uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
4 gostje

Danes praznuje rojstni dan
Caitlin (37 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.141.847

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Sreda | 31.05.2006
Delavnice stop-motion animacije
Tri tridnevne delavnice animacije v stop motion tehniki, katerih rezultat naj bi bili kratki animirani filmi (1-2 minuti), bodo vodili Živa Moškrič, Leon Zuodar in Mateja Starič. Udeleženci delavnic bodo uporabljali plastelin, kolažni papir, žico, kamero in računalnik. Najprej bodo spoznali temeljne principe animacije in nekatere animacijske tehnike, tudi klasično risano animacijo. Po uvodnem delu se bodo udeleženci glede na tehniko ustvarjanja razdeli na skupine. Pred začetkom snemanja bodo pod vodstvom mentorjev pripravili zgodbo, kratko snemalno knjigo (storyboard) in kratek poskus (vsak kandidat posname nekaj preprostih sekvenc). Med snemanjem si bodo udeleženci izmenjevali naloge: nekaj jih bo animiralo, drugi bodo skrbeli za kamero, tretji se bodo ukvarjali z zvokom (posneli bodo tudi zvočne učinke ali uporabili že obstoječe), tako da bo na koncu delavnice vsak udeleženec seznanjen z vsemi področji dela. Tretji dan se bodo udeleženci poleg montaže slike ukvarjali še z montažo zvoka.

Delavnice so brezplačne, število udeležencev pa omejeno na največ 15 oseb na delavnico. Delavnice so primerne za starejše od 14 let.

1. delavnica:
petek, 16.-nedelja, 18. junij 2006
Center sodobnih umetnosti, Galerija sodobne umetnosti Celje
petek: zač. 14:00
sobota, nedelja: 11:00-18:00, odmor za kosilo
Prijave: do 9. junija na
Irena Čerčnik
Center sodobnih umetnosti - Galerija sodobne umetnosti Celje
Trg celjskih knezov 8
3000 Celje
Tel.: 03 426 51 58, 040 753 778
Fax: 03 426 51 64
e-Naslov: icercnik@zkp-celje.si

2. delavnica:
torek, 4. julij-četrtek, 7. julij 2006
Mednarodni grafični likovni ceter, Ljubljana
torek-četrtek: 11:00-18:00, odmor za kosilo
Prijave: do 23. junija na
lili.sturm@mglc-lj.si
Tel.: 01 241 38 00/18

3. delavnica:
torek, 29. avgust-četrtek, 31. avgust 2006
Mednarodni grafični likovni ceter, Ljubljana
torek-četrtek: 11:00-18:00, odmor za kosilo
Prijave: do 23. junija na
lili.sturm@mglc-lj.si
Tel.: 01 241 38 00/18

Javna predstavitev izdelkov z delavnic bo v ponedeljek, 4. septembra 2006 ob 17. uri v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani.

O mentorjih:

Živa Moškrič, rojena l. 1978, je 2003 s kratkim lutkovno-animiranim filmom Ofelija in Hamlet diplomirala na Oddelku za oblikovanje Akademije za likovno umetnost v Ljubljani in zanj prejejla študentsko Prešernovo nagrado. Študij je nadaljevala na Central Saint Martins College of Art & Design v Londonu in l. 2005 magistrirala. Ukvarja se z oblikovanjem, videom in animacijo. V njenih delih so običajno vsi mediji povezani med seboj v homogeno celoto. Ukvarja se prevsem s komponento časa, ki omogoča zgodbo (in z njo dramaturgijo in suspenz) ter zvok. Svoja dela je predstavljala na festivalih in skupinskih razstavah doma in v svetu, med drugim na Mestu žensk (Ljubljana 2005), The Mall Galleries (London 2005) Festivalu Animateka (Ljubljana 2004), Festivalu slovenske animacije (Izola 2004), European Ways of Life - Caroussel du Louvre (Pariz 2002), Type Directors Club (New York 2001).
Z Matejo Starič sta letos vodili delavnico gibljivih slik na akademiji za Likovno umetnost Ljubljana.

Leon Zuodar je 2004 diplomiral na na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer slikarstvo. Dve leti se je tudi izobraževal na Pedagoški fakulteti, smer likovna pedagogika. Letos je sodeloval na razstavi Street art - Stencils, Posters and Stickers - a Low-Tech Re-action!, ki je bila na ogled v MGLC-ju v Ljubljani, samostojno pa je letos razstavljal v Legi v Novi Gorici in v MC Velenju. Njegova dela v sitotisku so bila objavljena v Blackbook, knjigi originalnih sitotiskov sedemdesetih avtorjev, ki je izšla v Berlinu leta 2003, za katalog ob razstavi Grafitarji pa je prispeval spremno besedilo. Aktiven je tudi kot oblikovalec (plakati, letaki, logotipi ...), v zadnjih letih pa kot animator. Kot ilustrator in animator je sodeloval tudi pri seriji kratkih risanih filmov Bizgeci Grege Mastnaka (Casablanca 2005-06). Je član studia Zap.

Mateja Starič, rojena 1980, je diplomirana grafična oblikovalka, ki opravlja magisterski študij na Akademiji na Akademiji za likovno umetnost, izbirni program pa na Akademiji za glasbo ter na Akademiji za film, Ljubljana. Trenutno študira v Pragi na oddelku za animacijo. Kljub mladosti je sodelovala že pri številnih gledaliških in glasbenih projektih, ki so gostovala na festivalih v tujini (New York, Maroko, Kopenhagen, Dublin, Korzika...) V letu 2004 je prejela priznanje za najboljšo glasbo v animacijah: Ofelija in Hamlet, Zasukanec ter Osmoza na festivalu animacije v Izoli, Slovenija. Do sedaj je med drugim realizirala glasbo za sledeče kratke animirane filme: Zasukanec Špele Čadež (2004), Ofelija in Hamlet Žive Moškrič (2003), Osmoza Gorazda Bizjaka in Romana Ražmana (2003), Unwritten poems Nilsa Klotha (2005), Artificial Memory Catherine Nippe (2005), Poker Mraz Matej Lavrenčiča in Gorazda Bizjaka (2003).

Avtor: BuDi | Ura: 13:14:00 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 28.05.2006
Sinhronizirane risanke so zakon!
Slika
V zadnji številki revije Premiera lahko preberete, da se je v slovenskih kinematografih izkazalo, da se sinhronizacija risank definitivno izplača.

Sinhronizirani Mali pišček je pripeljal čez 80.000 gledalcev, Ledena doba 2 pa sicer v sinhronizirani in nesinhronizirani različici skupaj čez 90.000 gledalcev.

V juniju bo na sporede prišla nova sinhronizirana celovečerna risanka, Divjina (The Wild), iz studijev Walta Disneya. Glasove je posodila bolj ali manj standardna ekipa zadnijih sinhronizranih risank: Primož Ekart, Aljoša Ternovšek, Alenka Tetičkovič, Uroš Smolej, Jernej Kuntner in drugi.

Več lahko preberete v Premieri.

O risanki Divjina pa na spletni strani slovenskega distributerja Cenex.

Avtor: BuDi | Ura: 03:21:43 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 26.05.2006
Wallace & Gromit večer na Super rtl-u
Slika
Danes zvečer si bomo lahko na televizijski postaji Super rtl ob 20:15 (v nemščini) ogledali tri Kratkometražne plastelinaste risanke Wallace-a in Gromit-a: Wallace & Gromit: A Grand Day Out (Vale in Lajči: Imenitni izlet),Wallace & Gromit: A Close Shave ter Wallace & Gromit: The Wrong Trousers.
Tisti, ki boste risanke zamudili si jih boste lahko ponovno ogledali (na Super rtl-u) v nedeljo 27.5.2006 ob 14:30.

Avtor: matko&majdi | Ura: 11:39:45 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 25.05.2006
Mali pišček na DVD-ju
Slika
Štiri mesece po slovenski premieri in približno dva meseca po izidu v Združenih državah Amerike se je Mali pišček izvalil tudi v slovenski DVD izdaji, na kateri poleg izvirne angleške verzije, v kateri blestijo Zach Braff, Joan Cusack in Garry Marshall, najdemo še hrvaško, italijansko in SLOVENSKO različico z odličnimi Matjažom Javšnikom, Mojco Fatur in Ivom Banom. Plošček ponuja tudi podnapise za vse zgoraj navedene jezike.
Sicer pa boste na DVD-ju našli še nekaj posebnih dodatkov, in sicer izpuščene prizore, alternativni začetek filma (ko je bil mali pišček še punčka - če tega morda niste vedeli), in prilogo o snemanju filma. Tu je še igrica "Kje je riba?" in še nekaj glasbenih dodatkov.
Torej še en DVD, ki zagotovo sodi v vašo zbirko, pa četudi niste Disneyev fan.

Avtor: Watch | Ura: 21:05:32 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 23.05.2006
Otoška animateka
Slika
Mednarodni festival animiranega filma Animateka pripravlja program Otoške Animateke na filmskem festivalu Kino Otok (Izola, 26.-30. maj). Program kratkih animiranih filmov na Kino Otoku je sestavljen po principu avtorske raznolikosti, tako v umetniskem slogu / tehniki animacije kot v naraciji. Posebna pozornost gre tudi izboru mladih perspektivnih avtorjev, ki jih organizatorji postavljajo ob bok že uveljavljenim mojstrom oživljanja podob.

Več o programu si lahko preberete tukaj.

Animateka pa je že predstavila svojo novo podobo za tretjo edicijo, ki bo potekala od 12. - 16. Decembra v Kinodvoru. Poleg tekmovalnega sporeda, se bomo lahko nadejali številnim obfestivalskim dogodkom, vključno s posebnimi predstavitvami, ki jih bo letoš še več kot lani. Več podrobnosti o samem festivalu pa v naslednjih nekaj mesecih.Avtor: Misak | Ura: 20:00:43 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 22.05.2006
Gorjanci na TV!
Slika
V tekočem tednu si bomo lahko na televizijski postaji SLO 1 ponovno ogledali risanko Gorjanci. Več informacij glede urnika lahko kot vedno dobite v razdelku TV-sporedi.

Avtor: matko&majdi | Ura: 11:09:38 | Komentarji: 1 | Vir:
Ponedeljek | 15.05.2006
EMC IZBRAL RISARJE
Lep pozdrav vsem ljubiteljem animacij in risanih filmov! EMC sporoča, da smo v preteklih dneh zaključili izbiro med prijavljenimi na razpis za sodelovanje umetniških risarjev. Dobili smo preko 50 prijav z ogromno risbami in kakovostnimi izdelki. Razpis in obsežnost prijav je presegel vsa pričakovanja, tako da lahko z zadovoljstvom sporočimo, da je v Sloveniji veliko talentov.

Ker je kvalitetnih risb veliko, smo bili prisiljeni delati močno selekcijo in smo z “muko” prišli do ožjega izbora sodelavcev. Risarji, ki so uvrščeni v ožji krog, bodo obveščeni z osebnim mailom ali klicom in bodo povabljeni na razgovor za tekoče projekte.
Za ostale, ki v tem krogu niso bili izbrani, obstaja možnost sodelovanja na stilsko drugačnih prihajajočih projektih in bomo njihove podatke in skenirane risbe hranili v naši dokumentaciji.

Uživajte!
Igor - EMC

Avtor: EMC | Ura: 16:52:40 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 13.05.2006
Hjælp, jeg er en fisk (Na pomoč, jaz sem riba) na TV!
Slika
Danes (13.5.2006) si bomo lahko na televizijski postaji Prva TV (nekdanja TV3) ogledali risanko Hjælp, jeg er en fisk (Na pomoč, jaz sem riba).

Več informacij glede urnika lahko kot vedno dobite v razdelku TV-sporedi

Avtor: matko&majdi | Ura: 09:39:03 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 12.05.2006
Uspeh Ledene dobe 2 v Sloveniji
Do 7. maja 2006 si je Ledeno doba 2 po vsej Sloveniji v kinematografih ogledalo 84.801 gledalcev. Gre za skupno vsoto sinhronizirane in podnaslovljene verzije, kar je novost v domačih kinematografih. Pred tem se distributer Continental Film, ki zastopa 20th Century Fox in Sony Pictures, v primeru sinhronizirane verzije ni odločil gledalcem ponuditi možnost ogleda podnaslovljene kopije z izvirnim tonom. Med sinhroniziranimi igranimi filmi pa je bilo mogoče leta 2004 izbirati med sinhronizirano in podnaslovljeno kopijo Petra Pana istega distributerja.

Uspeh Ledene dobe 2 lahko pripišemo lokalnemu uspehu prvega dela in dejstvu, da gre za animiran film, ki je zanimv tudi za starejše občinstvo, ki uživa v glasovnih mojstrovinah ameriških igralcev. Po drugi strani pa se podnaslovljena verzija Malega piščka distributerju Cenex, ki zastopa Disney/Pixar, zelo verjetno ne bi izplačala, ker je risanka v osnovi namenjena res najmlajšim.

Zdaj med večjimi distributerji, ki še niso predstavili sinhronizirane risanke, ostajata le še Warner Slovenija in Karantanija Cinemas. Slednji zastopa drugi največji animacijski studio DreamWorks Animation. Neuradno smo izvedeli, da sicer že od Shreka 2 resno razmišljajo o sinhronizaciji, vendar je [kot ponavadi] vse odvisno od denarja in strokovne analize ali bi se jim investicija povrnila (po možnosti z dobičkom). Uspeh ali neuspeh bo namreč zakoličil prihodnost slovenskogovorečih DreamWorksovih risank.

Avtor: uri | Ura: 08:20:16 | Komentarji: 5 | Vir:
Odprt mednarodni festival animacije z bogatimi nagradami!
The Nicktoons Network Animation Festival sprejema kratkometražne animiracije (do 10 minut), od danes pa do 31. maja 2006 za svoje vsakoletno tekmovanje.

Risanke, ki bodo izbrane za festival, bodo v avgustu prikazane na Nicktoons Network, zmagovalna pa bo prejela glavno nagrado 10.000 ameriških dolarjev.

Med sodniki so se znašli Seth MacFarlane (glas Družinskega človeka), priznan animator Disneyevih celovečercev Andreas Deja in nagrajeni neodvisni filmski ustvarjalec in animator Bill Plympton.

Sprejemljive so animacije vseh kategorij: flash, tradicionalna, stop-motion ali računalniška.

Več informacij dobite na uradni strani festivala.

Avtor: uri | Ura: 07:42:21 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 08.05.2006
Robinsovi se predstavijo
Naslednji in drugi po vrsti računalniško animirani film iz Disneyevih studiev bo Meet the Robinsons, ki govori o družini Robinson, katere preživetje sloni na iznajdljivosti mladega genija, ki izumi napravo za odkrivanje pozabljenih spominov. Risanka pride na spored prihodnjo pomlad.

Napovednik v formatu QuickTime:
Hi-Res (9.23Mb)
Full Screen (17.2Mb)

Avtor: uri | Ura: 17:04:57 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 06.05.2006
Video vs. animirani film
V Kinoklubu Vič bo 10. maja v okviru 12. festivala računalniških umetnosti (v Ljubljani od 9. do 12. maja 2006) potekal medijski "dvoboj" med ljubljansko in zagrebško Akademijo za likovno umetnost poimenovan Video vs. animirani film.

Predstavljena bodo najbolj referenčna video dela študentov dodiplomskega in podiplomskega študija, nastalih na Oddelku za Video Akademije za likovno umetnost v Ljubljani pod mentorstvom prof. Sreča Dragana. Kot protiutež pa bodo prikazani animirani filmi študentov iz Oddelka za animirani film in nove medije Akademije za likovno umetnost v Zagrebu pod mentorstvom prof. Ladislava Galete.

Ljubljanska Akademija za likovno umetnost razvija medijsko ustvarjanje tako na dodiplomskem kot na podiplomskem študiju po principu intermedialnosti.
Za letošnjo produkcijo je značilen širok spekter postopkov in tehnologij v realizacijah video del, vse od računalniške animacije, konceptualnega videa pa do uporabe mobilnega telefona kot snemalnega aparata in montažnega principa kratkih posnetkov.

Ob predstavitvi del bo potekal tudi pogovor z doc. mag. Dušanom Bučarjem iz Oddelka za Video na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in prof. Ladislavom Galeto iz Oddelka za animirani film in nove medije na zagrebški Akademiji za likovno umetnost.

Več o dogodku na spletnih straneh Koloseja


Avtor: BuDi | Ura: 22:21:54 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 02.05.2006
G404: Digitalno na platnu, Blaž Porenta, razstava digitalnih ilustracij
Slika
V petek, 5. maja, ob 20ih ste vljudno vabljeni v Kiberpipino galerijo G404 na otvoritev razstave digitalnih ilustracij z naslovom Digitalno na platnu Blaža Porente!

Gre za razstavo novega medija, digitalne ilustracije, kjer se avtor predstavlja s ciklom popotovanja skozi zadnje leto svojega ustvarjalnega obdobja. Slike so plod zabeleženih misli, ujeta fikcija skozi vsakdanjik in želja po prikazovanju sveta, v katerem živi z "zaprtimi očmi". Blaž Porenta raziskuje in prestavlja meje imaginarnih svetov, kot smo jih bili vajeni. Iskrivost in iskrenost njegovih del vzbudi v gledalcu zanimanje, saj ga potopi v nov, drugačen svet avtorjeve domišlije.

Več o avtorju in njegovem delu si lahko preberete/pogledate na Ninjaassn.com ter na 3Delavnici.Avtor: Misak | Ura: 11:40:46 | Komentarji: 2 | Vir:


izšla

Batman vs. Robin

(2015)

praznuje

Adrien Brody
(1973)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje