uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
1 gost

Danes praznuje rojstni dan
uri (47 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 16.808.570

Forum > Mnenja in ideje > Nekaj pogrešam... Registriraj se
 
Avtor Besedilo
Verh

Uporabnik

Poslano: 01.04.2007 22:30:35 | Citiraj
...ali pa sem spregledal.

Pri zasebnih sporočilih, bi bilo kul, če bi lahko brisal sporočila tako kot v mailu. Odkljukaš par kvadratkov in je stvar rešena (tako moraš pa vsako sporočilo odpreti in ga zbrisati). Dobrodošla bi bila tudi funkcija 'Favourite contacts'.

Lenoba do groba
Misak

Admin

Poslano: 01.04.2007 23:21:27 | Citiraj
Verh, seveda bo tudi to možno.

Verjamem, da ste vsi siti, ko vam govorimo, koliko dela imamo z novim designom strani in vsem kar zraven spada. Predloge, kot jih daješ, seveda sprejemamo in jih bomo na novi strani tudi uresničili. Tudi glede "mojih prijateljev" imamo nekaj zamisli, ki jih želimo izpeljati - naj bo to zopet ponovno presenečenje :)

Bi pa obenem želel izkoristiti priložnost in bi vas rad vprašal naslednje:

1. Kaj vse še pogrešate na naših spletnih straneh?
2. Če bi imeli možnost bloganja na naših spletni strani, bi vas zanimalo? Bi pisali?
3. Kakšna se vam je zdela DVD zbirka? Bi želeli imeti naprednejšo zbirko, ki bi morebiti omogočala medsebojno "sposojo" med uporabniki in obenem še možnosti prodaje na "naši spletni tržnici?"
4. Bi radi videli statistiko obiskov posameznih risank bolj napredno kot je sedaj?
5. Trailerje in odlomke iz risank, bi spremljali?

Vprašanj bi imel še mnogo, a jih v tem trenutku ne smem vse na mizo položiti. Predlagam vsem, ki vas zanima, da v tole temo zberete svoje predloge, kaj pogrešate nan aši strani, kaj si želite videti na naši strani in skupaj bomo našli tisto pravo rešitev, da bi zadovoljili kar se da širši krog občinstva (ne pozabite na tujino, hehe!)

SloCartoon.net
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 02.04.2007 08:12:41 | Citiraj
Ja super bi bilo da bi se vrnila zbirka risank ter odlomki/napovedniki za risanke in uvodne pesmi risank (ki so že bile v starih MP-jih).Tudi statistika obiskov posameznih risank bolj napredno bi bila cool!

Dobro bi bilo če bi spet delovale direktne novice tv sporeda.(Ko risanko dodaš v tv spored samo kljukico označiš in se avtomatsko pojavi novica o risanki ki bvo na televiziji).Ker to trenutno ne deljuje je pa že delovalo.

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,

Odgovor je popravil matko&majdi - 02.04.2007 08:16:40
Verh

Uporabnik

Poslano: 02.04.2007 16:57:35 | Citiraj
Recimo, lahko bi dodali tudi 'soundtracke'. Odpreš določen zavihek in se ti pokaže naslovna stran (lahko tudi zadnja stran in slikca iz CD-ja) albuma, seznam komadov, ki so na njem in možnost poslušanja nekaterih v npr. mp3-jih - 64 kb/s, mono... da ne bo kakšnega piratiziranja ;)

Potem se lahko naredi svojo radijsko postajo, ala Siol (kjer se bojo vrteli soundtracki iz risank & co.). Problem je le v tem ker je (pomoje) potem potrebno plačevati SAZASU. To bi se bilo dobro pozanimati.

Lahko se naredi tržnico, na princip licitacije, Bolhe ali kako drugače.

Trailerji in clipi v bazi so vedno dobrodošli, vendar bi bilo dobro da se nahajajo na Slocartoonovem strežniku... da bi se dodajali le linki je brez veze saj si nihče ne želi po nekaj mesecih vnosa 'mrtvih linkov'.

Lahko se bi dodalo tudi kakšen slovarček... za nove v svetu animacije (kaj je stop-motion, mecha, steampunk,...).Misak

Admin

Poslano: 02.04.2007 17:26:42 | Citiraj
Dobri predlogi!

Pa začnimo na začetku:

1. Odlomke in clipe bi gostovali na našem strežniku (seveda ob postavitvi novega latnega streznika, saj je ta, na katerem smo trenutno preveč zabasan in ne bi dovoljeval vsega načrtovanega). Linkanje na druge strani, še posebej vse kar je izven appla je neumnost (kar smo ze sami ugotovili), saj le-ti propadaje po kakšnem secu in tako povezave niso več aktivne. Trenutno imamo na zalogi okoli 20GB najrazličnejših trailerjev. Zanima me kako se vam zdi zbira med HD in normalno resolucijo. Imamo namen postaviti trailerje in odolmke v naslednjih ločljivosti:

Normal 480
Normal 640
HD 480
HD 720
HD 1080

Trenuno se ubadamo tudi z multicast streaming serverjem, ki bi paketke razdeljeval po najboljšem principu, a žal so vse te tehnologije večinoma plačljive in niti ne vemo kako bodo obremenili našo spletno stran. V priemru da bo strežnik precej obremenjen, bomo skušali ponuditi vsaj dve alternativi (HD 480 in oba normalna formata.

Trenutno is lahko ogledate kako bi zadeva delovala na naših straneh:

Normal 480 (Bridge to Terabinthia) [10MB]
Normal 640 (Bridge to Terabinthia) [18MB]
HD 480 (Bridge to Terabinthia) [29MB]
HD 480 (Bridge to Terabinthia) [87MB]

Seveda je predpostavka to, da ste skoraj edini ki gledate te datoteke, tako da strežnik naenkrat ni obremenjen s številnimi requesti in izkoriščanju pipice v svet, ki jo imamo.


2. TV spored bo potrebno na novo reorganizirati, saj v takšni obliki kot je, ni ok, in uporabnik se v njem izgubu. Manjkajo tako avtomatske odjve risnak, ki se naslednji teden ne pojavljajo (npr filmi). Tukaj bo treba močno urediti zadeve, da bodo čimbolj enostavne za administracijo in za uporabnike. Predloge kar na plan, seveda.

3. Soundtracki? Tukaj bo verjetno problem z avtorskimi pravicami. Če se ne zmeniš z avtorji za objavo, potem ne bo nič. Seveda da o SAZASU ne govorimo. Ideja j sicer dobra, vendar se mi zdi da s takšno strukturo ne bi zaživela. Internetni radio? To se pa malce bolje sliši. Ideja sploh ni slaba, malce več predlogov bi prosil kako si stvari predstalvjate. Za download pa glasbe verjetno ne bomo imeli. Sem skoraj prepričan :)

4. Tržnica zahteva ogromno zamisli, potrebno bi bilo uskladiti kaj ima slocatoon zraven, kako uporabnika zaščitiit, da ga na drugi stran kdo ne bo "nategnil" po domače povedano in marsikaj drugega. Pa tudi odvisno kako bi se prijela, če bi se prijela. Imamo pa nekaj zamisli tudi glede tega. Verjetno v sloveniji ne želimo še ene tržnice ki bi imela izključno animacijske stvari v njej. Na široko gledano pa je stvar zel ozanimiva.

5. Slovarček, oz vse v zvezi z funkcijami slocartoona in nepoznavanju določenih možnosti, ki jih boste imeli kot uporabniki, bo seveda prisoten. V njem bo zbrano praktično cel FAQ strani in izrazov, ki se pojalvjajo na naših spletnih straneh.

Hvala za ideje! Še kdo ?
SloCartoon.net
Misak

Admin

Poslano: 02.04.2007 17:29:46 | Citiraj
Še nekaj sem pozabil. Spletna trgovina z DVDji, knjigami in vsem kar šae zraven. Bi vas zanimalo? Seveda ne govorimo o lastni spletni trgovini, ker niti približno nimamo financ za njeno izgradnjo, predvsem pa navezave na znane psletne strani kot so amazon in podobno. Kdo kupuje kja preko interneta, bi vas zanimalo?

"Kvazi spletna trgovina" je implementirana tudi na slocartoon KLIK! a niti zdaleč ni to to, kar bi si želeli. But it is a start, right :)

SloCartoon.net

Odgovor je popravil Misak - 02.04.2007 17:29:57
Aleš Ropoša

Uporabnik

Poslano: 02.04.2007 18:11:35 | Citiraj
No,meni se zdi to super.
1.da bi lahko pisali bloge,to podpiram,..

2.Kaj pogrešam na teh straneh?

Zanimivo vprašanje....

Hm,recimo,da bi uporabniki tudi kdaj dodajali risanke not admini,pogrešam pisanje člankov...

Rok

Odgovor je popravil Aleš Ropoša - 02.04.2007 18:12:10
Lačn

Uporabnik

Poslano: 02.04.2007 18:26:21 | Citiraj
Bloge? Mislim, da bloge pišeš že skorajda na vsaki drugi strani...
Nevem, če bi to spadalo na tole stran....Za vsakim velikim premo¾enjem je zloèin. (Balzac)
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 02.04.2007 19:35:14 | Citiraj
"Hm,recimo,da bi uporabniki tudi kdaj dodajali risanke not admini,pogrešam pisanje člankov..."

Aleš: je že bilo večkrat rečeno da bo vse to možno ob odprtju "novega" SC-ja

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,
Aleš Ropoša

Uporabnik

Poslano: 02.04.2007 19:48:40 | Citiraj
vem,vseeno hvala

Rok
Verh

Uporabnik

Poslano: 02.04.2007 20:37:39 | Citiraj
Pri soundtrackih nisem imel v mislih celoten komad, temveč le segment, dolg cca. 1 minuta, da vidiš, če je to skladba, ki si jo iskal. Temu se bi lahko reklo trailer za soundtrack :) Če ne drugače pa bi lahko dodali le info o soundtracku (slikca, komadi).

Radio bi lahko naredili skupen ali pa tematski (npr. anime posebej, disney posebej,...). Problem je verjetno tudi SAZAS, ker gre za 'javno' predvajanje.

Za slovenski del tržnice se mi ne zdi problem saj bi uporabniki toliko reskirali kot na Bolhi (lahko se vključi tudi osebna mnenja, kot jih ima EBay) . Problem je tujina, ker so vsi navajeni na PayPal. Sicer je verjetno tudi to izvedljivo, vendar je to že več odgovornosti, saj opereraš s kreditnimi karticami... pa še PayPal za Slovenijo omogoča le nakazovanje ne pa tudi sprejemanje keša (vsaj tako mi je ostalo v spominu). Lahko se pa proba izdelati tržnico na princip Stripovi.com, tj. licitacija (lahko tudi fiksna cena), osebna mnenja in zaupanje med uporabniki. Sicer se slednje včasih izjalovi, vendar je to bolj redko. Plevel se najde povsod. Če kupuješ na takšnih straneh pač začneš z manjšimi stvarmi in ko se vzpostavi neko zaupanje kupiš od preizkušenega uporabnika večje in dražje količine robe. Recimo na Stripovi.com kupuje celoten Balkan in izseljenci iz celega sveta.

Glede spletne trgovine... osebno ne podpiram ideje, da se recimo pod risanko v bazi nahaj link 'Buy', ker potem je baza le napreden Amazon.com.
Odgovor je popravil Verh - 02.04.2007 20:38:07
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 02.04.2007 21:58:25 | Citiraj
"Glede spletne trgovine... osebno ne podpiram ideje, da se recimo pod risanko v bazi nahaj link 'Buy', ker potem je baza le napreden Amazon.com. "

Se strinjam!

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,
Misak

Admin

Poslano: 02.04.2007 22:15:29 | Citiraj
Ni mišljeno da bo to pod vsako risanko. Ne razumete me sploh :)

Enostaven primer: Risanka Simpsons. Zanima te, če obstajajo DVdji od te risanke, klikneš na zavihek DVdji in voila pokaze ti recimo 14 zadetkov, in osnovni info o samem dvdju ter možnosti "nakupa na amazonu". To bi bil pač le zavihek. Če se bo zadeva obnesla, bomo lahko zgradili močno DVD bazo vseh izdanih animiranih risank (trenutno jih je v regiji 1 natanko 54350 dvdjev), kar pa je najpomembnejše, vsi uporabniki si boste lahko zgradili dosedanjo zbirko risank, ki ste jo imeli.

Zbirka risank, v takšnem pomenu, kot je bila v veljavi nekaj časa, ni dobra, to mislim da se zavedamo vsi. Tako boš lahko dodal risanko v svojo zbirko, v svoj "wish list" ali pa jo enostavno kupil na amazonu.

Razumete poanto vsega tega povezanega s trgovino?

SloCartoon.net
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 03.04.2007 13:40:53 | Citiraj
Tv spored: "TV spored bo potrebno na novo reorganizirati, saj v takšni obliki kot je, ni ok, in uporabnik se v njem izgubu. Manjkajo tako avtomatske odjve risnak, ki se naslednji teden ne pojavljajo (npr filmi). Tukaj bo treba močno urediti zadeve, da bodo čimbolj enostavne za administracijo in za uporabnike. Predloge kar na plan, seveda."

Avtomatska odjava (za risane filme) bi bila odlična.Lahko bi imeli risanke ki so na Tv sporedu označene v bazi, tako da če bi kdo iskal risanko YU-GI-OH bi hkrati (recimo nekje pod info sliko ali pa kje v kotu) videl tudi na katerih postajah si jo lahko ogleda.

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,

Odgovor je popravil matko&majdi - 03.04.2007 13:41:43
Misak

Admin

Poslano: 03.04.2007 14:19:46 | Citiraj
marlene: to funkcijo smo tudi ze predvideli. Hihi :)

SloCartoon.net
Verh

Uporabnik

Poslano: 04.04.2007 22:51:00 | Citiraj
Jaz sem še vedno mnenja, da sta trgovina in baza ločena. Razumem sicer idejo in po eni strani ni slaba, saj sledi trendu multifunkcionalnosti določenega medija... torej vse pri roki. Temu recimo sledi tudi digitalna televizija, ki teži k temu, da bo mogoče iz naslonjača naročati v 'real-timeu' stvari, ki jih vidiš v reklami.

Predstavljaj si sedaj knjižnico združeno z Mladinsko knjigo. Vsako knjigo ki jo boš videl na polici boš lahko s pritiskom na gumb kupil. Vse lepo in prav, vednar to ni več knjižnica temveč odskočni portal za šoping. Vsaj v mojih očeh bi takšna ustanova zgubila na ugledu, saj je njeno poslanstvo nuditi ljudem znanje in informacije, ne pa zadovoljevati potrošniške mrzlice.

Meni se zdi boljša ideja, da se pod FAQ odpre nek topik, kjer bodo linki do preverjenih štacun, kaj je treba paziti, kje se nahaja, kakšni so plačilni pogoji, izkušnje, itd.uri

Admin

Poslano: 05.04.2007 00:44:06 | Citiraj
Glede trgovine. Tudi IMDb ima linke na Amazon odkar je slednji kupil prvega, vendar me to ni nikoli motilo ali prepricalo v "brezglavi nakup". Linki na IMDb so dovolj nevsiljivi, poleg tega pa jim ni treba hranit podatke o vseh DVDjih (ta rubrika je na IMDb precej zapostavljena), ker lahko kliknes na Amazon in tam preveris kako in kaj. Ce se ze odlocim za nakup, pa se vedno preverim pri parih trgovinah, vkljucno z offline, predno se dokoncno odlocim za nakup. Skratka to vse je zame informativnega znacaja, ce pa se mi ne da klikat okrog, pa je link na amazon tudi prirocen.

Iskreno povedano se mi zdi apriori drza proti kakrsnikoli "komercializaciji in potrosnistvu" malo prevec paranoicna. Dokler so stvari predvsem informativne in nevsiljivo vkljucene v ostale podatke, je koncni rezultat koristen in prihrani uporabniku cas, ki bi ga sicer porabil za iskanje ali neka risanka sploh obstaja na DVD-ju in kje jo lahko najhitreje/najenostavneje kupi. Tisti, ki se drugace znajdejo, pa se bodo itak znasli, z ali brez te funkcije.

Pa se nekaj, na kar vecina pozablja. Donacije, ki jih zbiramo bodo komaj zadostovale za lasten streznik. Stroski internet pipce in vzdrzevanja niso vsteti. Da ne govorim o tem da vsi admini vlagamo zadnjih nekaj let ogromno prostega casa in do neke mere tudi denarja (posredno ali neposredno). Ce si bo stran s taksnimi prijemi ustvarla nek stalen dotok denarja, ki bo pokril vsaj del operativnih stroskov, bo to imelo pozitivne posledice za vse.

. Uri .
uri

Admin

Poslano: 05.04.2007 00:52:45 | Citiraj
Verh je napisal:
Predstavljaj si sedaj knjižnico združeno z Mladinsko knjigo. Vsako knjigo ki jo boš videl na polici boš lahko s pritiskom na gumb kupil. Vse lepo in prav, vednar to ni več knjižnica temveč odskočni portal za šoping. Vsaj v mojih očeh bi takšna ustanova zgubila na ugledu, saj je njeno poslanstvo nuditi ljudem znanje in informacije, ne pa zadovoljevati potrošniške mrzlice.


Razumem sicer tvoje stalisce, se vedno pa se mi zdi paranoicno in do neke mere celo podcenjujoce do uporabnikov, ki imajo ocitno po tvojem mnenju povsem oprane mozgane in ne morejo ignorirat moznosti nakupa vsake knjige, ki je na voljo za izposojo. Point je v tem, da gre za moznost in ne obvezo. Sploh pa ce je stvar nevsiljiva in ti ob izposoji vsake knjige ne butne v glavo A3 reklamni letak za nakup taiste knjige. Kot receno, dokler je moznost nakupa le ena izmed mnogih funkcij, to ne more biti odskocna deska za nakupovanje, pa ce se tako obracas besede. Po istem principu lahko reces, da je navedba porekla risanke [turisticna] reklama za taisto drzavo.

Strinjam pa se, da je vsako leto vec "potrosniskih ovac", ki se taksnim "moznostim" ne morejo upreti.

. Uri .
Verh

Uporabnik

Poslano: 05.04.2007 19:17:16 | Citiraj
Nikjer nisem omenil, da so uporabniki nakupovalni zombiji. To je pribljižno tak zaključek, kot če bi rekel, da direktno linkanje na trgovino ne pomeni drugega kot to, da so uporabniki v očeh administratorja preveč zabiti, da bi sami našli trgovino z DVD-ji. To seveda ne drži in tudi sam NE podcenjujem ljudi. Govorim namreč o prekomernem komercializiranju (oz. prekomernem reklamiranju). Sej nisem prepovedal reklamiranja. Nasprotno, če bo to v denarnico prineslo kakšen evro več je to čisto OK. Bojim se namreč, da se bo stvar izdrodila (kakor se je že mnogokrat prej) in bo služenje denarja in ugajanje trgovinam postalo prioritetni posel. Strah me je, da bo dobro idejo pokvarilo prekomerno reklamiranje.

Več denarja ni vedno prednost, prej nasprotno. Pa še nekaj... sam sem sodeloval pri nekem projektu spletnega portala, sicer le kot prevajalec novic, vendar sem imel vseeno vpogled v zakulisje. Vse je bilo ok, dokler ni prišlo v igro med drugim tudi oglaševanje, iz tega je sledilo kdo bo kaj dobil, seveda so se šefi spičili in vse je šlo v maloro. Dober projekt je propadel, kolegi so se skregali...

Še zaključek: upam, da ste drugačni, kot ljudje s katerimi sem sodeloval do sedaj in oglaševanju ne boste dajali prednosti. Vem, vsakdo bo rekel, da do tega ne more priti, vendar se pri kešu skoraj vedno izrodi. Sicer pa če bo tole res preraslo v svetovno bazo, potem lahko naredite na princip Wikipedije in zbirate evre z donacijam uporabnikov.
Misak

Admin

Poslano: 05.04.2007 19:24:10 | Citiraj
Na kratko povedano: dvd zbrika bo nevsiljiva, imel bos moznosti nakupa, morebiti pregledati vec specifikacij, kot jih bomo imeli mi o mediju na amazonu in to bo prakticno to. Ce bo zbirka dvdjev ogromna, pomeni da bomo lahko posledično uredili tudi spletno tržnico in vsemi dodatki, ki jih immao trenutno še v glavi.

Kako bi zgledalo v principu pa si poglej tukaj. Risanko lahko dodas v svojo zbirko, v svojo "wish listo" ali jo pa kupis na maazonu.

Je to vslijivo?


Offtopic: admini se ne bomo skregali, ker delamo stvari iz veselja in ljubezni in ne zaradi kaksnih dobickonosnih poslov. Ce to pomeni, da bomo morali admini vsak mesec dati 50€ da stvari so sploh vidne svetu, bomo to tudi delali. Tudi nekaj let, ce je treba. To naj te ne skrbi. In od uporabnikov ne bomo "terjali" denarja, kot recimo marsikdo donacijo razume. Ravno obratno: ce je interes za pomoc super, ce ne bomo pa v istem kotlu delali se naprej :)

Se kak predlog?

Wish lista se mi zdi dobra ideja :)SloCartoon.net
Verh

Uporabnik

Poslano: 07.04.2007 20:35:08 | Citiraj
Še se bi kašen predlog našel. Recimo da bi na začetni strani dodali 'Novosti'. S tem mislim na nove stvari v bazi. Ko bi se v bazo dodal nov trailer, plakat,... se bi v okvirčku 'Novosti' (recimo, da bi se nahajal pod okvirčkom 'članki') izpisalo: Stripy-2 trailerja. Če ne drugega bi takšno objavljanje opozorilo na nov multimedijski priboljšek in uporabniku predstavilo novo risanko. Lahko bi se rekla, da bo na prvi strani večji 'happening' :)

Glede na to, da je stran namenjena tudi stripom, bi lahko (če risanka sloni na stripu) dodali tudi kakšen kakšen scan stripa (par strani) in tako zgodbo predstavili v izvorni obliki.

Misak

Admin

Poslano: 07.04.2007 20:47:30 | Citiraj
Verh, odlično glede predlogov! Sicer nismo nikoli lansirali zadeve, a nekaj takšnega je trenutno v zgolj XXX fazi, ki je vidna samo nam adminom.Sicer gre pa takole: na prvi strani bodo tako novice, kot zadnje dodane risanke, zadnji dodani zajemki , zadnji dodani plakati, zadnji dodani fanarti, kdo od oseb danes praznuje rojstni dan, katere risanke so na današnji dan izšle....


Seveda ne glejte obliko ampak "vsebino" .


Smo kaj izpustili?

Upam, da BJ ne bo hud ker smo pokazal neko kvazi beto prvo strani :)

SloCartoon.net
Misak

Admin

Poslano: 04.11.2007 00:24:06 | Citiraj
Se vam je mogoce se kaksna zelja ali ideja utrnila glede strani?

Zdaj je pravi cas, ko preurejamo novo stran, da podaste se kaksno mnenje ali idejo na plan. Pa naj bo se tako cudna :)

SloCartoon.net
Avtor Besedilo
 
Forum > Mnenja in ideje > Nekaj pogrešam... Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

Saddle Soap Opera

(1974)

praznuje

Kevin McDonald
(1961)

zajeto

Silvering

plakatirano

Lightyear

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje