uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
34 gostov

Danes praznuje rojstni dan
bakaprincess (39 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 24.077.155

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Petek | 31.03.2006
Računalniško animirane Ninja želve
Slika
Čeprav je trg zasičen z računalniško animacijo in superjunaki, so pri Warner Bros. našli še eno risanko, ki bo dobila novo preobleko. V prvi polovici devedesetih so otroci navijali za svojo najljubšo želvo: govorimo seveda o risankah Teenage Mutant Ninja Turtles, ki so se kasneje preselile tudi na film, zdaj pa bo franšizo obogatila še računalniška animacija. Pri časopisu Variety so poročali, da naj bi film v kinematografe prišel čez dobro leto, 30. marca 2007. Animator Kevin Munroe filma ne bo le režiral, ampak je zanj napisal tudi scenarij, pri čemer mu je pomagal prvotni ustvarjalec stripa, Peter Laird. Iz studija TWC, kjer bodo ustvarjali računalniško magijo, so sporočili, da bo njihova različica malo manj primerna za najmlajše, kot so bili trije mladinski filmi, ki so v kinematografe začeli prihajati pred dobrim desetletjem. Vseeno pa se lahko ustvarjalci zgledujejo po njihovem uspehu: vsi trije filmi skupaj so zaslužili že več kot 256 milijonov dolarjev.

Avtor: matko&majdi | Ura: 15:16:24 | Komentarji: 1 | Vir:
Ledena doba 2: intervjuji
IGN.com je objavil nekaj video intervjujev poleg odlomkov in napovednikov za Ledeno dobo 2, ki prihaja na slovenska platna v sinhronizirani in podnaslovljeni verziji 13. aprila 2006.

Avtor: uri | Ura: 12:40:19 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 28.03.2006
Španski poskus 'animeja'
Slika
Če ste morda spremljali današnji E+ ste lahko zasledili, da Španci upajo da bo evropska risanka nekoč premagala japonske animeje.

Zanimivo pri tem je, da je en zadnjih španskih poskusov animacije ravno povzemanje japonske animacije.

reklamni filmček je videti precej impresivno

Risanka je bila letos nominirana za nagrado Goya za najboljši španski animirani film, Goyo je sicer na koncu dobila risanka El Sueño de una noche de San Juan (Sen kresne noči)

Avtor: BuDi | Ura: 20:05:29 | Komentarji: 2 | Vir:
Ponedeljek | 27.03.2006
Drugačni Simpsonovi
Slika
Ljubitelji priljubljene risane serije o Simpsonovih bodo namreč na malih ekranih v posebni špici lahko videli igralce, ki se bodo predstavili kot glavni junaki risanke: Bart, Homer, Maggie, Marge in Lisa. Prvi del se bo tako kot vsaka epizoda risanke začel z Bartom, ki piše po tabli, ter Maggie in Marge v trgovini, le da liki ne bodo animirani. Novost so ponudili le malo potem, ko so ljubiteljem risanke sporočili veselo novico, da bodo začeli snemati še 18. in 19. sezono priljubljene animirane nanizanke. Tudi v novih delih bo mogoče prisluhniti glasovom Dana Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardleyja Smitha in Hanka Azarie, ki že 17 sezon dajejo glavnim likom pravi značaj. Prav z novima serijama pa bodo Simpsonovi postali televizijska oddaja, ki jo v ZDA največ let predvajajo v najbolj gledanem terminu. Za risane junake pa se obeta še ena prelomnica – v sezoni 2007/2008 si bodo namreč gledalci lahko ogledali 400. epizodo Simpsonovih.

Avtor: matko&majdi | Ura: 19:19:39 | Komentarji: 1 | Vir:
Petek | 24.03.2006
Bizgeci "na liniji"
Slika
Če vam je dolgčas vam TV Slovenija ponuja, da si prek interneta lahko ogledate 4 dele slovenske animirane nanizanke Bizgeci.

Bizgeci - Krotilec levov
Bizgeci - Koruza
Bizgeci - Češnje
Bizgeci - Na jug

Posnetki so v formatu RealVideo, za najboljši izkoristek ponujene kakovosti posnetka je potrebna hitrost povezave vsaj 250Kbit/s.

Avtor: BuDi | Ura: 22:42:11 | Komentarji: 2 | Vir:
Scientologija zopet meša štrene
Slika
Ko so namesto epizode s Tomom Cruiseom predvajali osem let staro epizodo, ki se norčuje iz Sundance festivala, so mnogi pomislili, da je South Park popustil pod pritiskom scientološke cerkve. No, Parker in Stone se ne predata tako zlahka.

Namesto epizode 'Trapped in the closet', ki se norčuje iz Cruisovih scientoloških izpadov, so predvajali osem let staro epizodo 'Chef's chocolate salty balls', ki je med gledalci pustila grenak priokus. Zlobni jeziki so nenavadno zamenjavo pripisali Cruisovem vplivu nad Paramountom in izsiljevanju glede promocije prihajajočega filma 'Mission: Impossible 3', kar so Tomovi predstavniki zanikali.

Pravi razlog resda tiči v scientologiji, vendar ne kot represivnem organu temveč kot izgovoru za odhod Isaaca Hayesa, bolj znanega pod vzdevkom 'Chef', ki je zaradi norčevanja iz njegove vere zapustil priljubljeno serijo. Zamenjava epizod je bila narejena v čast nepozabnega kuharja, Cruisa in ostale scientologe pa si je moč ogledati na spletni strani Comedy Centrala.

Ker pa Parker in Stone ne zamudita prilike za zafrkancijo, sta se to pot oklicala za 'sluge gospodarja teme Xenuja' in Hubbardovim učencem sporočila naslednje: ''Vejte, scientologi, da ste to bitko dobili, vendar se je vojna šele pričela. Začasna prekinitev nas ne bo ustavila... Thetane bomo zavedno priklenili na vaša bedna telesa''. (Če ne veste o čem govorimo, potem pobrskajte za zgodbo o vesoljskem tiranu Xenuju, ki tvori bistvo scientološke cerkve.)

Avtor: Verh | Ura: 13:47:03 | Komentarji: 0 | Vir:
Spor zaradi stripa
Slika
Na Švedskem je že leto in pol "za rešetkami" prva izdaja slavnega stripa Jake Racmana iz leta 1948, saj se njegova lastnika, ki sta se ločila, nikakor ne moreta dogovoriti, komu naj bi dragoceni strip pripadel. Redek primerek, katerega vrednost ocenjujejo na več kot 13.000 evrov, je bil del zbirke v muzeju v mestu Koeinge na jugu Švedske, ki sta ga vodila omenjena zakonca, sedaj pa je že poldrugo leto zaklenjen v prostorih policije v Hallandu. Po ločitvi je namreč eden od zakoncev muzej zaprl, strip pa prodal tretji osebi. Drug zakonec je medtem strip prijavil kot ukraden, nakar ga je policija zaplenila, zgodba pa se je znašla na sodišču.

Avtor: BuDi | Ura: 12:40:41 | Komentarji: 0 | Vir:
Animirani sestri Hilton
Slika
Dedinji hotelskega imperija Hilton Paris in Nicky Hilton se bosta pojavili v risanki.

O tem se dogovarjata s podjetjem Interscope, Paris pa si tega želi predvsem zato, ker je prepričana, da bo to pomagalo njeni pevski karieri. Sestri Hilton sta zadnji dve leti najpogostejši gostji tako televizijskih kot tiskanih medijev po vsem svetu in glede na njuno popularnost je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bosta postali tudi risani junakinji.

Avtor: BuDi | Ura: 08:26:13 | Komentarji: 1 | Vir:
etrtek | 23.03.2006
Druga DVD zbirka Beavisa & Buttheada
Slika
Studio Paramount bo 6. junija 2006 izdal Beavis & Butt-Head: The Mike Judge Collection Volume 2 v DVD setu, ki bo vseboval tri ploščke.

Novi set bo vseboval drugo rundo video spotov, ki jih je izbral kreator Mike Judge osebno, tri Butt-Bowle, odlomke in na TV neprikazan segment "I Love the 90's".

Avtor: uri | Ura: 20:11:41 | Komentarji: 0 | Vir:
Ustvarjalci South Parka milo za drago
Slika
Ustvarjalci animirane serije South Park so lik Chefa, ki mu je glas do nedavnega posojal glasbenik Isaac Hayes, 'spremenili' v pedofila. Najbrž gre za njihovo maščevanje, saj je Hayes prekinil sodelovanje z ustvarjalci South Parka, potem ko so se v enem izmed delov ponorčevali tudi iz Scientološke cerkve, katere član je tudi legendarni pevec soula. V novem delu Chefu člani kluba Super Adventure (namig na Scientološko cerkev) operejo možgane, njegovi prijatelji pa si zadajo nalogo, da ga bodo ozdravili. Chef se s člani klub poda na popotovanje po svetu in nadleguje otroke, ki ga nato peljejo najprej k psihiatru, nato pa še v bar za striptiz, kjer se Chef spomni na svojo ljubezen do žensk in je ozdravljen. Vendar ga v kremplje znova dobijo člani omenjenega kluba, ki mu znova operejo možgane, konča pa se tako, da pade z mostu, ga zažgejo, zabodejo ter ga iznakazita lev in grizli. Hayes pri tem ni sodeloval, vendar je videti, da so njegove replike 'sestavili' iz dozdajšnjih posnetkov, ki jih je prispeval kot Chef. Na njegovem pogrebu pa lahko slišimo: "Mnogo se nas ne strinja z Chefovimi izbirami v zadnjih nekaj dneh, počutimo se užaljene in zmedene, saj je bilo videti, kot da nam je obrnil hrbet. Vendar pa tem dogodkom ne smemo pustiti, da bi izbrisali spomin na to, kako nas je Chef znal nasmejati."

Avtor: matko&majdi | Ura: 16:42:41 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 22.03.2006
A je to! tudi poleg časopisa Dnevnik
Slika
Naslednje tri sobote boste lahko poleg časopisa Dnevnik kupili tudi DVDje posebne zbirke A je to!, na prvem DVDju bo kar za 152 minut risank, na drugem in na tretjem pa po 136 minut. Cena DVDja bo 990 sit (4,13 eur) + časopis.

Avtor: BuDi | Ura: 20:44:39 | Komentarji: 1 | Vir:
Torek | 21.03.2006
Brezplačne predstave
V torek, 21. marca 2006, bodo slovenski lutkarji, družno s prijatelji in kolegi iz vsega sveta praznovali 5. Svetovni dan lutkovnega gledališča in lutk. V počastitev tega dneva bodo številna gledališča po Sloveniji organizirala brezplačne oglede predstav.

Lokacija: MINI TEATER NA LJUBLJANSKEM GRADU, LJUBLJANSKI GRAD
10.30: Lutkovni nastopi študentov Pedagoške fakultete Ljubljana, pod mentorstvom Edija Majarona. Vstop prost
17:00: HANS CH. ANDERSEN, PALČICA, produkcija Cankarjev dom in Forum Ljubljana, virtualna lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let
19:30: ALEKSANDER S. PUŠKIN, PUŠKIN: MALE TRAGEDIJE, produkcija Mini teater in UNIMA Slovenije, lutkovna predstava za mladino in odrasle

Brezplačne vstopnice lahko dvignete uro pred začetkom predstave. Rezervacij ne sprejemajo.

Lokacija: GLEDALIŠČE GLEJ, LJUBLJANA, GREGORČIČEVA ULICA
JACOB IN WILHEM GRIMM-SILVAN OMERZU, SNEGULJČICA, lutkovna predstava za otroke, produkcija Gledališče Glej

Brezplačne vstopnice lahko rezervirate vsak delavnik med 12. in 15. uro. Blagajna gledališča je odprta uro pred predstavo.

Lokacija: LUTKOVNO GLEDALIŠČE LJUBLJANA, Mali oder, KREKOV TRG 2
SVETLANA MAKAROVIČ, TACAMUCA, lutkovna predstava za otroke od 3. leta dalje, produkcija Lutkovno gledališče Ljubljana
Brezplačne vstopnice lahko dvignete uro pred začetkom predstave na blagajni gledališča. Rezervacij ne sprejemajo.


Lokacija: LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR, ROTOVŠKI TRG
Medobčinsko srečanje otroških in mladinskih lutkovnih skupin
Vstop prost

Lokacija: Vodnikova domačija- LUTKE ZAJEC, Vodnikova ulica
9:30: lutkovna predstava 113 - Mali Ojoj
Predstava se izvaja v okviru preventivnega projekta MNZ Policija za otroke in govori o potencialnih nevarnostih, ki na otroka prežijo vsak dan.
Primerno za otroke od 3. leta dalje.
11:00: lutkovna predstava Kam pa kam, kozliček
Igriva zgodba o kozličku, ki govori o odnosih med otroci in odraslimi in kjer lahko v duhovitih prizorih oboji prepoznajo kdaj ravnajo pravilno in kdaj ne.
Primerno za otroke od 3. leta dalje.
14:00: lutkovna delavnica - Ročna lutka
Izdelava ročne lutke iz vnaprej pripravljenih polizdelkov pod strokovnim vodstvom in uporaba le-te v vzgojno-izobraževalnem procesu.
Delavnica je namenjena vzgojiteljem in učiteljem razrednega pouka.
16:00: lutkovna delavnica - Ročna lutka
Izdelava ročne lutke iz vnaprej pripravljenih polizdelkov pod strokovnim vodstvom in uporaba le-te v vzgojno-izobraževalnem procesu.
Delavnica je namenjena vzgojiteljem in učiteljem razrednega pouka in vsem, ki jih zanima kako narediti ročno lutko.

Vstop na vse dogodke tega dne v Vodnikovi Domačiji je prost, zato zaradi omejenega števila udeležencev sprejemamo predhodne prijave na elektronsko pošto joze.zajec@siol.net, preko telefona 01/ 5417 673 ali na GSM številko 041/ 665 876.

Lokacija: LOŠKI ODER, ŠKOFJA LOKA
KATJA KAHKONEN, ZVITE ZGODBE IN TV VOLK, lutkovna predstava za otroke od 5. leta dalje, produkcija H'ART, Zavod za umetnost in Teatteri Tunteenpalo
Režija: Katja Kahkonen
Nastopata: Katja Kahkonen in Mateja Ocepek
Brezplačne vstopnice lahko dvignete uro pred začetkom predstave.

Avtor: Misak | Ura: 07:13:21 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 20.03.2006
Gostovanje Animateke v Bratislavi
Slika
Od 23 do 25. marca bo v Bratislavi potekal 10. Študentski filmski festival , kjer bo gostovala tudi slovenska Animateka.
Festival ÁČKO predstavlja nove študentske in amaterske kratkometražne igrane, dokumentarne ter animirane filme iz Slovaške in tujine. V mednarodni žiriji, ki bo ocenjevala letošnji tekmovalni program, bo tudi Igor Prassel direktor festivala Animateka. Poleg projekcije izbranih filmov iz Animateke (ogledali si boste lahko predlanskoletnega zmagovalca Animateke La Piccola Russia in pa lanskoletnega; Po jab³kach) bo na festivalu tudi ogled razstave sodobnih slovenskih stripov, objavljenih v revijah Stripburger in Literatura.

Avtor: Misak | Ura: 17:32:46 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 19.03.2006
Nova sezona Futurame ?
Slika
Neuradna novica bo prav gotovo razveselila vse oboževalce Futurame. Billy West (lastnik večine glasov) je pred kratkim na svojem forumu izjavil, da bodo za televizijo posneli dodatnih 26 delov priljubljene risane nanizanke Futurama. Po prvotnih načrtih naj bi dodatni deli najprej izšli na DVDjih, šele potem bi se predvajali na televiziji. To mnenje so očitno spremenili, saj se bo zgodilo obratno od prvotnih načrtov.

Avtor: BuDi | Ura: 16:05:41 | Komentarji: 1 | Vir:
Sobota | 18.03.2006
Avtomobili na ShoWestu!
Slika
Pixar in Disney sta v Las Vegasu na vsakoletnem srečanju filmskih prikazovalcev in lastnikov kinodvoran ShoWest pred nekaj dnevi premierno predstavila najnovejšo risanko Cars, ki prihaja na redni spored 9.6.2006 (za Slovenijo je napovedan 10.8.2006, ni pa še znano ali bo sinhroniziran). Večina tistih, ki so si ga ogledali, so navdušeni ter namigujejo, da se splača počakati do konca napisov.

Za poslastico pa še nov napovednik (QuickTime):
* Hi-Res (17.6Mb)
* HD 480P (38.9Mb)
* HD 720P (91Mb)
* HD 1080P (154Mb)

Avtor: uri | Ura: 06:44:32 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 16.03.2006
Ledena doba 2 pri nas s slovenskimi in izvirnimi glasovi.
Slika
Skladno z vremenskimi napovedmi v Slovenijo prihaja Ledena doba, in to že drugič v tem stoletju. Film bo poleg različice V SLOVENŠČINI (Jernej Kuntner, Jonas Žnidaršič, Sebastjan Cavazza, Nina Valič...) v Ljubljani in Mariboru na voljo tudi Z IZVIRNIMI GLASOVI!

Na velikih platnih od 13. aprila.


Avtor: BuDi | Ura: 17:42:24 | Komentarji: 4 | Vir:
Torek | 14.03.2006
Nickelodeon Adria ?
Dean Possenniskie generalni direktor družbe MTV Emerging Markets, se pravi lastnikov evropske franšize MTV je v zadnjem intervjuju za časnik Finance napovedal, da bo družba v naslednjih nekaj letih na naše področje pripeljala še nekaj lokaliziranih tv programov, med drugim tudi Nickelodeon, na katerem se vrtijo predvsem animirani filmi.

Avtor: BuDi | Ura: 23:27:28 | Komentarji: 3 | Vir:
Ponedeljek | 13.03.2006
Bird bo režiral pixarjev Ratatouille
Brad Bird, režiser Neverjetnih bo režiral Ratatouille, osmo celovečerno risanko studia Pixar. Ratatouille je razvil Jan Pinkava, eden od starejših pixarjevih animatorjev in dobitnik oskarja za kratkometražno risanko Geri's Game.

Ratatouille je do nedavne združitve studiev Disney in Pixar veljal za prvi pixarjev samostojni projekt, ki ni del dogovora, ki ga bo Pixar izpolnil z risanko Cars, ki je napovedana za 9. junija letos. Zgodba se vrti okrog suhljatega glodalca, ki se ima za gurmana in živi v pariški restavraciji.

Kratki predogled filma s popolnoma upodobljenimi animiranimi računalniški liki je pretekli petek predstavil John Lasseter na sestanku delničarjev. Pričakovalo se je, da bo projekt režiral Pinkava, medtem ko naj bi Bird razvijal nadaljevanje Neverjetnih.

Avtor: uri | Ura: 15:58:17 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 12.03.2006
Najboljša britanska risanka je...
Slika
... animirana ekstravaganca "The Corpse Bride" režiserja Tima Burtona, ki je tokrat premagala glavna favorita Wallacea in Gromita.

Fanatični jedec sira Wallace in njegov zvesti pes Gromit, ki sta bila s filmom Prekletstvo Strahouhca nominirana kar trikrat, sta na tokratni podelitvi priznanj za najboljše britanske animirane filme morala premoč priznati ustvarjanemu umu Tima Burtona oz. filmu The Corpse Bride.

Tako se je obrnila situacija, ko je Burton preteklo nedeljo na oskarjih doživel poraz proti studiu Aardman oz. očetu Wallacea in Gromita Nicku Parku.

Animirana zasedba Damona Albarna Gorillaz je z glasovanjem publike prejela nagrado za najboljši videospot za Feel Good Inc., 8-minutni film Rabbit pa je prejel nagrado za najboljši kratki film in za najbolj izvirno produkcijo.

Animirana serija Bromwell High, ki jo predvajajo na britanskem Channel 4, je bila nagrajena za najboljšo komično serijo, najboljša posebna oddaja pa je Angry Kid, ki prav tako prihaja iz studia Aardman.

Avtor: BuDi | Ura: 21:20:09 | Komentarji: 0 | Vir:
Človeški faktor: Boris iz stripa
Slika
Boris Janežič je ljubitelj in zbiratelj stripov. Doma jih ima več kot 14.000. Je eden izmed tistih, ki jih je svet risanih stripovskih junakov povsem zaznamoval. Stripe zbira po vsem svetu, predstavljajo mu neprecenljiv zaklad, ki mu je posvečen tudi večji del njegovega doma. Strip zanj ni le objekt, pač pa predmet s skoraj človeškimi posebnostmi.

Tistega lepega popoldneva, TV Slovenija, 12.3.2006 - RealVideo posnetek

o Borisu smo pred več kot letom dni pisali tudi na forumu.


Avtor: BuDi | Ura: 18:42:41 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 11.03.2006
Star Wars: Clone Wars na TV!
Slika
V tekočem tednu si bomo lahko na televizijski postaji POP tv ogledali
risanko Star Wars: Clone Wars. Vec informacij glede urnika lahko kot vedno dobite
v razdelku TV-sporedi

Avtor: matko&majdi | Ura: 20:08:41 | Komentarji: 7 | Vir:
Nov napovednik Za živo mejo
Slika
Na Yahoo-jevi strani si lahko ogledate nov napovednik za DreamWorksovo celovečerno risanko Za živo mejo (Over the Hedge), poleg napovednika pa tam najdete tudi štiri plakate glavnih junakov.

Na strani oboževalcev Dreamworksa lahko najdete na karakternih karticah profile desetih junakov iz risanke in igralcev, ki so jim posodili svoje glasove.

V DremWorks Animation studiu so imeli testno predvajanje omenjene risanke, ki je med vsemi risankami studia prejela največ točk. Zato menijo, da bo to lahko njihova najbolj uspešna risanka, uspešnejša od obeh Shrekov. V severnoameriške kinodvorane prihaja 19. maja 2006.

QuickTime neposredni povezavi:
Hi-Res (18.7Mb)
Full Screen (27.4Mb)

Avtor: Tatjana | Ura: 17:11:06 | Komentarji: 0 | Vir:
Tretji napovednik za \'vesele nožice\'
Slika
V tretjem prednapovedniku za celovečerni risani film Happy Feet, ki se bo po svetu začel predvajati 17. novembra 2006, Robin Williams zapoje Sinatrin hit “My Way” v španski izvedbi. Na Yahoo-jevi strani si lahko ogledate napovednike v formatih QuickTime in WindowsMedia.

QuickTime neposredne povezave:

"My Way" Teaser
Hi-Res (11.8Mb)
Full Screen (20.3Mb)

"Baby Mumble" Teaser
Hi-Res (9.41Mb)
Full Screen (15.4Mb)

Avtor: Tatjana | Ura: 17:01:09 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 10.03.2006
Rokec in Bizgec na TV!
Slika
V tekočem tednu si bomo lahko na televizijski postaji Kanal A ogledali risanko The Adventures of Rocky & Bullwinkle (Rokec in Bizgec). Več informacij glede urnika lahko kot vedno dobite v razdelku TV-sporedi.

Avtor: matko&majdi | Ura: 22:42:35 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 06.03.2006
Dobitniki Oscarjev
Slika
Oskarja za najboljši celovečerni animirani film je dobil Wallace & Gromit Movie: The Curse of the Were-Rabbit . Za avtorja je bila to peta nominacija.

Za najboljši kratkometražni film je bil izbran The Moon and the Son: AN IMAGINED CONVERSATION. Enega oskarja je dobil film The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch & the Wardrobe.Tri oskarje pa je dobil film King Kong.

Ostale dobitnike si lahko pogledate na spletni strani oskarjev.

Avtor: matko&majdi | Ura: 05:12:19 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 05.03.2006
Otroške odaje (risanke) so nasilne
Slika
Raziskava ameriške organizacije Parents Television Council (PTC) je pokazala, da otroške oddaje vsebujejo izjemno veliko nasilnih prizorov. Strokovnjaki so namreč analizirali 444 ur programa, ki so ga otroci v ZDA na različnih televizijskih postajah lahko spremljali lani poleti, in v njem našli – tudi potem ko so izločili t. i. nestvarne elemente risank – 2.794 upodobitev nasilnih incidentov. Ta podatek so nekoliko preračunali in ugotovili, da to pomeni, da gledalci vidijo več kot šest zelo nasilnih incidentov vsako uro, to pa je več, kot so jih leta 2002 našteli v programu, namenjenem odraslim. Med najbolj nasilnimi oddajami so raziskovalci izpostavili na primer Teen Titans, ki jo vrtijo na Cartoon Network, ABC-jeve Mighty Morphin Power Rangerse in Foxovo serijo Shaman King.

Avtor: matko&majdi | Ura: 18:49:33 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 04.03.2006
Pri Pixarju se pripravljajo na Oscarje
Slika
V tekmi za zlate kipce so pri Pixarju neizprosni. Sij prestižnih nagrad je premamil animatorje v skrajno hudodelska dejanja, med drugim so načrtno sprli najboljša prijatelja, njun boj zabeležili na celuloidni trak in izdelek poslali žiriji za filmsko umetnost.

Animatorja Andrew Jimenez in Mark Andrews sta ravno zaključevala z delom na 'Neverjetnih', ko jih je v pisarno poklical šef Ed Catmull. ''Večina časa posvečamo risanju... včasih nam rutino prekine kakšen sestanek, vendar je to bolj izjema kot pa pravilo. Ko sem na razporedu opazil svoje ime, poleg katerega je pisalo 'Pri Edu, 15 min.', sem pomislil na najslabše. Zakaj bi me odpustili? Na dan so privreli osnovnošolski občutki... saj veste, ko te pošljejo pred ravnatelja'', se spominja Andrews.

Dvojico, ki se je proslavila z animiranjem 'Železnega velikana' in 'Spider-mana' je čakalo prijetno presenečenje. Šef je bil tako navdušen nad njunim delom, da jima je dovolil samostojni projekt, kratko risanko, ki se bo udeležila tekme za najprestižnejše hollywoodsko priznanje.

Risanka 'One man band' bo govorila o uličnih glasbenikih, točneje o dveh najboljših prijateljih, ki se spreta zaradi zlatnika. Poleg tega, da sta v like pretočila profesionalno rivalstvo, so za dodatno presenečenje poskrbeli sodelavci, ki so glasbenikoma dodali njune obrazne poteze.

Avtor: BuDi | Ura: 22:17:56 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 03.03.2006
Večer risanih filmov: Stripy v petek, 10. marca 2006 ob 19.00 v MCT
Slika
Nekateri se res dobro spomnijo risank Stripy, ki so nas nehote potegnile v smeh, ko smo zaslišali tisti krohot. Tokrat je Tomaž Praunseis za vas zbral kolekcijo vseh risank o tem mavričnem junaku in vas vabi na obujanje spominov na nostalgične dni, ko so risanke še bile zabavne.

Vstop je prost!

Mladinski center Trbovlje, Rudarska c 6, www.mct.si, tel: (03) 56 31 018

Avtor: BuDi | Ura: 14:56:44 | Komentarji: 3 | Vir:
Sreda | 01.03.2006
Xombie se seli v Hollywood
Slika
James Farr, avtor kultne spletne nanizanka Xombie (uradna spletna stran Xombie) se je nedavno združil s studiem Wetsand Animation, kjer so napovedali celovečerni animirani spektakel 'Xombie: Dead on arrival'. Film bo v 70 minutah pokril celotno vsebino 10 epizod, zapolnil luknje v zgodbi in odgovoril na nekatera vprašanja o preteklosti likov. ''Liki bood doživeli manjšo vizualno spremembo, vendar naj vas ne skrbi, sedaj bodo še bolj cool.'', je dejal Farr.Avtor: Verh | Ura: 21:08:39 | Komentarji: 1 | Vir:
NAGRADNA IGRA: Gorjanci (rezultati)
Slika
V nagradni igri so si karte za ogled celovečernega filma Gorjanci, ki bo danes, ob 20h v KINODVORU priigrali naslednji uporabniki: fico, marlene in Brezos. Prosim, da nagrajenci posredujete čimprej vse potrebne podatke preko ZS ali preko emaila na moj naslov do 16ure, v nasprotnem primeru bomo primorani karte podeliti nekomu drugemu. Vsi ste že prejeli zasebno sporočilo, v katerem imate podrobneje razloženo, kaj morate storiti za prevzem karte.

Kljub lahkim vprašanjem, je fico edini odgovoril na vsa vprašanja pravilno! (Bajke in povesti o Gorjancih, Dolenjska in DA). Želim vam uspešen ogled animiranega filma!


Avtor: Misak | Ura: 07:49:31 | Komentarji: 12 | Vir:


izšla

Great Piggy Bank Robbery, The

(1946)

praznuje

Judy Greer
(1975)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje