uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
1 gost

Število obiskov od 1.9.2002: 23.153.189

Forum > Baza risank in TV spored > Risanke za v bazo, popravki itd. Registriraj se
 
Avtor Besedilo
masy

Uporabnik

Poslano: 13.05.2012 19:26:10 | Citiraj
Torej, v bazi pogrešam naslednje risanke:

Hiawatha, 1988, imdb
(Ta je bila sinhronizirana v slovenščino)

Happy, the Littlest Bunny (Happy, mali zajček), 1994,
imdb
Videoart
(Zna biti, da je tu še kaj, česar še ni v bazi)


Povídáni o Pejskovi a Kočičce
država Češkoslovaška, leto 1951
youtube1
youtube2
(jaz se tele zgodbe spomnim iz knjigice, morda Cicibana ali česa podobnega ... mimogrede, a še kdo na začetku prepozna melodijo "čuk se je oženil" :D?!)
vir

Če tole ni odkrivanje tople vode, je tu zbranih še nekaj risank češkoslovaškega izvora, ki jih ob hitrem pregledu nisem našla v bazi, recimo

Cirkus Cik Cak
Príbehy z cirkusu Cik Cak
Češkoslovaška
1985
Režija: Milan Horvatovič
vir pdf

In ... preverite še ostale risanke iz tega pdf-ja :D!

Tele pa ne najdem nikjer sploh, zato prilagam zajemke (zajemke imam tudi za vse ostale omenjene risanke, dodam jih lahko takoj, ko bodo vnešene)
Bradolinko - kleofašovy trampoty (??)
Češkoslovaška, Praga
1989


Pa gremo še k parim "tehničnim" zadevam:

Pingvinenka Lolo (trije deli), Scamper Pingvin (film), Pingvin Pingo (wow...), so pravzaprav eno in isto, film so združeni trije deli (izšlo sinhronizirano tudi pri Videoartu ). Bi bilo pomoje fino, da bi bilo to v bazi razvidno :).

Mafalda:

Tole (in imdb) ne bo prav. 1965 je nastajal strip.

Kratke risanke o Mafaldi so nastale in bile predvajane v Argentini 1972-1973 (52 epizod). Risanke so bile najprej združene v 5 daljših epizod, nato pa še v film El mundo de Mafalda (1979), ki je bil v Argentini predvajan l 1981. Leta 1982 je bil predvajan v Španiji, to ni letnica izida. Ena epizoda je bila kasneje, 1992 narejena za razstavo v Madridu, njen uspeh pa je botroval ideji vrniti Mafaldo na zaslone. Španske televizije so financirale produkcijo novih 104ih, manj kot minuto dolgih epizod leta 1993 (pojavlja se tudi letnica 1994). Tudi te so kasneje združili. (Wiki Podatek na angleški verziji je napačen, čeprav moram reči, da so podatki o animirani seriji Mafalda na spletu na splošno takšni, kot bi prvošolčki prepisovali med kontrolko ...).
Misak

Admin

Poslano: 14.05.2012 17:45:20 | Citiraj
Uf, uf...kok si ti pridna in natančna!!!

Gremo kar po vrsti: Res je, češkoslovaške risanke še nismo na "hard" obdelali, to imamo namen v bližnji prihodnosti, ker je res - nam manjka ogromno stvari. To se zavedamo. Trenutno celotna ekipa ves trud vlaga v prve risanke iz začetka SloCartoonove baze, za katere smo ugotovili, da načeloma sploh nimamo veliko infromacij o teh risankah (jih je okoli 5.000 za uredit, uffff), imamo jih sicer v bazi, ampak manjkajo ključni podatki kot so: dolžina, studio, režija, animacija, scenarij, vloge, slike in podobno. Skratka za teh 5.000 risank moramo dopolniti podatke, tako kot se šika. Potem je pa na vrsti obdelava vseh češkoslovaških in francoskih risank (to imamo res že v planu od lanskega leta:). Vsekakor pa je lepo, da prilagaš konkretne primere, kaj točno nam manjka.

Okej, toliko na hitrico v zvezi z našim updejtanjem baze (zato število objavljenih risank skače gor in dol, ker jih obdelujemo v načinu "neobjavljene" risanke), sedaj pa na tole zelooo zanimivo temo.

1. Hiawata je bila dodana v bazo. V kolikor imaš kakšne slike, jih lahko normalno uplodaš preko risanke!

2. Happy, the Littlest Bunny je sicer bil že v bazi, ampak je bilo napačno ime - v bazi je bil zaveden kot "Happy, the Little Bunny". Tudi jaz sem to prepozno videl (imdb link je bil že zraven), tako da je bila risanka dodana na novo v bazo. Info slikica je bila dodana v bazo, če imaš slike, jih lahko uplodaš preko risanke gor:)

3. Povídáni o Pejskovi a Kočičce, država Češkoslovaška, leto 1951: Tu gre v bistvu za serijo, sestavljeno iz 6-ih delov. V SloCartoon bazi so se nahajali trije deli kot kratkometražna risanka, trije so manjkali. Glede na to, da tudi Čehi označujejo risanko kot samostojno enoto, so bile dodane še tri epizode, ki so manjkale. Dokler ne naredimo velikega updejta SloCartoona, ki bo omogočala združevanje epizod v serije, bomo v bazi imeli to zavedeno kot kratkometražno risanko. Dodani so bili vsi deli, skupaj s slikami in linki na CSFD.cz:

- O pyšné noční košilce
- Jak si pejsek s kočičkou dělali dort
- Jak pejsek s kočičkou myli podlahu
- Jak si pejsek roztrhl kalhoty
- O panence, která tence plakala
- O pejskovi a kočičce jak psali psaní

4. Uf link in pdf sta zelo zelo bogata! Uuuu bomo obdelali :))

5. Za Bradolinka: http://www.csfd.cz/film/162838-kleofasovy-trampoty/ Tole? Kot vidim imaš vse slikce pripravljene, imaš to za vse posamezne dele, ali zgolj eno epizodo? Ti pripravim risanko, ti jo pa dopolniš?

(Ostalo odgovorim pozno zvečer, ko pregledam in obdelam stvari, ce ne bo se kak drug admin sel od tocke 6. dalje:)

SloCartoon.net
masy

Uporabnik

Poslano: 15.05.2012 03:14:19 | Citiraj
Mišak -

Ni prvič, da mi kdo pravi, da sem natančna in že dobro vem, da je to samo evfemizem za "težka" . A mi zato funkcija "odgovori" ne dela, tebi pa ;)? Saj ne, da bi me pretirano motilo, samo nočem nasmetiti celega foruma.

Vem, da v zaodrju pridno delate, predpostavljam, da po nekem planu in tudi ni moj namen/pričakovanje, da vse kar navržem hitite objaviti. Enostavno brskam po svojih stvareh in napišem, ko naletim na kaj takšnega, pač zato, da je nekje zabeleženo.

Hiawatha obogaten z zajemki.

Happy zajček ... pa sem ga iskala tudi samo pod Happy ... mogoče sem ga zgrešila. Tudi Pejskovi a Kočičce nisem našla, ker sem iskala pod celim naslovom. Saj, malo se še lovim, potrpežljivo ignorirajte neumnosti prosim .

Bradolinko - Mišak je prekosil samega Googla !! Ja, to bo to. Kot vidiš na zajemku, je na konkretni risanki sicer letnica 1989, ampak to bi moralo biti to. Zajmke imam samo za dve epizodi, Kleofáš a zajíc in Kleofáš a včely.

Mafaldo pa slučajno malo bolje poznam, zato sem opazila, da nekaj ne štima. Za 2. serijo kratkih risank lahko preverjeno potrdim letnico 1993, kakor je zapisana v sami risanki.


Sicer se pa zdaj, po večletnem bolj ali manj anonimnem izrabljanju baze za osebno veselje in zbirko, malo sprehajam po starih temah, da vas malo bolje spoznam in ker mi je, poleg tega, da od malega štejem animacijo človeštvu v opravičilo za obstoj, projekt Slocartoon močno prirasel k srcu, poskušam še kaj doprinesti k njegovi rasti ... Bi tudi rada videla, da bi postalo tu spet malo bolj živahno, ne da samo garate tam, kjer se vas ne vidi . S kom naj debatiram o globinah Disneya, če ne z vami ?

Neke vrste piknik z "VIP" (-vašo malenkost) vabili se bo tudi zgodil, o datumu in ostalem se pa še pomenimo. Moram še ugotoviti, ali bom za prostor spet izrabila kolegico, ali bom poskusila izvesti nekaj v Bohinju ... Da ne bomo samo delali, ane !
Avtor Besedilo
 
Forum > Baza risank in TV spored > Risanke za v bazo, popravki itd. Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

Porky's Five & Ten

(1938)

praznuje

Peter Ustinov
(1921)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje