uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
120 gostov

Število obiskov od 1.9.2002: 23.636.874

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Torek | 30.11.2004
Ta veseli dan kulture
Ta veseli dan kulture se je pred petimi leti zgodil prvič. A 3. december to ostaja: dan odprtih vrat v slovenskih kulturnih ustanovah, knjižnicah, gledališčih, galerijah, kinematografih in muzejih.

Ta veseli dan kulture, praznovanje Prešernovega rojstnega dne, postaja prav poseben dan. Sila pisan, mnogoter in dinamičen, predvsem pa popolnoma prežet in prepojen s kulturo. Postaja čisto zaresen praznik in poklon slovenski kulturi, ki ga celo bolj kot tradicija z nagradami zaznamovane slovesne privzdignjenosti osmega februarja določa široka dostopnost in odprtost: malo manj slovesno, a zato veliko bolj veselo!

Ljubitelje animacije in stripa bodo zanimale vsaj naslednje brezplačne prireditve:

KNJIŽNICA BEŽIGRAD - Čudežno potovanje
Risani film za starost nad sedem let (ob 18.00)

KUD FRANCE PREŠEREN - Razstava stripov in ilustracij Stephane Blanquet
Blanquet se je podpisal pod številne stripovske albume: Cave Woman, Mon Méchant Moi, Guimauve, Viande Froide et Cie, morphologie variable, Le Lombric itd. Blaquetove groteskne stripovske zgodbe so objavile vse pomembne svetovne stripovske revije, med njimi tudi Stripburger.

Celotni spisek brezplačnih kulturnih preditev lahko najdete v formatu PDF na straneh Ministrstva za kulturo.

Avtor: BuDi | Ura: 23:49:10 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 29.11.2004
Kako nastaja animirani film?
Slika
Misak je spisal članek, v katerem boste izvedeli nekaj več o nastajanju tako 2-D, kot tudi 3-D animiranega filma. Članek si lahko preberete tukaj, ali pa na desni strani pod članki poiščete črnega tigra.

Komentarji dobrodošli!

Avtor: Misak | Ura: 14:03:29 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 23.11.2004
Miramax in Wild Brain združujeta moči
Miramax Films, neodvisna veja studia Disney, in njegova stranska produkcijska firma Dimension Films združujeta moči z animacijsko hišo Wild Brain Inc. pri produkciji računalniško animiranih filmov.

Na podlagi večletnega dogovora, ki vključuje več filmov bosta podjetji soproducirali risanke začenši z Opusom, ki temelji na (s Pulitzerjem nagrajenem) stripu Bloom County Berkeleya Breatheda. Poleg Bloom County je bil v tistem obdobju izredno priljubljen tudi Calvin and Hobbes Billa Wattersona, ki ga pri nas bolje poznamo. Žal pa nič ne kaže, da bomo dočakali animiranega Calvina.

Miramax/Dimension in Wild Brain si bosta delila stroške 50/50, Miramax/Dimension pa bo risanke distributiral po svetu za vse medije. Distribucijske pravice za naslednja tri leta vključujejo tudi možnost distribucije Wild Brainovih lastnih risank, aimiranih neposredno za video.

Wild Brain je produciral izvirno kratko risanko Hubert's Brain, najbolj znan pa je po naročenih izdelkih, kot je nova predšolska TV serija Higglytown Heroes za Disney Channel in reklamah za Coca-Colo in Nike.

Pingvin Opus, ki je bil eden od likov v Bloom County dokler stripa avtor ni nehal risati leta 1989, ko je začel nov nedeljski strip z naslovom Outland, v katerega je vključil mnogo istih likov. Novembra 2003 pa je Opus dobil lasten nedeljski strip z naslovom Opus. Scenarist Craig Mazin (Film, da te kap 3) bo Opus pridedil za veliko platno.

Avtor: uri | Ura: 09:32:52 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 22.11.2004
Obuti maček iz Shreka 2 v svojem lastnem filmu?
Slika
Dreamworks je najel scenarista Eda Decterja in Johna Straussa (Lizzie Maguire Show), ki naj bi napisala zgodbo za celovečerni film, v kateri bi imel glavno vlogo karakter iz uspešne celovečerne risanke Shrek 2, Obuti maček (Puss in Boots). Dreamworks se še ni odločil ali bo film moč videti v kinematografih, ali pa bo šlo za film, ki bo izključno namenjen video tržišču.

Naj omenim še to, da je od danes dalje moč v trgovinah kupiti dvojno izdajo Shreka 2 na DVDju, v kateri boste lahko cedili sline ob dodatkih, kot so: dokumentarec o snemanju filma, izbira scene, komentar igralcev, komentar režiserja, fotografije s snemanja, izrezane scene, filmska glasba, napovedniki, interaktivne igre. Po mojih podatkih se cena dvojnega DVD-ja giblje okoli 6.000 sit, kar je za mlade vsekakor hud udarec po žepu


Avtor: Misak | Ura: 11:26:10 | Komentarji: 1 | Vir:
Uvodna sekvenca Fallen Arta!
Tomek Baginski, nominiranec za Oskarja s svojim prvencem Katedra, je skorajda končal svoj drugi kratkometražni film z naslovom Fallen Art. Danes so na uradni spletni strani filma objavili uvodno sekvenco le-tega, ki si jo lahko ogledate tukaj. Naj povem, da smo imeli z gospodičem Baginskijem tudi intervju, ki vam ga toplo priporočam, da si ga preberete.

Avtor: Misak | Ura: 11:09:33 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 21.11.2004
Vidra in čarobni vrtiljak
Regency je sklenil dogovor za svojo prvo računalniško ustvarjeno celovečerno risanko, ki temelji na prodajno uspešni knjigi za otroke Ollie the Otter pisateljice Kelly Alan Williamson.

Zgodba govori o neustrašni vidri, ki vodi skupino udomačenih prijateljev iz morskega parka na odprto morje, da bi rešila svojo družino pred sleparskim in nadutim kitom ubijalcem.

Medtem tisk poroča, da je Miramax sklenil dogovor s Pathe Pictures Intl. za pridobitev distribucijskih pravic za fantazijski animiran celovečerec Sprung! The Magic Roundabout na področju Severne in Južne Amerike. Računalniško animiran film, ki temelji na stari istoimenski britanski lutkovni TV seriji, naj bi bil nared januarja.

V glasovnih vlogah nenavadnih junakov, ki morajo ponovno najti tri čarobne diamante, obrniti začetek brutalne zime in vrniti zlobnega ledenega čarovnika ZeBadDeeja v njegov podzemni zapor, nastopajo Tom Baker, Jim Broadbent, Joanna Lumley, Bill Nighy, Ian McKellen, Robbie Williams, Ray Winstone in Kylie Minogue.

Avtor: uri | Ura: 10:50:04 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 18.11.2004
Vabilo na delavnice animiranega filma
V sklopu prve edicije mednarodnega festivala animiranega filma Animateka: Re-drawing Europe 2004, bodo organizirali produkcijske delavnice animiranega filma, na katerih bodo izbrani domači in mednarodni avtorji, prijavljenim udeležencem/kam odkrivali osnovne in nadaljevalne postopke dela na kratkometražnem animiranem filmu. Glavni poudarek bo na spoznavanju različnih tehnik animiranja (risba na papir, 2D računalniška animacija, praskanje na film, kolaž, animacija plastelina in drugih objektov…).

Udeleženci/ke delavnic se bodo na delavnice, število mest bo zaradi kvalitete dela omejeno na 30 udeležencev, morali/e vnaprej prijaviti! Prednost pri izboru bodo imeli tisti z izdelanim sinopsisom zgodbe in kratko študijo likov. Zgodba se mora tematsko navezovati na podnaslov prve edicije festivala Re-drawing Europe 2004.

Delavnice bodo potekale v prostorih Kinodvora in v prostorih društva YHD ter hostla Celica na Metelkovi ter v računalniški sobi Ljudmile na Rimski 8 v Ljubljani. Udeleženci delavnic bodo v petih dneh spoznali celoten proces dela na animiranem filmu – od scenarija do končne izdelave filma. Končni izdelki bodo predstavljeni zadnji del festivala na platnu Kinodvora pred podelitvijo festivalskih nagrad in priznanj.

Več o tem pa si preberite na straneh filmskega sklada!

Avtor: Misak | Ura: 14:22:07 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 17.11.2004
Disney ustanavlja nov 3D oddelek
Studio Walt Disney aktivno pripravlja Svet igrač 3, kar bo verjetno onemogočilo možnosti za novo pogodbo s Pixarjem, ki poteče po premieri Pixarjevih Cars. Disney ima pravico do nadaljevanj in likov, ki jih je ustvaril Pixar, vendar so se z izjemo Sveta igrač 2 izogibali temu, ker Pixar ni naklonjen nadaljevanjem.

Disney je v procesu ustanavljanja digitalnega animacijskega oddelka v Glendale (nedaleč stran od rivalske hiše DreamWorks Animation), kjer bodo animirali Svet igrač 3. Projekt je padel na pleča Davida Staintona, predsednika oddelka za celovečerno animacijo. Vpleten je tudi Andrew Millstein, ki je bil šef (pred nedavnim zaprtega) animacijskega oddelka v Orlandu in zdaj rekrutira mojstre animacije iz rivalskih studiev in hiš za posebne učinke.

Disney in Pixar razvoja dogodkov ne komentirata. Lahko pa povemo, da je Pixar v medijih pred kratkim izjavil, da so možnosti za obnovo sodelovanja z Disneyem minimalne in da se kljub ponudbam trenutno ne pogajajo z nobenim drugim studiem. Kar pa ne pomeni, da nameravajo usvariti lastno distribucijo, ker poteza ne bi bila smotrna, saj proizvedejo največ en film na leto.

Avtor: uri | Ura: 08:52:13 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 16.11.2004
Polarni vlak v Imaxu
Polarni vlak je postavil rekord premiernega vikenda v dvoranah Imax (posebne kino dvorane z velikanskim 30 metrskim platnom). Med vikendom je v 59 Imaxovih dvoranah po vsej Severni Ameriki zaslužil 2.1 milijona dolarjev (od srede, ko je bila premiera, pa do včeraj, je skupna vsota 3 mil.).

Ne glede na to, pa je v normalnih kinematografih zaslužil skromnih 23 mil. dolarjev in pristal na drugem mestu, za Pixarjevimi Neverjetnimi. Polarni vlak, katerega stroški izdelave in stroški oglaševanja naj bi se vrteli okrog 270 mil. dolarjev, je tako po prvem vikendu pridobil vsega skupaj slabih 31 mil. dolarjev.

Po drugi strani pa so pri Imaxu izredno zadovoljni z obiskom v Imaxu, kjer je presegel obisk Harrya Potterja in Matrice, ki sta prav tako prišla na spored sočasno z običajnimi dvoranami. Imaxov šef Brad Wechsler je prepričan, da bo film polnil Imaxove dvorane še lep čas po novem letu. Povedal je tudi, da nameravajo v prihodnjem letu premierno pokazati 4-6 filmov, med drugimi Epizodo III in King Konga.

Avtor: uri | Ura: 11:37:54 | Komentarji: 0 | Vir:
Mali zvodnik
Lil' Pimp je predstavljal kar nekaj prvih stvari, ko so ga pričeli animirati. Bil je prvi animirani film Revolution Studios, ki so ga kot prvega pobrali iz spleta (vse skupaj se je pričelo kot spletna serija na MediaTrip.com). Bil je tudi prvi celovečerec, ki so ga v celoti animirali v flashu.

Risanko so spravili skupaj za manj kot 10 milijonov dolarjev, premiera pa je bila načrtovana za poletje 2003. Potem pa se je studio zbal, da je zgodba o 9-letnem dečku, ki se druži z zvodniki in njihovimi uslužbenkami, le malce preveč na robu, zato so ga sprva nameravali poslati neposredno na video, na koncu pa je ostal v omari. In tam bi ostal, če se ne bi zanj zanimali pri distributerju Lions Gate, ki ga namerava pokazati javnosti. Iz novice ni razvidno ali pride zadeva v kino ali na video.

Avtor: uri | Ura: 10:33:53 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 15.11.2004
Novi strip na slovenskih kioskih - Mortadelc pa File
Slika
Po zares dolgem času je pot v slovenske kisoke našla nova strip izdaja v slovenščini - španska junaka Mortadelc pa File (Mortadelo et Filemon) avtorja Francisca Ibaneza.

Mortadelc pa File sta en glavnih predstavnikov španskega stripa in spadata med najbolj poznane in uspešne evropske stripe sploh. Po stripu je bil narejen tudi igrani film La Gran aventura de Mortadelo y Filemón, ki je že na poti v slovenske videoteke, pred desetletjem pa so naredili tudi risano serijo.

Strip je zelo kvalitetno obdelan in natisnjen, v celoti v barvah in s plastificiranimi platnicami srednje trdote (soft cover) kar je za 660 tolarjev več kot odlično.

Založniku želimo veliko sreče s tem hrabrim poskusom in upamo, da bo s podobnimi podvigi nadaljeval.

Avtor: BuDi | Ura: 21:40:33 | Komentarji: 0 | Vir:
Wizards 2?
V intervjuju z revijo "Frames Per Second" je Ralph Bakshi oznanil, da je studiu Fox predlagal nadaljevanje njegove kultne klasike iz leta 1977 Wizards. V filmu bi spremljali Blackwolfovega mutantskega sina. Odločitev o produkciji bo temeljila na prodaji prvega dela na formatu DVD, ki je v regiji 1 naprodaj od maja letos. Režiser Bakshi je že leta govoril o nadaljevanju, tokrat pa gre za prvo resno možnost, ki je prišla v javnost.

Avtor: uri | Ura: 13:21:22 | Komentarji: 0 | Vir:
Father of the Pride na hladnem
Različni viri poročajo, da je televizijska hiša NBC na hladno postavila Dreamworksovo 3D serijo Father of the Pride med novembrskim "čiščenjem" TV sporeda zaradi preslabe gledanosti. Predvajali so le 7 epizod od naročenih 13 in NBC pravi, da se bo serija vrnila enkrat v prihodnosti. Malo verjetno pa je, da bomo videli več kot prvih 13 epizod.

Avtor: uri | Ura: 13:13:25 | Komentarji: 2 | Vir:
Ghibli na DVD
V izjavi za javnost (press) Disney sporoča, da bo končno na ameriški trg poslal DVDje treh Giblijevih risank. Iz neznanega razloga je The Cat Returns nadomestil risanko My Neighbor Totoro, trojico pa dopolnjujeta še Proco Rosso in Nausicaa. Izdaje bodo opremljene z intervjuji, zakulisnim dokumentarcem, napovedniki in snemalno knjigo.

Avtor: uri | Ura: 13:08:12 | Komentarji: 0 | Vir:
Dodana kopica podatkov
Pravkar sem dodal precej novih podakov (predvsem opisov in dodatnih povezav na slike in info) med prihajajočimi celovečerci (glejte naslove z ikono v podobi klicaja), ter spregledani prvi celovečerni animirani film Die Abenteuer des Prinzen Achmed (Pustolvščine princa Ahmeda), ki je nastal celih enajst let pred Disneyevo Sneguljčico. Gre za črnobeli nemi film, animiran s tehniko stop-motion silhuet. Liki so premikajoče sence, ki so jih izrezali iz kartona ali kovine in položili na steklo osvetljeno od spodaj.

Avtor: uri | Ura: 12:18:21 | Komentarji: 0 | Vir:
Tekmovalci za nominacije za Oskarje 2005
Akademija za filmsko umetnost in znanost (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) je razglasila 11 filmov, ki se bodo potegovali za nominacije v kategoriji najboljšega animiranega celovečerca v tekmovalnem programu 2004.

Disney je predlagal Kravjo farmo, Teacher’s Pet in Pixarjeve Neverjetne. Tudi DreamWorks tekmuje s trojico: Shrek 2, Shark Tale in Ghost in the Shell 2: Innocence, ki je v distribuciji njihovega oddelka za tuje risanke Go Fish. Warner Bros in Paramount imata vsak po enega tekmovalca v podobi Polarnega vlaka in The SpongeBob SquarePants Movie. Scholasticu je uspelo s Clifford’s Really Big Movie od nikoder pa sta se prikazala The Legend of Buddha podjetja Pentamedia Graphics in korejski animirani film Wonderful Days (Sky Blue) studia Maxmedia.

2D animiran The Legend of Buddha pripoveduje zgodbo Princa Siddharth Gautama, prestolonaslednika himalajskega kraljestva Kapilavastu, ki premaga ovire in zapeljivost udobja, da izpolni svojo usodo in postane legendarni duhovni voditelj.

Wonderful Days režiserja Moon-saenga Kima je postavljen v postapokaliptično prihodnost, kjer se srečni izbranci zberejo v megamestu Ecoban, medtem ko so ostali prepuščeni pogubi na onesnaženih planjavah. Drzni mladi upornik po imenu Suha se odloči izzvati status quo potem pa naleti na svojo otroško ljubezen, čudovito in oboroženo članico Ecobanske varnostne enote. Režiser je prejel nagrade za film na letošnjih festivalih v Benetkah in Berlinu.

Letos so lahko nominirani največ trije filmi v kategoriji animiranega celovečerca, medtem ko se lahko potegujejo tudi za nagrade v ostalih kategorijah, vključno z najboljšim filmom, v kolikor izpolnijo vse kriterije.

77-ta podelitev filmskih nagrad Oscar bo v nedeljo 27. februarja 2005 v Hollywoodu, razglasitev nominacij pa v torek 25. januarja 2005.


Avtor: uri | Ura: 08:54:15 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 12.11.2004
Shrek 2 gre za med
DreamWorks Animation SKG, ki se je pred kratkim s prihodom na borzo odcepil od filmskega studia DreamWorks, je oznanil, da so v prvih treh dneh prodaje Shreka 2 na videu zaslužili 185 milijonov dolarjev. Podjetje ocenjuje, da so prodali 12 milijonov primerkov VHS in DVD. Od tega je približno 11 milijonov samo DVD-jev, kar naj bi bil trodnevni rekord.

Kurt Indvik, urednik revije Video Store Magazine, je povedal, da je DVD prodaja res videti rekordna, vendar tega ni mogel neodvisno potrditi, čeprav še ni videl večje cifre za trodnevno prodajo. Po drugi strani pa vsak studio poroča različne številke za različne stvari.

Shrek 2 je to poletje dosegel prvo mesto med animiranimi filmi vseh časov s 436 milijoni v severni ameriki in 413 milijoni po svetu. Ne glede na vse, pa prihodki od video prodaje kažejo na to kako pomemben je ta segment za studie in kako se popularni filmi še vedno odlično prodajajo, ne glede na vse bolj pereče piratstvo.

Lani so ljudje pokupili 8 milijonov video primerkov Pixarjevega Reševanja malega Nema v prvem dnevu prodaje, konec prvega tedna pa se je cifra zaokrožila na 17 milijonov. Pred tem pa se je prvi Shrek na videu v prvem dnevu prodal v 7 milijonih primerkov.

Avtor: uri | Ura: 10:56:48 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 11.11.2004
Bosna in Hercegovina - Prva dolgometražna risanka
Bosna in Hercegovina naj bi v kratkem dobila svojo prvo dolgometražno risanko. Dela na projektu, za katerega je scenarij napisal Berin Tuzlić, producent pa je hiša Via Media, so že v teku.

Vsa sredstva za projekt so prišla iz evropske komisije EuQif za razvoj malih podjetij.

Vse ostalo glede filma je zaenkrat še skrivnost, razen tega, da ustvarjalci izhajajo iz prve generacije prve šole animiranega filma v Bosni in Hercegovini - Pixel, naslov risanke naj bi bil A-Pa-Pa, kakor naj bi bilo tudi ime glavnemu junaku, ki je nastal iz kapljice.

Via Media je tudi producent prve animirane serije iz Bosne in Hercegovine, imenuje se Super Bili, premiera prvega dela pa je bila 10. novembra na televizijah BiH.

Avtor: BuDi | Ura: 21:49:49 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 09.11.2004
Disney in Pixar z novima napovednikoma
V preteklih dneh sta tako Disney, kot Pixar na spletu predstavila napovednika za svoji naslednji celovečerni risanki. Pixar je pred svojo najnovejšo uspešnico Neverjetni (v prvem vikendu je prinesel 70.4 milijona dolarjev, kar je rekord otvoritvenega vikenda med Pixarjevimi filmi), poleg kratke risanke Boundin', pokazal prvi napovednik za Cars, Disney pa se postavlja z drugim prednapovednikom (teaser) za svojo prvo celovečerno 3D risanko Chicken Little.

- Cars, prednapovednik (16.31Mb,QT)
- Chicken Little, prednapovednik 2 (24MB,QT)

Komentarji dobrodosli v odprti temi Disney VS Pixar na forumu.

Avtor: uri | Ura: 10:18:00 | Komentarji: 0 | Vir:
Satirične lutke
Trey Parker, soavtor in režiser politično satiričnega lutkovnega filma Team America: World Police, je povedal, da je prvotni navdih dobil med gledanjem ponovitev lutkovne serije Thunderbirds na televiziji.

S kolegom in sodelavcem Mattom Stoneom s katerim sta ustvarila South Park sta se začela pogovarjati in hitro ugotovila, da bi bila lahko stvar nadvse zabavna, še zlasti če bi vse skupaj hudo začinila z umazanim humorjem za odrasle. Potem pa sta skoraj obupala, ko sta klicala svojega agenta, rekoč da bi rada posnela Thunderbirds, ta pa je odvrnil, da ne bo šlo, ker ga nekdo že pripravlja. Naslednji dan pa sta izvedela, da gre za igrano verzijo priljubljene TV serije, ne lutkovno.

Končna različica filma Team America: World Police je šla skozi mnoge predelave, celo med samim snemanjem, čeprav je bilo večkrat nemogoče, saj režiserjema ni bilo jasno, da ko imaš enkrat lutke narejene in postavljeno sceno, si omejen na to, kar imaš na voljo v nasprotju s tradicionalno in računalnisko animacijo. Film je preko luže na sporedu od 15. oktobra, v Sloveniji pa bomo po vsej verjetnosti morali počakati na video.

Avtor: uri | Ura: 05:50:32 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 08.11.2004
Simpsoni še kar vztrajajo
Šestnajsta sezona Simpsonov se je pričela preteklo nedeljo in ob tej priložnosti je izvršni producent Al Jean za Entertainment Weekly odkril nekaj skrivnosti glede novih epizod in glede možnega filma.

Jean pravi, da scearisti serije delajo na dolgo obljubljenem celovečernem animiranem filmu, ki ga zaenkrat nameravajo poslati v kinodvorane leta 2008. Začrtali so nekaj možnih vsebinskih smernic, vendar ni hotel ničesar pokvariti tako zgodaj. Namignil je, da se je nekaterim stvarem v seriji namerno izmaknil, ki bodo nato v filmu in poudaril, da je najbolj pomembno, da bo film odseval kakovost serije, po drugi strani pa ne želi, da bi kvaliteta serije padla, ker bi se sočasno ukvarjali s filmom.

Avtor: uri | Ura: 21:58:01 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 06.11.2004
Osbournova in Muppetki
Kelly Osbourne se bo pojavila v cameo vlogi v lutkovni predelavi klasične pravljice Muppets' Wizard of Oz, ki jo pripravlja TV hiša ABC. Kelly bo igrala samo sebe, medtem ko bo med pohajkovanjem po deželi Oz naletala na Dorothy (Ashanti).

Muppets' Wizard of Oz prihaja na ameriške TV ekrane maja prihodnje leto.

Avtor: uri | Ura: 12:39:20 | Komentarji: 0 | Vir:
Delo ima novo akcijo!
Tokrat nas bo Delo namesto knjig razveselilo z DVDji.

Vsak teden boste lahko, v soboto, poleg Dela kupili še DVD film. Cena DVDja bo znašala 1.000SIT, naročniki pa se lahko naročite in si tako zagotovite zbirko po paketih na dom.

Zakaj je ta novica zanimiva za nas?
Poleg tega, da bodo izdali 4 slovenske filme, 6 ex-jugoslovanskih filmov ter 10 evropskih nagrajenih filmov, bodo izdali tudi 10 DVDjev z risankami.

Prvi DVD si lahko zagotovite z naslednjim tednom.
DVDji z risankami pa so v 5 in 6 paketu kar pomeni, da si boste prvi DVD z risanko lahko omislili šele z 2. aprila 2005.

Ponudili bodo naslednje DVDje:

5. paket
  • Grdi raček; Vrtnar in njegova družina; Juha iz špile; Sopotnik

  • Mala morska deklica; Tako, kakor napravi stari, je zmerom prav; Prav gotovo; Spanček zaspanček

  • Stanovitni kositrni vojak; Zlati zaklad; Profesor in bolha

  • Kraljična na zrnu graha; Cvetlice male Ide; Jelka; Svinjski pastir

  • Cesarjeva nova oblačila; Zaročenca, Stara cestna svetilka; Steklenični vrat


6. paket
  • Divji labodi; Berti; Vžigalnik

  • Cesarjev slavček; Srečne galoše; Bedak Jurček

  • Snežna kraljica 1.del; Snežna kraljica 2.del; Sneženi mož

  • Palčica; Leteči kovček

  • Čudežno potovanje


Tako, da kar začnimo varčevati za filme.

(Sicer lahko večino teh risank, na izdajah identičnim tistim v Delovi ponudbi, kupite že danes, v večini trgovin z DVDji jih prodajajo za ceno okoli 1690 sit)

Avtor: Skatey | Ura: 00:15:23 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 04.11.2004
Novosti na slovenskem trgu
Novembra nas čaka nekaj zelo zanimivih izdaj tako na VHS-u, kot na DVD-ju. Omenil bom samo najpomembnejše:
- Mulan 2
- Pingvin in magični kamenček
- Kim Possible
- Garfield (02. december 2004 je svetovni DVD in VHS izid družinske komedije, SINHRONIZIRANE V SLOVENŠČINO)
- Jaz, Robot.Avtor: Misak | Ura: 15:02:38 | Komentarji: 0 | Vir:
Risanke, ravno pravi čas za počitnice
Podjetje Continental Film je v mesecu oktobru izdal naslednje risanke, katerim se boste lahko posvetili med počitnicami:

- FernGully 2: Čudežna rešitev (sihnronizirano v slovenščino, samo VHS)
- Bartok Veličastni (sihnronizirano v slovenščino, samo VHS)
- Mojster Blisk
-prvič izid na DVD-ju in prvič izid na VHS kaseti v Sloveniji - Aladdin, Continetalovci pa so pripravili še poseben paket Aladin - Trilogija, ki vsebuje Aladdin, Aladdin in kralj tatov ter Aladin - Džafarjeva vrnitev.
- Trilogija Star Wars (vsebuje epizode VI,V,VI).

Gradiva več kot dovolj, da boste lepo preživeli turobne meglene dneve, ki so pred nami

Avtor: Misak | Ura: 14:55:11 | Komentarji: 0 | Vir:
Shrek na TV!
Slika
V tekocem tednu si bomo lahko na televizijski postaji Kanal A ogledali
risanko shrek. Vec informacij glede urnika lahko kot vedno dobite
v razdelku TV-sporedi

Avtor: Skatey | Ura: 10:49:07 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 03.11.2004
Letošnji program prireditve Crtani romani šou
Končno je znan tudi letošnji program festivala Crtani romani šou, ki se bo odvijala konec meseca v Zagrebu v prostorih "Studentski Centar".

Petek, 26.11.2004.

12 h stripovska delavnica
14 h predavanje o scenariju
15 h projekcija filma Rocketeer (The Rocketeer, ZDA, 1991)
17 h promocije hrvaških stripovskih izdaj
20 h otvoritev razstave del Galliena Ferrija in otvoritev festivala
21 h koncert skupine Septica (Mataković)

Slika

Sobota, 27.11.2004.

12 h stripovska delavnica
14 h predavanje o kompoziciji table in risanju s svinčnikom
15 h projekcija filma Komandant Mark (Korkusuz Kaptan Swing, Turčija, 1971)
17 h promocije hrvaških stripovskih izdaj
19 h pogovor Galliena Ferrija s publiko
21 h okrugla miza z gosti festivala
23 h Grendel party

Nedjelja, 28.11.2004.

12 h stripovska delavnica
14 h predavanje o tuširanju, vpisu črk in barvanju
15 h projekcija filma Crumb (Crumb, ZDA, 1994)
17 h promocije hrvaških stripovskih izdaj
20 h razglasitev nagrajencev in zaprtje festivala

Avtor: BuDi | Ura: 12:45:47 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 01.11.2004
DokMa (2. - 6. november 2004)
Ljubezen do filma ni zgolj nekaj, kar se zgodi, ampak (tudi) nekaj, česar se lahko naučimo ali priučimo. DokMa, festival dokumentarnega filma, ki se bo zgodil prvi teden novembra v Mariboru, želi in verjame, da je nujno potrebno širiti filmska obzorja.

Spored filmskih projekcij in spremljevalnih dogodkov si lahko ogledate tukaj. Za Slocartoonovce bo verjetno najbolj zanimiva projekcija avstralskih animiranih dokumentarcev:
Trilogija Adama Elliota
-Stric (Uncle) Avstralija 1996, v režiji in animaciji Adama Elliota.
Nečak obuja spomine na življenje svojega pogosto osamljenega in precej ekscentričnega strica, ki mu je bil izredno naklonjen. Elliot prepleta komične elemente s trenutki globokega patosa ter gledalca vešče in z občutkom vodi skozi zapleteni labirint človekovega čustvovanja.
- Bratranec (Cousin)Avstralija 1998, v režiji in animaciji Adama Elliota.
“Moj bratranec je imel cerebralno paralizo.” Skozi nizanje navidez vsakdanjih malenkosti se postopoma izriše podoba nenavadnega dečka, oblečenega v dres super heroja, čigar leva roka živi svoje življenje, in obdanega z večnim vonjem po sladkem korenu.
- Brat (Brother) Avstralija 1999, v režiji in animaciji Adama Elliota.
Če drži, da naj boga iščemo v detajlih, je animirani film Brat dokaz, da se božanskost resnično skriva v majhnih stvareh. Mlajši bratec z glinenimi figuricami pričara svet, v katerem njegov ljubljeni, a hudo bolehni starejši brat življenje lahko (do)živi tako, kot mu bolezen nikoli ne bi dovolila. Iskrenost in nemoč otroka, ki “nikoli ni rinil v težave, pa so ga kar same poiskale,” bo marsikaterega gledalca ganila do solz.
- Materin jezik (Mother Tongue) Avstralija 2002, v režiji in animaciji Susan Kim.
Ali odsotnost očeta lahko zapolnijo besede in govor? Deklica z mamo vsak dan posname kaseto s sporočili zanj, njuni glasovi postanejo merilo resničnosti in namišljene razdalje med njimi.
- Srečno življenje (Living with Happiness) Avstralija 2001, v režiji in animaciji Sarah Watt.
Človek je lahko, tudi ko je srečen, obremenjen s strahom, da se bo morda ta sreča v trenutku razblinila. Zaskrbljenost se sprevrže v nespečnost in na koncu v nezmožnost - biti srečen.

Na festivalu bo v Sloveniji premierno predvajan dokumentarni omnibus Cez mejo - Pet sosedskih pogledov - Prisotni bodo tudi ustvarjalci filma.


Avtor: Misak | Ura: 16:46:03 | Komentarji: 0 | Vir:
Sarah Michelle Gellar ne bo animirana Buffy
Sarah Michelle Gellar je povedala, da je zavrnila ponudbo, da bi svoj glas posodila liku Buffy v animirani seriji Buffy the Animated Series.

Razlogov je več. Po eni strani se po sedmih sezonah serije Buffy ne želi znova vezati na določen projekt, saj težko reče, da bo imela tri krat na mesec čas za snemanje dialogov. Priznala je, da če se nečesa loti, potem se temu posveti 110 odstotno.

Po drugi strani pa ni prepričana, če bo Buffy sploh kdo gledal v animirani verziji. Po njenem mnenju se je serija končala na vrhuncu slave in je povsem zadovoljna s tem kako so zgodbo zaključili. Ne ve kaj bi lahko Buffy sploh še naredila. Animirano serijo so ji predstavili v smislu, da se Buffy lahko spreminja v različne stvari in ima čarobno moč. To pa za Gellarjevo ni bila Buffy. Buffy je zanjo resnično dekle. Poleg tega pa ji ni nihče pokazal scenarija.


Avtor: uri | Ura: 09:09:18 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Olive's Boithday Presink

(1941)

praznuje

Simon Callow
(1949)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje