uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
157 gostov

Število obiskov od 1.9.2002: 23.738.744

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Torek | 27.09.2011
Animateka - Retrospektiva: Karl Zeman (drugič)
Tudi ta teden se odlična Animatekina retrospektiva Karla Zemana nadaljuje v Slovenski kinoteki. Danes ob 19.00 je na sporedu celovečerni film Čarodejev vajenec, osnovan po romanu Otfrieda Preusslerja, kjer je Zeman mojstrsko zajel vso poetičnost in mračne otožnosti literarne predloge. Ob 21.00 pa mu bodo sledile Pripovedi dvornega norčka, ki so v San Franciscu dobile nagradi za najboljši film in režijo.

Retrospektiva bo jutri, torej v sredo ob 21.00, ponudila zamudnikom program prejšnjega tedna (Pogubonosni izum, Fantastični svet Karla Zemana in G. Prokouk – filmar), še prej pa bo na ogled celovečerni film s posebnimi učinki - Lažnjivi Kljukec, ki bo na sporedu ob 19.00 uri.

V soboto pa bodo prišli na račun tudi najmlajši: na matineji ob 11.00 uri si bo moč v slovenščini ogledati mojstrovo klasiko Pravljica o Janku in Metki s sinhronizacijo v živo! Sobotni večer ob 17.30 bo retrospektiva zaključena z antologijo sedmih kratkih zgodb, ki popisujejo sedem potovanj znamenitega pomorščaka Sinbada v filmu Tisoč in ena noč.

Genialnost filmov enega izmed najbolj nadarjenih in najslavnejših čeških režiserjev bo torej na sporedu še ta teden. Celoten program lahko preverite na uradni strani Kinoteke. Se vidimo!

Avtor: Misak | Ura: 21:14:19 | Komentarji: 0 | Vir:
Slovenski napovednik za Vesele Nogice 2
Novembra prihaja v kinematografe nadaljevanje z oskarjem nagrajene filmske uspešnice Vesele Nogice, ki bo gledalce v drugo popeljala v veličastno okolje Antarktike. Animirano komedijo Vesele Nogice 2 je režiral George Miller, ki si je kot avtor prvih Veselih nogic prirežiral oskarja. Likom v filmu glasove posojajo Elijah Wood, Robin Williams, Hank Azaria, Alecia Moore (Pink), Brad Pitt, Matt Damon, Sofia Vergara, Common, Hugo Weaving, Magda Szubanski, Anthony LaPaglia, Richard Carter in Benjamin »Lil P-Nut« Flores, Jr. Podnaslovljeni slovenski napovednik si lahko ogledate tukaj:Avtor: Misak | Ura: 20:46:06 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 24.09.2011
Vse najboljše Jim Henson!
Na današnji dan (pred 75. leti) se je rodil eden največjih televizijskih lutkarjev na svetu, Jim Henson, mnogim poznan kot avtor serije Muppet Show, ki je bila na lutkah temelječa humoristično-glasbena serija in je med leti 1976 in 81 postala neizbežna spremljevalka odraščanja te in tudi nekaterih kasnejših generacij mladine. Največji uspeh pa je Henson doživel z maratonsko televizijsko otroško delavnico Sezamova ulica, ki traja še danes in je na sporedu že celih 41 let! Slovenci se bomo Hensona verjetno najbolj spomnili po kultni seriji Fračji Dol, kot tudi po lutkovnih celovečernih filmih kot so Mračni Kristal, Labirint in drugi. Google se je za Hensonovo obletnico potrudil z začetno animacijo v Googlovem iskalniku, preko katere lahko z našo miško oživimo vseh šest originalnih likov iz serije Mupetki, tako kot da bi bili lutkarji sami. Spodnji video (nastal v sodelovanju Googla in The Jim Henson Company) pa vam bo razložil več o digitalnemu lutkarstvu.
Vse najboljše Jim Henson!
Avtor: Misak | Ura: 07:41:27 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 20.09.2011
Festival Stripa 2011
Festival stripa bo od danes, dne 20. pa do 22. septembra 2011 potekal v Galeriji ŠKUC ter v Kinodvoru in Kinoteki v sodelovanju z Mestno občino Ljubljano.

Festival je spremljevalni dogodek razstave Risba v stripu, ki je v Mestni galeriji na ogled do 16. oktobra 2011, pripravlja pa ga Oddelek za kulturo MOL v sodelovanju z Muzejem in galerijami mesta Ljubljana. Namen Festivala stripa je, da se bogato stripovsko ustvarjalnost približa tudi najmlajšim, zato bodo razstavo in stripovsko ustvarjanje pospremili s pestrim dogajanjem na različnih področjih kulture, ki se jih strip tako ali drugače dotika. V Kinodvoru bo danes ob 19.00 predpremiera animiranega celovečerca Kérity la maison des contes, 22. septembra ob 21.00 uri pa bo na sporedu japonski celovečerec Tatsumi, zamudniki pa si bodo lahko 25. septembra ob 19.00 uri lahko pogledali superjunake kultne stripovske serije Watchmen. V Slovenski kinoteki pa bo pred pričetkom mesečne Animateke na ogled omnibus šestih vizionarskih zgodb, navdahnjenih z ustvarjanjem stripovskih mojstrov tistega časa v filmu Heavy Metal.

V okviru festivala bodo potekale tudi naslednje aktivnosti: vodeni ogledi razstave ilustracij Marjana Mančka v Trubarjevi hiši literature, delavnice ustvarjanja stripa, prodaja stripov na prostem (knjigarna Konzorcij). Več o celotnem programu festivala si lahko preberete na straneh MOL.

Avtor: Misak | Ura: 16:13:57 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 19.09.2011
Animateka - Retrospektiva: Karl Zeman
Tokratnja mesečna Animateka nam bo postregla s filmsko retrospektivo Karla Zemana, legendarnega češkega mojstra animiranega filma.

Retrospektivo bo 21. septembra ob 21. uri odprl dokumentarni film Fantastični svet Karla Zemana, v katerem avtor spregovori o svojem ustvarjanju in predstavi tehnike animacije. Še isti večer si boste lahko ogledali tudi Zemanova animirana filma G. Prokouk - filmar in Pogubonosni izum.

V četrtek bosta na ogled celovečerna filma, Potovanje v prazgodovino in Ukradeni zrakoplov, ki vas bosta popeljala v fantastičen domišljijski svet. V petek pa bo na sporedu Zemanov režijski prvenec (posnet v sorežiji z Bořivojem Zemanom) Božični sen in prva epizoda lutkovne serije o Gospodu Prokouku z naslovom Podkev za srečo. Sledi mu lutkovna adaptacija Kralj Lavra, Hrček in Navdih. Večer se bo zaključil z priredbo še enega Vernovega romana - Na Kometu. Sobotna dopoldanska matineja pa nam bo postregla s celovečernim animiranim filmom o revni siroti Krabatu, ki premaga zle sile črne magije z naslovom Čarodejev vajenec.

Za celovit spored obiščite Kinoteko. SloCartoon ogled celotne retrospektive toplo priporoča, zato ne zamudite animatečnega programa od srede 21.09.2011 pa vse do sobote 01.10.2011 v Slovenski kinoteki. In ne pozabite: retrospektiva Karla Zemana se bo nadaljevala tudi prihodnji teden, natančen spored pa bomo objavili tudi na SloCartoonu. Se vidimo!

Avtor: Misak | Ura: 08:08:35 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 16.09.2011
32.000 naslovov v bazi risank!
V SloCartonovi bazi se nahaja že več kot 32.000 risank. Prav tako smo se v zadnjem času potrudili dodati osnovne slike risank, tako da ima kar 36,8% risank (11.782) osnovno predstavitveno sliko.

Tudi več kot 6.550 plakatov ni od muh. Verjetno imamo največjo zbirko slovenskih plakatov, kot tudi najrazličnejših tujih verzij, ki jih je moč dobiti v visoki resoluciji. Če k temu dodamo še 133.800 zajemkov iz posamezne risanke, pomeni da imamo enega izmed najbolj bogatih slikovnih materijalov o risankah na svetu!

Verjamemo, da uresničujemo poslanstvo: zbirati vse informacije o določeni risanki na enem mestu, a je kar nekaj bonbončkov, ki jih mi admini urejamo v ozadju, uporabnikom pa ostajajo nevidni. Razlog za to je preprosto to, da trenutni strežnik gostovanja ni primeren za tako ogromno bazo risnak, kot jo imamo v tem trenutku. Zato Vas vljudno naprošamo, v kolikor se Vam zdi naše delo urejanja infromacij o risankah v pomoč, da pomagate naši spletni strani z donacijo, ki bi nam pomagala pri nakupu novega strežnika in gostovanja za prenovljeno stran. Vsake donacije, pa naj bo še tako majhna, bomo izredno veseli!

PayPalAvtor: Misak | Ura: 07:25:58 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 13.09.2011
Nov slovenski napovednik za Obutega Mačka
Dreamworksov Obuti Maček, ki prihaja v kindovorane letos decembra, ima nov sinhroniziran napovednik. Spomnimo: Zgodba je postavljena v čas, še preden se je junak pojavil v animiranemu celovečercu Shrek 2, spremljali pa bomo pustolovščine Obutega Mačka, ki rešuje svet pred dvema izobčencema. V filmu bomo poleg že znanega glavnega junaka spremljali čisto nove like in le-ti nimajo nobene povezave s franšizo Shrek.Avtor: Misak | Ura: 07:57:15 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 12.09.2011
20. septembra prihaja Medvedek Pu, 22. oktobra pa Winx Club: Čarobna pustolovščina 3D
S čarom, duhovitostjo in muhavostjo izvirnika ta novi film Medvedek Pu ponovno seznani občinstvo s filozofskim "medvedom z zelo malimi možgani" in njegovimi prijatelji Tigrom, Zajcem, Pujskom, Kango, Rujem - in nazadnje Osličkom Sivčkom, ki je izgubil rep.Na velika filmska platna prihaja tudi nepozabna Winx Club: Čarobna pustolovščina 3D o šestih čudovitih čarobnih vilah, ki skupaj rešujejo Zemljo in se bojujejo proti zlobnim Trixicam.Obe risanki prihajata na spored sinhronizirani v slovenščino.

Avtor: BuDi | Ura: 14:42:25 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 06.09.2011
Smrkomanija
Smrčja mrzlica Sloveniji pričakovano ni prizanesla. Kinematografi sporočajo, da Smrkci oba tedna, odkar so na ogled tudi pri nas, po številu gledalcev daleč vodijo pred ostalimi filmi. V Sloveniji si je film ogledalo že več kot 130.000 gledalcev, obisk pa še kar ne pojenja. Film si v sinhronizirani običajni in 3D različici lahko še vedno ogledate vsepovsod po Sloveniji, distributer je namreč zagotovil kar 19 kopij filma.

Trgovska hiša Mercator je film pospremila z akcijo, v kateri njihovi kupci zbirajo 3D sličice s Smrkci, ki so hkrati tudi karte za preprosto igro. Očitno je bila Mercatorjeva akcija enako privlačno tako za otroke kot za njihove starše, saj je v mesecu dni v Mercatorjevih trgovinah po vsej Sloveniji večinoma že zmanjkalo albumov. "S ponudnikom licence se zaradi res izjemnega zanimanja, ki so ga pri naših kupcih vzbudili prikupni Smrkci, trenutno pogovarjamo tudi o možnosti ponatisa albumov in kartic," so sporočili iz Mercatorja in zagotovili, da vsaj kartic ne bo zmanjkalo še lep čas, se pa "zaradi izjemnega zanimanja že dogaja, da posamezno prodajno mesto v določenem trenutku nima na voljo zadostne količine kartic". Dodali so še, da tolikšnega odziva niso pričakovali. Smrkomanije v takšnem obsegu niso pričakovali niti dobavitelji igrač, brisač, postelijne in drugih izdelkov povezanih s Smrkci, saj so mnogi Smrčji akrtikli kljub večjim zalogam od premiere filma že pošli. Smrčja mrzlica se je kot uspešen pospeševalec prodaje pokazala tudi pri verigi hitre hrane McDonalds, saj gredo otroški obroki, ki jim je priložen Smrkec odlično v promet.

Risano serijo Smrkci v prvotni slovenski sinhronizaciji z Borisom Cavazzo in Markom Okornom sicer lahko spremljate ob nedeljah na prvem programu TV Slovenija.

Avtor: BuDi | Ura: 13:37:06 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 02.09.2011
Največja evropska Baribe in LEGO razstava
Novembra bomo lahko priča največji evropski Barbie in Lego razstavi, ki se bo odvijala v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču. Natančneje od 23. do 27. novembra 2011, se bo vsak dan od 9. do 19. ure na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijala »Največja evropska razstava BARBIK in LEGO kock«, ki letos praznujeta 53–letnico.

Lutka BARBIE in LEGO kocka sta najbolj uspešni igrači na svetu in med otroci najbolj priljubljeni. Razstava je namenjena celi družini, saj večina staršev ravno ti dve igrači najbolj pogosto kupuje svojim najmlajšim, nekateri obiskovalci pa na razstavi najdejo svojo ljubljeno BARBIE iz otroštva in občudujejo njeno neverjetno vsestranskost.

Razstava je prepotovala skoraj polovico sveta: med drugim je bila prikazana v Lizboni, Atenah, Solunu, Budimpešti, Bratislavi, Bukarešti, Varšavi, Münchnu, Hamburgu, Frankfurtu, Stuttgartu, Leipzigu, na Dunaju, Malorki in končno bo tudi v Ljubljani.

Avtor: Misak | Ura: 20:18:46 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Filmograph Cartoons

(1913)

praznuje

Koichi Mashimo
(1952)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje