uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki


Danes praznujeta rojstni dan
AyaArt (34 let) in Garou-chan (32 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 16.918.780

Forum > Animacija na splošno > flashKIno - projekcije Flash animacij MB Registriraj se
 
Avtor Besedilo
Viking Vike

Uporabnik

Poslano: 21.01.2008 17:02:24 | Citiraj
flashKIno
Projekcije Flash animacij
24. do 26. januar, Kulturni Inkubator, Koroška 18, Maribor


Od četrtka do sobote, 24. do 26. 1. 2008, vsak dan od 19. ure, Kulturni Inkubator, Koroška 18, Maribor, bodo potekale projekcije flashKIno. Izbor animacij, izdelanih z računalniškim programom Flash, zajema dela šestih slovenskih in dvanajstih tujih ustvarjalcev iz Kanade, Hrvaške, ZDA, Ukrajine in Nizozemske.

Izbor animacij je naredila Tanja Cvitko. Pri tem so jo vodila številni elementi: inovativnost, izvirnost, hudomušnost, spletna popularnost in sporočilna moč animacije. Z različnimi načini animiranja in podajanja zgodbe (če je le-ta sploh navzoča) je želela prikazati raznolikost ustvarjanja v Flash okolju, kar bodo nenazadnje dokazali ustvarjalci iz različnih držav in kultur. Izbrani avtorji se razlikujejo po letih, poklicu in interesih, a vendar jih združuje ljubezen do ustvarjanja animacij, ne glede na to ali so smešnice, otroške risanke, parodije, interaktivne animacije, glasbeni videospoti ali družbeno-politične kritike.

Ko je pred leti podjetje Macromedija izdalo svoj program za izdelavo mrežnih datotek verjetno ni so pričakovali takšnega odziva med izdelovalci animiranih filmov. Animacije izdelane z programi Flash so izjemno cenjene in popularne med ljubitelji, so v programih novomedijskih festivalov, festivalov animiranih filmov in seveda domujejo v svetovnem omrežju. Animacije izdelane s Flash programi imajo prepoznavne barvne značilnosti, v večini primerov je to zelo zreducirana paleta, z velikimi enakomerno pobarvanimi površinami, animirani liki imajo prepoznavno sintetično gibanje in so značilno rokopisno narisani, čeprav računalnik omogoča tudi drugačne animacijske tehnike. Pomembna značilnost izdelave animacij s Flash programom, pa je tudi, da se jih lahko hitro in enostavno postavlja kot interaktivne projekte. V tem primeru gledalec postane uporabnik, igralec, ki določa in preigrava potek animiranih dogodkov, animacija pa postane igra.


Sodelujoči avtorji in naslovi del

Aleš Likar

Rojen nekoč, rak po horoskopu. Po poklicu in izobrazbi računalničar, po prepričanju ilustrator. Čisto malo pa ga privlači še fotografija. Sprva je bilo vse skupaj zgolj hobi za protiutež racionalni naravi njegovega dela in sprostitev v prostem času, zadnje čase pa je ustvaril tudi nekaj 'komercialnih' projektov na tem področju (risanje in oblikovanje plakatov, risanje tedenskega stripa v ptujskem Tedniku, ilustracije za podporo e-izobraževanju, oblikovanje in ilustracije za gledališki list, oblikovanje spletnih strani...).

Program:
- Lizina prva risanka
- Gumby v galeriji
- Da koder sonce hodi spat
- Gumby je Tarzan (na papirju)
- Najboljša šola 1
- Najboljša šola 2

Andrei Bakhurin
http://www.scary.ru/

Diplomirani zgodovinar in jezikoslovec iz Ukrajine. Bil je zaposlen kot prevajalec za Canadian medical clinic pri črpališču nafte v Sibiriji, sodeloval je z Dr. Jamesom Thoenom in poskusil mnoge službe. Trenutno je spletni oblikovalec za ladjedelniško medijsko agencijo. Je poročen in ima dva otroka.
Program:
- Zlobin Toys
- The Santa Crow's Gift
- King of the Flies
- Happy Birthday

Ana Pečar

Rojena 1977 v Mariboru. V njenem delovnem območju so video umetnost, interaktivne instalacije, intermedijski plesni performansi, računalniške animacije in audiovizualne instalacije. Na močnih konceptualnih in mitoloških temeljih gradi odnos do tehnoloških rešitev. Neustrašno sledi intuiciji in razveljavlja sistem, temelječ na kvantitativni, matematični logiki. Vtika se v zakone čutne percepcije, prostorsko – časovnega kontinuuma, izprašuje bledo ločnico med realnim in virtualnim, dejstvom in ponaredkom.

Program:
- Prsni koš
- Tarče
- Vabilo

Ben Kling
http://www.benkling.com/

Animator, umetnik, spletni oblikovalec, glasbenik, pisatelj, homo universalis in kronični lažnivec. Pretirano skromen in o sebi praviloma govori v 3. osebi.

Program:
- Elegia
- Le Pogue (promo)
- The Bidding

Diego Maclean
http://diegoflics.tripod.com/

Odraščal je v Argentini in Braziliji. Študiral je v Sao Paolu in 6 let delal kot grafični oblikovalec v Braziliji in ZDA. Sčasoma je odkril, da mora slediti svoji strasti — animaciji. Preselil se je v Vancouver in študiral na Emily Carr Institute of Art and Design. Trenutno živi v Vancouvru, kjer dela kot animator in urednik. Kar ga privlači k animaciji je magija, ki oživi dve ali več sličic, prikazanih v zaporedju. Občinstvo ve, da ga varamo in mu lažemo. Pa vendar mu je to všeč.

Program:
- Alone
- Dancing fool #1
- Head #1
- Head #2

Dušan Kastelic
http://www.bugbrain.com

Rojen 1964, živi v Zagorju. Dela kot svobodni grafični oblikovalec, ilustrator, animator, avtor stripov, programer računalniških iger... Njegov prvi animirani film in poskus v 3D animaciji je Perk, ki je bil prikazan na filmskem festivalu Sundance. Trenutno dela na svojem doslej najbolj ambicioznem projektu - animiranem filmu v tehniki računalniške 3D grafike "Čikorja an' kafe" ( http://www.bugbrain.com/ck )

Program:
- Avtorjeva kratka biografija

Haik Hoisington
http://www.blackmustache.com

Haik Hoisington je brooklynski animator in ilustrator. Z animacijo poskuša prikazati drugačne perspektive na pereča socialna in politična vprašanja. Njegova dela so bila objavljena v spletnih in tiskanih medijih ter bila prikazana na filmskih festivalih in televizijah.

Program:
- At Home and Abroad
- Ride the Fence
- Yuri's Shell Shuffle

Han Hoogerbrugge
http://www.hoogerbrugge.com/

Nizozemski digitalni ustvarjalec, ki živi v Rotterdamu. Kariero je začel kot animator, dokler ni odkril interneta leta 1996. Ustvaril je popularno serijo risank Modern Living Neurotica, kot tudi trenutno serijo interaktivnih risank Hotel (za spletni SubmarineChannel). Njegove risbe so bile razstavljene v galerijah Centraal Museum Utrecht (Nizozemska), Musea Tamayo (Mexico City) in Design Museum (London). Pripravlja knjigo Modern Living The Graphic Universe of Han Hoogerbrugge, ki bo objavljena v začetku leta 2008.

Program:
- Flow
- Spin

Hrvoje Znaor - Krki
http://znaor.com

Rojen v Zagrebu, odraščal na Krku, dokončal Grafično fakulteto v Zagrebu. S spletnim oblikovanjem se ukvarja od leta 1995, animiranje v Flashu se samostojno uči skozi zabavo od leta 1998. Leta 2002. odpre podjetje za izdelavo in oblikovanje spletnih strani in flash multimedije. Srečno poročen, živi in dela v Zagrebu ter poskuša držati korak z IT tehnologijami. Bodočim »flasherjem« sporoča, da ne potrebujejo nikakršne tečaje, saj je vso znanje servirano na internetu.

Program:
- Bestiarij
- Snowman
- Dancer
- Star Trek (intro)

Igor Šinkovec
http://www.bugbrain.com/igor/

Rojen 1978, živi v Ljubljani. Ukvarja se z ilustracijo in animacijo. Nekateri izmed njegovih najbolj znanih naročnikov so: Telekom, Ericsson, Lek, AV Studio, Dnevnik, Ekran, Rokus, Plantela, National Geographic Junior, Klik… Rad bere Calvina & Hobbesa, njegove najljubše risanke pa so Triplets de Belleville, Baltazar, Lili Put-Put, Gustav, Dexter's Laboratory…

Program:
- New Year Greeting

Nathan Malone
http://www.albinoblacksheep.com/flash/zekeyspaceylizard/

„Animacije delam že leta, klasične in digitalne, vendar najraje uporabljam Macromedia Flash. Uživam v izdelavi animacij in bi se s tem rad profesionalno ukvarjal. Osrečuje me risanje, slikanje in animiranje. Moje animacije so na ogled na spletni strani albinoblacksheep.com pod vzdevkom ZekeySpaceyLizard. To je vse. Sem tip, ki rad dela risanke.“

Program:
- Factory Thing
- Ze Hause of Fahts
- Horoscope

Neil Cicierega
http://www.animutation.com/

Neil Cicierega je znan tudi pod vzdevkoma Trapezoid in Lemon Demon. Je začetnik žanra Flash animacij, imenovanega Animutation, ki v spremstvu tuje glasbe (največkrat japonske) prikazuje naključne pop kulturne scene in slike. Neil je prav tako glasbenik v skupini Lemon Demon, za katero med ostalim piše besedila. Njegovo pesništvo bi lahko označili kot nadrealno in komično, čeprav sam trdi, da redko piše komične pesmi.

Program:
- Hyakugojyuuichi!!
- Wizard Power

Shawn Vulliez

Kanadski ustvarjalec v Flashu, znan tudi pod vzdevkom AltF4. Najbolj razvpit je kot animator risanke The Ultimate Showdown of Ultimate Destiny, ki jo je ustvaril v sodelovanju z Neilom Cicierego. S slednjim je sodeloval tudi pri projektu Ebaumsworldsucks.com.

Program:
- The Ultimate Showdown of Ultimate Destiny

Seth Scriver
http://peanutbreath.com

Dela Setha Scriverja vključujejo fantazijske risbe v črnilu in airbrushu, slike, lutke iz nogavic in kratke animacije. Na njegovo ustvarjanje so vplivale risanke, stripi in grafiti, ki jih je videval odraščajoč v Torontu.

Program:
- Drunkin Pickup
- Wobbley Hotel

Steve Whitehouse
http://www.whitehouseanimationinc.com/

Steve Whitehouse ni tipičen Flash animator. V 80-ih in 90-ih je delal kot klasični animator na projektih, kot je Beetlejuice (1989). Leta 1999 je odkril Flash in postal eden prvih ustvarjalcev, ki ga je uporabil za televizijo. Svetovno Flash-slavo je dosegel s serijo kratkih animacij, imenovano „Mr. Man“, ki predstavlja mežikajočega nemega trikotnega možakarja in njegovega psa s tremi kolesi namesto nog.

Program:
- Fishing
- Noir
- Cub
- West
- The Prophets

Zoran Krušvar
http://izvrsitelji.com

Mladi pisatelj iz Reke, ki je izjemno priznan med ljubitelji znanstvenofantastične, fantazijske in grozljive literature, med ostalim je objavljal zgodbe v hrvaškem ZF mesečniku Futura, prav tako je dobitnik dveh nagrad Sfera, ki se vsako leto dodeljujejo v Zagrebu za literarne dosežke v omenjenih žanrih. Njegovo zadnje objavljeno delo je fantazijski grozljivi roman Izvršitelji nauma Gospodnjeg, ki ga spremlja multimedijski projekt s pesmimi in videospoti. Enega izmed slednjih je v Flashu izdelal pisatelj sam.

Program:
- videospot za pesem Shades of Night, glasbene skupine Infinity

Brane Solce
http://www.papelito.net/

Brane Solce se ukvarja ze več kot 25 let z gledališčem figur, scenografijo, glasbo, videom, grafiko in še s čim. Ima svoj mali papirteater Papelito (prej Papilu), s katerim je obredel že pol sveta. Izkušnje iz svojih (popolnoma avtorskih) predstav je prenesel tudi v animirani film. Ustvaril je npr. za TV Slovenija serijo 20 animacij o Miški Smetiški, animacije za potopisno TV serijo Čez planke, nagrajen na Izolanima 2004 za najboljšo otroško animacijo, 2002 za najboljšo animacijo neodvisnih ustvarjalcev, vsako leto sodeluje s kako novo animacijo na Animateki v Ljubljani in Izolanimi.

Program:
- Miška Smetiška

Živa Čonkaš, Rok Frešer, Jana Kumberger

Program:
- Pojeza

POJEZA je zgodba dveh popolnoma različnih bitjih, ki ju poveže brezpogojno prijateljstvo ob prvem srečanju. V animaciji se predstavlja dejstvo, da je potrebno, pa čeprav novega prijatelja podpreti, ne glede na to kako imaginarne ali nerealne so njegove želje, mu nuditi pomoč in podporo ne ozirajoč se kako različna sta si.

Urnik predvajanj

Četrtek, 24. januar, 19h
Dušan Kastelic
Hrvoje Znaor - Krki
Nathan Malone
Brane Solce
Haik Hoisington
Ben Kling

Petek, 25. januar, 19h
Andrei Bakhurin
Ana Pečar
Neil Cicierega
Shawn Vulliez
Aleš Likar
Zoran Krušvar

Sobota, 26. januar, 19h
Igor Šinkovec
Han Hoogerbrugge
Živa Čonkaš, Rok Frešer, Jana Kumberger
Diego Maclean
Seth Scriver
Steve Whitehouse

Plakat:
Shrani.si

Vljudno vabljeni!

"Od vandalov poznam samo sandale, in ti se ne pretepajo."

Temo je popravil Viking Vike - 21.01.2008 17:04:21
Avtor Besedilo
 
Forum > Animacija na splošno > flashKIno - projekcije Flash animacij MB Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

That's My Pup!

(1953)

praznuje

Kylie Minogue
(1968)

zajeto

Frozen Jumper

plakatirano

Bob's Burgers Movie, The

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje