uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
8 gostov

Število obiskov od 1.9.2002: 23.153.089

Forum > Baza risank in TV spored > Glede infocartoon projekta Registriraj se
 
Avtor Besedilo
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 09.01.2011 14:32:10 | Citiraj
Nisem še nikjer zasledil kakšnega obširnega pojasnila, za kaj in kako se bo ta projekt potegoval. Sem zasledil, da naj bi šel konkurirat svetovnim bazam, obenem pa se sprašujem kako bo pri tem z animejskim delom baze?
Naš portal je opustil projekt AniPB zaradi slabega supporta, zato me predvsem zanima kakšna možnost sodelovanja z infocartoon? Ker pa ne vem, kako bo baza delovala, težko predlagam možna sodelovanja.

Ste vi kaj razmišljali v tej smeri?

LP
DjJuvan

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
Misak

Admin

Poslano: 09.01.2011 16:53:03 | Citiraj
Zivjo

InfoCaroon je projekt, ki bo skusal zapolniti vrzel med IMDB in BCDB. Z drugimi besedami povedano, bo baza risank osredotocena na evropsko animacijo, ki jo v IMDB in BCDB ogromno primankuje. Seveda, pa je treba podariti, da bo slo za megalomansko bazo risank, ki bo vsebovala tako ameriško produkcijo, kot azijsko produkcijo, med njimi bodo seveda tudi animeji. Ker pri taki bazi risank par osebkov ne bo moglo "kontrolirati" oz dopolnjevati bazo v takem obsegu, kot bi si to zeleli, se seveda opiramo na to, da bo med obiskovalci dosti ljudi, ki bodo pripomogli k azurnosti podatkov o risankah, prav tako pa tudi dodajanju novih.

Poanta infocartoona bo v tem, da bo baza na voljo v vecih jezikih in tako skusala priblizati podatke o risankah publiki ne glede na to, kateri jezik govori. Trenutno so najbolj problematicne serije (tako animejske kot tudi tiste drugih produkcij), kjer bo potrebno podatke se mocno mocno uskladiti. Zavedamo se da baza ob otvoritvi ne bo ponudila vseh podatkov, ki bi si jih ljudje zeleli, bo pa jasno in enostavno sistematizirana tako, da se bodo podatki lahko vnasali tudi preko navadnega userja. Prav tako bomo poskrbeli za manjse animacijske studije, da bodo lahko v realnem casu posodabljali svoje risanke oz. rianke lastne produkcije.

Za sodelovanje pa se da vsekakor dogovoriti, v kaksnem obsegu in kako pa bolje takrat, ko bo baza javno predstavljena...Ker imamo kar nekaj adutov v rokavu, ki jih ostale podobne svetovne baze (se) nimajo. Ampak imamo toliko dela z vsem, da se komaj vidimo :))

SloCartoon.net
uri

Admin

Poslano: 09.01.2011 21:49:16 | Citiraj
DjJuvan ce si zato, se privat lahko dogovorimo, ze za sodelovanje ta trenutek, ker nujno potrebujemo nekoga, ki bi dopolnjeval obstojeco bazo animejev, neobjavljenih naslovov in dodajal tiste, ki se niso v bazi. V zadnjih letih nas je zapustilo nekaj aktivnih adminov, ki so skrbeli predvsem za animeje, tako da bi bla tvoja pomoc vec kot dobrodosla.

Ce mogoce ni blo jasno iz tega kar je Misak povedal, trenutno pospeseno dopolnjujemo SloCartoon bazo, ki se bo kasneje v celoti prenesla na InfoCartoon. Zato potrebujemo pomoc dobesedno danes.

. Uri .

Odgovor je popravil uri - 09.01.2011 21:49:53
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 10.01.2011 16:41:29 | Citiraj
Da ne bom prehitr kaj obljubil. Glede na to, da je vsebina sloanimeja v precejšnji meri prispevana s strani uporabnikov, sem raje povprašal širši krog ljudi.
http://forum.sloanime.org/viewtopic.php?f=1&t=3313


Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
Misak

Admin

Poslano: 10.01.2011 18:00:43 | Citiraj
Berem, berem, berem.

DjJUvan, opomni bralce SloAnime, da ste Vi pristopili s pobudo k nam in ne obratno. Lahko pa tudi razlozis naslednje (komentiram kar direktno sem):

InfoCartoon si bo prizadeval imeti cim vec podatkov o posameznemu animiranemu filmu, ne glede na to, ali gre za celovecerca, serijo ali kratkometrazno risanko. Primarani namen je gledalcu oz. bralcu ponuditi cimvecji nabor informacij o posamezni risanki. Poleg osnovnih podatkov o ustvarjalcih filma bo moc videti tudi igralsko zasedbo - tako originalno, kot tudi sinhronizirano, odvisno seveda od izbrane drzave. K temu seveda sledi tudi kratek opis filma, ki bo gledalcu prikazal vsebino dolocenega filma. Pomembno je, da so ti podatki na voljo v vseh vecjih svetovnih jezikih, ki jih bo InfoCartoon urejal oz skrbel za njih (slo, ang, nem, ita...odvisno od), odvisno od samega uporabnika kaj si bo dolocil za primarni jezik, ko se bo reg. na InfoCartoonu.

Vsak animirani film bo imel moznost dodajanja:

- slike osnovnega infa (vizuelna predstavitev animiranega filma) z ikono osnovnega infa
- galerijo slik
- plakatov
- napovednikov, insertov ali celotne risanke v skladi s pravicami studiijev

Prav tako ne bodo manjakle recenzije oz opisi obiskovalcev in ocenjevanje. Linki na ostale strani bodo jasno omogoceni in so aktivni tudi ze sedaj na SloCartoonu

Ker je to zelo zahteven projekt, se vedno nismo prisli do zakljucka kako bomo izpeljali zadeve pri serijah, ki vsebujejo posamezne epizode pa najsibodi to povezane med seboj (nadaljevanka) ali nenavezane med seboj (nanizanka). Tudi tukaj je potrebno doreci se kar nekaj stvari (ki so trenutno na SloCartonu zgolj skupek zbranih informacij), ker za vsak poamezen del je lahko drugacen reziser, drugacna igralska zasedba, drugacni ljudje, ki so sodelovali pri posamezni epizodi, itd... In se mnogo drugih detajlov. Prav tako se bomo potrudili imeti opis vsakega posameznega dela dolocene serije.


Nismo omenili se osnovni info vseh oseb, ki sodelujejo pri filmu (ne vem ce je to trenutno sploh vidno na SloCartoonu navadnemu uporabniku), katere podatke boste lahko sortirali glede na:

- letnico nastanka animiranega filma, v katerem je oseba sodelovala;
- glede na vlogo, ki jo je imela ta oseba pri risanki (reziser, scenarist, animator, direktor fotografije....itd.);
- itd.

Pomembno je tudi to, da bomo za vsako osebo skusali imeti tako kot pri vsakem animiranemu filmu naslednje podatke:
- slika osnovnega infa osebe (portret)
- galerijo slik (npr. iz premier, festivalov, itd...)
- zivljenjepis (vecjezicno zopet)

Tretja stvar, ki smo jo imeli pogruntano ze pred IMDBjem in ostalimi animacijskimi bazami pa so osebe oz junaki. Tudi ti bodo imeli svoj osnovni info, v katerem bo zopet slika osnovnega infa (ki o odvisna od risanke, v kateri junak nastopa. Tukaj imam predvsem v mislih risanke tipa Disney, kjer je junak Miki Miška igral v mnogih kratkometraznih risankah, nekatere so bile se crnobele, v zgodnjih filmih je bila stilska podoba junaka precej drugacna od zdajsnje znane podobe, itd... Vse to je sicer v doloceni meri ze aktivno na SloCartoonu (zopet ne vem ce navadnim userjem). Zopet se bo na podlagi osnovega infa dalo videti, kje je ta junak vse nastopal, tukaj ne bo manjkal zivljenjepis junaka, prav tako pa bomo skusali (beta verzija) navezati druzinsko deblo med junaki, ki so na kakrsenkoli nacin povezani med seboj (npr. oce, mati, sin, stric, itd...). Vse bo seveda licno zapakirano v stilsko podobo InfoCartoona.

Moram pa samo komentirati se nekatere ocitke s strani vasih uporabnikov. Saj imas vse na wikipediji, itd.
Marsikaterega animiranega filma ni ne wikipediji ne na imdbju, ne na kakrsnikoli drugi podobni strani, se manj pa v kaksni bazi risank. Temu stremi infocartoon: zbrati vse podatke o vsaki risanki, ki je bila izdana za tv, video ali kino trzisce. Rekel bi se mnogo stvari, a se mi zdi da je trenutno tole zgoraj dovolj dobra popotnica, kaj si zeli infocarton postati.

Dela je seveda ogromno, baza od zacetka ne bo nudila vseh informacij, zato pa bomo stremeli k temu, da bodo skusali uporabniki dodati cimvec stvari po svojih najboljsih moceh in bili za to nagrajeni.

Vsekakor pa InfoCartoon ne zeli nikakrsnih podatkov, ki ne bodo odobrene oz dodane s strani avtorja. Sicer pa, ko se bo nekaj dodalo, bomo tako ali tako morali mi poskrbeti s pomocjo prevajalcev in kakovostnega besedila, da bo zadeva vidna tudi v tujih jezikih.

Toliko na kratko oz dolgo. Ce so kaksna konkretn vprasanja pa kar na plan z njimi.


SloCartoon.net
uri

Admin

Poslano: 11.01.2011 21:06:06 | Citiraj
Eh sem prebral in moram priznat, da sem kar malo razocaran nad povrsnotjo nekaterih. Govori se kako je Slocartoon zamrl. Do neke mere to drzi, kar se tice vsakodnevne aktivnosti uporabnikov, vendar se debata vrti okrog baze in animejev. Kdaj je nazadnje kdorkoli iz te debate sploh pogledal naso bazo, ki se ne glede na vse mesecno (da ne recem tedensko) redno izpopolnjuje odkar smo jo ustanovili. Je sel kdo gledat koliko animejev sploh imamo v bazi?

Kar se ostalega tice, kot so opisi, clanki in recenzije, tukaj dejansko ni nic novega ze nekaj let. Ampak to kar imamo pa tudi ni zanemarljivo. Zato mi je zal, ampak dokler si tisti SloAnimejci, ki mislijo sodelovat v tej debati o moznem sodelovanju, ne pogledajo kaj SloCartoon sploh trenutno ima, se nima smisla spuscat v debato.

Mi je pa sploh smesna opazka, ces saj je vse na netu. Ce nekdo ne vidi vrednosti v tem, da imas na enem mestu vse osnovne podatke (polinkane s sorodnimi informacijami), fotke, plakate in trailerje, potem sploh ne bomo nasli skupnega jezika. Koliko casa ti pobere, da najdes informacije iz razlicnih virov? Za eno ali dve risanki ze gre, ce pa pises kaksen clanek ali kako drugace globlje raziskujes, pa je taksna baza zlata vredna.

FYI, vecina novosti, ki smo jih pripravljali nekaj let, so od poletja vidne tudi vsem registriranim uporabnikom.

. Uri .

Odgovor je popravil uri - 11.01.2011 21:06:27
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 12.01.2011 01:32:50 | Citiraj
Podpis pod Urija

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 19.01.2011 21:52:25 | Citiraj
Tudi jaz osebno sem razočaran nad odzivom
Zgleda, da bo za nekatere potreben čas, da se infocartoon najprej izkaže v končni postavi...

Kar je iz moje strani, lahko osebne (avtorske) prispevke vseeno prispevam. V kolikor kje še manjkajo...

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
Misak

Admin

Poslano: 20.01.2011 06:55:57 | Citiraj
V prvi fazi se gre samo za to, da rabimo prostovoljce (z znanjem seveda) ki bi manjkajaoče risanke opremili z osnovnimi podatki (rezija, scenarij, premiere, igralci...itd). No bomo videli kako in kaj se bo razpletlo ;)

SloCartoon.net
Avtor Besedilo
 
Forum > Baza risank in TV spored > Glede infocartoon projekta Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

Schloss, Das

(2003)

praznuje

Kazuyuki Sogabe
(1948)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje