uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
65 gostov

Število obiskov od 1.9.2002: 23.633.059

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Ponedeljek | 31.12.2012
42.000 risank v SloCartoonovi bazi!
Danes smo dodali v našo bazo 42.000-o risanko. Statistika sicer ne prikazuje vnos risank skozi celotno obdobje SloCartoona, pač pa od leta 2003 dalje, ko smo začeli podrobneje spremljati nove vnose v našo bazo. Od leta 2010, ko smo se odločili, da bomo naredili največjo bazo animiranih filmov na internetu, so naši vnosi v bazo poskočili za mnogokratnik prejšnjih let. Takrat smo vas tudi prvič nagovorili za donacijo, ki bi pripomogla k izdelavi novejše spletne strani in strežnika, ki ga tako velika baza z vsemi podatki krvavo potrebuje.
No strežnika in nove spletne strani sicer še ni, a v letu 2013 bomo stran zagotovo prenovili. Letos smo dodali skoraj 8.000 novih risank v bazo, spisali smo 20.000 kratkih vsebin, dodali nekaj manj kot 9.000 plakatov in skoraj 200.000 zajemkov risank. Ves slikovni materijal zaseda okoli 60GB prostora na našem strežniku, a le-ta žal poka po šivih, kar ste verjetno opazili tudi vi obiskovalci, saj se stran občasno nalaga počasi. Ponovno vas na tem mestu prosimo za vašo pomoč, saj si tako velikega finančnega vložka, ki ga potrebujemo za dokončanje strani, ne moremo privoščiti sami.

Ekipa SloCartoon

Avtor: Misak | Ura: 12:33:53 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 26.12.2012
V 83. letu umrl Gerry Anderson
Danes je umrla še ena legenda animiranega filma. Med spanjem je v 83. letu starosti umrl eden največjih britanskih pinorijev na področju lutk, Gerry Anderson. Slovenskim gledalcem se je zagotovo najbolje vtisnil v spomin s serijo Sokoli (Terrahawks, 1983), ki je bila predvajana v Živ-Žavu.

Anderson je svojo televizijsko kariero pričel v 50-ih letih. Sloves si je pridobil, ko je bila v Veliki Britaniji prvič predvajana serija Thunderbirds, s katero je uvedel tehniko "supermarionation". Gre za tehniko lutk, pri katerih je vlogo kontroliranja gibov prevzela žica. Anderson, ki je svojimi animiranimi filmi navduševal publiko po celem svetu, je s svojo režisersko vizijo omogočil razcvet znanstveno-fanatastičnega žanra.

Gerry Anderson je bolehal za Alzheimerjevo bolezen, v zadnjih šestih mesecih pa se je mu je stanje močno poslabšalo. Novico o smrti je sporoči njegov sin.

Hvala za vse prelepe trenutke v našem otroštvu Gerry Anderson! Počivaj v miru!

Avtor: Misak | Ura: 20:50:33 | Komentarji: 0 | Vir:
Med vesoljem in Zemljo
Naenkrat se luči ugasnejo in dvorano osvetli samo projekcija pik, ki predstavljajo zvezde in se premikajo tako, kot da lebdijo v vesolju. Nato na prizorišče priletijo sestre zvezdice Zaspanke in posvetijo s svojimi žarečimi glavami. Zaslišimo glasove igralcev, ki odmevajo, in prostor se ob tem zazdi še bolj neskončen. Nenadoma se pojavi meglica, skozi katero pada snop žarkov luči iz ozadja.

Tako se začne najnovejša lutkovna uprizoritev zgodbe o zvezdici Zaspanki, ki jo je na oder postavilo najmlajše ljubljansko gledališče Mini teater in otroke že na začetku uroči bolj kot risanke, saj ji uspe njihovo pozornost obdržati vse do konca, vseh 45 minut, kolikor traja predstava.

Ena najbolj priljubljenih slovenskih pravljic, kultna in nepozabna Ježkova pravljica za otroke vseh starosti bo premierno prikazana 26. decembra v Mini teatru.

vir: Mladina

Avtor: Verh | Ura: 11:42:17 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 25.12.2012
Slovenski napovednik: Monsters University
Nadaljevanje izredno uspešne družinske animirane komedije Pošasti iz omare. Je kdo med vami, ki ga v rosno mladih letih ni bilo strah čudnih senc v sobi, kjer je spal? Najbrž ga ni junaka, ki v sebi ne bi nosil tesnobnega občutka, da se nekaj skriva pod posteljo, za zaveso, za škripajočimi vrati omare... Teh strahov ni mogel pregnati obhod teh čudnih prostorov vsak večer. Prikradli so se v našo zavest in s tem v našo bližino takoj, ko smo ugasnili luč in je sicer prijetno sobo, naše kraljestvo, zajela tema.
Pošasti z univerze prihajajo na slovenska platna naslednjo leto!Avtor: Misak | Ura: 14:52:37 | Komentarji: 0 | Vir:
Miren božič in srečno novo leto
Ponovno se človek nekoliko ustavi, strezne, zajame sapo in ozre na dogodke, ki so ga v preteklem letu najbolj zaznamovali in na tiste, ki ga še bodo.
In kaj bi lahko rekli SloCartoon-ovci?

Mejnik 42.000-ih risank je tik pred vrati, celotna ekipa se trudi iz dneva v dan dodajati animirane filme v bazo, veliko je še neobjavljenih vsebin, postajamo čedalje večji in vsebinsko bogatejši, kar je posledica vseh vas, ki pridno prispevate vsebine k posameznim animiranim filmom.

In kaj reči o letu 2013?
SloCartoon bo prešel na povsem novo kodo, izgled in morda celo nov strežnik. Dogajanja bo nedvomno veliko... Kako se bo vse skupaj razpletlo pa bo znano proti koncu leta 2013, ko bodo stvari javno dostopne. Obljubljamo vam bogato vsebinsko izkušnjo in obilo multimedijskih predstavitev. Zato bodite v letu 2013 pripravljeni na veliko spremembo v svetu animacije!


Ob tej priložnosti se avtorji iz srca zahvaljujemo prav vsem uporabnikom, ki so na tak ali drugačen način prispevali k rasti SloCartoon-a ter širjenju pomena animacije in kreativnosti. Želimo vam prijetne praznike, vesel božič in srečno novo leto!

H V A L A !!!
ekipa SloCartoon-aAvtor: Misak | Ura: 08:40:48 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 21.12.2012
Slovenski napovednik: Razbijač Ralph
Studio Walt Disney bo konec leta predstavil že svoj 52. animirani film. Razbijač Ralph je zgodba o 8-bitnem junaku, ki se je naveličal biti hudobnež v računalniški igrici. Sinhroniziran napovednik (v slovenščini) je že na voljo za ogled na SloCartoonu:Avtor: Misak | Ura: 22:42:08 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 20.12.2012
200. obletnica Grimmovih pravljic
Danes mineva 200 let od kar sta brata Grimm izdala svojo skupno delo Grimmove pravljice (Kinder- und Hausmärchen), danes verjetno najbolj poznano zbirko pravljic na svetu. Slovenci smo svojo prvo prevedeno izdajo dobili šele leta 1973. Uradno sta zapisala kar 210 pravljic, malokdo pa ve, da sta bila brata Grimm predvsem velika učenjaka, ki sta delovala na številnih področjih. Še danes je med jezikoslovci znan Grimmov zakon, ki razlaga pravila izgovorjave določenih skupin glasov in ga je zapisal Jakob, starejši izmed bratov, sicer velik poznavalec starih jezikov, v katerih je iskal povezave z nemščino. Z Wilhelmom veljata tudi za začetnika nemške slovnice in slovarja nemškega knjižnega jezika. Zapis vseh nemških besed je bil njun življenjski projekt, katerega konca nista dočakala, saj je Wilhelm umrl pri črki D, Jakob pa pri F.

Američani so se zaljubili v pravljice bratov Grimm leta 1937, ko je Disney izdal animirano adaptacijo Sneguljčico in sedem palčkov. Od takrat dalje pa so izhajali številni animirani filmi na temo Grimmovih pravljic. Grimmove pravljice so danes, dvesto let po izidu, še vedno aktualne, otroci v njih uživajo prav tako kot so njihovi prapradedki in praprababice, psihologi v njih nenehno odkrivajo nova simbolna sporočila, celim generacijam umetnikov pa še vedno predstavljajo neizčrpen vir navdiha.

Avtor: Misak | Ura: 07:31:41 | Komentarji: 1 | Vir:
Torek | 18.12.2012
Slovenski napovednik za Smrkce 2
Naslednje poletje prihajajo v slovenske kinodvorane Smrkci 2. Prvi sinhroniziran napovednik je pred vami: Spoznajte Žlehtka:)Avtor: Misak | Ura: 17:57:19 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 17.12.2012
41.000 naslovov risank v SloCartoon bazi!
Danes smo v SloCartonovo bazo dodali rekordno 41.000 risanko! Za vsako risanko se trudimo urediti tudi slikovni materijal, zato smo ponosni, da smo dodali tudi rekordni 172.000 zajemek v bazo. Vizuelna podoba risanke je zelo pomembna, saj se tako najhitreje spomnimo ali je risanka, ki jo iščemo oz. nas zanima, prava ali ne. Takšno število zajemkov pa pomeni, da ima več kot 47% risank v naši bazi osnovno sliko ali pa celo galerijo slik. Tudi več kot 8.500 plakatov ni od muh.
Ja, naslednje leto bo za SloCartoon zagotovo zelo pomembno, saj smo admini v zadnjem letu skoncentrirani na festival, predvsem pa v izgradnjo nove (in hitrejše!!) spletne strani. Verjamemo, da uresničujemo poslanstvo: zbirati vse informacije o določeni risanki na enem mestu, a je kar nekaj bonbončkov, ki jih mi admini urejamo v ozadju, uporabnikom pa ostajajo nevidni. Razlog za to je preprosto to, da trenutni strežnik gostovanja ni primeren za tako ogromno bazo risank, kot jo imamo v tem trenutku. Zato Vas vljudno naprošamo, v kolikor se Vam zdi naše delo urejanja infromacij o risankah v pomoč, da pomagate naši spletni strani z donacijo, ki bi nam pomagala pri nakupu novega strežnika in gostovanja za prenovljeno stran. Vsake donacije, pa naj bo še tako majhna, bomo izredno veseli!

SloCartoon bo še naprej gradil in dopolnjeval eno izmed največjih baz animiranega filma v Evropi. Hvala za zaupanje!

Avtor: Misak | Ura: 17:33:34 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 07.12.2012
Delovni zajtrk na Animateki: Slovenski dan
Vsi tisti, ki še niste uspeli priti na letošnjo Animateko, ste vljudno vabljeni, da se je udeležite. Mednarodni festival animiranega filma Animateka traja samo še do nedelje. V kolikor radi zatrkujete kasneje, ali pa vas zgolj zanima produkcijsko stanje slovenske animacije, ne zamudite delovnega zajtrka ob 13.30 v kavarni Kinodvora, kjer bo Špela Čadež prvič pokazala delavno verzijo svojega novega animiranega filma Boles. Prav tako boste lahko stopili tudi v zakulisje kratkega animiranega filma Pikapolonica hoče odrasti, saj bo režiser Miha Knific predstavil podrobnejše infromacije o samem nastanku filma. Vljudno vabljeni!

Avtor: Misak | Ura: 14:30:16 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Cherche le phantom

(1968)

praznuje

Rex Everhart
(1920)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje