uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
5 gostov

Danes praznuje rojstni dan
Caitlin (37 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.141.981

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Petek | 30.03.2007
V soboto 31.3.2007. - Kinotekina otroška matineja Medved Bojan
Namenjena je vsem otrokom od tretjega do šestega leta starosti (in seveda tudi njihovim spremljevalcem – staršem). Vabljeni ste tudi mlajši in starejši. Še posebej zato, ker bodo projekcijo risank o Medvedu Bojanu pospremili tudi z veselimi uricami. V preddverju bo za čas projekcije in tudi še nekaj ur po projekciji urejeno igrišče, v kinotečnem lokalu pa bodo postregli sveže stisnjene sadne in zelenjavne sokove (in kavice za starejše). Deset pet-minutnih risanih filmov z naslovom Medved Bojan si boste lahko ogledali v soboto, 31. marca 2007 ob 11. uri (v dvorani Kinoteke). Vstopnina za ta dogodek znaša 1,00 EUR in vključuje ogled desetih risank o Medvedu Bojanu, brezplačno kavo za starše, brezalkoholne sokove za vaše najmlajše... Dogodek so pripravili v sodelovanju s Slovenskim filmskim arhivom pri Arhivu RS.

Vljudno vabljeni!

Avtor: BuDi | Ura: 15:02:33 | Komentarji: 1 | Vir:
Kmalu novi risani seriji na TV3
Na TV3 bodo v aprilu v okviru sobotnih jutranjih programov začeli predvajati risani seriji SpongeBob SquarePants (Spuži Kvadratnik) in The Adventures of Jimmy Neutron, Boy Genius (Jimmy Neutron)

Seriji bosta prvič na sporedu 14.4.

Avtor: BuDi | Ura: 11:02:20 | Komentarji: 2 | Vir:
Pixarjev gurmanski podganček
Pravkar je na splet prišel napovednik za pixarjevo naslednjo risanko Ratatouille, napovedano za 29. junij 2007 (ZDA). Na sončno stran Alp pa bo verjetno priromala enkrat jeseni.

Zgodba pripoveduje o gurmanskem podgančku, ki sklene dogovor s kuharskim vajencem v ugledni pariški restavraciji, da mu bo pomagal postati pravi kuhar. Verjetno ena najbolj izvirnih risank vse od pixarjevega Sveta igrač pod režisersko taktirko Brada Birda (Neverjetni, Železni velikan).

Napovednik v formatu QuickTime:
* Hi-Res (35.6Mb)
* HD 480P (66.1Mb)
* HD 720P (132Mb)
* HD 1080P (158Mb)

Avtor: uri | Ura: 00:08:10 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 29.03.2007
50. rojstni dan Cocco Billa
Včeraj 28. marca je proslavljal 50. rojstni dan kavboj Cocco Bill avtorja Benita Jacovittija.

Pri nas je bil strip precej popularen predvsem v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ker je precej pogosto izhajal v Politikinem Zabavniku, izhajal pa je tudi v mnogih drugih periodičnih revijah s stripi.

V letu 2001 je bila v Italiji posneta tudi risana serija Cocco Bill, ki smo jo pri nas pred nedavnim lahko videli prek hrvaške nacionalne televizije.

Avtor: BuDi | Ura: 09:17:57 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 28.03.2007
Delavnica stripa v Mariboru
V Kulturnem Inkubatorju (Koroška c. 18, Maribor) bo v mesecu aprilu potekala delavnica stripa. Delavnica se bo pričela v torek, 3. 4. ob 18. uri in bo potekala tedensko. Vabljeni so vsi, tako mlajši kot starejši, ki se zanimajo za strip, izdelavo stripov in stripovsko teorijo.

Cilj delavnice je izdelava skupnega stripa, ki bo objavljen v brošuri, skupaj s stripi, ki so sodelovali na natečaju in razstavi stripov v Kulturnem Inkubatorju. Sodelujoči bodo imeli možnost objaviti tudi svoje lastne stripe v brošuri.

Predvideno je tudi predavanje slovenskega stripovskega avtorja Matjaža Bertonclja - Macona, ki bo posredoval svoje izkušnje na področju stripa in sodelujočim omogočil vpogled v delo vloženo v objavo strip albuma.

Delavnica bo potekala vsak torek ob 18. uri, poskrbljeno bo tudi za risarske potrebščine.


Avtor: Viking Vike | Ura: 13:44:00 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 27.03.2007
O sinhronizaciji risank na TV Paprika
Na TV Paprika si lahko v sredo 28.3. ob 12:00 ogledate ponovitev oddaje 'Razmerja 2' v kateri prevajalka Vesna Žagar in režiserka Špela Kravogel precej povesta o sinhronizacijah risank v Sloveniji.

Obe sta sodelovali pri mnogih sinhronizacijah, Špela Kravogel nazadnje pri Spoznajte Robinsonove, Divjina in Avtomobili.

(TV Paprika lahko gledate tudi online)

Avtor: BuDi | Ura: 21:27:57 | Komentarji: 0 | Vir:
Donacije za Slocartoon strežnik (2)
Do današnjega dne smo zbrali kar 27% zneska, ki ga potrebujemo. Vsem dosedanjim in bodočim donatorjem se iz srca zahvaljujemo.

SloCartoon.net
je spletna stran namenjena ljubiteljem risanih filmov, serij, knjig in marsičem drugem. Pred nami je največji projekt - urediti internetno podatkovno zbirko vseh risank na svetu in tako Sloveniji ter svetu predstaviti kar se da največ informacij o posamezni risanki v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku. Zavedamo se, da je delo, ki je pred nami, naporno in dolgotrajno, zato vas prosimo, da nam pri vsem tem pomagate. Trenutno imamo v zbirki okoli 6500 risank, 17000 jih je tenutno v fazi dodajanja. Ko bomo pridobili vse tehnične informacije o risankah, bo SloCartoon predstavljal eno največjih baz o animiranih filmih na svetu.


Smo neprofitna organizacija, ki se pri izpeljavi svojih aktualnih projektov srečujemo s pomanjkanjem finančnih sredstev. Brez sponzorjev in donatorjev, ki podpirajo naše delo, ne moremo uresničiti zastavljenih ciljev. V kolikor ste se med zgornjimi vrsticami našli, vas vljudno prosimo, da podprete naše delo. Trenutno je naš največji problem nakup lastnega strežnika, na katerem bi se gradila še bolj obsežna zbirka risank z vsemi potrebnimi informacijami, slikami, odlomki, napovedniki in vsemi stvarmi, ki spadajo poleg. Žal je strošek nakupa strežnika velik, zato se obračamo na vas. V kolikor imate zanimanje, vas vljudno prosimo, da obiščete spodnjo povezavo:

Donacije sprejemamo tukaj

PS: sporočilo je bilo poslano vsem registriranim uporabnikom SloCartoona.

Veseli bomo vaše pomoči !

Avtor: Misak | Ura: 17:31:47 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 26.03.2007
Princ Kaspijan na reki Soči
BOVEC - Konec junija in v začetku julija letos bodo v Bovcu in njegovi okolici snemali enega največjih prizorov filma Princ Kaspijan. Gre za drugi del ameriških otroških filmov Zgodbe iz Narnije in za letošnji največji projekt Disneyjevih studiev.

Pri snemanju na Bovškem (najverjetneje na sotočju reke Soče in potoka Gljun) bo sodelovalo okoli 900 ljudi.

Režiser filma bo tako kot pri prvem (Lev, čarovnica in omara) tudi tokrat dobitnik oskarja Andrew Adamson, ki se je v soboto s 60-člansko ekipo mudil v Bovcu. "Gostje so si ogledali lokacije, kjer nameravajo posneti dele filma. Bili so navdušeni nad naravo in okoljem. To je izjemna priložnost za promocijo Slovenije, Posočja in Bovškega. V projekt naj bi se poleg domačinov vključila tudi ministrstvo za kulturo in Slovenska turistična organizacija," je povedal Danijel Krivec, župan občine Bovec.

Nad Bovškim je bil navdušen tudi Andrew Adamson, ki je pokrajino ob Soči primerjal z Novo Zelandijo, kjer so letos februarja začeli snemati film Princ Kaspijan. Filmska ekipa se bo čez dober teden preselila v Prago, že maja pa bo okoli stočlanska ekipa tehničnega osebja prišla v Bovec. Zgradili bodo namreč začasni most čez Sočo in uredili druga prizorišča za snemanje množičnega bega nekaj sto vojakov in konjenikov. Pri snemanju prizorov na Bovškem bo sodelovalo 400 igralcev in statistov.

"Po zagotovilu snovalcev filma bodo za posege ob Soči pridobili potrebna soglasja in po končanem snemanju vse postavili v prvotno stanje. Naravno okolje naj ne bi bilo okrnjeno," je s projektom zadovoljen župan Danijel Krivec. Film bodo začeli po svetu predvajati sredi maja prihodnje leto. Pričakujejo, da si ga bo ogledalo več milijonov ljudi. Največji del filma (110 snemalnih dni) bodo posneli na Novi Zelandiji in na Češkem. Za evropske lokacije je zadolžena češka produkcijska hiša Toastie, pri snemanju pri nas (10 snemalnih dni) pa sodeluje tudi Propeler iz Ljubljane.

Avtor: BuDi | Ura: 09:59:52 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 23.03.2007
Lupin the 3rd: Secret of the Twilight Gemini na TV!
V četrtek (29.03.2007) zvečer oziroma v petek (30.03.2007) zjutraj si bomo lahko na televizijski postaji VOX ob 00:35 (v nemščini!) ogledali risanko Lupin the 3rd: Secret of the Twilight Gemini (Rupan Sansei: Towairaito Jemini no Himitsu).

Avtor: matko&majdi | Ura: 17:28:05 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 18.03.2007
Rupan Sansei: Moeyo Zantetsu Ken na TV!
V četrtek (22.03.2007) zvečer oziroma v petek (23.03.2007) zjutraj si bomo lahko na televizijski postaji VOX ob 00:20 (v nemščini!) ogledali risanko Rupan Sansei: Moeyo Zantetsu Ken (Lupin III: Dragon of Doom)

Avtor: matko&majdi | Ura: 21:31:05 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 14.03.2007
Donacije za Slocartoon strežnik
Ker smo polni idej, ki jih želimo z vašo pomočjo relaizirati, nam prosim pomagajte, da bo stran zasijala tudi v svetovnem merilu. Ne želimo napovedovati, kaj vse želimo doseči, žene nas le želja, da bi SloCartoon postal največja baza risank v celotnem medmrežju. Da, prav ste slišali - v medmrežju. Ideje za izvedbo ne manjkajo, načrti so skovani že kar nekaj časa, ena izmed težje dosegljivih stvari pa nam predstavlja nakup spletnega strežnika, ki bi gostil novo stran v polnem sijaju, kot si jo predstavljamo. Trenutno nimamo dovolj financ, da bi nakup takšnega strežnika uresničili, zato se obračamo na Vas dragi obiskovalci in obiskovalke, da prispevate po svojih najboljših močeh in pomagate realizirati sanje skupaj z nami. Vsak prispevek bo zelo dobrodošel, ne glede na višino doniranega zneska.

Nekateri se boste morebiti spraševali, kako bi lahko spletna stran napisana v slovenščini konkurirala tujim - predvsem angleškim stranem tipa BCDB ali celo IMDB-ju? Odgovora vam tokrat žal še ne morem razkriti, a vedite, da admini v ozadju delajo marsikatere spremembe, ki jih kot navadni uporabniki še ne morete videti oz. uporabljati. Nekatere ideje bodo naredile revolucionarne spremembe na celotni svetovni spletni sceni, a žal brez nakupa strežnika le-to ne bo mogoče udejaniti.

Vsak prispevek bo potrdil dosedanje delo in nam bo dal elana za naprej. Prosimo vas za vašo pomoč.
Veseli bomo vsake donacije, tudi najmanjše. Le tako bomo naši in vaši spletni strani dodelili še večji sijaj in razpoznavnost!

(Status zbranih zneskov lahko spremljate poleg iskalnika risank, čisto na zgornjem delu ekrana)

Hvala za vašo/tvojo pozornost!


Stran z DONACIJAMI ali pa klik na status zbranih denarnih sredstev (med iskalnikom in napisom SloCartoon)

Debata na forumu


Avtor: Misak | Ura: 22:11:22 | Komentarji: 0 | Vir:
7 minut Spider-Mana 3
Na spletu je na voljo 7 minut izbranih posnetkov iz Spider-Mana 3, ki prihaja na spored slovenskih kinematografov 3. maja 2007. Gre za vznemirljiv kolaž enega romantičnega, enega dramatičnega in enega akcijskega odlomka.

QuickTime:
480P (139Mb)
720P (280Mb)

Avtor: uri | Ura: 21:15:38 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 11.03.2007
Rupan Sansei: Rupan Ansatsu Shirei na TV!
V četrtek 15.3.2007 zvečer (oziroma v petek zjutraj) si bomo lahko na televizijski postaji VOX ob 00:00 (v nemščini!) ogledali risanko Rupan Sansei: Rupan Ansatsu Shirei


Avtor: matko&majdi | Ura: 19:10:44 | Komentarji: 0 | Vir:
Nova TV serija Vojne zvezd

George Lucas je pred nedavnim gostoval na festivalu Paley v Muzeju televizije in radia (v ZDA), kjer je med drugim na kratko omenil novo računalniško animirano TV serijo Clone Wars, ki je napovedana za prihodnje leto, ter igrano TV serijo, ki pa jo bomo čakali še vsaj dve leti.

Na sliki je mojster Yoda, kot ga bomo videli v novi 3D seriji Clone Wars.

Avtor: uri | Ura: 15:21:11 | Komentarji: 0 | Vir:
Napovednik za Appleseed 2
Napovednik za prihajajoč anime Appleseed: Ex Machina, nadaljevanje Aramakijevega remaka, se je znašel poleg istoimenske igrice za Playstation 2 in si kmalu utrl pot na svetovni splet. To pot je na produkcijski stolček sedel kar John Woo, legenda akcijskih filmov.

YouTube
Avtor: Verh | Ura: 15:15:48 | Komentarji: 0 | Vir:
Paprika

Predstavljamo vam napovednik za enega najbolj odbitih svežih animejev, ki sliši na prav domače zveneče ime Paprika. napovednik si lahko ogledate v štirih različnih velikostih oziroma ločljivostih formata QuickTime:

Hi-Res (12.6Mb)
HD 480P (16Mb)
HD 720P (52.6Mb)
HD 1080P (86.4Mb)

Avtor: uri | Ura: 13:54:52 | Komentarji: 0 | Vir:
Pomlajeni Baltazar
Animirana serija Zagreb filma "Profesor Baltazar" naj bi bila v kratkem popolnoma obnovljena in na novo digitalizirana za predvajanje na televiziji in digitalnih nosilcih, dostopna pa naj bi bil tudi v pretočni obliki preko interneta. Temeljito obnovo in digitalizacijo 400 kilogramov originalnih posnetkov (39 epizod po 10 minur in 20 epizod po 5 minut), ki naj bi bili v precej slabem stanju, dela italjansko podjetje "DVD lab". Za 'pomlajenega' Baltazarja se že zanimajo mnoge tv hiše, izšel pa naj bi tudi na DVDju. Pred časom je Baltazar na DVDju že izšel, vendar je bila kakovost slike podobna kot na videokasetah.

Avtor: BuDi | Ura: 11:50:21 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 08.03.2007
Snemanje Princa Kaspijana v Sloveniji

Znanih je več podrobnosti o snemanju drugega filma Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan.

Večino filma bodo posneli na Novi Zelandiji in Češkem, ob reki Soči pa bodo snemali zaključne prizore, v katerih bo prikazan beg tristotih vojakov in tridesetih konjenikov. Snemali bodo od 29. junija do 14. julija 2007.

V Slovenijo bo že aprila najprej prispela ekipa, ki bo poskrbela za pripravo produkcijskih pisarn, produkcijskega kampa, snemalnih lokacij in izgradnjo mostu. Most, ki bo stal blizu sotočja reke Soče in potoka Gljun, bo najpomembnejši začasni objekt, v okolici pa bodo še ostali scenografski objekti. Vse to bodo po končanem snemanju lahko v celoti umaknili.

Celotna filmska ekipa skupaj z osebjem, statisti in igralci bo štela približno 800 oseb.
Vira:
http://www.pososki-rc.si/15/63 (EPIcenter, januar 2007)
http://www.hotel-kanin.com

Avtor: Sauron | Ura: 22:14:23 | Komentarji: 3 | Vir:
Ponedeljek | 05.03.2007
Tsukasa Hojo praznuje!
Na današnji dan se je pred 48 leti rodil eden najbolj znanih japonskih avtorjev stripov - Tsukasa Hojo.
Mnogi ga poznamo po stripih (in anime različicah): Cat's Eye, City Hunter in Angel Heart. Med drugim je leta 2006 prispeval dizajn likov za celovečerno risanko Hokuto no Ken - Raoh Gaiden.

Voščilom se pridružujeta tudi SloCartoon in njegovi uporabniki

Avtor: Black Jack | Ura: 10:50:21 | Komentarji: 1 | Vir:
Badum badum ...
V soboto 4. marca je v 87. letu umrl Osvaldo Cavandoli, znan tudi kot Cava.

Vsem bo v spominu ostal kot ustvarjalec in animator legendarne serije La Linea. Od leta 1969 je bilo ustvarjenih čez 100 epizod, dolgih največkrat nekaj več kot dve minuti.

Od leta 1972 je bila serija predvajana v več kot 40 državah, dobila a je tudi nagrade na festivalih animacije v Annecyu in Zagrebu.

La Lineo si lahko ogledate na straneh televizijske postaje TV5. Sicer obstajajo trije DVDji s serijo, naročili pa jih boste morali iz Nemčije, Francije ali Srbije.

La Lineo najdemo tudi v videospotu Jamiroquaia, več na Filmski.net.

Avtor: BuDi | Ura: 10:24:26 | Komentarji: 1 | Vir:
Sobota | 03.03.2007
Rupan Sansei: Kutabare! Nostradamus na TV!
V četrtek 8.3.2007 si bomo lahko na televizijski postaji VOX ob 23:35 (v nemščini!) ogledali risanko Rupan Sansei: Kutabare! Nostradamus (Lupin the 3rd: Farewell to Nostradamus)

Avtor: matko&majdi | Ura: 10:36:42 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 01.03.2007
Samurai Champloo Maraton na VOX-u!
Jutri in naslednji petek (toraj čez en teden) si bomo lahko na televizijski postaji VOX v večeru iz petka na soboto (oziroma v soboto zjutraj) ob 00:15 in do 05:30 (v nemščini) ogledali vseh 26 epizod risane serije Samurai Champloo (ta petek prvih 14,naslednji pa zadnjih 12) .
Razpored epizod:
(epizode)
02.03.2007: ob 00:15 (epizode 1-14)
09.03.2007: ob 00:15 (epizode 15-26)

Avtor: matko&majdi | Ura: 12:35:38 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Batman vs. Robin

(2015)

praznuje

Sarah Michelle Gellar
(1977)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje