uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
64 gostov

Danes praznuje rojstni dan
Zanshin (42 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.815.567

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Sreda | 27.04.2011
Čebelica Maja se vrača – vitkejša in brez Flipa, a v treh dimenzijah
Pustolovščine nagajive in potepuške čebelice Maje, ki so jih prek risank spoznavale številne generacije otrok, bodo leta 2013 dobile nadaljevanja v tridimenzionalni tehniki.

V Nemčiji bo namreč televizija ZDF v sodelovanju s francoskim partnerjem posnela kar 78 novih zgodb priljubljene serije o Maji, Viliju in drugih travniških prijateljih. Tridimenzionalna tehnika naj bi otrokom še približala svet žuželk, saj bodo tako dobili občutek, da s čebelico letijo med cvetlicami.

Animirana serija, ki naj bi na televizijske zaslone prišla leta 2013, bo prinesla slovo nekaterih starih znancev in prihod novih. Iz Majine druščine se bosta med drugim poslovila kobilica Flip in pajkovka, pridružili pa naj bi se ji pikapolonica Lara, govnač in nekaj bolj otroških likov.

Tudi Maja ne bo čisto enaka kot v originalni animirani seriji iz leta 1975 – ostal bo njen okrogel otroški obraz s svetlimi kodrastimi lasmi, bo pa nekoliko vitkejša kot prej. V novi seriji bodo ohranili tudi ikonično naslovno pesem risanke, zgodbe pa se bodo vrtele okoli prijateljstva in varstva okolja.

Majina zgodba se je začela že leta 1912 v manj kot dvesto strani dolgi knjigi Die Biene Maja nemškega otroškega pisatelja Waldemarja Bonselsa, pozneje je nastopila še v stripih in že leta 1924 v filmu Wolframa Junghansa. Največjo priljubljenost je čebelica dosegla z animirano serijo, ki so jo prvič predvajali na Japonskem leta 1975 in jo v prihodnjih letih sinhronizirali v 42 jezikov, seveda tudi v slovenščino.

Večina prevedenih različic je ohranila ime Maja, le v Libanonu so uporniško čebelo poimenovali Zena, v Iranu pa Nikoo. Knjiga o čebelici Maji je hrvaškemu skladatelju Brunu Bjelinskemu služila tudi kot navdih za otroško opero, ki jo je napisal leta 1963.

Med knjižnim izvirnikom in animirano serijo obstaja nekaj razlik – v knjigi se zgodba osredotoča na odnos med Majo in njeno družbo, v seriji pa je poudarek na njenih dogodivščinah. V nekaterih analizah Bonselsove knjige o čebelici Maji iz leta 1912 raziskovalci vidijo tudi zgodbo s političnim podtonom, v kateri je mogoče najti tudi elemente nemškega nacionalizma, rasizma in militarizma.

Panj naj bi v izvirniku predstavljal dobro organizirano militaristično družbo, Maja pa idealno državljanko, ki ne mara čebeljih nasprotnic os, ki jih označi za "neuporabno združbo banditov brez doma ali vere". V risankah se seveda zgodbe niso vrtele okoli omenjenih tematik, temveč skozi dogodivščine Maje in prijateljev poudarjajo pomembnost prijateljstva, sožitja in sodelovanja.

p.s.
Članek je povzet po TV Slovenija in STA, v nemških novicah ni zaslediti, da bi se Flip poslovil, pojavlja pa se tudi na promocijskih fotografijah, je pa objavljeno, da podobna usoda kot Čebelico Majo čaka tudi Vikinga Vikeja, oba se bosta v 3D ekskluzivno predstavila najprej na otroškem programu ZDF tivi.


Avtor: BuDi | Ura: 17:59:15 | Komentarji: 4 | Vir:
etrtek | 21.04.2011
Zaključena nagradna igra HOP

Nagradna igra HOP je zaključena.


Dobitniki nagrad, ki so bili že obveščeni preko elektronske pošte, pa so naslednji:

- anako
- PicNiK


Pravilni odgovori pa so naslednji:

1. Ibi
2. Chris Meledandri
3. Jaz, baraba (Despicable Me)

Čestitke zmagovalcem!!

Avtor: Misak | Ura: 07:26:52 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 19.04.2011
Umrl je Osamu Dezaki
Predvčerajšnjim je Osamu Dezaki, režiser številnih znanih animejev in soustanovitelj studia Madhouse, umrl zaradi raka na pljučih. Star je bil 67 let. V produkcijo animejev je vpeljal tehnike, kot so "freeze frame" in "split screens", ki so postale standard domala vsakega animeja. Njegova režiserska dela so med drugimi: Ashita no Joe (1970), Ace O Nerae (1973), Bionic Six (1987), Black Jack (1996), Golgo 13 (1983), itd.

Ko je bil še v srednji šoli se je Dezeki posvetil manga področju, leta 1963 pa se je pridružil ustanovitelju Osamu Tezuki v novonastalem studiu Mushi Productions. Leta 1970 je debitital na režiserkem stolčku s filmom Ashita no Joe (1970).

Hvala za vse animeje, ki ste jih pustili nam in vsem naslednjim generacijam g. Dezaki!


Avtor: Misak | Ura: 16:15:21 | Komentarji: 0 | Vir:
Sodobni in avantgardni britanski animirani film na aprilski Animateki
V petek in soboto nam bo aprilska Animateka postregla s programom sodobnega in britanskega avantgardnega animiranega filma.

Program:
22.04.2011 ob 19.00: Avantgardni britanski animirani film

23.04.2011 ob 17.00: Sodobni britanski animirani film: Kokoške na Begu (Chicken Run)

23.04.2011 ob 19.00: Avantgardni britanski animirani film

23.04.2011 ob 21.00: Sodobni britanski animirani film: Wallace in Gromit: Prekletstvo Strahouhca

Vljudno vabljeni na vse projekcije, ki se bodo prikazovale v Kinoteki, tako v petek, kot tudi v soboto!


Avtor: Misak | Ura: 07:45:00 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 17.04.2011
Promocija slovenskih animiranih filmov na mednarodnih filmskih festivalih
Programski direktor Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka Igor Prassel se v aprilu in maju z udeležbo na mednarodnih filmskih festivalih v tujini posveča promociji slovenskega animiranega filma in festivala Animateka. Med 12. in 16. aprilom bo na festivalu Crossing Europe (v Linzu) predstavil nagrajene filme iz Animateke. V sodelovanju s Slovenskim filmskim arhivom, bo Prassel 20. aprila, v francoskem mestu Annecy uvedel dva retrospektivna programa slovenskih lutkovnih animiranih filmov. Med 3. in 7. majem bo v sklopu druge edicije mednarodnega festivala animiranega filma v Beirutu, predstavil program sodobnih slovenskih animiranih filmov in izbrane Vzhodno Evropske filme iz festivala Animateka. V istem času, bo na festivalu AniFilm v češkem mestu Trebon potekala predstavitev sodobnega slovenskega animiranega filma v dveh programih. Promocija Animateke in slovenske animacije se bo zaključila na zagrebškem svetovnem festivalu animiranega filma Animafestu, kjer se bo v sklopu 21. edicije, ki bo potekala od 31. maja do 5. junija, v posebnem programu predstavil slovenski vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon z izborom animiranih filmov za najmlajše.Avtor: Misak | Ura: 19:52:12 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 16.04.2011
Nagradna igra animiranega filma HOP
Vabimo Vas, da se udeležite naše nagradne igre HOP . Vse kar je potrebno je to, da pravilno odgovorite na tri zastavljena vprašanja in si zagotovite brezplačne vstopnice.

Nagrajenci bodo prejeli vstopnice za ogled animiranega filma v vašem izbranem centru Kolosej (LJ,KP,MB)

Ne pozabite: Nagradna igra bo potekala do 20.04.2011 - do polnoči. Več o nagradni igri: KLIK!!

Avtor: Misak | Ura: 13:07:25 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 14.04.2011
Opice vračajo udarec
Napovednik za znanstvenofantastični film Rise of the Planet of the Apes, predelave filma iz leta 1972, Conquest of the Planet of the Apes.Avtor: Verh | Ura: 22:58:07 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 13.04.2011
Zaključena nagradna igra RIO

Nagradna igra RIO je zaključena.


Dobitniki nagrad, ki so bili že obveščeni preko elektronske pošte, pa so naslednji:

- Evalyn
- v55


Pravilni odgovori pa so naslednji:

1. Jesse Eisenberg
2. Will.i.am (Black Eyed Peas)
3. Ice Age - Ledena doba

Čestitke zmagovalcem!!

Avtor: Misak | Ura: 08:53:40 | Komentarji: 1 | Vir:
Torek | 12.04.2011
Kermit in njegova pujsa - znova na poti na vrh?
Muppetki zares velike filmske uspešnice niso imeli že 32 let. Skrajni čas torej, da se nasilni izpadi zaljubljenosti gospodične Piggy in godrnjanje starih čemernežev z balkona vrnejo na velika platna. Tokrat celo v družbi novega junaka.

Zelo vzpodbuden je podatek, da tokrat v primerjavi z letom 2008 ni namesto filma v ospredju poplava tematskih parkov, novih igrač tv-epizod. Tokrat je prednostna naloga snemanje dostojnega - torej duhovitega - filma, katerega ameriška premiera je napovedana za čas okrog zahvalnega dneva (letos 24. november).

Pri Disneyju so za ponoven zagon franšize zbrali zanimivo ekipo: scenarij sta napisala Nick Stoller in Jason Segel, znana po "sočnih" komedijah, kakršni sta bili Forgetting Sarah Marshall in Get Him to the Greek. Režiral bo James Bobin, zanj bo to filmski krst, a si je izkušnje nabiral pri seriji Da Ali G Show.

Zaplet filma, za katerega je studio namenil 50 milijonov dolarjev, bo šel približno takole: malomeščanski par (igrata ga Amy Adams in Jason Segel) na poti v Los Angeles spremlja najnovejšega pridruženega člana muppetkov, Walterja. Ko prispejo v prostore njihovega nekoč veličastnega, zdaj pa razpadajočega studia, jih na ogled pelje tečen vodič (Alan Arkin). Kermitova družba ravnov takrat sklene spet zbrati "staro tolpo", da bi tako nabrali dovolj denarja, da bi studio obvarovali pred zlobnim bogatunom Texom Richmanom (Chris Cooper) ... Za epizodne vlogice in majhne nastope jim je pri Disneyju uspelo rekrutirati celo vrsto zvezd, med drugim Rickyja Gervaisa, Emily Blunt, Zacha Galifianakisa in Jacka Blacka.

Avtor: BuDi | Ura: 19:57:37 | Komentarji: 0 | Vir:
90.000 zajemkov risank v naši bazi!
Slika

Danes smo dodali 90.000 zajemek v našo bazo.

Prav tako smo do današnjega dne zbrali 86% zneska, ki ga rabimo za nakup strežnika. Vsem, ki ste prispevali se vam najlepše zahvaljujemo za vaš prispevek.

Stežnik je predpogoj za uresničevanje zastavljenih ciljev, donacija že najmanjšega zneska (1€) pa bo vsekakor pripomogla k čimprejšnji selitvi in preobrazbi spletne strani. Donirate lahko TUKAJ!

Hvala, SloCartoon ekipa

Avtor: Misak | Ura: 07:59:54 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 11.04.2011
Nagradna igra ob premieri animiranega filma RIO
Vabimo Vas, da se udeležite naše nagradne igre ob premieri animiranega celovečernega filma RIO . Vse kar je potrebno je to, da pravilno odgovorite na tri zastavljena vprašanja ČIM HITREJE, saj imate na voljo le EN DAN ČASA!

Nagrajenci bodo prejeli vstopnice za PREMIERO animiranega celovečernega filma v planetu TUŠ (KRANJ)

Ne pozabite: Nagradna igra bo potekala do 12.04.2011 - do polnoči. Več o nagradni igri: KLIK!!

Avtor: Misak | Ura: 19:32:55 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 04.04.2011
Vrnil se je!
Arnold Schwarzenegger se vrača v filmsko industrijo z animirano serijo The Governator pri kateri je pomagala tudi legenda ameriškega stripa, Stan Lee.Avtor: Verh | Ura: 18:42:21 | Komentarji: 0 | Vir:
Prihaja Rio


Avtor: BuDi | Ura: 11:11:22 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 01.04.2011
Soul Man
Če bo sreča naklonjena (predvsem s finančnega vidika) se nam obeta znanstvenofantastični celovečerec Soul Man, ki bo nastal pod taktirko Guillauma Ivernela, režiserja Chasseurs de dragons.Avtor: Verh | Ura: 23:57:54 | Komentarji: 0 | Vir:
Risanka dneva: Lion, the Witch and the Wardrobe (1979)
Davnega leta 1979 je izšla prva celovečerna risanka narejena izključno za televizijo. Poznate čarobno deželo Narnijo, kamor se pride skozi omaro, polno oblek in plaščev? Treba se je preriniti skoznje in naenkrat se odpre pred vami nov svet, v katerem spremljamo Lucijo, Petra, Edmunda in druge otroke, kako s pomočjo pravljičnih bitij in plemenitega leva Aslana preko napetih dogodivščin odkrivajo temeljne življenjske resnice kot npr. da zlo in izdajstvo na koncu nikoli ne zmagata, saj ju premagajo pogum, solidarnost in nesebično prijateljstvo.

Gre seveda za odlično risanko Lev, čarovnica in omara, ki je izšla na današnji dan pred natanko 32 leti.

Avtor: Misak | Ura: 07:15:24 | Komentarji: 1 | Vir:


izšla

Mass Mouse Meeting

(1943)

praznuje

Linda Cardellini
(1975)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje