uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki


Danes praznujejo rojstni dan
Meraxes (36 let), ally_cap (38 let) in Son-Goku (30 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 14.877.474
Komentarji na novico
01.12.2007
Otvoritev 4 mednarodnega festivala Animateka
4. mednarodni festival animiranega filma se nezadržno približuje. Tako kot vsako leto, se ga bo tudi letos udeležil SloCartoon. Uradna otvoritev festivala bo v ponedeljek, 3.12.2007 ob 18.30 v prostorih Kinodvora, ker si bomo za pokušino ogledali retrospektivo animiranih filmov Kojija Yamamure, sicer letošnjega rezidenčnega umetnika Animateke, ki bo svoja dela razstavljal v MGLC-ju, razstavo pa si bo moč ogledati vse do 13.1.2008. Animateka bo poleg tekmovalnega programa ponujala tudi številne obfestivalske dogodke in predstave, med katerimi bo tudi tokrat kopica panoram in retrospektiv animiranega filma (Vzhodnoevropska in srednjeevropska panorama, Avstrijski avantgardni film in video, Zgodovina portugalskega animiranega filma, Retrospektiva »Made in Yugoslavia 1949–1990«, Klasike kanadskega neodvisnega filma,..)

Na račun bodo prišli tudi ljubitelji studija Aardman Animations, saj si bo na Animateki moč ogledati zlato generacijo stop-motion animacije, kot tudi reklamne oglase iz 80-ih in 90-ih let, s katerimi je dotični studio pričel svojo animacijsko dejavnost. Kot vsako leto, pa bo Animateka tudi letos (v začasno distribucijo) pripeljala kar štiri celovečerne filme (Kirikou in divje živali, Osvobojeni Jimmy , Družina Christie in Persepolis).

Z vzgojno-izobraževalnim programom animiranega filma Slon 2007 pa bo Animateka skušala predstaviti in približati animirani film tudi našim najmlajšim, kot tudi njihovim staršem in učiteljem.

Vljudno ste vabljeni, da se festivala udeležite tudi vi! Več o samem festivalu in celotnem programu pa si lahko preberete na njihovi URADNI STRANI.

Se vidimo!

Avtor: Misak | Ura: 13:04:20 | Komentarji: 1 | Vir:

Avtor Komentar  
Misak

Admin

Poslano: 01.12.2007 13:07:47
Jutri bo na Slocartonu moč videti uradni tekmovalni program z vsemi detajli o risankah, ki se potegujejo za glavno nagrado.

Osredotočili se bomo tudi na številne obfestivalske dogodke, katere vam bomo predstavili v naslednjih dneh.

Upam, da se letos vidimo.

SloCartoon.net
Avtor Komentar  

Horizontalna črta ločuje že videne komentarje od še ne videnih.


izšla

Scooby-
Doo and Scrappy-
Doo

(1979)

praznuje

Yukimasa Obi
(1978)

zajeto

Natural Selection

plakatirano

My Little Pony: A New Generation

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje