uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
4 gostje

Danes praznuje rojstni dan
Caitlin (37 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.141.734

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Sobota | 30.07.2011
Skrivnost iz Kellsa na Ljubljanskem gradu
Poletje bo letos v znamenju Animateke, saj bo festival s projekcijo animiranega filma Skrivnost iz Kellsa 1. avgusta gostoval na Ljubljanskem gradu, v okviru Filma pod zvezdami. Projekcija se bo odvrtela ob 21.30 uri, v primeru dežja pa bo nadomestna projekcija predvajana v torek in sicer v zavetju Kinodvora.

Prav tako pa bo Animateka 18. avgusta obiskala mednarodni poletni festival TrnFest, kjer se bo predstavila s programom 12-ih nagrajenih in izbranih kratkih animiranih filmov z Animateke 2010. Celoten program na Trnfestu si lahko ogledate tukaj.

Avtor: Misak | Ura: 20:53:22 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 28.07.2011
Nagradna igra ob premieri filma VZPON PLANETA OPIC


V sodelovanju z BLITZ FILM&VIDEO DISTRIBUTION vam pripravljamo novo nagradno igro, kjer se boste potegovali za vstopnice za premiero filma Vzpon Planeta opic. Podelili bomo namreč:

- 3x po DVE vstopnici za ogled premiere v Koloseju LJ (sreda 03.08.2011)
- 3x majica Vzpon Planeta opic
- 1x praktična nagrada USB


Priporočamo Vam tudi ogled napovednika (podnaslovljen v slovenščini), ki si ga lahko pogledate na naši spletni strani. Uspešno pri odgovorih in veliko sreče! Nagradna igra se nahaja: TUKAJ.

Ekipa SloCartoon

Avtor: Misak | Ura: 15:27:06 | Komentarji: 0 | Vir:
Mednarodni festivali čez poletje ne mirujejo
V Mariboru bo med 26.8 in 28.08.2011 potekal 1. mednarodni festival StopTrik, ki se bo osredotočal izključno na stop-motion animacijo. Organizatorji - Pekarna - magdalenske mreže - bodo tako predstavili tekmovalni program v dveh delih, posebno open-air projekcijo Švankmajerjevega filma Little Otik, obfestivalski program pa bo fokusiran na poljsko stop-motion animacijo. Poleg predstavitve poljskega studia Se-Ma-For, si boste lahko ogledali še ostale animirane filme poljskih ustvarjalcev. Festival se bo odvijal na dveh lokacijah: v dvorani Gustaf in v kinu Udarnik. Vsi ljubitelji animacije vljudno vabljeni!

Na Hrvaškem Bolu pa bo med 31.07.2011 in 04.08.2011 potekal mednarodni festival animiranega filma SuperToon, kjer bo na ogled okoli 177 kratkih animiranih filmov v treh različnih kategorijah (kratki animirani film, filmi za otroke in animirani video spoti). Mednarodna žirija v sestavi Alexey Alexeev, Anna Solanas in Borivoje Dominiković Bordo bo podelila šest nagrad za najboljše filme. Za nagrade se bosta potegovala tudi dva slovenska animirana filma: Saksidin Koyaa - Ljaf je Čist odbit in Palčica Borisa Dolenca.

V začetku septembra pa bo v srbskem Čačku potekal mednarodni festival animiranega filma AnimaAnima, ki bo postregel tudi s slovenskimi predstavniki. Steinbacherjev Mrtvaški ples si bo moč ogledati v tekmovalnem programu, medtem ko si boste lahko ostale slovenske animirane filme ogledali v posebni projekciji z naslovom Novi slovenski film.

Avtor: Misak | Ura: 11:37:47 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 25.07.2011
1. Festivala OTROŠKEGA FILMA v Piranu 28. - 30. julij
Po uspehu lanskega Mediteranskega in evropskega festivala, ki ga je Zavod FEMF pod vodstvom Matjaža Javšnika organiziral v Kopru, letos v sodelovanju z Občino Piran in Avditorijem Portorož organizirajo 1. Festival otroškega filma v Piranu.

Odvijal se bo od 28. do 30. julija 2011 na Prvomajskem trgu in Gledališču Tartini v Piranu.

Urnik filmov:

28. julij ob 21:00 Prvomajski trg, Piran otroški animirani film »TRIJE RAZBOJNIKI« (sinhroniziran v slovenščino)

29.07.2011 ob 11:00: Gledališče Tartini, Piran otroški animirani film »OBUTI MAČEK« (sinhroniziran v slovenščino)

29.07.2011 ob 21:00: Prvomajski trg, Piran mladinska komedija »GREMO MI PO SVOJE«

30.07.2011 ob 11:00 Gledališče Tartini, Piran otroški animirani film »IMPIJEV OTOK« (sinhroniziran v slovenščino)

30.07.2011 ob 21:00: Prvomajski trg, Piran film brez dialogov »OTROČIČKI«

Filmov verjetno ni potrebno posebej predstavljati, saj gre za vrhunske filmske predstave. Vse projekcije filmov, kakor tudi udeležba na delavnicah, ki bodo predstavljene v torek 26. julija na novinarski konferenci, so brezplačne.

Direktor festivala Matjaž Javšnik je dejal, da »gre za kulturno in vzgojno prireditev, s katero bi želeli dodatno prispevati k turistični ponudbi in narediti Piran zanimivejši, predvsem za obiskovalce z mlajšimi otroci. Piran, ki že sam po sebi deluje kot filmska kulisa, si zasluži festival, ki ga lahko dokončno potrdi kot mesto, ki živi za film, v filmu ter v srcih vseh, za katere sta Piran in film eno.……………..«

»Festival otroškega filma bo še bolj popestril dogajanje v naši občini in veseli me, da so organizatorji za organizacijo festivala izbrali ravno Piran, ki je otrokom prijazno mesto. Želimo, da se otroci v naši občini počutijo dobro in zato jim želimo poleg igre ponuditi še nekaj več«, je dejal župan Občine Piran Peter Bossman.

Sporočilo za javnost

Avtor: BuDi | Ura: 13:21:56 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 24.07.2011
Umrl zagrebški igralec in sinhronizator Josip Bobi Marotti
Zagreb, 24. julija - V Zagrebu je ponoči umrl priljubljeni zagrebški igralec Josip Bobi Marotti, ki je bil leta 1922 rojen v Mariboru, je danes potrdila zagrebška igralska skupina Histrion. Marotti je bil eden od ustanoviteljev zagrebškega dramskega gledališča Gavella, znan pa je tudi po številnih televizijskih in filmskih vlogah.

Ljubitelji risank ga poznajo predvsem kot enega najbolj znanih sinhronizatorjev Hrvaške Radiotelevizije (in pred tem TV Zagreb), glas je posojal hrvaškemu Gargamelu v Smrkcih, Fredu v Kremenčkovih, Kaktus Carju v Čudežnemu gozdu, Kasiusu v Asterixu in cezarjevo darilo in mnogim drugim nepozabnim likom. Kljub 89 letom je še vedno igral in tudi zadnjo sinhronizacijo risanke je ustvaril pred nedavnim, v hrvaški različici risanke Samova pustolovščina: Skrivni prehod je posodil glas ostarelemu Samu.

Prispevek HTV: http://www.youtube.com/watch?v=L6IMoji5COE

Avtor: BuDi | Ura: 23:21:49 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 23.07.2011
Beavis in Butthead se vračata na MTV s svežo sezono
Kultna MTV-jeva junaka Beavis in Butthead se po skoraj dveh desetletjih vračata. Njun ustvarjalec Mike Judge je za jesen napovedal vrnitev večnih najstnikov na male zaslone.

Premiera nove sezone bo oktobra, glavna junaka risane serije pa bosta še vedno oblečena v majici od Metallice in AC/DC. Še vedno se bosta s svojimi komentarji spravljala na glasbene videospote, pa tudi na posnetke z Youtuba in MTV-jeve oddaje kot na primer "Jersey Shore" ipd. "Gledala bosta tudi UFC borbe," je rekel Judge ob predstavitvi.

vir: Dnevnik

Avtor: Verh | Ura: 11:45:28 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 19.07.2011
Napovednik za Vzpon Planeta Opic
Kultna klasična znanstveno-fantastična saga Planet Opic bo s svojim sedmim filmom Vzpon Planeta Opic pričel avgustovski pohod v kinematografe. Film nam bo tokrat pojasnil izvor boja med ljudmi in primati. Spomnimo se, da je prvi film, izvirni Planet opic (1968) govoril o strmoglavljenju na neznan planet, ki mu vladajo primati in za katerega se kasneje izkaže, da je Zemlja več tisoč let v prihodnosti. Nadaljevanje Skrivnost Planeta opic (1972) nam razkrije, da je del ljudi preživel pod zemljo, konča pa se z atomsko eksplozijo in uničenjem planeta. V Pobegu s Planeta opic dve opici pobegneta in se znajdeta v preteklosti, kjer pa ju ljudje usmrtijo. Preživi njun sin Cezar, ki v Uporu sužnjev (1972) uspešno organizira upor, nakar se v Bitki za Planet opic (1973) znajde v spopadu z lastno vrsto. Leta 2001 smo dobili še šesti film franšize, "Planet opic", ki pa je bil zgolj predelava izvirnega filma v režiji Tima Burtona.
Letošnji film in njegova zgodba se bo osredotočala tokrat predvsem na Willa Rodmana, ki kot znanstvenik poskuša razviti zdravilo za Alzheimerjevo bolezen. Ob tem opravlja poskuse na primatih in pri enem od njih, Cezarju, začne opažati znake napredne inteligence. Tako kot pri Batmanu, se tudi tokrat vračamo na začetek zgodbe iz celotne sage. Mi komaj čakamo, kaj pa vi?Avtor: Misak | Ura: 20:03:51 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 13.07.2011
Soyuzmultfilm prosi Putina za podporo
Znameniti ruski animacijski studio Soyuzmultfilm je zaprosil ruskega predsednika vlade Vladimirja Putina za finančno podporo, ki bi preprečila njegov bankrot.

Studio, ki proslavlja 75 let, je produciral klasike kot so Snežna kraljica (1957), Zlata antilopa (1954) in ruski verziji Ostržka in Medvedka Puja. V odprtem pismu so animatorji povedali, da studio potrebuje 10 mil. dolarjev v naslednjih desetih letih z namenom modernizacije. Dodali so tudi, da je studio po padcu Sovjetske zveze leta 1991 izgubil finančno, administrativno in teritorijalno neodvisnost. Putin je odgovoril, da se bo posvetil problematiki studia.

Variety poroča, da je animacija v Rusiji precej popularna in da animirani celovečerci predstavljajo 20% prihodkov v ruskih kinematografih v preteklem letu. Soyuzmultfilm je bil pod vladnim nadzorom od leta 1999.

Avtor: uri | Ura: 14:43:42 | Komentarji: 0 | Vir:
Nov napovednik: Tintin


Avtor: BuDi | Ura: 11:35:26 | Komentarji: 0 | Vir:
Nov napovednik: Arthur Christmas


Avtor: BuDi | Ura: 11:31:22 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 10.07.2011
Zaključena nagradna igra Harry Potter

Nagradna igra Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del je zaključena. Večina Vas je odgovorila pravilno na vsa tri vprašanja, bravo! Vsem se prav lepo zahvaljujemo za sodelovanje in v kolikor niste med spodnjimi nagrajenci, želimo več sreče v naslednji nagradni igri. Dobitniki nagrad, ki so bili že obveščeni preko elektronske pošte, pa so naslednji:

- xjanjax
- freya
- Sheky
- nightwish
- Disease_G
- Rakunus
- Kebercek

Pravilni odgovori pa so naslednji:
1. Igralcu je ime Alan Rickman.
2. Igralcu je ime Ralph Fiennes
3. Harry uporabi palico Dreca Malfoya

Čestitke zmagovalcem v imenu ekipe SloCartoon!!Avtor: Misak | Ura: 08:07:22 | Komentarji: 2 | Vir:
etrtek | 07.07.2011
Uporabniški pregled nad novostmi v SloCartoon bazi risank
Od danes dalje imate namesto seznama po abecedi na voljo pregled sprememb, ki so jih vsi uporabniki prispevali v bazo risank. Noviteta se nahaja na levem meniju "Risanke->Risanke". Tukaj bo moč preveriti zadnjih 5 dodanih risank v SC bazo, zadnjih 5 posodobljenih risank (sprememba podatkov) in zadnjih 5 dodanih info slik risanke. Poleg tega boste imeli na voljo še zadnje dodane galerije slik, zadnji dodani plakati in tudi zadnji vnešeneni slovenski napovedniki risank. Še vedno pa boste imeli opcijo prikaza naslovov po črki abecede, kot je bilo to do sedaj - link za abecedni seznam se nahaja na vrhu iste strani. Toliko da imate pregled, kako se baza širi in podatki znotraj le-te. Upamo, da bo komu v pomoč!Avtor: Misak | Ura: 14:49:34 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 03.07.2011
Nagradna igra ob premieri filma HARRY POTTER IN SVETINJE SMRTI (2.del)


V sodelovanju z BLITZ FILM&VIDEO DISTRIBUTION vam pripravljamo novo nagradno igro, kjer se boste potegovali za vstopnice za premiero filma Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del. Podelili bomo namreč:

- 3x po DVE vstopnici za ogled premiere, ki bo v Ljubljani
- 4x majica Harry Potter in Svetinje smrti


Priporočamo Vam tudi ogled napovednika (podnaslovljen v slovenščini) za omenjeni film, ki ga lahko pogledate na naši spletni strani. Uspešno pri odgovorih in veliko sreče! Nagradna igra se nahaja: TUKAJ.

Ekipa SloCartoon

Avtor: Misak | Ura: 20:32:37 | Komentarji: 0 | Vir:
31.000 naslovov risank v SloCartoon bazi!
Danes smo v SloCartonovo bazo dodali rekordno 31.000 risanko! Za vsako risanko se trudimo urediti tudi slikovni materijal, zato smo ponosni, da smo dodali tudi rekordni 115.000 zajemek v bazo. Vizuelna podoba risanke je zelo pomembna, saj se tako najhitreje spomnimo ali je risanka, ki jo iščemo oz. nas zanima, prava ali ne. Takšno število zajemkov pa pomeni, da ima več kot 34% risank v naši bazi osnovno sliko ali pa celo galerijo slik.

Tudi 6.300 plakatov ni od muh. V zadnjem času smo začeli dodajati še slovenske napovednike za animirane filme, tako da imamo v bazi trenutno 40 napovednikov v HD resoluciji (720P), za večino animiranih filmov, ki so bili (ali pa še bodo) predvajani v kinematografih. Verjetno nikjer drugje (razen v kinih ali na TV) ne boste imeli možnosti videti te napovednike - no mi jih imamo!

Danes bo na sporedu tudi jubilejna 20.nagradna igra, v kateri Vam bomo znova podarili kino vstopnice in ostale privlačne nagrade, tokrat za zadnji del franšize Harry Potter, ki prihaja v kina čez dober teden.

Ja, letošnje leto bo za SloCartoon zagotovo zelo pomembno. Kot ste opazili, sm dodali nekaj dodatkov na vrhu strani, tako da v kolikor uporabljate socialna omrežja, nas lahko najdete na Facebooku in Twitterju, ali pa nam pošljete elektronsko sporočilo. Za tujce pa bo vsekakor dobrodošla pomoč: strojno prevajanje s pomočjo Google Translate, vse dokler se ne preselimo na nov strežnik, kjer želimo omogočiti vsebino tudi v drugih jezikih.

Verjamemo, da uresničujemo poslanstvo: zbirati vse informacije o določeni risanki na enem mestu, a je kar nekaj bonbončkov, ki jih mi admini urejamo v ozadju, uporabnikom pa ostajajo nevidni. Razlog za to je preprosto to, da trenutni strežnik gostovanja ni primeren za tako ogromno bazo risnak, kot jo imamo v tem trenutku. Zato Vas vljudno naprošamo, v kolikor se Vam zdi naše delo urejanja infromacij o risankah v pomoč, da pomagate naši spletni strani z donacijo, ki bi nam pomagala pri nakupu novega strežnika in gostovanja za prenovljeno stran. Vsake donacije, pa naj bo še tako majhna, bomo izredno veseli!

K risankam smo poleg gumbkov "Všeč mi je" (Facebook) in "Tweet" (Twitter) dodali še "Plus+1" (Google), kako zadeva zgleda v osnovnem infu risanke pa si lahko pogledate spodaj. Veselo uporabo! V kratkem bomo spremenili še prikaz risank v bazi, tako da boste lahko spremljali vse najnovejše spremembe, kar se tiče risank, oseb, junakov in ostalega materijala. Stay tooned! :)SloCartoon bo še naprej gradil in dopolnjeval eno izmed največjih baz animiranega filma v Evropi. Hvala za zaupanje!Avtor: Misak | Ura: 15:08:36 | Komentarji: 0 | Vir:
Zaključena nagradna igra Pingvina Gospoda Popperja
Nagradna igra Pingvini Gospoda Popperja je zaključena. Večina Vas je odgovorila pravilno, bravo! Vsem se prav lepo zahvaljujemo za sodelovanje in v kolikor niste med spodnjimi nagrajenci, želimo več sreče v naslednji nagradni igri, ki bo kmalu!
Dobitniki nagrad, ki so bili že obveščeni preko elektronske pošte, pa so naslednji:
- luka001
- TiNa.
- starfish

Pravilni odgovori pa so naslednji:
1. NE, nekateri pingvini niso animirani, ampak so - živi!!
2. Jim Carey je igral vlogo Stanleya v filmu Maska (The Mask)
3. Istoimenska knjiga je bila izdana leta 1938

Čestitke zmagovalcem še enkrat v imenu ekipe SloCartoon!!Avtor: Misak | Ura: 00:00:55 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

Legend of Korra, The

(2012)

praznuje

Brad Garrett
(1960)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje