uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
132 gostov

Danes praznuje rojstni dan
Gumby (57 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.781.349

Forum > Okrogla miza > "Risanke niso zdrave v nobenem pogledu. Z gledanjem risank namreč otroci ničesar ne pridobijo." Registriraj se
 
Avtor Besedilo
BuDi

Admin

Poslano: 01.03.2015 12:24:03 | Citiraj
"doc. dr. Sebastjan Kristovič
Koliko risank je še zdravo?

Na Sebastjana Kristoviča, strokovnjaka s področja vzgoje, ki se na svojih predavanjih loteva tudi vprašanj različnih oblik zaslonske odvisnosti. Zastavili smo mu vprašanje: koliko gledanja risank je še v mejah normale ali koliko gledanja risank je še zdravo?

Njegov odgovor ne pušča dvoma. "Nič!"

"Risanke niso zdrave v nobenem pogledu. Z gledanjem risank namreč otroci ničesar ne pridobijo. Ne na fizični in ne na duševni ravni. Pravzaprav izgubljajo."

Prevelika množica impulzov
Kristovič izpostavlja, da so danes malčki že zelo zgodaj deležni prevelike količine impulzov, kar se kaže tudi v obliki pisanih in cvilečih igrač, in s katerimi na ta način zadušimo njihov notranji svet.

Kako pomemben je ta svet, dokazuje izjava znanega fizika in matematika Alberta Einsteina, ki je nekoč izjavil, da je pogoj za genialnost domišljija in ne inteligenčni kvocient. Domišljija pa je obzorje notranjega sveta, kreativnosti in ustvarjalnosti, ki jo z zasloni prej ko slej zadušimo.

"Računalnik in televizija sta za otroke postala nekakšen skrivni svet, svet pobega. Beg pred odnosi, realnim življenjem in edini vir zabave ter sprostitve. In tu pridemo do druge problematike, do odvisnosti, ki se pojavlja že zelo zgodaj," opozarja Sebastjan Kristovič, ki med drugim predava tudi na temo škodljivih vplivov računalnika in televizije.
"

http://www.siol.net/trendi/intimno/druzina_in_prijatelji/2015/02/starsevska_svetovalnica_sebastjan_kristovic_1.aspx
Verh

Uporabnik

Poslano: 01.03.2015 18:25:00 | Citiraj
Še en ekspert, ki ne doseže dlje kot do Toma in Jerrya. Enake ideje so imeli za stripe, češ, da kvarijo mladino.

Sicer pa, če risanke ubijajo domišljijo, potem najbolje, da prepovemo še vso fantazijsko in ZF literaturo, da ne bo kdo ob kreativnost.

Realnost je ravno obratna, takšne stvari ti spodbujajo domišljijo. Problem nastane šele, če se začneš preveč zatekati v fantazijski svet in izgubiš stik z realnostjo.
Avtor Besedilo
 
Forum > Okrogla miza > "Risanke niso zdrave v nobenem pogledu. Z gledanjem risank namreč otroci ničesar ne pridobijo." Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

Ko-
Ko Goes Over

(1928)

praznuje

Hisashi Kagawa
(1965)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje