uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
2 gosta

Danes praznujeta rojstni dan
Rakunus (37 let) in martinec1 (36 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.415.696

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Ponedeljek | 31.05.2004
Novosti na strani v mesecu maju
Slika
Baza risank je prebila magično mejo dvatisoč evidentiranih risank (trenutno je v bazi 2061 risank). Do današnjega dne smo napisali kar 43 recenzij, 26 opisov serij, 19 vsebin serij in 54 opisov medijev.

Potrudili smo se tudi z dvemi novitetami - začel je delovati TV spored, v katerem lahko zasledite spored animiranih filmov in serij za kar 12 TV postaj, ki jih lahko spremljate v Sloveniji (4 slovenski programi, 4 italijanski programi, 3 nemški in en ameriški program). Druga pomembna novost je lestvica 10ih najboljših risank, katero smo razdelili na tri kategorije: celovečerci, serije in kratkometražni animirani filmi. Seveda lestvica ne more obstajati brez vas dragi registrirani uporabniki SloCartoona, zato glasujte za risanke, ki ste si jih ogledali, tako da bo lestvica čim bolj realna. Za zanimivost naj povem, da je največkrat ocenjena risanka bila serija A je to, kateri ste namenili kar 31 glasov. Vse ostale pa po številu glasov močno zaostajajo, tako da se lestvica v kategoriji kratkometražnih filmov še ni izoblikovala, saj so samo štirje filmi dobili zadostno količino glasov (5), da so se uvrstili na lestvico.
Torej vzemite si nekaj časa in ocenite risanke, ki ste si jih ogledali.

Tudi v forumu se odvijajo zanimive debate. Naj omenim (tako kot je to v navadi vsak mesec) najbolj zanimive:

V pododdelku evropska animacija še vedno nismo uspeli priti do naslova zelo znane risanke. Se vam morda svita? Tudi govor o risankah na slovenskih TV postajah še vedno buri duhove, kljub temu da je tema nekajkrat zašla iz začrtane smeri.

V pododdelku ameriška animacija pa je v zadnjem času bilo veliko govora (in špekulacijah) o nadaljevanju Shreka, pa tudi o Garfieldu sio se začela pojavljati ugibanja.

V pododdelku azijska animacija je še vedno veliko različnih mnenj o Berserku, animeguyu pa smo pomagali pri zasnovi raziskovalne naloge o animejih .

V filmskem pododdelku smo veliko debatirali o Troji, ter o filmih, ki bi jih radi videli nekoč v kinematografih ali kje drugje.

V glasbenem pododdelku pa teče zanimiva diskusija o priljubljenih zvrsteh glasbe, ki jih poslušamo.

V Okrogli mizi se trenutno bolje spoznavamo, saj je postala aktualna tema o našem šolanju. Še vedno pa smo tudi filozofsko usmerjeni saj debata o bistvu življenja še ni dorečena.

V pododdelku Mnenja in ideje sprejemamo komentarje o TV sporedu, še enkrat pa vas moram opozoriti na ocenjevanje risank

V Bazi risank in Tv sporedih pa pridno pošiljate kratke vsebine za risanke, ki nimajo v osnovnem infu napisane kratkega opisa. Morfy nam je veliko pomagala s svojimi prispevki, prav tako pa tudi Preditcon in Kakarotto.

Avtor: Misak | Ura: 20:53:02 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 27.05.2004
Satelitski Shrek
Digitalno kopijo Shreka 2 so za redno predvajanje na premierni dan dostavili preko satelita v kino z digitalnim filmskim projektorjem. Nova tehnologija oziroma satelitska storitev podjetja Microspace Communications Corp. bo v prihodnosti zelo verjetno nadomestila potrebo po fizični dostavi datotek za digitalno projeciranje filmov.

Animirani film je bil dostavljen v kino Galaxy Cinemas v kanadskem mestu Ontario. Naslednji korak je postopno povečanje števila kinematografov z možnostjo sprejema satelitskega signala. Če se bo stvar prijela, bo sistem v prihodnosti nadomestil fizično dostavo datotek za digitalno projekcijo, te pa bodo nadomestile standardni 35mm filmski trak.

Avtor: uri | Ura: 13:57:35 | Komentarji: 1 | Vir:
Animafest se bliža!
Svetovni festival animiranega filma v Zagrebu z naslovom Animafest se bo odvijal od 14.06 - 19.06. 2004. Program, ki ga obljubljajo je zelo bogat. Sprva si bomo lahko ogledali animirane dokumentarne filme in samo zgodovino animacije (v 20.stoletju). Festival se bo dodobra začel šele ob 19.00 uri, ko se bo festival uradno odprl. V 5 dneh si bo tako mogoče v treh kategorijah (glavno tekmovanje, študentsko tekmovanje in filmi za otroke) možno ogledati kar 77 filmov (za glavno tekmovanje), 67 študentskih filmov in 23 filmov za otroke. V posebnem programu (ki ni namenjen tekmovanju), pa si bomo lahko ogledali še televizijske filme.

Hrvatje bodo na prvi dan festivala doživeli tudi premiero Čudežnega potovanja, naj omenim da je letošnjo nagrado za življensko delo na festivalu prejel prav Hayao Miyazaki. Za nas slovence je najbolj zanimiv drugi dan festivala, saj se bo ob 10.00 uri odvijala diskusija o animaciji na slovenskem (pripravil Igor Prassel). Tudi slovenci imamo svoje dva predstavnika na festivalu. Mastnakove Bizgece, ki se bodo potegovali v kategoriji filmov za otroke in pa Vogelnikovega Cvilimoža, ki pa bo sodeloval v netekmovalnem delu.


Več o prijavljenih risankah pa v naslednjih dneh. Seveda bo Slocartoon poročal s festivala, saj se tja odpravljata BuDi in Misak

Avtor: Misak | Ura: 11:29:01 | Komentarji: 0 | Vir:
Marvel napovedal nove naslove
Marvel bo v sodelovanju z Lions Gate Entertainment razvila najmanj osem izvirnih projektov, ki bodo temeljili na Marvelovih stripovskih junakih. Čeprav uradno še ni znan noben naslov, pa naj bi bil prvi projekt nared jeseni 2005. Vsak izmed osmih projektov bo po vsej verjetnosti celovečerec, saj naj bi vsak trajal najmanj 66 minut. Tehnika animiranja zaenkrat še ni znana, tako da lahko po vsej verjetnosti pričakujemo tradicionalno 2D animacijo s 3D učinki ali pa morda povsem računalniško 3D animacijo.

Avtor: Misak | Ura: 10:05:18 | Komentarji: 0 | Vir:
Nova nadaljevanja Shreka?
Po poročanju spletne strani Sci-fi Wire naj bi Dreamworks imel v planu splaviti še dva nadaljevanja Shreka.
Seveda so to zaenkrat samo govorice.

Avtor: Misak | Ura: 09:58:46 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 26.05.2004
Tofffsy prihaja na DVD
Slika
Na enem največjih sejmov televizijskih risank Cartoons On The Bay, ki je konnec aprila potekal v italjanskem Positanu so kot eno glavnih zanimivosti predstavili DVD z risankami Avventure di Tofffsy e l’Erba Musicale (Tofffsy in pojoča travica). DVD vsebuje vseh 26 epizod (z obnovljeno sliko), Toffsy strip, intervjuje in še marsikaj.

Glavni pri produkciji DVDja je italjanski filmski sklad, ki bo v promocijske namene poskrbel tudi za mednarodnost DVD izdaje (verjetno lahko pričakujemo več sinhronizacij ali podnapise). DVD naj bi izšel te dni.

Avtor: BuDi | Ura: 23:23:46 | Komentarji: 0 | Vir:
Kino Kekec: Viki in silaki, japonsko-nemški film na TV!
V tekočem tednu si bomo lahko na televizijski postaji SLO 1 ogledali risanko Viki in silaki (Viking Vike in brdavsi) - celovečerno izdajo klasične japonsko-evropske (japonsko-nemške) anime serije, katere junake smo v poznih sedemdesetih in zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja dobro poznali tudi pri nas.

(Knjiga po kateri je risanka nastala je del bralne značke za 3. razred osnovne šole)

Več informacij glede urnika lahko kot vedno dobite v razdelku TV-sporedi

Avtor: uri | Ura: 08:09:33 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 25.05.2004
5 mož ustanovilo Artxilla.com
Animatorji in risarji stripov, Ed McGuinness (Deadpool, Superman, Thundercats, Superman/Batman); LeSean Thomas (Arkanium, Teenage Mutant Ninja Turtles, Street Fighter); Sanford Greene (Planet of the Apes, Superman, Star Wars, Galactic, Ghostbusters); Keron Grant (Iron Man, Fantastic Four) in Mike Bencic so ustanovili lastni portal z imenom Artxilla.com.
Na njihovi spletni strani si je mogoče ogledati avtorjeve skice, risbe in končane izdelke, prav tako pa nudijo tudi pomoč za vse nadobudne artiste, ki hočejo to postati.

Avtor: Misak | Ura: 09:35:03 | Komentarji: 2 | Vir:
Ponedeljek | 24.05.2004
Shrek 2 začel obetavno
Dreamworksov animacijski spektakel Shrek 2, je v prvem vikendu zaslužil približno 104,3 mio dolarjev od prodanih vstopnic, kar ga uvršča na drugo mesto najbolj donosnih filmov (prvega javnega predvajanja v vikendu) v celotni zgodovini filma. Ni treba poudariti, da je nadaljevanje fenomenalnega Shreka, podrlo še rekord pri animiranih filmih - najbolj donosen animiran film v svojem prvem predvajanju. Za primerjavo naj omenim, da je zadnji del trilogije Gospodarja prstanov prislužil v prvem vikendu 124.1 milijonov dolarjev od prodanih vstopnic. Vsi podatki so za Severno Ameriko.

Avtor: Misak | Ura: 12:03:15 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 21.05.2004
Final Fantasy VII: Advent Children - napovednik
Za vas smo našli resnično impresiven napovednik za težko pričakovan anime Final Fantasy VII: Advent Children, ki si ga lahko snamete iz našega strežnika. Na srečo širokopasovnih uporabnikov in na žalost vseh ostalih je datoteka precej zajetna, vendar se splača.

Final Fantasy VII: Advent Children
napovednik (55.5MB,QT)

Avtor: uri | Ura: 08:43:50 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 20.05.2004
The Wonderful Wizard of Oz prihaja Junija na DVD!!!
V začetku junija se bomo ponovno vrnili v čudežno deželo Oz, ki je v začetku dvajsetega stoletja nastala v glavi pisatelja Lymana F. Bauma - in to v kar najboljši kvaliteti! Izšli bodo namreč štirje DVD-ji, ki nas bodo ponovno prikovali pred ekrane. Čudovite dogodivščine glavne junakinje Doroteje, kositrnega drvarja, strahopetnega leva, strašila in Tota, bodo ponovno na gladino prinesle čudovite spomine in občutke, ki smo jih doživljali ob gledanju te čudovite pravljice.

Izid je napovedan za 1. junij 2004, paket pa bo vseboval ploščke z naslovi:

- The Emerald City Of Oz
- The Marvelous Land Of Oz
- Ozma Of Oz
- The Wonderful Wizard Of Oz

Vsi ljubitelji nesmrtnih pravljic se lahko veselimo te izdaje, prav zagotovo pa ste lahko za izid veseli vsi, ki se do sedaj še niste srečali z dogodivščinami, ki se napletajo ob Rumeni Cesti - bodisi v knjižni verziji ali filmski priredbi!

Avtor: Shang Tsung | Ura: 13:07:50 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 19.05.2004
Umrl je animator Jack Bradbury
15.05 2004 je umrl Jack Bradbury. Svojo kariero je začel pri 20-ih v Disneyevih studijih. Kmalu si je priboril status animatorja in veliko njegovih ročnih sposobnosti smo lahko videvali na velikih platnih. Sodeloval je pri naslovih kot so: Bambi, Fantazija, Ostržek. Kasneje se je posvetil predvsem risanju otroških knjig in stripov.
Slava mu.

Avtor: Misak | Ura: 10:40:00 | Komentarji: 0 | Vir:
Walt Disney podaril 600,000$
Walt Disney World je podaril različnim dobrodelnim ustanovam kar 600.000$ z namenom, da pomagajo tistim lokalnim (floridskim) otrokom, ki ne uživajo vseh sadov otroštva. Največji kos pogače sta si priborila Shepherd's Hope Inc. (ki skrbi za zdravstveno varnost tistih z majhnimi prihodki) in Coalition for the Homeless of Central Florida (ki pa skrbi za brezdomne otroke v regiji). Disneyeva poteza je vsekakor hvalevredna.

Avtor: Misak | Ura: 10:31:32 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 18.05.2004
Heidi se vrača
Po dolgem času se na italijansko televizijsko postajo Italia 1 vrača anime serija Arupusu no Shôjo Haiji . Kdaj bo predvajana lahko izveste v naši rubriki TV spored

Avtor: Black Jack | Ura: 09:51:24 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 16.05.2004
MTV razglasil zmagovalce
Skandinavski oddelek evropske podružnice MTV, ki pokriva poleg skandinavije tudi baltiške države, je razglasil finaliste tekmovanja MTV 2003 Animation Competition, ki so ga pripravili v sodelovanju s podjetjem Adobe. Na koncu so izbrali štiri kratke risanke, ki jih prikazujejo tudi med TV programom. Ogledate pa si jih lahko na povezavi v tej novici.

P.S. Žal nisem ugotovil kdaj točno je tekmovanje potekalo, zato ne zamerite, če je razglasitev stara novica, vendar se mi je možnost ogleda zmagovalcev zdela dovolj zanimiva.

Avtor: uri | Ura: 22:41:41 | Komentarji: 0 | Vir:
The Spawn se vrača
Slika
IDT Entertainment in Todd McFarlane Productions sta objavila novico, ki bo razveselila predvsem ljubitelje "dark" stripov in risank. Po petih letih se namreč vrača superheroj z najbolj kul ogrinjalom. Prvi in edini... The Spawn! Todd je poleg tega tudi povedal: "Komaj sem čakal na priložnost, da bi "show" vrnil v življenje. In ne le to... stvar bo še boljša od prve serije! To pa nam omogoča prav sodelovanje s studijem DPS." (opomba: IDT Entertainment je lastnik več različnih studijev - DPS/Film Roman, Mainframe Entertainment in od 12. maja 2004 tudi Manga Entertainment).

Pogodba med Todd McFarlane Productions in IDT Entertainment vsebuje, poleg animirane serije The Spawn, še dva zaenkrat še neimenovana (prav tako animirana) projekta.

Avtor: Pithlit | Ura: 13:54:35 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 15.05.2004
Shark Tale - prvi napovednik
Kot veste bo v Cannesu, kjer se te dni odvija vsakoletni filmski festival, predstavljen Shrek 2. Seveda pa studio DreamWorks ne bo zamudil priložnosti za promocijo svoje naslednje risanke Shark Tale, ki pride na spored severnoameriških kinematografov 1. oktobra 2004. AOL pa je sočasno na ogled postavil prvi napovednik (4.9MB,QT) v dolžini dobrih dveh minut! In glede na posnetke, je risanka, katere humor je na ravni Shrekovega, videti res obetavno.

Avtor: uri | Ura: 07:52:43 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 14.05.2004
Incredibles - napovednik in TV spot
Naslednja Pixarjeva mojstrovina The Incredibles, kar bi lahko prevedli 'Neverjetneži' ali 'Nezaslišanci', prihaja na spored severnoameriških kinematografov 5.11.2004, danes pa so na ogled končno postavili prvi napovednik! Izbrskali pa smo tudi povezavo do uradne strani in malo drugačnega, vendar še vedno zabavnega, TV spota.

Vse velikosti istega napovednika so v formatu QuickTime:
napovednik (41MB, super hi-res)
napovednik (21.6MB, high)
napovednik (9.4MB, medium)
napovednik (4.32MB, low)
TV spot (11.2MB)

Avtor: uri | Ura: 23:15:18 | Komentarji: 0 | Vir:
Gonzo novost
Eden najproduktivnejših animacijskih studijev Gonzo Digimation je najavil, da nameravajo animirati 12 zvezkov dolgo manga serijo z naslovom Sunabozu. Gre za samurajsko zgodbo, tako da lahko pričakujte več akcijskih prizorov in kar nekaj "sekanja" . Režijo naj bi prevzel Takayuki Inagaki (Space Travelers - asistent režije), Hiroshi Yamaguchi (Bastard!! - scenarij, Vandread (stage 1 in 2) - Mecha svetovalec) naj bi se podpisal pod scenarij, like pa naj bi razvil Takahiro Yoshimatsu (Trigun - razvoj likov, animacija).

Avtor: Pithlit | Ura: 07:25:51 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 13.05.2004
Soukyuu no Fafnir
Production-IG je na ogled postavil nekaj sličic (oziroma skic) o svoji prihajajoči anime seriji Soukyuu no Fafnir - Fanfir Of The Blue Sky. Najdete jih seveda tukaj.

Avtor: Pithlit | Ura: 08:20:09 | Komentarji: 0 | Vir:
Umrla je Rituko Okazaki
5. maja 2004 se je od nas poslovila 44-letna kantavtorica Rituko Okazaki (odgovorna med drugim za theme songe v Fruits Basket in Stratos4). Od nje so se na pogrebu v perfekturi Chiba (Ichikawa) poslovili le najbljižji sorodniki. Kot vzrok smrti oblasti navajajo septični šok (posledica zastrupitve krvi).

Rituko Okazaki je bila polovica dueta Melocure (povezava ponuja nekaj pesmi v .RAM formatu)

Avtor: Pithlit | Ura: 08:19:44 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 12.05.2004
Nova serija za Cartoon Network
Igralec Seth Green bo izvršni producent nove animirane serije za Cartoon Network. Kanal je naročil 20 epizod, za zdaj še nenaslovljenega projekta, ki bo animiran s tehniko stop-motion.

Green je povedal, da gre za satirične skeče tipa Saturday Night Live, ki jih bodo uprizarjale klasične igrače. Igralec, ki bo poleg Douga Goldsteina in Toma Rootsa tudi pisal skeče, si je serijo zamislil skupaj z uredniškim direktorjem založnika revij Wizard Entertainment, Matthewom Senreichom. Serija bo na sporedu oktobra v poznih nočnih urah.

Avtor: uri | Ura: 21:19:27 | Komentarji: 0 | Vir:
Grrl Power!
Slika
No tudi Mangazoo ne sedi križem rok. Fantje so končno objavili trailer za anime serijo Makasete Iruka! (oziroma rahlo bolj razumljivo - Grrl Power!). Napovednik se nahaja tukaj. Administratorji toplo priporočajo metodo "desni klik - shrani kot".

P.S. prvi mpeg je trailer, drugi mpeg pa je uvodna špica .

Avtor: Pithlit | Ura: 20:56:57 | Komentarji: 0 | Vir:
Mai-Hime
Slika
Studio Sunrise je objavil nov napovednik za svoj novi anime... In sicer je to serija z naslovom Mai-Hime (Princesa Mai). Napovednik (no pravzaprav kar dva ) seveda najdete tukaj. Serija na Japonskem štarta Julija 2004.

Avtor: Pithlit | Ura: 20:55:49 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 11.05.2004
SW Clone Wars
Slika
Na The Force poročajo o radijskem intervjuju z gospodom Paulom Rudishijem (trenutno opravlja tlako kot umetniški direktor na Cartoon Network), ki omenja možnost nove, tokrat že tretje, sezone Clone Wars. Delček intervjuja si lahko preberete tukaj, kogar pa zanima kaj več, naj si celotni intervju prebere na domači strani Star Wars En Direct, ki je intervju tudi opravil (v poslušljivi obliki).

Avtor: Pithlit | Ura: 00:21:52 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 10.05.2004
Online trgovina za Star Wars fanatike :>
Lucasfilm je danes odprl virtualna vrata za internetno trgovino, v kateri boste lahko kupovali Star Wars izdelke. Na razpolago so vam slike s podpisi avtorjev, posterji, kipci, knjige, razglednice, kostumi, kape, obeski za ključe, igrače itd. Eden izmed najbolj prodajanih hitov so vsekakor izdelki, ki se navezujejo na animirano serijo Star Wars: Clone Wars.

P.S: Lucasfilm je napovedal da bo težko pričakovani zadnji del sage Star Wars, z naslovom Epizoda III, prispel v ameriške kinematografe 19.05.2005 in ne 25.05.2005, kot je bilo sprva načrtovano.

Splavitev internetne trgovine je torej dobra marketinška poteza, da Lucasfilm pride do dodatnega zaslužka na račun množičnega čakanja tretje epizode.

Avtor: Misak | Ura: 11:24:05 | Komentarji: 0 | Vir:
Binchou-tan
Japonski producent video igric Alchemist (bishoujo igre - srčkani dekliški liki ) se je odločil, da bo svoji maskoti Binchou-tan podaril kar animirano serijo z njenim imenom. Produkcijo bo prevzela skupina neodvisnih fan-animatorjev, ki se skrivajo pod imenom Ishikawa Pro, kar so objavili tudi v svojem online dnevniku (2. Maj).

Avtor: Pithlit | Ura: 01:07:21 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 08.05.2004
Web-tv Anime
Spletni portal Animate.tv je na svojih straneh danes postavil na ogled prvo epizodo Gainax-ove serije Kono Minikuku Mo Utsukushii Seikai (Ta grdi in lepi svet). Epizoda je seveda v japonščini in bo v pretočni obliki na voljo do 3. Junija 2004. Za ogled sledite povezavi.


Studio m.o.e. pa se je očitno odločil, da bo svoje serije zastonj ponujal (seveda v pretočnem formatu, tako imenovane ONA - Original Net Animation) kar prek interneta. Tako na svojih straneh (po seriji Smash Hit!) od danes pa do 10. Maja 2004 ponujajo prvi del serije Love Love?. Nove epizode naj bi sledile tedensko, najdete pa jih na tem naslovu. (kako do epizode? -- pritisnite prvi rumeni gumb, kar zažene WMPlayer skupaj z okencem za pridobitev licence... pritisniti morate samo še gumbek za potrditev in epizoda v .wmv formatu se bo pretočila na vaš trdi disk )

Avtor: Pithlit | Ura: 09:46:16 | Komentarji: 0 | Vir:
Gainax
ITmedia poroča, da bo Gainax poleg nadaljevanja Gunbuster (o katerem smo že poročali) izdal tudi nadaljevanje filma Wings of Honneamise .

Isto poročilo pa tudi napoveduje izid nove Gainax-ove post-apokaliptične (meteorit naj bi popolnoma uničil zemljo) serije z naslovom Bushilord. Luč sveta naj bi ugledala prihodnje leto.

Avtor: Pithlit | Ura: 04:43:15 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 07.05.2004
Rightstuf.com
Internetna trgovina Rightstuf International je danes svojim strankam ponudila kupon, s katerim si zagotovimo 40% popust na vse AD Vision-ove video produkte (DVD/VHS/CD) ter 33.3333~% popust na vse njihove Manga-e.

Slika
Svojo ponubo, že tako izredno poceni stvari (VHS kasete za 0.99$ ) so tako še bolj približali kupcem.

Kako izkoristite kupon? Preprosto, ob končanem nakupu preprosto vpišete:


Coupon Code: spreePonudba poteče 16. Maja 2004, kupon pa velja za ADV-jeve produkte, ki so (oziroma bodo) izšli do vključno 31. Maja 2004.


Pa še kanček reklame: Tukaj najdete eno najugodenjših ponudb in sicer 4 delno serijo Alien Nine.

Avtor: Pithlit | Ura: 09:59:43 | Komentarji: 0 | Vir:
Mobile Suit Z-Gundam
Res je, da je plejada filmov in serij iz družine Gundam že skoraj nepregledna. Kar pa očitno ustvarjalcev prav nič ne moti. Rakuga Kidou poroča o radijski reklami za Junijsko številko japonske revije NewType Magazine, v kateri oglašujejo nov Mobile Suit Z-Gundam film. Šlo pa naj bi za povzetek Mobile Suit Z-Gundam serije (torej zelo malo, ali nič, novega).

Avtor: Pithlit | Ura: 09:52:56 | Komentarji: 0 | Vir:
Gunbuster 2
Studio Gainax je na včerajšnji tiskovni konferenci, ki so jo imeli v počastitev 20.obletnice obstoja studija, razkril nov projekt. In sicer naj bi šlo za nadaljevanje OVA-e Top o Nerae!. Nova OVA (oz. serija) bo nosila preprost naslov Gunbuster 2.

V nadaljevanju bosta, med drugimi, svoje glasove likom posodila Takumi Yamazaki (ki smo ga med drugim lako slišali v Macross Plus kot Isamu Dyson) in Maaya Sakamoto (glas je posodila tudi Hitomi v Visions of Escaflowne).

*Pithlit se gre slinit v najbližji kot*

Avtor: Pithlit | Ura: 09:46:16 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 06.05.2004
Presegli 2000 risank v bazi!
Slika
Pravkar je Slocartoon-ova baza presegla 2000 risank!

Avtor: Black Jack | Ura: 17:14:56 | Komentarji: 0 | Vir:
Slocartoon dosegel številko 300!
Slika
Danes, malo manj kot tri mesece po odprtju, smo dobili novega, že tristotega registriranega uporabnika! (hekercic-a).

Tudi baza risank se bliža magični meji - dvatisoč evidentiranih risank (trenutno je v bazi 1983 risank). Tudi naše delo se počasi širi, tako da smo do današnjega dne napisali kar 42 recenzij, 26 opisov serij, 17 vsebin serij in 54 opisov medijev.

Poleg tega pa je zaživel tudi forum. Naj omenim samo najbolj priljubljene:

V pododdelku evropska animacija še vedno nismo uspeli priti do naslova zelo znane risanke. Se vam morda svita? Tudi govor o evropski animaciji v kinematografih čaka še kakšne naslove, za katere se trenutno ne moremo spomniti.

V pododdelku ameriška animacija se še danes kresajo mnenja, katera je najbolj smešna risanka, hkrati pa smo veliko spregovorili tudi o Clone Wars.

V pododdelku azijska animacija pa je Pithlit naznanil, da smo na Slocartoon strani poročali o animeju Space Cruiser Yamato, eni izmed prvih na internetu. Še vedno pa buri duhove (oz. različna mnenja) Naruto.

V filmskem pododdelku se je začel pogovor o bližajoči Troji, prav tako pa so svoja mnenja o super junakih, ki nastopajo v filmih, povedali še ostali.

V glasbenem pododdelku pa teče zanimiva diskusija o priljubljenih zvrsteh glasbe, ki jih poslušamo.

V Okrogli mizi pa trenutno poteka malce filozofsko razmišljanje o bistvu življenja, hkrati pa se nekateri že sprašujejo, kdaj se bomo slocartoonovci končno videli:) Začelo pa se je trenutno tudi razpravljanje o izdelavi risanke, v kateri design išče ljudi, za skupni projekt.

Tudi v pododdelku Mnenja in ideje potekajo še vedno predlogi in pripombe o naši strani.

V Bazi risank in Tv sporedih pa pridno pošiljate kratke vsebine za risanke, ki nimajo v osnovnem infu napisane kratkega opisa. Tudi pošiljanja slik si želimo več.

Avtor: Misak | Ura: 13:05:48 | Komentarji: 0 | Vir:
Premiera Shreka 2 prestavljena
Zaradi pobude obilice navdušencev, je DreamWorks prestavil premiero drugega Shreka iz 21.5 na 19.5. Dreamworksov šef distribucije, Jim Tharp, je dejal, da se ne spomni kdaj bi čutili večje pričakovanje od filma, kot ga pričakujejo od nadaljevanja, tako v smislu pričakovanja publike, kot tudi kritikov.

K nam pa Shrek 2 prihaja nespremenjeno, torej si ga bomo lahko ogledali šele 19.08.2004.

Avtor: Misak | Ura: 10:11:05 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 05.05.2004
Space Battleship Yamato
Uchû Senkan Yamato naj bi se, po treh serijah (2x26 delov in 1x25delov) in štirih filmih (zadnji je izšel davnega leta 1983), v letu 2005 vrnil z novo, že četrto serijo.

Na njihovi domači strani pa se je na našo žalost pojavilo sporočilo o zamudi. V njem Osamu Akira Nisizaki, šef studia ki producira novo serijo, naznanja, da bo serija na male ekrane (seveda v domači Japonski) pribrzela poleti 2006.

Ljubitelji starejših klasikov bomo torej še malo potrpeli.

Avtor: Pithlit | Ura: 12:35:25 | Komentarji: 2 | Vir:
NHK-TV
Japonska TV postaja NHK si je, v počastitev 15. obletnice svoje satelitske mreže (njen program lahko spremljamo tudi pri nas ), omislila novo maskoto. Novi maskoti so nadeli ime Nanami-chan in ji, kot se za TV hišo spodobi, namenili kar anime serijo. Slocartoon pa vam seveda omogoča tudi predogled.

Serija bo na malih ekranih debitirala 17-ega Maja 2004.

Avtor: Pithlit | Ura: 12:34:21 | Komentarji: 0 | Vir:
W.I.T.C.H.
Kot vemo Disney ni le ameriški studio, ampak ima nekaj mednarodnih izpostav. Tokratna novica prihaja iz njihove italijanske izpostave. In sicer konkretno iz striparskega oddelka. Tamkajšnji risarji so namreč ustvarili izredno uspešen (izhaja v okoli 60-ih državah) strip z naslovom W.I.T.C.H., ki je zelo priljubljen predvsem med nežnejšim delom najstniške populacije.

Slika
Sam naslov sicer ne pomeni "Čarovnica" kot bi naši angleško usmerjeni bralci lahko pomislili, ampak gre za besedno igro, sestavljeno iz imen osrednjih junakinj: Will, Irma, Taranee, Cornelia in Hay Lin. Pet najstnic z nadnaravnimi močmi se skozi zgodbo bojuje proti zlobnim kreaturam iz drugih dimenzij.

In ameriški Disney se je odločil da bo zgodbo animiral. Nalogo so zaupali francoskemu SIP Animation, zgodbi pa dodali rahlo temnejši pridih, v upanju, da bodo s tem privabili več "moških" gledalcev. Serijo naj bi premierno predvajali februarja 2005 na kanalih ABC Family in Disney Toon.

Avtor: Pithlit | Ura: 08:09:22 | Komentarji: 1 | Vir:
Galaxy Angel četrtič
Korporacija Kadokawa je bila danes v novicah že omenjena... pa se jih usmilimo in jih omenimo še enkrat. No, videti je, da jim tri sezone animeja z naslovom Galaxy Angel ni dovolj in tako jih lahko pričakujemo še četrtič. Sicer pa zadeva deluje kar srčkano oz. kot pravijo japonci: "Kawaii!!!"

Serija pride na Japonskem na spored 7. julija 2004.

Avtor: Pithlit | Ura: 08:09:12 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 04.05.2004
Eisner ostaja v vodstvu Disneya
Po dvodnevnem zasedanju vodstva Studia Disney (na katerem se je stolček majal predvsem Michaelu Eisner-ju), se je vodstvo odločilo, da bo Eisner še vedno na čelu družbe. Poročilo z zasedanja najdete tukaj (in sicer v angleščini).

Takoj naslednji dan pa so iz korporacije Comcast sporočili, da umikajo svojo ponudbo za odkup Disney-a češ, da ni vredno zapravljati denarja in časa.

Avtor: Pithlit | Ura: 05:22:19 | Komentarji: 0 | Vir:
Fuji TV in Gonzo Digimation
Tudi o prodajah in nakupih smo že govorili... Fuji TV se združuje s studijem Gonzo Digimation (nakup deleža?). Predsednik Fuji TV, Murakami Kouichi, je izjavil, da s to navezo cilja na 10% svetovni(!) delež. Njegove besede pa je podkrepil tudi šef filmskega oddelka, Kameyama Chihiro, in sicer s trditvijo, da se nameravajo postaviti po robu studiu Pixar. To pa verjetno pomeni majhno "vojno" na področju 3D animacje (v čemer je Gonzo specializiran).

Upajmo da bo konkurenca huda... in nam prinesla kvalitetnejše izdelke

Avtor: Pithlit | Ura: 00:05:50 | Komentarji: 0 | Vir:
Novi Ostržek
Slika

Neodvisni studio DVX Entertainment je v produkcijo poslal svoj prvi 3D animirani celovečerec z naslovom Geppetto's Secret. Zgodba pa bo postavljena v čas pred Ostržkom.

Druščina čarobnih orodij mora v novi zgodbi najti in rešiti kos debla, iz katerega bo kasneje izrezljan naš dolgonosi junak. Likom pa bodo svoje glasove posodili Eric Roberts, Tom Bosley, Rene Auberjonois in Claudia Christian.

Avtor: Pithlit | Ura: 00:05:45 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 03.05.2004
Spor s Simpsoni končan
Zvezdniki, ki posojajo svoje glasove družini Simpson so se s studijem Fox končno dogovorili o pogojih nadaljnega sodelovanja. Čeprav podrobnosti novih pogodb niso znane pa so producenti izjavili, da gre za večletno obdobje. Navkjub govoricam, da bodo težave s pogodbami okrnile sezono 2003/2004 pa je studio optimističen in napoveduje dokončanje vseh 22ih epizod.

Poleg tega pa naj bi celovečerni film, ki ga pripravljajo, začasno ukinili, saj naj bi se najprej posvetili dokončanju serije in se šele nato posvetili izdelavi celovečernega filma.

Avtor: Pithlit | Ura: 06:48:26 | Komentarji: 0 | Vir:
Dreamworks v japonske roke?
Tokijski koncern Kadokawa Holdings (med drugim lastnik Kadokawa TV, revije Kadokawa Shouten in Kadokawa Studios) je za 100.000.000 USD odkupil 2.83% delež studia Dreamworks, ter si s tem zagotovil ekskluzivne distribucijske pravice za japonsko.

Avtor: Pithlit | Ura: 06:45:34 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 02.05.2004
Marjan Manček v Kinoteki 3. maja
Slika
Kinoteka v sodelovanju s Slovenskim filmskim arhivom in Zagreb filmom predstavlja retrospektivo animiranih filmov Marjana Mančka.

V ponedeljek 3. maja ob 20.00 si boste lahko ogledali kar dvanajst njegovih kratkih animiranih filmov: Zimska želja, Zavetje, Po delu počitek, Kamen, Ogledalce, Ljubo doma, Na liniji, Hribci – Prava pot, Hribci – Trofeja, Hribci – Zajtrk, Kako se znebiš Mačota, Peter Klepec.


Istočasno Hiša otrok in umetnosti z Mančkovo razstavo ilustracij nadaljuje cikel razstav slovenskih ilustratorjev za otroke. Rdeča nit razstave so mačke na vse načine: v ilustraciji, stripu, risanki, lutki ..., kar kaže na široko področje Mančkovega likovnega udejstvovanja. Mačke, ki jih je Marjan Manček upodobil v tridesetih letih svojega ustvarjanja, bodo s sten hiše spodbujale ustvarjanje otrok v delavnicah in se zabavale ob sobotnih lutkovnih predstavah.
Razstavo si je mogoče ogledati do 17. junija 2004 v času aktivnosti, ki potekajo v Hiši otrok in umetnosti na Nazorjevi 3 v Ljubljani: od ponedeljka do četrtka med 17.00 in 20.00 uro, ob sobotah pa od 10.00 do 12.00.


Avtor: BuDi | Ura: 20:53:59 | Komentarji: 1 | Vir:
Rockfish postavljen na ogled
Kratkometražna 3D risanka RockFish, ki je bila letos nominirana za Oskarja, vam je postavljena na ogled na domači strani Blur Studios. Seveda si risanko lahko ogledate samo tisti z dovolj široko povezavo v svet in inštaliranim quicktime kodekom.

Povezava na ogled risanke.

Avtor: Misak | Ura: 10:49:29 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Blood-
C: The Last Dark

(2012)

praznuje

Masayo Kurata
(1969)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje