uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
23 gostov

Danes praznujejo rojstni dan
Kalashnik (33 let), suprca 99 (30 let) in mateja1984 (40 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 24.061.040

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:etrtek | 28.09.2006
Bazar stripov v Kulturnem Inkubatorju
V soboto, 30. septembra, med 10. in 15. uro, bo v Kulturnem Inkubatorju, Koroška c. 18, potekalo veliko druženje ob prebiranju stripov. Udeležiti se bo moč predavanj in projekcij na temo stripov, lahko pa prinesete svoje stripe v prodajo ali menjavo. Tako bo možno ponovno prebirati veliko starih stripovskih junakov, kot so Alan Ford, Zagor, Komandant Mark, Blek, Tex, Zvitorepec in drugi.

Darko Tomič, iz društva ljubiteljev stripov Stripoholik bo prišel na bazar, z polnim prtljažnikom stripov, da bo že s tega vidika zanimivo za mimoidoče. Od tega bo kar 400-500 stripo formata a4 (Stripoteka, Super, Strip Art, eks, Comic strip ter ostali) ter Zlatna serija, Lunov magnus strip, Alan Fordi, Mikijevi zabavniki, Miki Muster itd.. Torej zelo velika količina različnih stripov. Svoje, znatno manjše količine stripov, bodo dodali še drugi ljubitelji, tako da bo ponudba zelo pestra.

Matjaž Bertoncelj bo imel predavanje Zgodnja zgodovina stripa, osnovne teorije, kaj določa strip... Torej pogled na strip iz strani "izdelovalca" risarja.

Matej Frece bo predaval o stripu Dylan Dog. Gre za enega izmed najbolj uspešnih in popularnih evropskih stripov, ki je, presenetljivo, prišel iz založniške hiše znane predvsem po šund produkciji. Opisal bo zgodovino, kako je strip nastal, koncept, nekaj o avtorjih, kratek pregled nihanja kvalitete, izpostavil tu in tam kakšno dobro epizodo, ter seveda podrobneje predstavil like iz stripa. Predstavil bo tudi film Dellamorte Dellamore, ki je narejen po Dylanu Dogu. Film je italijanski, a je v angleščini s slovenskimi podnapisi.

Na CD-ROM-u bo možen ogled stripov avtorja Staneta Krena, ki je svoje stripovske zgodbe zasnoval predvsem kot pronicljive, hudomušne satire, s katerimi sicer neusmiljeno opozarja na človeške napake, vendar pa lahko pri razkrivanju "pregreh" zaznamo tudi blagohotnost v skladu z avtorjevo subtilno, venomer razmišljujočo in raziskujočo duševnostjo.

Avtor: BuDi | Ura: 12:46:50 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 27.09.2006
Delavnica animiranega filma KAKO NAREDITI ANIMIRANI FILM
Med 12. in 16. decembrom 2006 bo Kinodvor prizorišče tretje edicije mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. Tudi letos bomo v koprodukciji s Šolo uporabnih umetnosti Famul Stuart v Ljubljani organizirali produkcijske delavnice animiranega filma, na katerih bodo izbrani domači avtorji, prijavljenim udeležencem odkrivali osnovne in nadaljevalne postopke dela na kratkometražnem animiranem filmu.
Delavnice bodo razdeljene na naslednje tematske in časovne termine:

1. Ponedeljek, 6.11. 2006 ob 11. uri:
predstavitev festivala Animateka in produkcijskih delavnic (direktor festivala Igor Prassel in mentorji delavnic).

2. 7. - 13.11. 2006:
Klasična risanka (na papirju ali na risalnih tablicah);
vodi Grega Mastnak.

3. 13. - .17.11. 2006:
Animacija v tehniki 'stop motion' (plastelin, kolaž ipd.);
vodi Matej Lavrenčič.

4. 20. - 24.11. 2006:
3D animacija s programom Animation Master;
vodi Dušan Kastelic.

5. Ob zaključku posameznih delavnic bodo za vse udeležene potekale postprodukcijske delavnice zvoka in montaže z Matejo Staric in Janom Simoncicem. Termine bomo določali sproti, glede na zaključevanje predhodnih faz dela.

6. V casu festivala Animateka bomo skupaj z mednarodnimi gosti ocenili produkcijo delavnic.

Delavnice bodo potekale v prostorih Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, Bežigrajski dvor, Dunajska 56 v Ljubljani. Končni izdelki bodo predstavljeni 16.12.2006 na platnu Kinodvora, pred podelitvijo festivalskih nagrad in priznanj.

Kotizacija za posamezne delavnice, v katero je vključen tudi ogled tekmovalnih filmov festivala Animateka, katalog ter pogovori z gosti festivala, je 15.000 SIT. Udeležba na dveh delavnicah znaša 25.000 SIT, na vseh treh pa 35.000 SIT.

Prijave s kratkim sinopsisom, vašo kratko biografijo (v njej opišite vaše tehnicno predznanje), prednostnim področjem, oziroma izbranimi delavnicami ter vašimi pričakovanji, pošljite na e-mail naslov: info@galerijagt-famul.si . V primeru, da bodo na delavnicah še prosta mesta, bomo nove udeležence sprejemali še ob prvem srečanju, v ponedeljek, 6. 11. 2006 ob 11. uri.


Rok prijave: 27/10/06 oz. do 06/11/06 ob 11. uri v primeru prostih mest


Avtor: Tatjana | Ura: 12:56:51 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 22.09.2006
DigiSuperStar – kreativna delavnica kratkega animiranega filma
Kulturno-izobraževalno društvo Kibla (Maribor) od 2. do 6. oktobra 2006 organizira kreativno delavnico kratkega animiranega filma. DigiSuperstar je sistematični pristop k temeljnemu znanju s področja zasnove animiranega filma, od ideje, priprave scenarija, izdelave snemalne knjige, do režije, postopka grafičnega oblikovanja, zvočne opreme, montaže ter končne projekcije s predavanjem gostujočega poljskega režiserja Wojteka Wawszczyka (med drugim je ustvarjal tudi za studio Disney in MTV).

Več o delavnici na straneh Kible

Avtor: BuDi | Ura: 12:17:51 | Komentarji: 2 | Vir:
Crtani romani šou: NATEČAJ!!
Tudi letos v okviru že 9. mednarodnega festivala stripa Crtani romani šou poteka natečaj za enostranski strip.

Tema letošnjega natečaja je Vampir, rok za oddajo pa je 16. oktober.

izdelke pa pošljite na naslov:
Radio 101, za CRTANI ROMANI ŠOU
Gajeva 10,
10 000 Zagreb Hrvatska.


Več o natečaju na: Q Strip

Najboljše čakajo denarne nagrade.

Avtor: BuDi | Ura: 12:12:28 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 21.09.2006
Animirane \"vesoljske krogle\"
Legendarni igralec, režiser, scenarist in producent Mel Brooks razvija animirano TV serijo, ki temelji na njegovi kultni znanstvenofantastični komediji Spaceballs (1987).

Podobno kot film, ki je parodiral priljubljene znanstvenofantastične filme, se bo Spaceballs: The Animated Series pošalila na račun sodobnih filmskih uspešnic ter vseh oblik zabave od resničnostne TV do kulture in politike. Serija je napovedana za jesen 2007 na ameriškem kabelskem kanalu G4. Produkcija prvih trinajstih epizod, ki bodo verjetno predstavljale prvo sezono, je že v teku.

Brooks, ki bo posodil glas dvema likoma v seriji, je napisal scenarij za prvo epizodo s svojim dolgoletnim sodelavcem Thomasom Meehannom, ki bo tudi nadzoroval vso pisanje za serijo.

Avtor: uri | Ura: 20:30:18 | Komentarji: 0 | Vir:
Ne prezrite (ponovno)!!!
Vsem uporabnikom SloCartoon-a z veseljem oznanjamo pridobitev o kateri je bilo slutiti že v anketi.

Od (06.09.2006) dalje boste lahko vsaki risanki dodajali zajemke (ali t.i. "screencaps/screenshots") in plakate. Ikoni za dodajanje se nahajata tik pod informativno sliko risanke, če le-ta obstaja. Ikoni ne bosta prikazani le za tiste risanke, ki že imajo 40 zajemkov in/ali 20 plakatov.

Potrudili smo se, da je pošiljanje slik kar se da' enostavno... prav tako je poenostavljeno objavljane s strani administratorjev, kar bo objave bistveno pohitrilo.

Pred množičnim pošiljanjem slik pa bi vas lepo prosili, da si preberete navodila za objavo zajemkov in plakatov. Povezavo do navodil dobite tudi v ustreznem oknu za dodajanje slik (modra ikona '?').

Z veseljem pričakujemo vaše prispevke...

ekipa SloCartoon-a

Avtor: Black Jack | Ura: 15:53:40 | Komentarji: 3 | Vir:
Rupan Sansei: Moeyo Zantetsu Ken na TV!
V torek 26.9.2006 si bomo lahko na televizijski postaji VOX ob 00:10 (zjutraj) (v nemščini!) ogledali risanko Rupan Sansei: Moeyo Zantetsu Ken (Lupin III: Dragon of Doom)

Avtor: matko&majdi | Ura: 15:52:01 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 19.09.2006
Animejsko obarvana jesen na RTL 2!
Nemška televizija RTL 2 je objavila še nekaj novosti za jesen 2006:
Pokemoni (8.sezona) prihajajo 26.09.06 in bodo predvajani od ponedeljka do petka ob 14:10
Yu-Gi-Oh! GX (2.sezona) prihaja 29.09.06 in bo predvajan vsak petek ob 14:35
Inuyasha prihaja 25.09.06 in bo predvajana od ponedeljka do petka ob 13:40
Dragon Ball GT prihaja 30.10.06 in bo predvajan od ponedeljka do petka ob 16:10 (dva dela skupaj!)
Danes pa se je začela predvajati nova sezona One Piece-a (od ponedeljka do petka ob 15:10).

Avtor: matko&majdi | Ura: 15:42:51 | Komentarji: 0 | Vir:
Dr. Seuss in Blue Sky Studios
Twentieth Century Fox Animation je predstavil prvi dve podobi iz novega računalniško animiranega celovečerca Horton Hears a Who, ki nastaja v produkciji Blue Sky Studios (Ledena doba 1 in 2, Roboti).

Jim Carrey, ki se je pred tem že preiskusil v odbitem svetu Dr. Seussa v igranem filmu Grinch, bo posodil glas nesmrtnemu Hortonu, slonu, ki ve, da je oseba oseba, ne glede na to kako majhna je. Steve Carell pa bo posodil glas Županu mesta Who-ville, eminentnežu zelo majhne velikosti, premajhne da bi ga Horton lahko videl.

Film temelji na priljubljeni knjigi, prvič objavljeni leta 1954, Teda Geisela bolj znanega pod psevdonimom Dr. Seuss, katerega knjige za otroke so v petnajstih jezikih prodali v preko 200 milijonih primerkov. Slon Horton je nastopil v dveh knjigah in sicer "Horton Hears a Who" in "Horton Hatches the Egg".

Gre za slona z bujno domišljijo, ki sliši klice na pomoč iz majcenega lebdečega drobca prahu. Ker ima na sumu, da na drobcu obstaja življenje se odloči pomagati, ne glede na to, da so njegovi prijatelji prepričani, da se mu je zmešalo.

Avtor: uri | Ura: 07:16:48 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 17.09.2006
Sinbad: Legenda sedmih morij na TV!
V soboto 23.9.2006 si bomo lahko na televizijski postaji Kanal A ob 20:00 ogledali risanko Sinbad: Legend of the Seven Seas (Sinbad: Legenda sedmih morij) Več informacij glede urnika lahko kot vedno dobite v razdelku TV-sporediAvtor: matko&majdi | Ura: 14:09:17 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 16.09.2006
Zaključena nagradna igra \"Za živo mejo\"


Dobitniki nagrad nagradne igre ob slovenski kino premieri DreamWorksove celovečerne risanke Za živo mejo (Over the Hedge) so (vsak dobi po dve karti za premiero ali dan po izbiri):

- Rakunus
- fico
- v55
- Dut
- Pithlit

Pravilni odgovori:
1. Sinbad
2. Antonio Banderas
3. Father of the Pride

Dobitniki nagrad boste tekom dneva obveščeni po elektronski pošti na naslov, ki ga imate navedenega v svojem profilu na Slocartoonu. Javite se čimprej z imenom pod katerim naj vas pri blagajni kina čakajo karte, ter seveda dnevom (če ne utegnete na premierni dan), približno uro (prva predstava, večerna, zadnja, po 18h...) in krajem (Kolosej, Tuš, dvorane v manjših krajih...). V kolikor se ne javite do ponedeljka 18.9. boste s tem predali nagrado rezervnim nagrajencem, ki se morajo prav tako javiti do 18.9. saj bodo obveščeni sočasno z nagrajenci. Le tako lahko zagotovimo nemoteno predajo nagrad.

Hvala za razumevanje in čestitamo!

Avtor: uri | Ura: 10:56:25 | Komentarji: 5 | Vir:
Sreda | 13.09.2006
Bizgeci dobil Vikendov gong!
Letošnji Vikendov gong ustvarjalnosti je dobila risana serija Bizgeci.Animirana serija Bizgeci je bila na sporedu TV Slovenija, kjer so jo predvajali kot petminutne klasične risanke. Grega Mastnak je z ekipo ustvaril Kokija, Biga, Figa in druge like, ki nagovarjajo tako otroke kot odrasle, ki najdejo v dinamičnih, ironičnih, likovno bogatih likih (kot jih je opredelila žirija) sporočila še na drugih ravneh, ne le na osnovni, ki jo dojemajo otroci. Risanke "na metre", predvajane na številnih za to specializiranih televizijskih programih, so v primerjavi z Bizgeci kljub nesorazmerno večjemu denarnemu vložku narejene z dosti manj avtorske angažiranosti in so prav "megalomansko brezdušne", je zapisala Bogi Pretnar, ki v Vikendu ocenjuje televizijske oddaje.

Vir: RTV Slovenija


Avtor: matko&majdi | Ura: 15:52:32 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 09.09.2006
Pirati oplenili preko milijarde prihodka
Studio Disney pričakuje da bo poletna megauspešnica Pirati s Karibov 2: Mrtvečeva skrinja ta konec tedna presegla magično mejo milijarde dolarjev prihodka po svetu. Do zdaj sta le dva filma presegla to vsoto (Titanik z 1.83 milijardami in Gospodar prstanov: Kraljeva vrnitev z 1.13 milijardami dolarjev). "Pirati" so po svetu največ zaslužili v Veliki Britaniji (94 mil. dolarjev) in Japonskem (78 mil. dolarjev). V Severni Ameriki je trenutni izkupiček 414 mil. dolarjev, po svetu pa 585 mil. dolarjev. V Sloveniji film kroži na trinajstih kopijah, v šestih tednih pa ga je videlo 129.141 gledalcev.

Avtor: uri | Ura: 11:17:10 | Komentarji: 2 | Vir:
Petek | 08.09.2006
V centru Ljubljane odprti prostori društva ljubiteljev stripa
V podhodu pod veleblagovnico Metalka v Ljubljani je svoje prostore odprlo društvo ljubiteljev stripa Stripoholik. V prostorih društva je na voljo večja količina stripov za branje in izposojo, dobiti pa bo možno tudi informacije o s samih stripih in njih nabavi.

Društvo Stripoholik med drugim organizira tudi obiske bližnjih festivalov stripa, ukvarja se s promocijo, v prihodnosti pa so v načrtu tudi lastne izdaje.

Obveščajo vas da se trudijo da bi bile v bližnji prihodnosti na voljo tudi nekatere mange, občasno pa se znajo predvajati tudi risanke in filmi posneti po stripovski predlogi.

Avtor: BuDi | Ura: 13:18:00 | Komentarji: 1 | Vir:
Sreda | 06.09.2006
Samo še 9 dni do zaključka nagradne igre!


Glede na to, da smo do danes prejeli manj kot deset odgovorov uporabnike Slocartoona še enkrat obveščamo da je v teku nagradna igra, ki smo jo ob slovenski kino premieri DreamWorksove celovečerne risanke Za živo mejo (Over the Hedge), pripravili v sodelovanju z distributerjem Karantanija Cinemas.

Odgovore pošljete preko spletnega formularja do katerega pridete s klikom na povezavo "nagr. igra" v menuju na levi strani ali na tole povezavo.

Nagradna igra se zaključi ob polnoči 15.9. iz petka na soboto, premiera risanke pa bo 21.9. v večjih kinematografskih centrih.

Avtor: uri | Ura: 13:37:58 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Much Ado About Mutton

(1947)

praznuje

Jean-
Loup Felicioli

(1960)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje