uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
5 gostov

Število obiskov od 1.9.2002: 24.032.578

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Ponedeljek | 26.02.2007
Dobitniki Oskarjev!
Oskarja za najboljši celovečerni animirani film so dobile Vesele nogice (Happy Feet). Oskarja je dobil tudi film Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest in sicer za vizualne učinke. Ostale dobitnike si lahko pogledate na spletni strani oskarjev.

Avtor: matko&majdi | Ura: 06:50:10 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 17.02.2007
Počitnice na Kanalu A....
19.2.2007:
-10:35 All Dogs Go to Heaven 2 (Vsi psi gredo v nebesa 2)

20.2.2007:
-10:35 Sneguljčica (Snow White), mladinski film

21.2.2007:
-10:35 Rugrats Go Wild! (Rugratsi na samotnem otoku)

22.2.2007:
-10:45 Pebble and the Penguin, The (Kamenček in pingvin)

23.2.2007:
-10:50 Jungle Book 2, The (Knjiga o džungli 2)

26.2.2007:
-10:25 Back To Gaya (Vrnitev v Gayo)

27.2.2007:
-10:25 Pasji bogataš in revež (Pooch and the Pauper), mladinski film

28.2.2007:
-10:50 Peter Pan - Return to Never Land (Vrnitev v deželo Nije)

1.3.2007:
-10:40 Eight Crazy Nights (Osem norih noči)

2.3.2007:
-10:30 Legenda o Titaniku (Titanic: The Legend Goes On), sinhronizirani risani filmAvtor: matko&majdi | Ura: 16:51:19 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 16.02.2007
Ninja želve v kinu 22. marca 2007
Po porazu smrtnega sovražnika Shredderja, so se Ninja želve med seboj odtujile. Podgana sensei, mojster Splinter, se trudi, da bi jih obdržal skupaj, toda še bolj ga skrbijo nenavadni dogodki v New Yorku. Mogočni industrijalec Max Winters namreč oblikuje vojsko starodavnih pošasti, ki naj bi zavladale svetu. Zaustavi jih lahko samo neustrašna ekipa Ninja želv – junakov v polovičnem oklepu -- Leonardo, Michelangelo, Donatello in Raphael! S pomočjo svojih starih zaveznikov, April O'Neil in Caseyja Jonesa, se želve podajo v najhujši boj doslej. Znova se morajo spopasti s skrivnostnimi temnimi silami, ki se s svojimi ninja veščinami dokazujejo pod okriljem Wintersa.

Slovenska sinhronizacija filma se končuje v tem tednu. Glasove za tri glavne junake (Danatella, Leonarda in Michelangela) smo izbrali preko javne avdicije, kjer smo iskali naturščike z zanimivim glasom, četrtega, Raphaela, bo pa "odigral" Jernej Kuntner, ki pri projektu sodeluje tudi kot režiser sinhronizacije. Svoj glas je enemu izmed likov posodila tudi aktualna Miss Slovenije 2006, Iris Mulej.

Poleg Irisinega in Jernejevega glasu boste lahko prepoznali še mnoge druge, a več o tem v prihodnjih dneh.

www.tmnt.si

Avtor: uri | Ura: 12:15:09 | Komentarji: 1 | Vir:
Torek | 13.02.2007
II. Ljubljanski strip bazar 17.02.07 od 10-15h
Obveščam Vas, da bo v soboto 17.02.07 v Ljubljani, podhod Ajdovščina (podhod bivše poslovne stavbe Metalka) v centru II. ljubljanski strip bazar v organizaciji DRUŠTVA LJUBITELJEV STRIPOV STRIPOHOLIK, kjer bo možno zamenjati, prodati in kupiti stare in nove stripe, albume itd.

Dogodek se prične ob 10h in traja do 15h v podhodu Ajdovščina

Po prvem uspešno izpeljanem bazarju, ki je bil izredno pozitivno sprejet, smo se lotili izvedbe II. ljubljanskega strip bazarja.

Razne spremembe programa so trenutno še v dogovoru.


PONUDBA IN DOGODKI:
- planirana razstava stripov,
- Goran Jakovec, bo predstavil svoje risbe in tabele stripov na ogled (njegove umetnine lahko občudujete tudi v prvem strip fanzinu STRIPOHOLIK, kjer je popestril fanzin s slikami naslovnice, zadnje strani, ter enostranskega stripa)

Udeležba založb in podjetij, ki se ukvarjajo s stripi:
- KNJIGARNA AZIL, ki deluje v sklopu ZRC SAZU bo imela stojnico s stripi in sicer Maus (Art Spegelman) in Gorazde (Joe Sacco), ki sta ravnokar izsla pri Zalozbi ZRC. Oba bosta na voljo zelo poceni (Maus namesto 3.600 sit za 3.000 sit, Gorazde namesto 4.300 sit za 3.500 sit);
- stojnica s predstavitvijo STRIP BUMERANGA, nove slovenske strip revije (na voljo številka 1,2,3 in še "topla" številka 4 - na voljo še preden bo v trafikah) - Vsi člani društva STRIPOHOLIK imajo 10% popust, pri nakupu katerekoli številke revije STRIP BUMERANG;
- stojnica Stripburgerja in njihovih izdelkov. Izvodi se bodo prodajali z 20% "bazarskim" popustom;
- stojnica s predstavitvijo stripov hrvaških založnikov FIBRA in LIBELLUS, kjer bo možen ogled novosti, nakupi in naročilo.;
- stojnica ANTIKVARIJATA CUNJAK s ponudbo stripov;
- predstavitev, ogled klubske čitalnice STRIPOHOLIK, ter predstavitev društva STRIPOHOLIK
- na bazarju bo možno dobiti premierno prvo številko brezplačnega fanzina "STRIPOHOLIK", ki je delo naših članov, ter dodobra napolnjen z članki, recenzijami in temami v povezavi s stripi;

Ostali zbiratelji in posamezniki:
- stojnica Iztoka, ljubitelja stripa, ki ima v zbirki več kot 100 000 stripov in ki v kratkem odpira svojo striparnico, se bo že drugič pojavil na strip bazarju in imel večjo količino starejših, redkejšin in zanimivejših stripov na prodaj (tokrat obljubljeno cca 2000-3000 zbirateljsko zanimivih stripov - ALAN FORD, ZLATNA SERIJA, LUNOV MAGNUS STRIP ter veliko ostalih serij !);
- "TomDar" z večjo količino stripov, ZS, LMS, Ludens, SD, AF Klasik, A4 format, Albumi itd..
- "Dolly69" (David) bo prišel z večjim številom, dvojnikov ZS in LMS serije, večinoma nižje številke,
- "Mioke" bo prodajal dvojnike serij ZS, LMS, Ludens, Af SLO, Tarzan itd..
- "Corto" z večjo količino starejšin in novejših stripov,
- ter veliko drugih z zanimivimi stripi.

NOVO: Tokratna novost II. ljubljanskega strip bazarja je planirana izvedba prvih strip licitacij v živo. Poiskušali bomo poiskati starejše in bolj zanimive številke, ki bi bile zanimive ter jih ponudili prek licitacije v živo. Predmeti, ki bodo sodelovali, bodo še poslikani in postavljeni na ogled (najprej na forumu - tukaj), ter na ogled na samem kraju dogajanja.
Hkrati vabimo vse, ki bi imeli določene zanimive stripe, naj nam to sporočijo in jih bomo vključili v licitacije.

Lahko rečemo, da bo to zopet največje število stripov vseh vrst, starosti in serij pri nas na enem mestu!

Če imate tudi vi stripe, ki jih želite prodati, zamenjati in če želite sodelovati, nam to sporočite, da bomo pripravili zadostno število stojnic.
Vstop je prost, tako za obiskovalce kot za uporabnike stojnic!

Vabljeni vsi skupaj,da nas obiščete in si ogledate ponudbo ter dogajanje na strip strip bazarju, ki bo popestrila dogajanje na slovenski strip sceni. Čim več nas bo bolje bo.

Tudi tokrat, se bodo obiskovalci, ki izpolnijo listič, na kraju dogajanja, potegovali za različne striparske nagrade. Ob enem obveščam, da prejšnji nagrajenci, ki še niste prevzeli nagrad iz prvega bazarja, lahko to storite tokrat.

Vabljeni !

Za detaljne informacije lahko kontaktirate organizatorja prek maila (striparna afna striparna pika com), ali na 031-331-258

Tukaj, bodo tudi dodatne objave in preostali dogodki, ki še niso potrjeni!

Darko Tomić - TomDar
Društvo ljubiteljev stripov STRIPOHOLIK

Avtor: BuDi | Ura: 15:08:00 | Komentarji: 0 | Vir:
Razstava domačih stripov v Kulturnem Inkubatorju!
V torek, 20. februarja 2007, ob 19. uri vas vabimo v Kulturni Inkubator, Koroška c. 18, Maribor, na ogled razstave stripov. Razstavljeni bodo stripi avtorjev, ki so sodelovali na natečaju Kulturnega Inkubatorja med 1. decembrom 2006 in 31. januarjem 2007.

Na natečaju je sodelovalo 16 avtorjev iz vse Slovenije s skupno 25 stripi. Tematika ni bila omejena, zato prispeli stripi obsegajo teme od športa do politike, od vesolja do lokalnih mariborskih težav. Oblika stripov sega od klasične A4 table do prosto oblikovanih stripov.

Stripi so oblikovali našo mladost, vendar ideja, da je to medij za najmlajše, že dolgo ne drži več. Slovenija, tako kot njene južne sosede, ima bogato zgodovino domačega stripa, na čelu z Tomažem Lavričem in Mikijem Mustrom. Če se nam je zdelo, da je v preteklih letih strip izginil iz zavesti, opažamo, da se v zadnjem času vedno pogosteje pojavlja in stopa na pota stare slave. Pridite in si oglejte izdelke naslednje generacije slovenskih striparjev.

Avtorji, ki so sodelovali na natečaju so: Nadja Dodlek, Domen Finžgar, Ajda Gregorčič, Karmen Jazbec, Tilen Jošar (Dr. Kač), Darjan Jurinčič, Vid Kmetič, Nik Knez, Anja Krivec, Tjaša Krivec, Peter Kuntarič, Primož Nakrst, Rene Novak, Martin Ramoveš, Simon Sanda, Ina Ülen. V aprilu bo izdana tudi tiskana publikacija s stripi z razstave in bodoče delavnice stripa.

Ogled razstave bo mogoč do ponedeljka, 5. marca,
od ponedeljka do petka, med 11. in 15. uro,
v času bazarja stripov (sobota, 24. 2.),
ter v času drugih prireditev v Kulturnem Inkubatorju.

v forum napisal Viking Vike!

Avtor: matko&majdi | Ura: 14:47:27 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 11.02.2007
Svet igrač 3 napovedan za 2009
John Lasseter, kreativni vodja oddelka Disney Animation, je končno tudi uradno potrdil, da razvijajo Svet igrač 3, ki bo prišel v kinodvorane leta 2009.

Čeprav je Lasseter režiral prva dva dela, je tokrat režijo prepustil vajencu Leeju Unkrichu, ki je svoje taborniške značke prislužil s sorežiranjem Sveta igrač 2, Pošasti iz omare in Iskanje malega Nema.

Lasseter je povedal, da je takoj po združenju studiev Disney in Pixar, razveljavil in ustavil vse dotedanje načrte in priprave, ki jih je Disney imel za nadaljevanja Pixarjevih risank. Vsi junaki, ki so jih ustvarili pri Pixarju, mu namreč veliko pomenijo in nanje gleda kot na lastne otroke. In če do združitve ne bi prišlo, bi Disney dobil lastništvo njihovih otrok in kdo ve kaj bi naredili z njimi. Na koncu je še dodal, da je najboljša stvar, ki jo je prinesla združitev, da bodo lahko ustvarjalci Sveta igrač 1 in 2, ustvarili tretji del z zgodbo kakršno so hoteli.

Avtor: uri | Ura: 06:27:07 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 08.02.2007
Henson sanjari o stari slavi
Pri Jim Henson Company so naznanili tri nove projekte, ki bodo bazirali na priljubljenih fantazijskih naslovih. Podjetje je namreč odkupilo pravice za 'The boggart' (Susan Cooper), 'The doubtful guest' (Edward Gorey) in trilogijo 'Monster Blood Tattoo' (D.M. Cornish).

Za posebne efekte bo poskrbel Jim Henson's Creature shop, ki bo pod taktirko Briana in Lise Henson izdelal tako animatronske kot CGI efekte. ''Vsak izmed teh izdelkov je resnično unikaten in predstavlja nemajhen izziv za naše umetnike. Upamo, da bo naša adaptacija rezveselila tako novince kot zveste oboževalce omenjenih del'', je dejala Lisa Henson.

The boggart
Zgodba, prvič objavljena 1993, govori o družini iz Toranto, ki je podedovala grad na Škotskem... seveda skupaj z duhom, ki že več stoletji nagaja njegovim stanovalcem.

The doubtful guest
Verjetno ste kdaj imeli opravka z nezaželenim gostom. Kaj pa z gostom, ki ni hotel oditi? Sedaj si pa predstavljajte obiskovalca, ki 17 let izkorišča vašo dobroto in noče zapustiti vašega hotela.

Monster blood tattoo
Glavni protagonist trilogije je osirotel deček, ki se v magičnem viktorijanskem svetu Pol kontinenta odloči za nenavaden in nevaren poklic – postati hoče lovec na pošasti.


Avtor: Verh | Ura: 22:11:32 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Pace That Kills

(1923)

praznuje

Koharu Kusumi
(1992)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje