uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
2 gosta

Danes praznuje rojstni dan
maichy (38 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 22.212.194

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:etrtek | 26.12.2013
SloCartoon vam želi vesele praznike in srečno novo leto!
Ponovno se človek nekoliko ustavi, strezne, zajame sapo in ozre na dogodke, ki so ga v preteklem letu najbolj zaznamovali in na tiste, ki ga še bodo.
In kaj bi lahko rekli SloCartoon-ovci?

Mejnik 49.000-ih risank je tik pred vrati, celotna ekipa se trudi iz dneva v dan dodajati animirane filme v bazo, veliko je še neobjavljenih vsebin, postajamo čedalje večji in vsebinsko bogatejši, kar je posledica vseh vas, ki pridno prispevate vsebine k posameznim animiranim filmom.

In kaj reči o novopečencu - leto 2014?
To bo vsekakor zaznamovalo ne le SloCartoon, ampak tudi svetovno spletno sceno - prešli bomo na povsem novo kodo, izgled in morda celo nov strežnik. Dogajanja bo nedvomno veliko... Kako se bo vse skupaj razpletlo pa bo znano proti koncu leta 2014, ko bodo stvari javno dostopne. Obljubljamo vam bogato vsebinsko izkušnjo in obilo multimedijskih predstavitev. Zato bodite v letu 2014 pripravljeni na veliko spremembo v svetu animacije!

Ob tej priložnosti se avtorji iz srca zahvaljujemo prav vsem uporabnikom, ki so na tak ali drugačen način prispevali k rasti SloCartoon-a ter širjenju pomena animacije in kreativnosti. Želimo vam prijetne praznike, vesel božič in srečno novo leto!

H V A L A !!!
ekipa SloCartoon-aAvtor: Misak | Ura: 10:10:08 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 06.12.2013
Kalimero ima 50 let
Reklamam za detergente običajno ne pripisujemo statusa klasike, a obstajajo izjeme.

Taka je Kalimero, črno pišče iz risank starejših datumov, v katerih je vselej tarnal nad vsem, kar se mu je zgodilo. Preden se je osamosvojil v obliki televizijskih risank, se je »izvalil« ravno v svetu oglaševanja pralnih praškov. Še v črno-belih časih.

Njegovi ustvarjalci Nino in Toni Pagot ter Ignazio Colnaghi so ga leta 1963 ustvarili za kampanjo italijanske tvrdke z detergenti Mira Lanza, v reklamah za njene izdelke pa se je pojavljal kot ubogo pišče, ki je padlo v saje ali kako blato in postalo tako črno, da ga še lastna mati ni prepoznala. Iz tega so izšle avanture, med katerimi je bil zimzelena žrtev okolice, rešil pa ga je seveda detergent Ava.

Ob teh reklamah so Italijani realizirali še dolgo serijo 290 epizod s Kalimerom, prevedenih v niz jezikov, v zgodbo te najnesrečnejše žrtve med animirano perjadjo pa so zatem vstopili Japonci in posneli še 99 nadaljnih.

Pišče je v šestdesetih in sedemdesetih letih vsekakor uspešno vstopilo v kolektivno zavest, tudi s ponavljanjem vsem znane fraze »To je krivica, zares!«. Ime Kalimero še danes ne zveni najbolj optimistično, pa čeprav v osnovi pomeni (kalòs kot lep in meròs kot noga) takorekoč »leponožca«.

Pišče je pač bilo majhno in črno in tako ostaja tudi ob svojem Abrahamu, ob katerem so mu Italijani pripravili niz prireditev. V Torinu bo med 7. in 14. decembrom tema filmskega festivala za mlade, naslovljenega Sottodiciotto (Podosemnajstimi). Na njem ga bodo predstavili retrospektivno, napovedujejo pa celo svežo serijo risank s tem likom. Predstavili bodo prvo iz nje, gre pa za mednarodno koprodukcijo, ki bo kmalu dostopna na italijanski nacionalki RAI.

Odkod Kalimeru ime?

Svetemu Kalimeru je posvečena cerkev v Milanu, v kateri je usodni da ženi dahnil omenjeni Nino Pagot. Ni znano, ali je to doživel kot krivico.

Vir: Delo, avtor: V. U.

Avtor: Verh | Ura: 23:07:03 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Anjé. La leyenda del pirineo

(2002)

praznuje

Walt Disney
(1901)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje