uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki


Danes praznuje rojstni dan
TheWindPrincess (31 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 17.242.158

Forum > Mnenja in ideje > Grozljivke 20. stoletja? Registriraj se
 
Avtor Besedilo
Verh

Uporabnik

Poslano: 10.02.2007 20:51:34 | Citiraj
Mal sem brskal po bazi in sem naletel na Critterse. Lutke torej. Ali nameravate v bazo dodati tudi ostale grozljivke iz prejšnjega stoletja, recimo Them! (kjer pravtako uporabljajo lutke), Hellraiserja (uporaba lutk), Aliens,...?
Temo je popravil Verh - 10.02.2007 20:55:42
uri

Admin

Poslano: 11.02.2007 06:34:20 | Citiraj
Hmm, bi blo za razmislit. Nimamo namrec natancno izdelanih pravil, na splosno pa velja, da mora bit uporaba lutk, animacije oz. efektov kljucnega pomena za prikaz filma. Kar pri Osmem potniku 2 nedvomno je. Pri prvem delu je slo povecin za "man in the suit", se pravi tipa v kostumu, medtem ko je pri drugem delu podobno, vendar se mi zdi, da je bla uporaba mehanskih lutk bolj prisotna. Moram priznat, da se v dokumentarce o ozadju efektov drugega dela se nisem dovolj poglobil...

Vsekakor pa so podobni predlogi vselej dobrodosli! Potem bomo pa na posameznem primeru prestudirali ali izpolnjuje dovolj kriterijev za vkljucitev v bazo.

. Uri .
Verh

Uporabnik

Poslano: 11.02.2007 14:25:50 | Citiraj
...ali pa Creepshow 2, kjer sta povezovalec in vzporedna zgodba animirana?


DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 15:59:56 | Citiraj
Ok, to še prenesem, da mečete risanke in animeje v isti koš (vašo bazo).... da bi pa še filme (ki imajo kao animacije) je pa že offlimit :\

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 16:35:17 | Citiraj
Zelo dober izraz prenesem (se sliši kot da te silimo da obiskuješ našo bazo važno da si tu pa tam kakšen kratek opis risanke sposodiš za svojo bazo.)In anime je risanka in bo vedno bil risanka (ker je narisan če hočeš drugače animiran)

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,

Odgovor je popravil matko&majdi - 11.03.2007 16:39:01
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 17:07:48 | Citiraj
Here we go again....

Glej, če že delate "sloCARTOON" portal, potem le-to vsebino tudi temu primerno namenite... zdaj imamo tukaj gor že animeje (izraz, ki se ga uporablja za JAPONSKE risanke) in zdaj hočete še animirane HOLLYWOODske filme? Koga vlečete za nos? Give me a break...

BTW, glede opisov, v ozadju sva se z enim od adminov zmenila, da lahko kopiramo opise s pripisom "Povzeto iz Slocartoon"... ampak se mi ne zdi več vredno kopirat, ker bomo raje naredili SVOJO bazo.

Lp

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 17:32:24 | Citiraj
Sem rekla da ja kaj narobe s prepisi ne samo sem rekla da če ti baza ni všeč je ne uporabljaj te nobeden ne sili ja? Ker je nelogično za prepise ti je prav prišla drugače pa ni vredu čudno Če maš kaj proti bazi pa sestavi tisto tvojo pa ostani na svoji strani ker te že imam "vrh glave" (tako na AS kot na SC in še zdaj vztrajam okvarjete se s piratstvom in pika na I.Ker toliko žalitev kot sem jih slišala od tebe (tako žalitve ki so letele na mene kot na AnimeSlovenija ki jo v svojem blogu javno "šinfaš" je pa preveč.

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,

Odgovor je popravil matko&majdi - 11.03.2007 18:41:41
Misak

Admin

Poslano: 11.03.2007 18:59:12 | Citiraj
Prosim brez kreganja.

SloCartoon baza risank bo baza vseh animiranih risank, vseh igranih filmov, v katerih bo osrednja vloga animirani lik/lutka ali pa bo film zgolj temeljil na VFX efektih, kateri se bodo morali skozi celoten film izkazati, da bo film v naši bazi - o tem bomo seveda odločali admini skupaj z uporabniki. Za kar nekaj takšnih filmov iz zadnjega seznama nimamo še jasnega stališča, ali naj bo film v bazi ali ga naj izpustimo.

Vse to bomo dorekli, ko bomo napolnili bazo risank. Trenutno je v bazi 6500 objavljenih risank, okoli 17.000 jih še vedno čaka na objavo in so v stanju pridobivanja podatkov. Menim, dam oramo najprej zapolniti vrzel neobjavljenih risank, šele nato se bomo lahko posvečali ali film spada v našo bazo ali ne.

Poraja se tudi vprašanje (glede na to, da želimo resnično imeti v bazi čisto vse animirane filme) ali je smiselno v bazo dodajati rekame (primer: reklama za Medex, ki je tipična kratkometražna risanka, pa čeprav gre zgolj le za reklamo). Pri ustvarjanju baze se nam je pojavilo kup nerešenih priemrov, za katere ima vsak svoje stališče, ali bi film uvrstili v bazo ali ne. Ko bomo predebatirali vse to skupaj, postavili temelje in smernice kakšni morajo biti minimalni pogoji za uvrstitev filma v bazo, takšnih dilem ne bo več.

Če omenim še to: IMDB ima okoli 23.000 risank v svoji bazi (brez reklamnih filmov), od tega je kar nekaj "vprašljivih".

Slocartoon bo strmel še naprej, da bi bila baza risank največja na svetu - s takšnimi in drugačnimi risankami. Nekateri se ne bodo strinjali, nekateri bodo veseli, da lahko vse o "animaciji" in podatke v zvezi s takšnimi filmi dobijo prav nan aših straneh. Za vse tiste, ki jim določeni filmi ne bodo ustrezali kriteriju "animacija", pa bo na voljo tako ali tako sortiranje po zvrsti (animacija, igra in animacija), tako da bodo videli prav vse naslove, katere želijo.SloCartoon.net
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 19:15:52 | Citiraj
"Ok, to še prenesem, da mečete risanke in animeje v isti koš"
Vse lepo in prav ampak anime je in bo vedno bil risanka ker je narisan oz. animiran in DjJuvan nisi razumel poslanstva slocartoon-a imeti največjo bazo RISANK!Mimogrede oprosti Misak ampak sem "vzkipela" ker mi DjJuvan nenehno "sledi" prvo je bil na SC-ju kjer si je dela reklamo za svojo stran (ki dokazano vsebuje torrente animejev s slovensko licenco (pokemoni)).Kasneje pa je prišel na AS kjer je žalil vse po vrsti (ker so/smo ga opozorili da ima na strani torrente.)Evo citat LilDragon (Lastnice AS kaj meni o njegovi strani): "Okej, ... torrenti na http://sloanime.org/anime/poke_serija.html so torrenti do pri nas licenčnih animejev, akotudi je noro reči, da npr .hack pa pri nas nima licence, ker smo v razvitem svetu in upoštevamo tudi mednarodne pogodbe, torej zanj še vedno velja japonska licence"
Toraj SC pravila ne veljajo za vse recimo če bo kdo vprašal kje dobim vse sezone pokemonov in bi mu odgovorila na http://sloanime.org/anime/poke_serija.html ne bi kršila SC pravila?
Ker DjJuvan dela s svojim podpisom in avatarjem reklamo ravno za stran na kateri najdeš vse epizode Pokemonov,ter epizode Digimonov,Dragon Ball-a čisto vsi z slovensko licenco)
V kolikor pa si še naprej trdiš DjJuvan da pokemoni nimajo lcence pa bom vprašala VIDEO ART kaj menijo če imaš ti pravico ponujati na svoji strani linke do skoraj čisto vseh epizod Pokemon pa bomo videli odgovor.SC pravila pa vsekakor kršiš ampak sem tako dobila občutek da za tebe ne veljajo.
Za zaključek pa še citat BUDI-ja (SC admina):"Luknje v zakonu sicer so, ampak SloCartoon deluje tudi po načelu fair-playa, tako da tudi risank, ki bi jih zaradi lukenj morda celo lahko nudli ne bomo."
S temle sporočilom sem debato končala.

L.p in lahko noč

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,

Odgovor je popravil matko&majdi - 11.03.2007 19:39:17
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 20:23:54 | Citiraj
Vse lepo in prav, hvala za izčrpano pojasnilo Misak... kar se tiče tebe marlene, nikjer te nisem direktno užalil (aka "marlene baka") ampak sem spodbijal vaše/tvoje trditve.... sej smo v demokratični državi, an?
Seveda sem si nakopal sovražnike iz vaše strani kot iz AS strani, dejstvo... saj vaša pravila ne omogočajo pojavljanje SLOvenskih fansubov in prizadevanja za ljubiteljska prevajanja. (.srt fajli redko pomagajo, ker je večina animejev hardsubanih ali pa folk ne zna dodat .srt k .mkv datotekam).
Potem... kar se tiče pokemonov in dragonballov in yu-gi-ohov in lalala in tiste ki so še bile licencirane pri nas... bomo v kratkem odstranili vse "ilegalne povezave", to velja za serijo/igre/filme. Tudi na forumu bo nekaj sprememb, kar se tega tiče.

Jaz mečem zahodnje in vzhodnje risanke v različne koše...to pa zato, ker je velika razlika med njimi. Res redkokatera zahodnja risanka je tako dobra kot japonska risanka (vse japonske, ki sem jih dozdaj pogledal lahko samo rečem "WAW")... pri zahodnji mi je bila edino nekaj pixlarjevih risank dobrih (monsters inc., ice age1/2...) in pa galactic football je še gledljiv.
No ja, kokr za koga... vendar jaz jih skrbno ločim.

Lp

lahko noč marlene ^^

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net

Odgovor je popravil DjJuvan - 11.03.2007 20:24:43
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 20:27:32 | Citiraj
Že na AS sem rekla če zbrišete linke do tistih torrentov vas bom 100% podpirala. citat iz AS-ja:
"Medtem ko pa me vašo FanSubanje sploh ne moti prav pridni ste z prevajanjem animejev ki v slo nimajo licence.""Glej ideja vaše strani je odlična baza pohvalna moti me samo vaš tracker in linki do torrentov animejev ki v slo imajo licenco."

P.S rekel si da sem sebična in da nisem slovenka...

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,

Odgovor je popravil matko&majdi - 11.03.2007 20:31:44
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 20:37:13 | Citiraj
Jah lej. Če bi zbrisali iz strani vse povezave do torrentov, je fansubanje brez pomena... nihče ne bo vedel zanje in stran zgubi večina pomena (ostane nam le še AniPB(za katerega čakamo konkreten updejt)). Kot vam je že vsem znano, SAMO pogovarjanje o animejih ne gre nikamor in forum zelo kmalu propade.
Zaenkrat sem še zelo vztrajen in bom speljal čimveč različnih projektov, ki bi znali sceno v Sloveniji malo poživet... pa če se mi kdo pridruži ali pa ne (seveda, ko mi enkrat uspe bo pa vsakdo hotel biti zraven - dejstvo).
Anyway, kar hočem povedat... naresti hočem/o stran o japonskih "risankah", ki bo izčrpana na vseh področjih.

Še nekaj moram omenit.
Kot je vidno na AnimeSlovenija, je beseda "anime" zgubila svoj pomen, ker se v sloveniji nič ne dogaja na tem področju in so zato ASjevci bolj aktivni v japonski kulturi in filmstvu.... ni ravno spodbudno za folk :\

Lp

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 20:37:57 | Citiraj
Ne ne samo tiste pokemon,digimon...To s čem se okvarjamo na AS bi raje pustili ker je na AS potekala dolga debata o tem si jo lahko sam pogledaš glede norčevanja pa me je motilo tudi to:
[19:43:27] <&DjJuvan> haha..
[19:43:39] <&DjJuvan> in pol se kregamo z moderatorko iz drugega foruma, na tretjem forumu ^^
[19:43:47] <&DjJuvan> neee nooo, men se tok smeje
Če ne veš sem Moderatorka na obeh straneh ja?

In karkoli rečeš AS in SC sta najbolj obiskani spletni strani o animaciji v sloveniji 8in še verjetno dolgo bosta) pa če hočeš ali nočeš. (pa čeprav se na AS samo pogovarjamo o animejih nas je obiskalo kar Obiskov: 2214765 !)
In na SC kar "Število obiskov od 1.9.2002: 990.302"
Prav tako ima SC največjo bazo risank v sloveniji.
6.579 objavljenih in 16.920 neobjavljenih risank

Evo te podatke sem navedla da bi ti dokazala da lahko tudi brez torrentov dobiš odziv!

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,

Odgovor je popravil matko&majdi - 11.03.2007 20:49:18
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 20:51:45 | Citiraj
Heh, tisti irc log, ki ga je DaMachk prilepil mi je še zmeraj smešen ^^
Nič nisem proti teb rekel, le zabavno je bilo, ker si se z nami kregala že drugič...

A ti nekaj zaupam, AS obstaja teoretično že od leta 1998 (pa verjetno tisti števec ne šteje ravno od začetka nastanka? Pa še to, predvidevam da je stran pristala v marsikateri reviji in časopisu ane? Pa še o japonski kulturi nasplošno potekajo pogovori.
Misliš da bomo mi manj uspešni, če bomo naredili še kakšno stvar več, kot se le pogovarjali o animejih?
Seveda.. začetek s pokemoni in dragonballi je bil zgrešen (priznam)... ampak se izboljšujemo... (od fansubanja še zmeraj ne odstopamo).

Še kaj?

Lp

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 20:53:23 | Citiraj
Super saj sem rekla Medtem ko pa me vašo FanSubanje sploh ne moti prav pridni ste z prevajanjem animejev ki v slo nimajo licence.""Glej ideja vaše strani je odlična baza pohvalna moti me samo linki do torrentov animejev ki v slo imajo licenco.

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 20:54:47 | Citiraj
Jaz sem pa zgoraj rekel, da bojo v kratkem popolnoma odstranjeni ^^ happy now?

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
matko&majdi

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 20:56:09 | Citiraj
Ja sedaj bom 100% "stala" za vami toraj vas bom podpirala v vseh pogledih.

Mimogrede pa bodo tudi na SC novosti (in to velike...no boste vidli..)

L.p in lahko noč

,,Lep, uspešen in prijazen dan!,,

Odgovor je popravil matko&majdi - 11.03.2007 21:11:22
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 11.03.2007 23:41:51 | Citiraj
Kot rečeno... sem si vzel nekaj časa in stvari popolnoma odstranil.

Glede SC že nekaj časa govorite (več kot 3mesece), da bodo velike spremembe Tako kot za HalfLife2, ki je pršu pol leta kasnej ven.
Lahko tud povem, da bo tud AniPB dobil zelo obširen updejt... še sam ga komaj čakam...

Lahko noč

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
uri

Admin

Poslano: 12.03.2007 08:30:27 | Citiraj
DjJuvan je napisal:
Jaz mečem zahodnje in vzhodnje risanke v različne koše...to pa zato, ker je velika razlika med njimi. Res redkokatera zahodnja risanka je tako dobra kot japonska risanka (vse japonske, ki sem jih dozdaj pogledal lahko samo rečem "WAW")... pri zahodnji mi je bila edino nekaj pixlarjevih risank dobrih (monsters inc., ice age1/2...) in pa galactic football je še gledljiv.
No ja, kokr za koga... vendar jaz jih skrbno ločim.1. Tudi mi skrbno locimo azijske, ameriske in evropske risanke (slednje bo treba verjetno spremenit v svetovne ali dodat cetrto skupino, ker se vse vec pojavljajo risanke iz drugih kontinentov, pa tehnicno Kanadske risanke tudi ne sodijo v nobeno od sedanjih skupin). Problem je v koprodukcijah, ki jih potem lahko uvrstimo v vec skupin. Ne glede na to pa se je izraz anime prijel za japonske risanke, ceprav se v praksi uporablja za risanke animirane v tem slogu. Delitev risank na animeje in ostalo je IMHO precej ozkogledno, saj s tem delas krivico marsikateri risanki oz. animiranem filmu. Seveda pa se lahko mirno osredotocis izkljucno na japonsko animacijo, pri cemer odpadejo tudi vsi ostali "animeji", kot je recimo Wonderful Days. Mimogrede, je Animatrix po tvojem anime ali ne?

2. S "pixlarjem" verjetno mislis na Pixar, kjer so animiali Monsters Inc., medtem ko je Ice Age delo studia Blue Sky, ki deluje pod okriljem 20th Century Fox. Ce ne vidis razlike v golem slogu animacije (da o pripovednem slogu niti ne govorim), bi lahko zate trdil enako, kot ti trdis za nas, ces da mecemo v isti kos stvari, ki ne sodijo skupaj.

. Uri .

Odgovor je popravil uri - 12.03.2007 08:31:51
DjJuvan

Uporabnik

Poslano: 12.03.2007 20:47:02 | Citiraj
Potem bi lahko enostavno nejaponskim risankam enostavno rekli animirana serija/film (v bistvu to delajo že na naših televizijah... ampak tudi za japonske risanke rečejo "animirana serija"... no ja, kar je tudi res...).
Kakorkoli... mislim da ima beseda "anime" zame dosti večji pomen za japonske risanke, ker so le te dosti boljše od "animejev" iz zahoda ali evrope. Animatrixa nisem pogledal, zato ga ne morem sodit.

Zadnje čase opažam kar nekaj hiš iz zahoda, ki delajo animirane filme... vseh ne poznam, tako da ne morem veliko pametovati o njih. Pixar je naredil Monsters inc., ki pa mi je bil nekako všeč... ampak vseeno nima neke globine, tako kot jih imajo japonske risanke.

Temu bi jaz rekel že zelo globoka debata glede animejev ^^' in se mi v bistvu ne da toliko poglabljat, ker nočem preveč pametovati ^^ Enostavno povedano, redkokatera nejaponska risanka je lahko tok dobra kot japonska :) Moje mnenje.

Lp

Veni Vidi Vici />/ www.SloAnime.org Video produkcija />/ http://juvan.net
uri

Admin

Poslano: 12.03.2007 23:05:10 | Citiraj
Ni problema, le zelel sem izvedet na cem temeljijo tvoji "predsodki" oz. kako sam pri sebi razclenjujes zadeve. Primer Animatrixa pa sem dal zato, ker gre za serijo kratkih risank, ki so jih animirali in rezirali ljudje iz ZDA in Japonske. Ker je japonski slog animacije vse bolj popularen ga kopirajo vsepovprek, obenem pa so azijske animacijske hise cenejse od ameriskih zato vse bolj prihaja do koprodukcij oz. ameriske risanke animirajo na vzhodu. Lep primer je recimo Afro Samurai.

Skratka ni vse tako crno belo in se moras odlocit kako bos kaj razvrscal.

Kar se pa tice primerjav z zahodnimi risankami pa ne gre mesat jabolk in hrusk. Zahodne risanke so povecini namenjene otrokom, mladini ali celotni druzini. Zanrski razpon je zategadelj tradicionalno precej ozek saj so recimo Disneyeve klasike izhajale iz muzikalov, ki so bili popularni v prvi polovici stoletja. Razlog za to je bil v tem, da pred premiero Sneguljcice itak vecina ni verjela, da bo kdorkoli zdrzal v kinu vec kot 15 minut pri ogledu animacije, poleg tega pa naj bi ljudi barve v risankah spravile v obup... Precej kasneje pa so v animejih uspeli razvit siroko paleto zanrov, ki so na zahodu bolj izjema kot pravilo. Ce ze delas primerjave poglej recimo kultno klasiko Heavy Metal (1981) in pa animirane filme Ralpha Bakshija, ki vsi po vrsti niso primerni za otroke.

Eno je osebni okus, drugo pa nepoznavanje zgodovine animacije (na splosno) in bolj ali manj odkrito zanicevanje vsega, kar ni po tvojem okusu na podlagi mainstream risank, ki prihajajo iz Hollywooda. Siritev lastnega obzorja ni se nikomur skodovalo.

. Uri .

Odgovor je popravil uri - 12.03.2007 23:08:55
BuDi

Admin

Poslano: 13.03.2007 08:33:38 | Citiraj
Vzhodnoevropejci s(m)o imeli široko paleto žanrov risank še preden so se japonci iz povojne krize izkopal.

Čehi, Rusi, Poljaki... razpon od visoke umetnosti do precej hude komerciale. Je pa res da ni bilo robotskih streljačin :)
Avtor Besedilo
 
Forum > Mnenja in ideje > Grozljivke 20. stoletja? Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

Ashita no Joe 2

(1981)

praznuje

Mick Wingert
(1974)

zajeto

Malumore

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje