uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
1 gost

Danes praznuje rojstni dan
uri (47 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 16.808.496

Forum > Strip > Stripovski natečaj Inkubator 2007 Registriraj se
 
Avtor Besedilo
Viking Vike

Uporabnik

Poslano: 06.11.2007 12:15:41 | Citiraj
bliža se rok za oddajo stripov, in ker je novička že pred nekaj časa bila izrinjena s sprednje strani, opominjam vse ki bi želeli sodelovati na:

Kulturni Inkubator in MKC Maribor razpisujeta
STRIPOVSKI NATEČAJ INKUBATOR 2007.

Stripovski natečaj je odprt za vse ljubitelje stripa vseh starosti. Tema natečaja je VESOLJE. Rok za oddajo stripov je 15. 11. 2007, pošljite jih na naslov: MKC Maribor, Ljubljanska 4, 2000 Maribor s pripisom "Za stripovski natečaj" ali po elektronski pošti na: kulturni.inkubator@mkcmaribor.si

Stripi so lahko dolgi največ 1 A4 stran, ter morajo biti primerni za objavo v črno-beli tiskovini. Sodelujoči lahko pošljejo največ 3 posamezne stripe. Stripe pošljite v obliki kvalitetnih kopij ali na CD-ju. Sodelujoči morajo posredovati tudi osebne podatke (ime, priimek, naslov, telefon ali email). Stripe bo ocenila tri-članska žirija.

Za tri najbolje ocenjene stripe bodo striparji dobili avtorske honorarje v sledečih višinah:
1. nagrada - 100€ bruto
2. nagrada - 30€ bruto
3. nagrada - 20€ bruto

Vsi prispeli stripi, ki bodo odgovarjali temi in pogojem natečaja bodo razstavljeni na razstavi v Kulturnem Inkubatorju in objavljeni v tiskani brošuri. Otvoritev razstave bo v torek, 18. 12. 2007 ob 19. uri v prostorih Kulturnega Inkubatorja, na Koroški cesti 18 v Mariboru.

Podrobnejše informacije lahko dobite po elektronski pošti kulturni.inkubator@mkcmaribor.si ter na Google documents

"Od vandalov poznam samo sandale, in ti se ne pretepajo."
Viking Vike

Uporabnik

Poslano: 13.12.2007 15:47:11 | Citiraj
če kdo spregledal novičko s prve strani, tukaj še enkrat:

V torek, 18. decembra 2007 ob 19. uri, vas vabimo v Kulturni Inkubator, Koroška c. 18, Maribor, na otvoritev razstave stripov na temo vesolje. Razstavljeni bodo stripi avtorjev, ki so sodelovali na natečaju Kulturnega Inkubatorja med 15. septembrom in 15. novembrom 2007.

Stripi so oblikovali našo mladost, vendar ideja, da je to medij za najmlajše, že dolgo ne drži več. Slovenija, tako kot njene južne sosede, ima bogato zgodovino domačega stripa, na čelu z Mikijem Mustrom in drugimi znanimi avtorji. Če se nam je zdelo, da je v preteklih letih strip izginil iz zavesti, opažamo, da se v zadnjem času vedno pogosteje pojavlja in stopa na pota stare slave.

Vesolje prestavlja neskončnost, brezčasnost in neizmerno prostranstvo. Prav tako je zakladnica idej in zgodb. Iz tega razloga je vesolje bilo tematika tokratnega natečaja, ki ga je ponovno izvedel Kulturni Inkubator. Vesolje je že od nekdaj ponujalo inspiracijo za umetnike, pisatelje in znanstvenike, pa najsi je šlo za Isaaca Newtona ali Isaaca Asimova. Tudi v stripih je vesolje pogosto oder za najrazličnejše junaške pustolovščine, od Flash Gordona do Mustrovih Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika.

Sodelujoči slovenski stripovski avtorji so vesolje raziskovali na različne načine. Obiskovalci razstave boste v stripih našli besedne igre, risarsko in vizualno raziskovanje vesolja, zgodbe o medsebojnih odnosih, filozofska razglabljanja in nenazadnje dobre stare 'smešnice'. Na natečaju je sodelovalo 19 različnih avtorjev s 27 izdelki. Sodelujoči avtorji so: Vasja Likavec, Mojca Jančar, Nina Klančnik, Rok Zajc, Grega Razgoršek, Teja Gerkman, Darjan Jurinčič, Domen Finžgar, Gašper Bakač, Ajda Gregorčič, Metod Burgar, Anja Kucler, Ivan Krepek, Jernej Žumer, Arne Rus Lajevec, Semir Hamzić, Andrej Milič, Vid Sevčnikar in David Majnik.

Vse prispele izdelke si je ogledala tričlanska žirija, ki je izbrala najboljše. Žirijo sta sestavljala 2 uveljavljena slovenska stripovska avtorja, Matjaž Bertoncelj ter Iztok Sitar, avtor knjige Zgodovina slovenskega stripa 1927-2007. Ker je bila tematika natečaja vesolje, je v žiriji sodelovala tudi Tatjana-Tanja Cvitko, predsednica društva ljubiteljev znanstvene fantastike in fantazije Prizma. Strip, ki je zasedel prvo mesto je 'Žitno polje' avtorice Ajde Gregorčič, drugo mesto je zasedel Domen Finžgar s stripom 'Izlet v vesolje', tretje pa Mojca Jančar.

Ogled razstave bo mogoč do konca januarja 2008 od ponedeljka do petka, med 11. in 15. uro, ter v času prireditev v Kulturnem Inkubatorju. Ob razstavi bo na voljo tudi knjižica z zbranimi deli natečaja.

"Od vandalov poznam samo sandale, in ti se ne pretepajo."
Avtor Besedilo
 
Forum > Strip > Stripovski natečaj Inkubator 2007 Registriraj se

Horizontalna črta ločuje že videna sporočila od še ne videnih.


izšla

Last Train

(2003)

praznuje

Donald Fullilove
(1958)

zajeto

Silvering

plakatirano

Lightyear

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje