uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
4 gostje

Danes praznuje rojstni dan
Ardyn (30 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 22.766.734

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Petek | 30.06.2006
Kenshirô se je vrnil ...
Slika
Morda še ne veste, da se je 11. marca letošnjega leta na velika platna vrnil najbolj slavni Tetsuo Harin junak - Kenshirô.
Potem, ko so bili leta 2003 slavnemu junaku posvečeni trije OAV-ji (Shin Hokuto no Ken) so se na Japonskem odločili za celovečerca z naslovom Hokuto no Ken - Raoh Gaiden Junai-hen.
Kot je že iz naslova možno razbrati (no pa vidite, da Japonščina ni tako zaguljen jezik...) se zgodba vrti okoli Raoha. Čas dogajanja pa je (če se ozremo na prvo serijo Hokuto no Ken) Kenov bolj-ali-manj uspešen boj proti Sotherju.

Filmu je že napovedano nadaljevanje "Hokuto no Ken - Toki Densetsu" (slov. Kenov Hokuto - Tokijeva legenda) v obliki OAV-jev (št. je še neznano).

Naj pri tem povem, da je pri snovanju filma sodelovala smetana japonske animacijske industrije:

- Tetsuo Hara in Buronson (zgodba in avtorstvo) ... več na Wikipediji
- Tsukasa Hojo (character design junakinje Reine), znan po stripu in risanki City Hunter, Angel Heart in Cat's Eye
- Shingo Araki (character design) ... več o kralju character designerjev si lahko preberete v našem članku
- Yuki Kajiura (glasba) ... več na Wikipediji

Po trailer-jih sodeč bo stvar vredna ogleda... zgodba, sploh pa grafika in animacija "dobesedno parata gate"...

Avtor: Black Jack | Ura: 18:36:03 | Komentarji: 2 | Vir:
Sobota | 24.06.2006
Ninja želve kot priloga časopisu.
Slika
Prvi DVD nove serije popularnih Ninja želv narejene leta 2003 lahko ta vikend kupite na DVDju priloženem Slovenskim novicam. Več informacij na http://www.ninjazelve.com

Založniška hiša Večer pa je pripravila še eno presenečenje - ob njihovem tedniku 7*dni (bolj znanem kot 7D) lahko ta teden za dodatnih 590 sit dobite strip z dogodivščinami Asterixa in Obelixa - Cezarjev lovrov venec, strip je precej kvalitetno izdelan, v celoti v barvah ter ima platnice srednje trdote (pred nedavnim ste si na ta način že lahko zagotovili Asterix in Obelix - Asterix in kotliček)

Avtor: BuDi | Ura: 16:52:56 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 23.06.2006
Brezplačni Internetni TV program s celodnevnim programom risank
24ur lahko vsak dan brezplačno gledate risanke v javni lasti... na strani: http://retrovision.tv/?page_id=4.

Avtor: BuDi | Ura: 18:19:17 | Komentarji: 3 | Vir:
Sreda | 21.06.2006
RTV SLO sporoča
Sporočamo vam, da smo se odločili, da risanko He-man uvrstimo v drug termin in upamo, da bo primernejši tudi za naše zveste gledalce, člane vaše strani! Pa še obrazložitev, ki smo jo objavili tudi na spletni strani risank:

Radi bi pojasnili vsem našim zvestim gledalcem, da nenehno dobivamo prošnje za ponovno predvajanje nekaterih sinhroniziranih risank starejšega datuma. Za večino teh risank je iz različnih razlogov zelo težko ponovno odkupiti pravice za predvajanje, zato smo zelo veseli, kadar nam to uspe. Ena izmed teh risank je tudi He-man, ki smo ga, morda premalo premišljeno, uvrstili kot zadnjo risanko v poletne Živ žave. Z razumevanjem smo sprejeli vaše pripombe, saj se pri izbiri in obdelavi risank zares trudimo ponuditi našim najmlajšim gledalcem samo najboljše. Risanko He-man smo uvrstili v petkov popoldanski termin, na sporedu bo od 7. julija naprej, na TVS 1, ob 15.40. Namesto He-mana bomo v poletnih Živ žavih še enkrat predvajali otrokom bolj prijaznega Žametka.

Z lepimi poletnimi pozdravi iz
uredništva animiranih oddaj za otroke

Avtor: Misak | Ura: 15:24:23 | Komentarji: 7 | Vir:
Sobota | 17.06.2006
Napovednik: Artur in Minimojčki
Slika
Na spletu se je pojavil prvi napovednik za animirano-igrani film Arthur et les Minimoys, slavnega režiserja Luca Bessona (Leon, Nikita, Peti element...).

Priznani francoski režiser Luc Besson je (po izvirni ideji Céline Garcia) napisal knjigo o dogodivščinah nadebudnega fantiča Arturja, ki med počitnicami na vrtu babičine hiše odkrije čudovito deželo Minimojčkov. To so drobcena bitja, ki kratkohlačniku pomagajo pri iskanju skrivnostno izginulega dedka. Zgodbi, po kateri je Besson posnel delno animirani in delno igrani film so glasove v angleški različici posodili David Bowie, Snoop Dogg in Madonna, vlogo Arturjeve babice pa odigrala Mia Farrow.

Film bo v Franciji premiero doživel za Božič, kdaj ga lahko pričakujemo pri nas pa še ni znano.

Prvi dve knjigi iz knjižne serije Artur in Minimojčki sta v slovenščini že na voljo v vseh knjigarnah, izšle sta pri založbi Učila International.

Arthur et les Minimoys (prednapovednik), priporočamo pa tudi ogled simpatično oblikovane uradne spletne strani.

Avtor: BuDi | Ura: 00:24:40 | Komentarji: 2 | Vir:
Torek | 13.06.2006
Torrenti risank v javni lasti
Slika
Želite gledati risanke, pa nimate denarja za videoteko ali celo nakup ? Morda se vam samo ne da iz hiše, nočete pa kršiti zakonov in uporabljati nelegalnih poti.

Poleg v novicah že večkrat objavljene strani z risankami, ki so jim potekle avtorske pravice in so postale javna last - archive.org lahko risanke v javni lasti z interneta pretočite tudi s torrenti. Stran publicdomaintorents vam ponuja čez 70 risank in kompilacij le teh popolnoma brezplačno. Kakovosti posnetkov so različne, risanke pa so na voljo v formatih DivX, IPOD (mp4), PSP (playstation portable mp4) in nekaj različic PDA (različnih velikosti).

Glavni junaki torrentov v javni lasti so kot ponavadi klasični: Superman, Baby Huey, Betty Boop, Popeye, Tom and Jerry (lika iz tridesetih let, ki nimata veze z mačkom Tomom in miškom Jerryem), New Three Stoodges, The Guliver Travels....

Poleg risank ponujajo še precej filmov (kung fu, vesterni, grozljivke, detektivke...), mogoče najdete kaj zase.

Avtor: BuDi | Ura: 09:21:24 | Komentarji: 0 | Vir:
V Zagrebu festival animiranega filma
Slika
Zagreb od 12. do 17. junija gosti 17. svetovni festival animiranega filma - Animafest, ki je v več kot treh desetletjih prerasel v eno najbolj pomembnih svetovnih prireditev, posvečenih animiranemu filmu. Zrasel je na tradiciji znane Zagrebške šole risanega filma, "zagnali" pa so ga leta 1972.

Festival je bil včasih bienalnega značaja, a so ga zaradi rasti produkcije in pomena celovečernega animiranega filma razširili z uvedbo kategorije celovečernega filma. Animafest je zdaj sestavljen iz dveh ločenih dogodkov, od katerih vsako leto poteka po eden: program celovečernih animiranih filmov - oktobra vsako neparno leto, program kratkih animiranih filmov pa junija vsako parno leto.

Na letošnjem festivalu bodo prikazani kratki filmi po izbiri mednarodne žirije v sestavi Heater Kenyon, Heikki Jokinen, Olivier Catherin in Milan Trenc, razvrščeni pa so v štiri skupine: veliki in študentski tekmovalni program ter programa filmov za otroke in novih medijev.

Znani že nekateri nagrajenci

Znani so že dobitniki dveh nagrad, ki jih svet festivala podeljuje izven festivalske konkurence. Nagrado za življenjsko delo prejme ruski mojster animacije Fedor Hitruk, eden najbolj pomembnih sodobnih animatorjev, ki je znan ne le po svojih izjemnih filmih, temveč tudi po tem, da je vzgojil več generacij animatorjev v svoji državi, ti pa so v svetu proslavili rusko šolo animacije. Nagrado za izjemni prispevek k teoriji in zgodovini animacije je dobil ameriški animator in pisec John Canemaker, avtor okrog desetih knjig in množice razprav, kritik in člankov o animaciji, profesor ter vodja studia za animacijo na Tisch School of the Arts newyorške univerze. Nagrado za življenjsko delo podeljujejo od leta 1986, od leta 2002 pa še nagrado za poseben prispevek k teoriji animacije.


Animafest so 12. junija slovesno odprli pod predsedstvom Koyija Yamamure, dobitnika velike nagrade Animafesta 2004 za film Atama Yama (Glava gora).

Avtor: BuDi | Ura: 08:17:22 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 12.06.2006
Zbirka klasičnih izobčenih risank
Slika
Predstavljamo vam zbirko starih risank, ki so bile iz različnih razlogov takorekoč od nastanka do danes prepovedane, nekatere so še vedno uradno na črnih listah. Razlogi so največkrat politična neprimernost, preveč izražena seksualnost ali nakazan rasizem, ksenofobija, šovinizem ali homofobija.

Za današnji čas so večinoma prav nedolžne in zanimiva alternativa osladnim politično korektnim risankam, ki jih sicer poznamo s strani predstavljenih studijev in glavnih junakov.

Vse predstavljene risanke so v javni lasti in se z njihovim razširjanjem ne krši nikakršnih avtorskih in sorodnih pravic. Zaradi redkosti materiala je kakovost posnetkov nekaj slabša.

http://www.angelfire.com/comics/mov/banned.html

Avtor: BuDi | Ura: 14:55:54 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 10.06.2006
Popaj na DVD-ju!
Slika
Največjega ljubitelja špinače med risanimi junaki bo naslednje leto "končno" mogoče občudovati tudi na DVD-ju. In močni mornar bo svoj vstop na DVD-trg izvedel v velikem slogu. Warner Home Video je namreč sporočil, da je po dolgih dogovarjanjih pridobil ekskluzivne pravice za distribucijo risank s Popajem na DVD-jih. "V obdobju, ko so svetu ''vladale' videokasete, Popaja na tem formatu sploh niso uradno izdali, saj spori okoli pravic niso in niso bili rešeni," je razložil George Feltenstein, zaposlen pri studiu Warner. Ta ima zdaj pravice za izdajo 231 animiranih kratkih filmov, ki jih je studio Paramount Pictures v kinematografih predvajal med letoma 1933 in 1957, 220 televizijskih risank, ki so nastale med letoma 1960 in 1962, 65 delov Popajevih dogodivščin - med letoma 1978 in 1981 so jih razdelili na 161 risank ter 26 delov Popaj in sin iz leta 1987. Pri Warnerju so z dogovorom več kot zadovoljni in se bodo takoj lotili obnove starih kopij.

Naj povemo, da gre tukaj za prvo pravo uradno izdajo - obnovljeno in iz originalnega materiala - tudi tistih delov, ki še niso uradno v javni lasti. Deli, ki so v javni lasti, so seveda že leta na voljo v neštetih različnih DVD izdajah, vendar pa so takorekoč brez izjeme narejene iz vprašljivih kopij kdovekatere generacije (kar lahko mazohisti na lastno odgovornost preverijo v takorekoč vsaki videoteki tudi pri nas).

Avtor: matko&majdi | Ura: 12:29:03 | Komentarji: 2 | Vir:
Torek | 06.06.2006
He-Man ponovno na TV zaslonih!
Slika
Vsem ljubiteljem risanke He-man sporočamo, da smo odkupili licenco za predvajanje te risanke, in da bo vseh trinajst v slovenščino sinhroniziranih epizod na sporedu v Živ žavu med 18. 6. 2006 in 10. 9. 2006, vsako nedeljo okoli 9.30.
Bomo veseli, če bomo koga s tem razveselili !

Lepe pozdrave iz uredništva animiranih oddaj za otroke (Otroški in mladinski program TV Slovenija)

Avtor: Misak | Ura: 15:12:47 | Komentarji: 14 | Vir:
Petek | 02.06.2006
Abrafaksi pod črno zastavo na TV!
Slika
V ponedeljek 5.6.2006 si bomo lahko na televizijski postaji ORF1 (v nemščini) ogledali
risanko Abrafaxe - Unter schwarzer Flagge, Die(Abrafaksi pod črno zastavo). Vec informacij glede urnika lahko kot vedno dobite
v razdelku TV-sporedi

Avtor: matko&majdi | Ura: 14:14:43 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Birth of the Trick Kids, The

(1916)

praznuje

French Stewart
(1964)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje