uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
2 gosta

Število obiskov od 1.9.2002: 22.235.623

Forum > Strip > Potrjene nove izdaje stripov M. Mustra Registriraj se
Strani: 1 2 vse >
Avtor Besedilo
BuDi

Admin

Poslano: 10.02.2005 21:00:59 | Citiraj
V "kratkem" pri Delu izide komplet Lakotnika Zvitorepca in Trdonje Mikija Mustra v trdo vezanih knjigah, menda naj bi bila ta izdaja neprimerno boljša od izdaje v osmih knjigah pred leti, vsi stripi naj bi imeli vir v originalnih prvih izdajah, izdatno obdelani in popravljeni pa naj bi bili od Mikija Mustra samega.

Govori se da naj bi izšli kot priloga časopisu (tako kot sedaj knjige), ni pa nujno. Ko bo stvar dejansko izšla je Muster že obljubil podpisovanje v Striparnici Buch (ne glede na to če izide kot priloga Dela/Novic ali kot samostojna izdaja)

Uradni viri za več informacij pa so skopi, pri Delu (še) ne dajejo nikakršnih informacij.
uri

Admin

Poslano: 11.02.2005 06:55:14 | Citiraj
juhu, sam se bojim, da me bo postnina prisla tolk, kot cela zbirka.

. Uri .
uri

Admin

Poslano: 11.02.2005 15:37:47 | Citiraj
Povprasal sem kolega na Delu, ki mi je sporocil naslednje:
res je, kar se govori. Zadeva je že zmenjena in se dela. Izšlo bo
nekje v drugi polovici leta, po mojem septembra, da bo kulminiralo v času
Mustrove 80-letnice. Zbirka bo torej v celoti na voljo jeseni, v trdi vezavi
predvidoma, prodajali pa jo bomo kot knjige doslej, po ceni, ki bo seveda
nižja (koliko, pa ta hip še ne vem, ampak par sto tolarjev na zvezek).


. Uri .
viktor_1

Uporabnik

Poslano: 12.04.2005 20:44:02 | Citiraj
yes yes yes! Zdaj lahko zapolnim svojo zbirko. Imam sicer pol CD njegovih stripov samo to ni to. Miki Muster je car. On me je navdihnil k stripom in risankam.
uri

Admin

Poslano: 12.04.2005 22:49:45 | Citiraj
Dobrodosel Viktor z najbolj simpaticnim avatarjem!

. Uri .
viktor_1

Uporabnik

Poslano: 13.04.2005 07:26:55 | Citiraj
[quote]Dobrodosel Viktor z najbolj simpaticnim avatarjem! [/quote]
Hvala. Škoda da tega foruma nisem prej odkril. Meni se zdi full fajn.
BTW: Avatar je popolnoma domače izdelave (malo se morem považit :D)
BuDi

Admin

Poslano: 14.04.2005 14:37:18 | Citiraj
nov podatek: izhajali naj bi od septembra do decembra
Verh

Uporabnik

Poslano: 15.05.2005 21:08:12 | Citiraj
Format bo (baje) A4 in v zvezku se bosta nahajali dve zgodbi. Bomo videli...
go_kyu

Uporabnik

Poslano: 18.05.2005 11:20:44 | Citiraj
Noro. Da se ne bom kar narocil na Delo :D

Life is life...
lonca7

Uporabnik

Poslano: 12.09.2005 00:35:56 | Citiraj
Kaj novega na to temo??
EvilChick

Uporabnik

Poslano: 19.09.2005 11:41:20 | Citiraj
Mene tud zanima če se že kej ve za tole akcijo pri Delu

. . : Le kaj je lahko bolj konstruktivnega kot ena dobra debata med prijatelji? : . .
BuDi

Admin

Poslano: 19.09.2005 13:36:01 | Citiraj
lahko bi vsaj prvo stran z novicami prebral, a ?


Torek | 13.09.2005

Miki Muster končno na voljo spet v novembru 2005 !!

Prva številka povsem novih izdaj legendarnih starih stripov Mikija Mustra bo izšla 4. novembra 2005. Bo v A4 formatu s plastificirano naslovnico. Vsebovala naj bi dva stripa. Predvidena cena je 790 sit + časnik Delo.

EvilChick

Uporabnik

Poslano: 20.09.2005 07:53:04 | Citiraj
evo po pravic povedan .. najprej sm šla na forum gledat kaj se kej mente glede stripov in sm vidla tole temo pa sm vprašala ... in nato sem šla gledat mal novice in sm najdla tud novico na to temo ... se iskreno opravičujem za nastalo delo, ki je nastalo zaradi mene

me pa še zanima ... a ma kdo kakšne veze de bi se dal to zbirko kupt tako, da se ni treba naročt na Delo

. . : Le kaj je lahko bolj konstruktivnega kot ena dobra debata med prijatelji? : . .
BuDi

Admin

Poslano: 20.09.2005 13:23:00 | Citiraj
menda bi se dalo kaj takega uredit v Striparnici v Murglah.
Nami

Uporabnik

Poslano: 20.09.2005 20:51:57 | Citiraj
Hm, po moje bi se dalo tut brez časopisa kupit - ko so z Delom prodajali dvd-je, si lahko kupil tudi samo dvd (morda pa je bilo to zaradi tega, ker sem dvd kupila kakšen dan po izdaji oz. pojavu na prodajnih policah)
Tomy_MMX

Uporabnik

Poslano: 22.09.2005 18:06:41 | Citiraj
Kaj zdaj, bodo trdo vezane knjige ali kako?
Ker kolko vem, je bilo v prejšnji stari izdaji trdovezanih "mustrov", kar šest ali več stripov , ne pa samo dva, kot bo očitno tokrat!

lp


Odgovor je popravil Tomy_MMX - 22.09.2005 18:11:43
uri

Admin

Poslano: 22.09.2005 18:35:44 | Citiraj
Ce se prav spomnim je tisto trdo vezano zbirko izdala Delavska enotnost, ki je samo med trde platnice ponatisnila posamezne stripe iz mehke izdaje. Slednje sva s frendom pridno zbirala v osnovni soli. To pa bo zdaj vecja izdaja in menda retusirana (digitally remastered bi temu rekli v svetu videa). In kot se za taksno nobel izdajo spodobi, bo tudi manj stripov na knjigo.

No, resnici na ljubo pa so verjetno tako poracunali, da se jim najbolj izplaca.

. Uri .
Tomy_MMX

Uporabnik

Poslano: 22.09.2005 19:28:00 | Citiraj
Ampak bojo pa trde platnice? To mi je najpomebneje:)
Ker kot naročnik na delo, bo to verjetno kar zabavno si naročit...
Me pa čudi da še nisem tega nikjer v delu zasledil, kdaj mislijo objavit to zbirko?

lp
BuDi

Admin

Poslano: 22.09.2005 21:51:48 | Citiraj
Menda je ideja da bodo trde platnice, ker naj bi Muster to izrecno zahteval, v javnost pa je nazadnje prišla novica da bodo platnice "plastificirane" (kar lahko pomeni da bodo albumi imeli mehke plastificirane platnice, kot je to v tujini običaj z Asterixi recimo).

v petek 4.11.2005 bo zadeva vsekakor zunaj saj so narejena že vabila v Striparnico Buch, kjer bo v petek 4.11.2005 med 17 in 19h Miki Muster podpisoval novo izdajo.
BuDi

Admin

Poslano: 02.10.2005 16:10:50 | Citiraj
Ker se bliža izdaja novih ponatisov je na nekem drugem forumu en bolj izpostavljenih zbirateljev in kritikov stirpa (v bistvu verjetno najbolj znan poleg Maxa Modica) napisal:

celotno besedilo na Čarobni svetovi Mikija Mustra ali O človeku, ki je izgubil dušo

Rekli smo že, da je bil pisatelj in da je imel rad stripe. Nič čudnega, saj je v skrinji našel notes, v katerega je lepil sličice iz stripov. Komaj se je naučil brati, ko je na počitnicah pri babici odkril stare izvode Tedenske tribune. Notri pa je bila prava čarovnija. Strip zvitorepec. Črni kavboj je bil to. Narisal pa ga je Miki Muster. Samo eno nadaljevanje je našel. Šestnajst slikic. Ni in ni se jih mogel nagledati. Pri babici je preiskal vso podstreho, tudi priročno skladišče, v starem kujavniku pa je našel še nekaj nadaljevanj zgodbe Čudežni otok. Suho zlato, vam povem. Strip je razrezal na slikice, jih nalepil v notes in občudoval. Dan za dnem. Ko se je vrnil domov, je mamo preprosil, da so se naročili na Tedensko tribuno. Mislim, da je bila sreda, ko je tisti časopis priromal v domači nabiralnik. Notri pa so bile zgodbe Gusarji, pa Veliki detektiv, pa Na Luno, pa V srcu Afrike. In prav takrat, ko so trije junaki, Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik zašli v globine afriške džungle, je strip nehal izhajati. V časopisu je pisalo, da so se junaki izgubili in da jih iščejo. Kakšne travme je doživljal mladenič. Saj ni mogel vedeti, da so bili takratni časi stripu nenaklonjeni in da je uredništvo zaradi pisem bralcev in kritike začasno ustavilo objavo stripa. No, pa se je kljub temu vse uredilo. Strip se je nadaljeval, in pojavljale so se vedno nove zgodbe. Takrat je že začel hoditi v mestno knjižnico. In po čistem naključju na polici odkril zvitorepčev strip V vesolje. Bil je izrezan iz časopisa in zvezan v drobno knjižico. Izposodil si jo je in užival v tujih svetovih, ki so jih njegovi junaki obiskali z letečimi cigarami. Doma so uvideli fantovo veliko privrženost stripu in sliki in mu kupili žepno izdajo Mustrovega stripa V afriki, pa še nekaj slikanic. Žepno izdajo Lupinice, in podolgovate izdaje slikanic Za očetom, Poslednji mohikanec in Medvedek Neewa. Fantič je v svoji domišljiji ustvaril cel svet Mustrovih podob. Stripov in slikanic. Enkrat takrat so izhajali Gusarji, strip s krvoločnim Jožo Gulikožo. Takrat je fante spravljal že vse Mustrove stripe, jih izrezoval in dajal vezat v bližnjo knjigoveznico. Sem pa tja je manjkalo kakšno nadaljevanje, kar ga je silno žalostilo. Bil pa je še premlad, da bi znal poiskati tisto, kar mu je manjkalo. Kar je izgubil. Ni namreč še izvedel, da je vse tisto, kar se izgubi, mogoče najti. Ni še vedel, da obstaja emporijum izgubljenih sanj, kjer je mogoče najti prav vse. Od izgubljenih ključev, do izgubljenih let. Od izgubljene ljubezni do spoštovanja ljubljene osebe. In seveda manjkajočih nadaljevanj Mustrovega Zvitorepca.

Leta so minevala, časopisno podjetje Delo je začelo izdajati tednik Zvitorepec, ki je izhajal sedem let. Fante je medtem odrastel v mladeniča, naredil gimnazijo in šel študirat v Ljubljano. Kjer je nekega dne v univerzitetni knjižnici, v čitalniškem oddelku, naročil vse stare časopise z Mustrovimi stripi. Vse stare izvode Tedenske tribune in še tiste dva/tri letnike PPP. Poletnih podob in povesti, če se ne motim. In prebral še tiste najbolj zgodne štorije, o katerih se mu prej ni niti sanjalo. O časih, ko je zvitorepec še kradel kure ciganom, pa ko sta se Trdonja in Zvitorepec zoperstavila hudobnemu Grabežu. Recimo, da je bil to Lakotnikov sorodnik. Ali pa morda predhodnik. In ko je našel še izdajo Medvedka Neewa, kjer je bil ponatisnjen še ta strip, je bilo njegovo zadovoljstvo popolno. Ne morem vam povedati, kakšno veselje je doživel, ko so začeli objavljati Mustrove stripovske zgodbe v knjižicah. In kakšno razočaranje, ko je ugotovil, da nekaterih naslovnic sploh ni narisal Miki Muster, čeprav je bil podpisan. Recimo naslovnica za zgodbo Na luno. In da celo nekaterih stripov ni narisal on. Ampak, da jih je nekdo neuko, slabo prerisal. Recimo Gladiator. In kako se je razveselil, ko je videl, da je Muster ponovno narisal zgodbo Grajski duhovi. Eno prvih zgodb, ki jih je prebral. Čarobni svetovi Mikija Mustra. No ves čas pa je tega mladeniča, ki je medtem postal že mož, preganjala neka misel. Da obstaja zgodba o Zvitorepcu, Trdonji in Lakotniku, ki je še ni prebral. Ki je izšla v številkah Tedenske tribune, ki so šle nekako mimo njega. Kot v zoni somraka. Kjer je vse mogoče. In lahko mi verjamete, da je še sedaj prepričan, da je tako. Pa še nekaj se mu je prikradlo v misli. Bolje rečeno v sanje. Sanje, ki mu jih je prinesel peščeni mož. Tisti, ki sanja tuje sanje. Mladenič, ki nekako ni več ločil stvarnosti in sanj, in je slepo verjel peščenemu možu, je postajal vse bolj prepričan, da obstajajo tudi risanke z njegovimi tremi junaki. In lahko mi verjamete, da še dandanes misli tako.

Prej smo rekli, da je to zgodba o človeku, ki je izgubil svojo dušo. Ali pa morda tudi ne. O tem boste presodili vi. Dejstvo je, da je ta možakar posvetil življenju stripu in znanstveni fantastiki. Je zbiratelj, poznavalec, esejist, in kritik. Pa še prevajalec povrhu. Skratka zbiratelj v vseh pomenih te besede. Zbira stripe, jih bere in o njih piše. Zvitorepčeve prigode v vesolju in na luni pa so ga navdahnile, da se je zapisal tudi znanstveni fantastiki, kjer že več desetletij prevaja in piše eseje, literarne portrete in recenzije. Torej bi morda le lahko rekli, da moški kljub vsemu ni izgubil svoje duše. Samo malce je pozabil, kje je. Da pa je ohranil vso ljubezen do lepih stvari, ki so mu tvorile otroštvo. Predvsem pa do stripovskih junakov Mikija Mustra.

Žiga Leskovšek

EvilChick

Uporabnik

Poslano: 09.11.2005 15:37:15 | Citiraj
kdaj pa bo zdej to izšlo ?

. . : Le kaj je lahko bolj konstruktivnega kot ena dobra debata med prijatelji? : . .
Misak

Admin

Poslano: 09.11.2005 18:22:51 | Citiraj
Če sem danes dobro zasledil, sem videl, ko sem se peljal jumbo plakat, na katerem je bilo v stripovskem stilu napisano: VRUUUM! spodaj pa Delo, Večer in Primorske novice. Pomoje je bila to reklama za te stipe, nisem pa sure. Je pa zagotovo lepo zgledal;)

SloCartoon.net
BuDi

Admin

Poslano: 09.11.2005 20:09:01 | Citiraj
Zdaj so novi jumboti... na sliki trojica ZLT zraven pa oblački: "kaj so nori, prodajajo nas.... vsak četrtek v časopisu" .... nekaj takega
Rakunus

Uporabnik

Poslano: 10.11.2005 08:09:02 | Citiraj
ja, ta vruuum je povsod. pa v Delu so taki mali okvirčki samo ni nobenega podatka kdaj pa za koliko

Èe ima kdo slovenskega Alan Forda ¹t. 22, naj mi to pove, prosim.
BuDi

Admin

Poslano: 12.11.2005 20:26:54 | Citiraj
Slika

Avtor Besedilo
Strani: 1 2 vse >
Forum > Strip > Potrjene nove izdaje stripov M. Mustra Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

Night the Animals Talked, The

(1970)

praznuje

Steve Mackall
(1959)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje