uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
2 gosta

Danes praznujeta rojstni dan
Rakunus (37 let) in martinec1 (36 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.415.739

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Nedelja | 25.04.2010
Predstavitev knjižnih in DVD izdaj Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta
Društva za oživljanje zgodbe 2 koluta pripravlja izdajo naslednje knjige:

Scott McCloud: Ustvarjanje stripa
Čeprav na prvi pogled izgleda McCloudova nova knjiga Ustvarjanje stripa kot praktični priročnik, nekakšen učbenik za mlade in nastajajoče stripovske umetnike, temu ni tako. Gre za originalno literarno kritiško formo, ki bralcu razkriva načine, na katere stripovski umetniki z uporabo svojih veščin spreminjajo zgodbe v tiskane strani knjig, za neke vrste »razumevanje nastajanja stripa«. Hkrati pa ponuja nova knjiga plodno izhodišče za debato, kar je McCloudovemu zgodnejšemu poskusu, delu Na novo osmisliti strip iz leta 2000 spodletelo.

Pred kratkim pa so že izdali stripovski album finskega avtorja in DVD zbirko desetih nagrajenih animiranih filmov:

Matti Hagelberg: Holmenkollen
Holmenkollen je prvi stripovski album iz velike trilogije, ki je temelj Hagelbergovega avtorskega ustvarjanja. Holmenkollen je leta 2001 izdala švedska založba Optimal Press, leta 2002 pa v francoskem jeziku vodilna evropska stripovska založba L’Association. Hagelberg edini finski avtor, ki za risanje stripov uporablja tehniko praskanke. Njegove zgodbe se na prvo branje morda zdijo površinske, vendar avtor gradi svoj surealistični svet besede in slike tako počasi, a vendar koherentno, da so bralci, ki se brez predsodkov prebijejo do zadnje strani albuma, na koncu nagrajeni z jasnim sporočilom. Hagelbergovi stripi so humorni in obenem diskurzivni, saj v njih zliva mitologijo in popularno kulturo, ki jima na originalen način dodaja fantastične in avtobiografske elemente.

DVD Pisani Slon
Gre za zbirko desetih najboljših in nagrajenih kratkih animiranih filmov za otroke in mlade, ki smo jih zanje izbrali iz Otroškega in mladinskega programa Slon na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka 2008. Vsak film ponuja tudi vrstico za pogovor z otrokom, izhodišča, ki vodijo otroka k razmišljanju o videnih vsebinah. Na DVD-ju so tudi trije kratki animirani filmi, ki so jih naredili otroci na delavnicah animiranega filma v organizaciji Vzgojno-izobraževalnega programa Slon.


Avtor: uri | Ura: 09:03:40 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 16.04.2010
Kmalu celovečerec Super miška
Po tem, ko se je nadaljevanje Veveričkov - igrano animiranega celovečerca, na blagajnah izkazal še bolje od prvega dela, so pri Paramount Pictures ponovno obudili idejo o celovečernem filmu "Mighty Mouse", ki sloni na ideji risane serije starejšega datuma. Pri nas smo jo pred kakimi dvemi desetletji lahko videli pod imenom Super mišek. Režiserja in ostale sodelujoče studio še išče.


Avtor: BuDi | Ura: 17:22:43 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 15.04.2010
Umrl je dolgoletni član ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljanskega Blaž Vižintin
V oseminpetdesetem letu starosti je v torek umrl dolgoletni član ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljanskega (LGL) Blaž Vižintin. V LGL je izoblikoval skoraj sedemdeset vlog v več kot petdesetih predstavah. Komemoracija v pokojnikov spomin bo v sredo, 21. aprila, ob 18. uri v Kulturnici, so sporočili iz LGL.

Vižintin se je gledališču pridružil leta 1974 kot izdelovalec scene in lutk. Pri konstrukciji lutk je iskal vzvode njihovega gibanja in se z dleti in drugimi orodji prebijal do skrivnosti lutkovne animacije. Ko je 1976 postal član igralsko - animatorskega ansambla LGL, je izkoristil to znanje, mu dodal izkušnje, ki si jih je nabral v letu študija na AGRFT, ter močan glas, je zapisala umetniška vodja Jelena Sitar.

Na odru gledališča je ostal skoraj četrt stoletja. Zadnjič je stopil na odrske deske kot Vrag in Parkeljc za Miklavža 2000. Delal je pod taktirko vseh uveljavljenih režiserjev, ki so v njegovem obdobju ustvarjali v LGL in se preizkusil v vseh lutkovnih tehnikah.

Mnogi se ga spominjajo kot Pilota v Malem Princu v režiji Edija Majarona in kot Andraža Slamorezca iz Kozlovske sodbe v Višnji gori, ki jo je 1981 na oder LGL postavil režiser Miran Herzog. V animaciji marionete se je preizkusil v Doktorju Faustu, v katerem je nastopil kot Mefisto, v svoji, kot je sam večkrat povedal, najljubši vlogi v karieri.

Vir: Dnevnik

Avtor: Verh | Ura: 22:02:44 | Komentarji: 0 | Vir:
Miki Muster – kot se spodobi
“Mislimo, da je napočil pravi trenutek za novo zbirko, kakršno si Miki Muster zasluži. Izdajo, ki bo za razliko od vseh dozdajšnjih celovita,” so zapisali v murgelski striparnici Buch, kjer bo v torek ob 19. uri prvo izmed 11 knjig kronološkega ponatisa legendarnih stripov o dogodivščinah Zvitorepca Trdonje in Lakotnika podpisoval sam avtor Miki Muster.

Nekateri prvič v knjižni obliki

V zbirki bodo nekateri izmed stripov prvič objavljeni v knjižni obliki, vsako epizodo pa bodo krasile barvne naslovnice z izjemo prvih treh, ki bodo na željo avtorja v duhu takratnega časa črno-bele. Kjer je bilo naslovnic več, bo objavljenih tudi več različic za isto epizodo, za mnoge pa bodo naslovnice povsem nove, saj jih je Muster zrisal za to izdajo. Prva izmed knjig prinaša izvirni različici stripov Zvitorepčeve dogodivščine in V Afriki, naslednja knjiga (vse bodo izšle v trdi vezavi) pa bo izšla jeseni.

V torek 20.4.2010 ob 19.uri bo prvo izmed 11 knjig kronoloških ponatisov stripa o dogoviščinah Trdonje, Lakotnika in Zvitorepca v murgelski striparnici Buch podpisoval avtor Miki Muster.

Več o zbirki: http://www.zbirkamikimuster.si

Avtor: BuDi | Ura: 00:47:41 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 12.04.2010
Lahko miško naučite leteti?


Kmalu nam bodo to pokazali Kyle Bell in ekipa Laika Entertainment v kratki animirani risanki The Mouse That Soared

Avtor: BuDi | Ura: 00:48:11 | Komentarji: 0 | Vir:
Spoznajte Melino


Neodvisni kratek animiran film Sebastiena Labana in Virginie Goyons - Meet Meline.

Avtor: BuDi | Ura: 00:43:39 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Donald's Dream Voice

(1948)

praznuje

Vladislav Kazenin
(1937)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje