uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
144 gostov

Danes praznuje rojstni dan
Gumby (57 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.781.930

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Sreda | 27.06.2012
Kako izuriti svojega zmaja, v živo!
Marca sta Dreamworks in Global creatures združila moči ter ustvarila spektakularno predstavo How to Train Your Dragon Live Spectacular, ki sloni na istoimenski risanki.

... in še utrinek iz dvorane...


Avtor: Verh | Ura: 22:15:39 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 22.06.2012
Ninja želve se vračajo
Ninja želve se vračajo, ameriška tv postaja Nickelodeon bo od jeseni predvajala novo animirano serijo Ninja želv (Teenage Mutant Ninja Turtles). Napovednik so predstavili te dni.Avtor: BuDi | Ura: 23:37:30 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 18.06.2012
39.000 animiranih filmov v bazi SloCartoona
Naša baza risank iz dneva v dan narašča in tokrat smo dosegli nov mejnik v bazi risank: 39.000 risank. Poleg ogromnnega dela s posodobitvami starih risank, imamo ogromno dela tudi z dodajanjem novih risank. Kot boste opazili, smo na stran vključili tudi festivalska predvajanja filmov, ki jih postopoma dodajamo k risankami. Tako je že moč zaslediti festivalska udejstvovanja pri najnovejših produkcijah, pri starejših pa jih bomo dodali postopoma, saj je veliko tudi odvisno od dostopnosti katalogov in drugih infromacij, preko katerih vnašamo podatke o filmih v našo bazo.


Zaradi tako obsežne baze, pa deloma trpi tudi naš "bogi" strežnik, ki je potreben nujne nadgradnje oz zamenjave. Če pa bi želeli pomagati naši in vaši spletni strani, da končno dobi svoj strežnik, pa lahko pomagate z donacijo, ki bi nam pomagala pri nakupu novega strežnika in gostovanja za prenovljeno stran. Vsake donacije, pa naj bo še tako majhna, bomo izredno veseli!


Avtor: Misak | Ura: 13:44:45 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 15.06.2012
60 let Zvezdice Zaspanke
So pravljice in so Pravljice. Takšne, s katerimi odrašča desetine generacij otrok. Ki jih z veseljem prebirajo tudi odrasli in ki se zdijo večne. Ena izmed teh je primerna za starostno stopnjo bralcev od treh let do štirih milijonov let.

S takšno starostno omejitvijo so knjigo o Zvezdici Zaspanki opremili v založbi Sanje, ki je pred nekaj leti izdala ponatis zgodbe o navihani, komaj tri milijone let stari zvezdici. Ta, namesto da bi pravočasno prišla v službo, raje še malo sanja. Za kazen nekaj časa preživi na Zemlji, kjer pa ji uspe v človeku s kamnom namesto srca zbuditi ljubezen. Zvezdica Zaspanka letos praznuje šestdeseto obletnico.

Frane Milčinski Ježek, ena od ikon med slovenskimi umetniškimi ustvarjalci, je leta 1952 Zvezdico Zaspanko naprej zapisal v obliki scenarija za prvo otroško radijsko igro. Sam jo je tudi režiral. Čez tri leta je zgodbi dodal nekaj junakov in scenarij priredil za lutkovno predstavo. Šele konec petdesetih je izšla v knjižni obliki, ki je v naslednjih desetletjih doživela vrsto ponatisov. Nazadnje jo je leta 2003 ponatisnila Založba Sanje in doslej so prodali že več kot 15.000 izvodov. Knjigo so prevedli tudi v angleščino, nemščino, češčino in hrvaščino.

Zvezdica Zaspanka pa ni postala le knjižna uspešnica, temveč tudi vedno znova razprodana lutkovna predstava. Ko jo je leta 1955 prvič režiral Jože Pengov, jo je videlo več kot 43.000 gledalcev, igrali pa so jo vse do leta 1972, ko so lutke zgorele v požaru. K sreči je bila predstava že nekaj let pred tem posneta na filmski trak, kot prvi slovenski celovečerni lutkovni film.

Pozneje so nastale nove uprizoritve pravljice. Lotili so se je režiserji Matija Milčinski, Diego de Brea, nazadnje pa še Matjaž Loboda. Slednji je kot otrok sodeloval tudi pri prvi predstavi, ki je leta 1955 nastala pod vodstvom Pengova. Pri obuditvi predstave leta 2009 se je poskušal čim bolj približati tisti prvi različici, deloma zaradi pobud številnih gledalcev, deloma pa tudi zaradi naključja. »Pri vseh uprizoritvah pravljice smo od gledalcev dobivali pobude, da bi predstavo obudili v njeni najbolj pristni, prvi različici. Ker so se v letih 2008 in 2009 zvrstile nekatere pomembne obletnice – 20 let od smrti Franeta Milčinskega, 40 let od smrti režiserja Jožeta Pengova in 100 let od rojstva oblikovalke lutk Mare Kraljeve –, smo želeli z novo uprizoritvijo, kolikor se da, ohraniti njihovega duha,« pravi. Samo letos je bila predstava odigrana že dvaindvajsetkrat.

Ko je pravljica leta 1959 izšla v knjižni obliki, je Ježek zanjo prejel Levstikovo nagrado, istega leta jo je med najboljša lutkovna besedila z vsega sveta uvrstila moskovska založba Izkustvo. Predstava je bila odigrana v mnogih državah, kot pravijo v Lutkovnem gledališču, pa je bila tudi vedno razprodana in je do danes doživela več kot 640 ponovitev.

Več o obletnici na spletni strani Mladine.

Avtor: Verh | Ura: 23:00:00 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 03.06.2012
Za naslovnico Tintina rekordnih 1,3 milijona evrov
Pariz - Anonimni ljubitelj je za redko naslovnico stripa Tintin v Ameriki iz leta 1932 na sobotni dražbi v Parizu odštel rekordnih 1,34 milijona evrov. V svetu so samo še štiri takšne naslovnice Tintina, delo Belgijca Georga Remija, ki je pisal in risal pod psevdonimom Herge.

Prejšnji lastnik je naslovnico leta 2008 kupil za dobrih 764.000 evrov, kar je bil do danes najvišji znesek, plačan za izdelek te zvrsti, piše Slovenska tiskovna agencija.

Na naslovnici otroški pustolovec Tintin, oblečen v kavboja, sedi na skali s svojim psičkom ob strani, od zadaj pa se proti njemu s tomahavki v roki tihotapijo trije Indijanci.

Režiser Steven Spielberg je lani posnel film Tintin in njegove pustolovščine: Samorogove skrivnosti in naj bi se kmalu lotil tudi nadaljevanja filma.

Vir: Delo

Avtor: Verh | Ura: 20:25:01 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Law and Order

(1950)

praznuje

Lance Edmands
(1981)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje