, ce se hoces lotit zadeve resno.

Za zacetek bi pa bil vesel, da se nekaj naredi. Karkoli, samo da besede animacija postanejo. Nihce tukaj namrec ni profi in ce bi se primerjal samo s profiji, ne bi nikoli niti zaceli, ker bi vedno kaj manjkalo (liki so premalo natancno definirani, temu manjka otrostvo, barvna paleta se ne sklada, ozadja so prevec preprosta, zvocni efekti se ne skladajo s slogom animacije, dialogi so prevec togi... vedno se kaj najde).

Zato svetujem, da se naredi nekaj preprostega, tako da se tudi vidi, kdo je najbolj zainteresiran in komu katero podrocje najbolj lezi, potem pa se pocasi izpopolnjuje in gradi na kompleksnejsi zgodbi in animaciji.

. Uri .
design

Uporabnik

Poslano: 01.05.2004 14:39:15 | Citiraj
Kot vidim vam tale forum ne dela ravno najbolje saj sem že včeraj odgovoril na vaša mnenja pa še vedno ni objavljeno. Prav tako sem imel probleme z registracijo zato prosim administratorja da malo preveri zadeve.

No pa samo na kretko tisto kar sem povedal včeraj vendar vidim da o tem ni ne duha ne sluha

kar se tiče animacije oz grafike in podobno
Poglejte vsak lik bo svoj movie clip ki bo vseboval še 8 movi clipov v teh osmih clipih bodo deli telesa oči, usta, glava noger roke... nato bomo z premikanjem teh osmih movi clipov ustvarili da se bo zadeva premikal v osnovnem movie clipu. v osnovnem movie clipu pa bo v vsakem frejmu svoj dogodek ot npr, premikanje glave rok, nog, hoja, govor,...... in ko bomo izdelali ozadje bomo vanj vstavili ta movie clip in z actionscripto določili kateri odsek animacije se izvaja. Npr če animiramo korak in se začne v frejmu 10 ter traja do frajma 25 bo v frejmu 25 actionscript (gotoAndPlay 10). V osnovni sceni pa se bo premikalo ozadje ter v prvem frejmu ozadja bo flash klical funkcijo naj ki naj se izvede v našem primeru bo flash prebral da naj gre v movie clip tega lika in prične z predvajanjem pri 10frejmu.

Tisti ki malo poznate flash vam bo to približno če ne v celoti jasno.

kar se tiče scenarija

Scenarij bo tisto kar bo potrebno do potankosti izdelati mam pa že tudi približen načrt za nekaj epizod oz dogodkov.
V scenariju bomo na kar se da humorističen (v glavnem v črnem humorju) predstavili današnje probleme vsakega najstnika oz dvajsetletnika, npr sex, droge, zaposlovanje, kajenje......

Kar pa se tiče denarja
Morate vedeti da dokler nimamo kaj pokazati je nesmiselno govoriti o tej temi, vendar obljubim da se bo ko in če bo prišlo do tega po dogovoru z vsemi izdelovalci razdelilo mednje. Za enkrat pa je prej potrebno kaj pokazati. Ni pa vsaj z moje strani bistvo izdelovanja risanke denar temveč, zanje ter izkušnje za kater upam da jih bom pridobil

Koga iščem
Ker je to preveč ponavljajočega dela samo za eno osebo bi rad delo razdelil na nekaj delov za katere bo skrbel vsak posameznik, jih dograjeval in prilagajl. S tem si bodo ostali posamezniki pridobili izkušnje in znanje tako kot jaz. Zanje pa je danes bistvo našega obstoja in napredka.
zato iščem vsaj še tri ljudi ki bi bili pripravljeni si vzeti urico do dve na dan in namesto da iščejo bedarije po internetu se ukvarjajo malo z animacijo.
Potrebujem nekoga ki malo bolj obvlada actionscript kot jaz ter še dva ki lahko obvladujeta samo nekaj osnov pri animiranju v Flashu

Bom pa takoj ko bom končal pokazal kakšen naj bo lik, kako sestavljen in kako se ga bo dalo animirati

no pa lep pozdrav

aja pa prosim da me čim bolj kritizirate in komentirate da bomo skupaj odkrili tiste probleme ki se jih da predvideti
uri

Admin

Poslano: 02.05.2004 10:23:48 | Citiraj
Si lahko malo bolj konkreten glede tezav s forumom. Po seni strani govoris namrec o registraciji, kar je ocitno mimo, saj si se registriral ze pred dnevi. Razen ce nisi mislil na samo prijavo na tole stran, ker ce nisi prijavljen (login) ne mores pisat v forum.
Tudi kar se tice posiljanja v forum nisi bil dovolj jasen kaj je bilo narobe. Sporocila se namrec objavljajo takoj, ko kliknes gumb Poslji, medtem ko Predogled le prikaze kako bo stvar zgledala, kar pomeni, da dokler ne kliknes na Poslji, sporocilo ne bo objavljeno. Mozno, da se je zalomilo tukaj vmes nekje. Lahko da so bile tezave s serverjem ravno, ko si poskusal poslat in se je stvar izgubila. Sam se nisem mel podobnih tezav zato sprasujem, da probleme opises bolj natancno.

. Uri .
Gumby

Uporabnik

Poslano: 03.05.2004 13:05:36 | Citiraj
Design, jaz sem za... Imam nekaj pripomb, a o tem pozneje (mogoce niti ne preko foruma). Javi Mail, da ti posljem izpolnjeno anketo...

LP, Gumby
design

Uporabnik

Poslano: 03.05.2004 14:00:16 | Citiraj
najprej kar se tiče pirajve in pošiljanja tem v forum
Pred kakšnim tednom sem se prijavil v forum kot cartoonmaker na email naslov od kolega ki ga uporabljam v mesenđerju ta je bil goran_medved@hotmail.com. Na ta email naslov mi pošljite tudi anketo. Na ta naslov nato nekaj dni nisem dobil nikakršnega maila o registraciji ali potrditvi registracije. Poskušal sem se logirati na stran vendar tudi to ni bilo možno. Zato sem se odločil da se poskusi ponovno prijaviti z istim mailom in uporabniškim imenom vendar mi je vedno napisalo da je uporabnik že registriran in mi ponudilo možnost pozabljenega gesla. seveda sem tudi to poizkusil in počakal nekaj dni da bi mi poslalo geslo oz karkoli že more. vendar nič. Nato sem se registriral z mojim osebnim email naslovom in vzdevkom design ter že isti dan dobil mail na moj email in na prejšnjega. tako sem se registriral kot design
No kar se pa tiče foruma sem prejšnje besedilo že bolj obširno predelal v odgovoru ki sem ga potem brez predogleda direktno poslal na forum vendar se na forumu ta zadeva ni objavila. Zato sem potem še enkrat na kratko napisal tisto kar sem že prej ter šel skozi predogled in nato na pošiljanje. Ta se pa je pojavila naforumu

Nimam namena kritizirati vendar v kolikor lahko samo malo opozorim na kakšno napako. Drugače pa priznam da sem na stran naletel takoj ko je se mi je porodila ideja za izdelavo risanke, ter opazil da neko risanko že izdelujete vendar nisem zazanl nikakršnega timskega dela vendar le nekaj samostojnih poizkusov.
no to pa je za enkrat vse.
aja
Rezultate ankete mi pošljite na mail Goran_medved@hotmail.com takoj ko pa bom uspel vam bom napisal kratka navodila glede izdelave svojega karakterja ter osnovne smernice scenarija za mogoče malo daljšo risanko. Vesel sem tudi vsake pripombe

Lep pozdrav


Misak

Admin

Poslano: 03.05.2004 14:11:59 | Citiraj
kar se tiče registracije z nickom cartoonmaker: pri meni je razvidno da je aktivacija up. imena potekla normalno, tako da mail bi mogu dobit. Mail ki si ga napisal je pravilen, tako da ne vem no...bi ga mogu dobit, drugače ne bi bil "normalen uporabnik" ampak "neaktivirani". (predlagam da probaš za vsak slučaj še enkrat pritisniti pozabljeno geslo - le-tega moraš dobiti v roku nekajminut na mail). Je pa res da je nekaj časa bil server offline in pol spet online in tako naprej...tko da je možno da je bil razlog za neposlan mail ravno offline serverja. Pa nič ne kritiziraš, lepo je da si povedal kaj je narobe.

Uglavnem kar se tiče scenarija lahko pomagam. Nažalost kar se tiče flasha ne oblvadam , tako da kot animator vsekakor odpadem

SloCartoon.net

Odgovor je popravil Misak - 03.05.2004 14:12:58
design

Uporabnik

Poslano: 04.05.2004 13:42:41 | Citiraj
Kar se tiče flasha se da vse naučit in pridobit izkušnje scena je samo delavnost, zagrizenost in nekaj prostega časa moram pa priznat da mi nekaj težav že pozroča preprosta animacija vendar sem jih do sedaj nekako rešil. Ja me pa zanimajo kakšni zanimivi predlogi scenarija ki jih tudi lahko pošljete na moj email naslov. Vendar morate upoštevati gre za risanko bolj za odrasle kot otroke.
Misak

Admin

Poslano: 04.05.2004 13:49:31 | Citiraj
Glede na to da imam veliko dela že s samim slocartoonm se na žalost ne morem posvetiti projektu. Upam pa da boste prve osnutke pokazali tukj, da se mogoče še nekdo najde ali ga pritegne da bi se vama pridružil.

SloCartoon.net
KercDaMan

Uporabnik

Poslano: 06.07.2004 18:11:27 | Citiraj
mene sicer veseli delo v flashu in izdelovanje risank [nisem še nobene naredil bi jo pa rad].
zato sprašujem v katerem programu naj naredim 2d risanko na hiter in enostaven način?
uri

Admin

Poslano: 12.04.2005 11:06:12 | Citiraj
Ni neposredno povezano z animacijo pa vendar. Link na članek, ki razlaga kako v Photoshopu naredit teksture, da koža zgleda pegasta ali pa, kot da je ožgana od sonca.

. Uri .
rifel97

Uporabnik

Poslano: 31.08.2009 11:52:24 | Citiraj
Jaz bi tut lahko pomagal izdelovati risanko sam nimam od flasha nobenih izkušenj sam sj se loh še naučim.pa č mi lohk poveš tvoj msn al email ti bom poslov anketo.
kristinany

Uporabnik

Poslano: 09.10.2010 09:35:48 | Citiraj
KJE PA SE DA DOBIT TA PROGRAM ZA IZDELAVO RISANK ???
Avtor Besedilo
 
Forum > Okrogla miza > Izdelava risanke Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

He Ruins His Family's Reputation

(1913)

praznuje

Elena Prorokova
(1948)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje