uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
2 gosta

Danes praznujeta rojstni dan
Rakunus (37 let) in martinec1 (36 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.415.775

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Ponedeljek | 27.09.2004
Muppetki v deželi Oz
Ljubitelje zimzelenih lutk Jima Hennsona bo razveselila novica, da ABC pripravljaja televizijski film z naslovom The Muppets' Wizard of Oz.

V filmu bosta nastopila pevka Ashanti in režiser Quentin Tarantino, Queen Latifah pa se še pogaja. Ashanti igra Dorothy Gale, ki dela v jedilnici svoje tete Eme (Latifah) v majhnem kansaškem mestu in sanja o karieri pevke. Nekega dne pa tornado odpihne prikolico v kateri živi, nakar se znajde v muppetkovi verziji dežele Oz. Tam sreča Munchkine (igrajo jih muppetkove podgane), Strašilo (Žabec Kermit), Pločevinastega moža (Gonzo) in Leva (Fozzie). Skupina se odpravi poiskat Zlobno Čarovnico (gospodična Piggy) s katero se Dorothy skoraj stepe. Tik pred tem bodo vstavili prizor, posebej napisan za Tarantina, v katerem režiser predlaga Kermitu kako naj bi prizor posneli.

Kirk R. Thatcher, ki je leta 2002 za NBC posnel uspešnico It's a Very Merry Muppet Christmas Movie, bo zopet grel režiserski stolček. The Muppets' Wizard of Oz, v katerem bo nekaj pevskih prizorov, vendar ne bo musical, bo prikazan v okviru serije Wonderful World of Disney.

Avtor: uri | Ura: 12:49:18 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 25.09.2004
Projekcije slovenskih risank na Študentski areni
Slika
Letošnja Študentska arena, ki bo potekala na Gospodarskem razstavišču med 12. in 14. oktobrom, bo svojim obiskovalcem ponudila novost v obliki Mini kina.

Program bo predvsem slovenske produkcije, predstavljen v sodelovanju z Arhivom Republike Slovenije. Poskušali bodo pokriti polja animiranega in celovečernega filma, zgodovinskih in dokumentarnih vsebin, umetnosti in zabave ter socialnega in kulturnega osveščanja.

Animacija bo zastopana z vrhunci slovenskih risank preteklih let - kratkim animiranim filmom Grega Mastnaka Bizgeci - petminutno zelo zabavno in simpatično animacijo, ki ji bo sledila celovečerna risanka Eriča in Čoha Socializacija bika?.

Med drugim boste na platnu lahko ugledali tudi igrane klasike kot so To so gadi, Ne joči Peter in novejši V leru. predstavljene bodo tudi domače dokumentarne vsebine in vsebine Unesca, kinoteke Bosne in Hercegovine, Nizozemske...

Več o programu naj bi bilo v kratkem dosegljivo na straneh Študentske arene.

Avtor: BuDi | Ura: 13:10:50 | Komentarji: 0 | Vir:
Poslovil se je Jože Gale
Slika
Še slaba novica, ki se sicer neposredno ne dotika sveta risank in stripov, je pa močno povezana z svetom mladinske vizualne umetnosti

V 92. letu starosti je v petek umrl avtor legendarnega filmskega Kekca, režiser Jože Gale. Njegov celovečerni prvenec Kekec iz leta 1951 je bil ne le prva domača uspešnica, marveč tudi prvi mednarodni uspeh slovenskega filma, saj je na festivalu v Benetkah leta 1952 prejel prvo nagrado za mladinski film.

Po Kekcu je v Sloveniji posnel še filme Družinski dnevnik (1961) in še dva Kekca, Srečno, Kekec (1963) in Kekčeve ukane (1969). Leta 1970 je nato posnel film Onkraj, leta 1982 Pustoto, zadnjikrat pa se je pod filmsko režijo podpisal leta 1987, ko je posnel film in TV nadaljevanko Ljubezen nam je vsem v pogubo.

Jože Gale je leta 2002 prejel nagrado Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev Metoda Badjure za življenjsko delo.

Avtor: BuDi | Ura: 11:39:07 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 23.09.2004
Podpisi še kar dežujejo
Slika
Čeprav smo že v torek poročali, da je urednik otroškega in mladinskega programa na RTVS Milan Dekleva sporočil, da večerna risanka ostaja na sporedu tudi v letu 2005, podpisi peticije še kar naprej dežujejo. Dejstvo je, da peticije, kot njen snovalec, ne morem prekiniti, ampak ostaja na internetu "za vedno". Naprošam vse, ki novico že veste, da jo posredujete tistim, ki tega še ne vedo. Kljub temu da je peticija dosegla svoje, smo zbrali kar 7000 podpisov, ki dokazujejo, da se ljudje ne strinjajo s to odločitvijo, čeravno so v torek preklicali prvotno nameno, da bodo večerno risanko ukinili.

Tudi tisti, ki lahko objavljate novice na drugih straneh, sporočite da je bila peticija uspešna in da se vsem zahvaljujemo za njihov glas.


Avtor: Misak | Ura: 16:14:49 | Komentarji: 0 | Vir:
Maček Muri in muca Maca imata 20 let!
Slika
Glasbeni projekt “Maček Muri in muca Maca” avtorjev Kajetana Koviča (pesmi), Jerka Novaka (glasba) in izvajalke Nece Falk, sodi med največje bisere slovenske glasbene produkcije tako za otroke, kot tudi za odrasle.

Letos je minilo dvajset let od izzida kasete in v tem času je bilo prodanih čez sto tisoč izvodov kaset in zgoščenk in rečemo lahko, da so s temi pesmimi in glasbo zrasle številne generacije. Zanimivo, da prav to glasbo poslušajo otroci od drugega do desetega leta starosti in da se k njej spet vrnejo po končani srednji šoli ter seveda kasneje, ko imajo sami otroke. Tako je glasba, ki si jo je kitarist in skladatelj Jerko Novak s sodelavci zamislil, kot rock projekt, postala biblija rocka. Prvi stik s to glasbo, ki ji radi prisluhnejo tudi starejši in celo babice. Morda je tu moč prav Kovičeve poezije, ki preko prispodob nekega “mačjega sveta” pripoveduje prav zgodbe iz našega vsakdanjega sveta. In prav Neca Falk je s svojo izvrstno interpretacijo vdihnila življenje vsem tem mačkom; debelim in suhim, pridnim in gansterjem, piflarjem in uživačem.

Ob dvajsetletnici se bo zvrstilo nekaj velikih koncertov, verjetno zadnjih, kjer bodo nastopali glasbeniki, ki so ustvarjali tudi v studiu pred dvajsetimi leti. Tako igrajo Jerko Novak, kitara, Lado Jakša, klaviature, saksofon, Čarli Novak, bas, Aleš Kacjan, flavta, Tomaž Lolerc, violina in drugi. Vljudno vabljeni v ljubljanske Križanke ob 18.uri!

Avtor: Misak | Ura: 16:13:57 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 22.09.2004
Fracki na DVD
Slika
Medtem ko je v Veliki Britaniji od aprila že naprodaj dvojni DVD z dvanajstimi epizodami Fračjega dola pa je ameriški distributer HIT Entertainment za 19. oktober 2004 uradno naznanil poskusni DVD regije 1 na katerem bodo le tri epizode. Jeseni 2005 pa nameravajo pričeti izdajati serijo celosezonskih setov, kot je to v navadi pri drugih TV serijah.

Avtor: uri | Ura: 10:48:28 | Komentarji: 1 | Vir:
Torek | 21.09.2004
Večerna risanka ostaja!
Slika
Urednik otroškega in mladinskega programa na RTVS Milan Dekleva je sporočil, da je bilo danes na kolegiju sklenjeno, da večerna risanka ostaja na sporedu tudi v letu 2005.

Hvala vsem, ki ste podpisali peticijo in razširjali glas o tem, v štirih dneh vas je bilo skoraj neverjetnih 5200. Pokazali ste, da gledalcem ni vseeno!

Zaenkrat je zmaga na strani otrok, močno upamo, da podobna peticija čez leto ne bo potrebna.


Avtor: BuDi | Ura: 19:53:56 | Komentarji: 2 | Vir:
V štirih dneh peticija dosegla 4000 podpisov!
Slika
Glede na to, da se je novica o peticiji razširila zelo dobro (celo bolje, kot smo pričakovali), smo danes zjutraj dočakali številko 4000, ki nas je kar malce presenetila. Vidimo, da je veliko takšnih, ki jim ni vseeno zaradi ukinitve večerne risanke, in s podpisom ste to vsekakor pokazali. Hvala še enkrat vsem slovenskim internet stranem, ki so objavile novico o peticiji, kot tudi tistim posameznikom, ki pridno pošiljate elektronska sporočila svojim prijateljem in znancem in širite vest o peticiji.

Za tiste, ki še ne veste o kakšni peticiji je govora, nemudoma skočite na TO STRAN.

Avtor: Misak | Ura: 08:57:58 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 20.09.2004
Dva zanimiva članka
Slika
Na CGNetworks je Justin Leach objavil zanimiv članek o japonski animaciji. Članek je še posebej zanimiv zato, ker je Justin sodeloval s Production IG, skupino, ki je skupaj s Studiem Ghibli in Kodansho ustvarila Innocence: Ghost in the Shell. V članku boste zasledili tri intervjuje, ki so vredni branja.


V drugem članku pa boste lahko prebrali intervju z Johannesom Weilandom, režiserjem kratkometražne 3D risanke Annie & Boo, ki je v kategoriji študentskih filmov prejela kar nekaj nagrad. V članku se novinar dotika tudi vprašanj v zvezi z izdelavo kratkoemtražne risanke. Slikovno zelo bogat članek, ki vam bo vizualno dodatno prikazal zapletenost 3D modeliranja in animiranja.

Avtor: Misak | Ura: 12:30:34 | Komentarji: 0 | Vir:
Mobile Suit Gundam F91v ameriških kinih!
Slika
Mobile Suit Gundam F91 se bo v omejenih predstavah vtel po ameriki. Prvi ga bodo lahko gledali prebivalci New Yorka, kasneje pa bodo predstave tudi v drugih ameriških mestih. Posebnost predstav bo v tem, da bo Bandai v kinematografe pripeljal nesinhrionizirano verzijo (ki se je leta 1991 vrtela po japonskih kinematografih), se pravi z japonskim jezikom in angleškimi podnapisi. 10. oktobra pa se bo film predvajal tudi na ameriškem animejskem festivalu, imenovanim preprosto Festival of Anime.

Avtor: Misak | Ura: 12:19:29 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 19.09.2004
Televizijske nagrade Emmy
Slika
Danes bodo v Hollywoodu podelili 56. letne televizijske nagrade Emmy, ki jih podeluje ameriška akademija televijske znanosti in umetnosti.

V konkurenci animiranega programa krajšega od ene ure so dobitniki že znani. Nominirane so bile risanke:

Futurama (epizoda: The Sting)
The Simpsons (epizoda: The Way We Weren’t)
South Park (epizoda: Christmas In Canada )
SpongeBob SquarePants (epizoda: SpongeBob BC)
Samurai Jack (epizoda: The Birth of Evil)

zmagovalec pa je: Samurai Jack (epizoda: The Birth of Evil)

Tudi v konkurenci animiranega programa v trajanju ene ure ali dlje so dobitniki že znani. Nominiranimi sta bili risanki:

The Powerpuff Girls: Twas The Fight Before Christmas
Star Wars: Clone Wars

kjer je zmagala risanka Star Wars: Clone Wars

Po našem času bo zaradi časnove razlike podelitev ostalih nagrad ob 2h ponoči.
Prenos podelitve pa bo viden tudi v živo na TV3 (se pravi 20. septembra med 2. in 5. uro zjutraj), kjer pa bo poudarek na igranem programu in zvezdnikih ter bodo verjetno v kategorijah kjer so dobitniki že znani predstavljeni zgolj povzetki.

Avtor: BuDi | Ura: 14:53:02 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 18.09.2004
Peticija iz vasi v vas:)
Slika
V pičlih treh dneh se je zbralo kar 1460 podpisov zoper ukinitvi večerne risanke. Peticija, ki je bila sprva objavljena na naši strani in strani društva AnimeSlovenija.org, se je razširila po celotnem slovenskem spletnem prostoru. Poziv k peticiji lahko tako zasledite na naslednjih straneh: SloReactor.com, revija Joker, Megaklub.com, Slo-tech.com, 3Delavnica.com, AAunique.com. Hvala vsem objavljenim za pomoč! Verjamemo da je takšnih in drugačnih strani še veliko, zato je lepo, da nam napišete, kje na internetu ste zasledili našo peticijo. Upajmo, da boste obvestili znance tudi preko maila ali drugih poti.

Vaš glas je pomemben!

Povezava: Peticija

Avtor: Misak | Ura: 10:26:53 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 17.09.2004
Kmalu nov strip album Tomaža Lavriča
Slika
V kratkem bo izšel nov strip album avtorja Tomaža Lavriča (znanega predvsem po legendarni Diareji in albumih kot so Rdeči alarm in Bosanske basni) z naslovom Slepo sonce.

V petek 1. oktobra boste ob 19. uri v striparnici Buch lahko na tam kupljen album dobili tudi avtorjev podpis, saj bo organizirano podpisovanje.S sveta stripa še obvestilo o govoricah, da se pripravlja povsem nova in popravljena izdaja vseh zgodb o Lakotniku, Zvitorepcu in Trdonji Mikija Mustra, prva od desetih trdo vezanih knjig naj bi bila v prodaji še letos.

Avtor: BuDi | Ura: 14:05:33 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 16.09.2004
Trilogija Vojna zvezd končno na DVD
Distributer Con-Film je pravkar sporočil, da je čakanje na DVD izdajo prve in največje filmske serije vseh časov, trilogije Vojna Zvezd (epizode IV, V in VI), končano. Dolgo pričakovana DVD izdaja na štirih diskih vsebuje tri filme:
- Epizodo IV - Novo upanje (A New Hope)
- Epizodo V - Imperij vrača udarec (The Empire Strikes Back)
- Epizodo VI - Jedijeva vrnitev (The Return Of The Jedi)
- dodaten disk z več kot štirimi urami posebnih dodatkov

Ob tem pa je traba poudariti tri stvari:
- DVD zbirka bo v Sloveniji na voljo le v izvirni različici - brez slovenskih podnapisov!
- Za vsako državo je na voljo le določeno število izvodov (omejena izdaja).
- Priporočena cena kompleta bo 15.990 sit vendar bo na voljo v akcijah določenih trgovin tudi nekaj ceneje.

Izid bo povsod po svetu istočasno in sicer v torek, 21. septembra 2004.

Avtor: uri | Ura: 13:39:19 | Komentarji: 0 | Vir:
Nacionalka jemlje otrokom risanke!
Slika
Nacionalna televizija naj bi z novim letom opustila večerno risanko, ob kateri so odraščale generacije in generacije gledalcev — Razlog: otroci naj bi bili krivi za premajhno gledanost TV dnevnika!!

Pred dobrim tednom so Slovenske novice poročale o nameri nacionalne televizije, da z novim letom opusti večerno risanko, tradicionalni večerni obred, ki smo ga otroci mnogih generacij doživljali s svojimi starši, preden smo bili zvečer poslani v posteljo. Domen Mal je v tekstu, objavljenem 5.9., zapisal, da risank ob 18.45 na TV SLO 1 po neuradnih virih ne bo več.

Slocartoon se je v znak protesta zoper ukinitvi večerne risanke odločil za peticijo, s katero nameravamo pokazati odgovornim na RTVS, da njihovi nameri odločno nasprotujemo! Pomagajte nam tudi vi in podpišite peticijo TUKAJ, po možnosti dodajte še svoj komentar.

Avtor: Misak | Ura: 12:47:56 | Komentarji: 2 | Vir:
Sreda | 15.09.2004
Gospodična smrt
Slika
Lady Death, ki bo oktobra doživela video premiero, je po besedah kreatorja Briana Pulidoja zvesta izvirniku, ker je režiser in producent Andy Orjuela razumel naslovni lik.

Pulodi meni, da ni ničesar podobnega v igranem filmu ali animejih. Strinja se, da je polno filmov v katerih je osrednja tema moč deklet, vendar ne v smislu Lady Death, ki naj bi bila nekaj samosvojega. Animirani film so ustvarjali štiri leta. In v tem času sta se Pulido in Orjuela borila za dve stvari: Hotela sta, da bo risanka daljša od prvotne dolžine in zdaj traja celih 80 minut. Hotela pa sta tudi, da bo stvar groba in brutalna.

Orjuela se strinja, da so morali k Lady Death pristopiti na zrel način. Zato so se odpovedali cenzuri. Zgodba se namreč 95% dogaja v peklu, ki pa ga nista hotela pomehčati.

Avtor: uri | Ura: 12:23:27 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 13.09.2004
Kraljestvo morskega psa (napovednik v HD kvaliteti)
Slika
Spletna stran DivX.com je podobno kot QuickTime odprla oddelek za filmske napovednike, kjer boste med drugim našli napovednik za Kraljestvo morskega psa v HD (High Definition) kvaliteti. Razlika v kvaliteti se resnično pozna, vendar pa morate za gladko predvajanje imeti dovolj hiter računalnik (2.4GHz, 384MB RAM, 64MB Video RAM).

Kraljestvo morskega psa (napovednik 3):
Trajanje: 2min 19sek
High Definition (59.1 MB, DivX)
Standard Definition (22.4 MB, DivX)

Avtor: uri | Ura: 17:31:31 | Komentarji: 0 | Vir:
Nove DVD izdaje risank pri nas
Slika
Podjetje Continental Film te dni predstavlja slovensko DVD izdajo disneyeve risanke BROTHER BEAR (Medvedja brata) in BBCjevo 3D igrano-animirano serijo ACE LIGHTNING (Mojster Blisk).

Ljubitelje animejev in animiranih poslastic pa moramo še posebej opozoriti na prihod kritiško izredno hvaljenega animiranega filma TOKYO GODFATHERS (Trije Botri) ter animiranega preddela o pustolovcu VAN HELSINGU (čez dober mesec se bo v naših kinodvoranah pričela vrteti tudi igrana verzija), ki ju predstavlja podjetje Blitz Film & Video.

Vse DVD izdaje bodo opremljene s slovenskimi podnapisi in v slovenski embalaži. Pa tudi njihove tehnične lastnosti (zvok in slika) ter nabor dodatkov se ne bo bistveno razlikoval od angleških DVD izdaj.
Avtor: BuDi | Ura: 11:07:03 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 10.09.2004
Dodatna sezona Futurame?
Slika
Kot verjetno veste je Futurama doživela le štiri sezone, ki pa jih je medijska hiša Fox razvlekla na pet televizijskih sezon, preden so priljubjeno serijo dokončno ukinili. Zdaj pa je vedno boljša prodaja DVD setov in video igre Foxove šefe prepričala, da je ljudem stvar resnično všeč in menda načrtujejo vsaj še eno sezono.

Ko so serijo "za vedno ukinili" so se pojavile govorice, da je nova sezona napol narejena in da jo bodo enkrat v prihodnosti dokončali. Glede na vire moviehole.net pa je očitno napočil čas, da se to res zgodi. Ko dobimo več informacij, vas seveda obvestimo.

Avtor: uri | Ura: 11:14:43 | Komentarji: 0 | Vir:
Umrl je Frank Thomas
Eden najbolj talentiranih in vplivnih animatorjev v zgodovini animiranih filmov, član Disneyeve elite "devetih mož", je umrl 8.septembra doma v Kaliforniji v starosti 92.let. V svoji 43-letni karieri pri Disneyevih studiih je Frank Thomas pričel s svojo kariero kot obetaven talent pri animiranju kratkometražnih risank, kasneje pa se je posvečal tudi celovečernim risankam. Od Sneguljčice pa do Rescuers je pomagal izoblikovati karakterje in ostale pomembne animacijske zadeve, po katerih prepoznamo značilen slog Disneyevih risank.

Pa je odšla še ena legenda...

Avtor: Misak | Ura: 10:14:35 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 07.09.2004
Jurski park 2: Izgubljeni svet na TV!
Slika
V tekočem tednu si bomo lahko na televizijski postaji POP tv ogledali film Jurski park 2: Izgubljeni svet. Več informacij glede urnika lahko kot vedno dobite v razdelku TV-sporedi.

Avtor: Misak | Ura: 11:05:14 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 06.09.2004
TV reklama za Incredibles
Na ameriških TV postajah se je začela predvajati reklama za prihajajočo Pixarjevo risanko The Incredibles, ki bo doživela svojo premiero 5.11.2004. Reklamo si lahko ogledate tudi sami na tem naslovu. Naj povem samo to, da se reklama osredotoča na najmlajšega super zvezdnika Dasha in njegove super sposobnosti. Priporočena ADSL/kabelska povezava za ogled reklame.

Avtor: Misak | Ura: 09:05:18 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 03.09.2004
Batman volume 2 šele naslednje leto
Slika
Warner Bros je prestavil izid Batman: The animated series (volume 2) na prihodnje leto, točneje 25.januarja. Vsi navdušenci so pričakovali izid drugega volumna do božiča letošnjega leta, a je Warner Bros zaradi preobilice dela, DVD set prestavil na januar 2005.

Batman navdušenci bomo zato morali počakati do januarja, a kaj ko bo naša denarnica po novem letu tako prazna, da si bomo le s težka privoščili nakup DVD seta

Avtor: Misak | Ura: 19:23:57 | Komentarji: 0 | Vir:
Uspešna premiera DreamWorksove 3D serije
Father of the Pride, humoristična nanizanka za odrasle DreamWorksa in TV hiše NBC, je na premierni torek pritegnila kar 11 milijonov gledalcev.

Serija, ki jo je ustvaril šef DreamWorksovega oddelka za animacijo Jeffrey Katzenberg, je eden od poskusov NBCja pritegniti moške v starostni skupini 18-49, ki so se raje igrali z video igrami ali gledali animirano serijo South Park na kanalu Comedy Central. Hiša NBC je naročila 13 epizod, če pa bo tako uspešna, kot premierna epizoda, pa jih bodo verjetno še več.

Med znanimi imeni, ki so gostovala v prvi epizodi sta Lisa Kudrow in Andy Richter, napovedujejo pa še zvezdniška imena, kot je Danny DeVito.

Avtor: uri | Ura: 17:25:32 | Komentarji: 0 | Vir:
Les Triplettes de Belleville v slovenskih kinodvoranah
Slika
Daleč najboljši evropski celovečerni animirani film zadnjih let Les Triplettes de Belleville (Trojčice iz Bellevilla), dobitnik dveh filmskih nagrad Cezar ter med drugim nominiran za kar dva oskarja in nagrado Annie, uvrščen pa je bil tudi v uraden izbor Cannesa, prihaja na slovenska filmska platna.

Od 8. septembra bo film na sporedu v Ljubljani v Kinodvoru, od 16. septembra pa v Celju v Planetu Tuš.

Avtor: BuDi | Ura: 09:14:31 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 01.09.2004
SloCartoon v mesecu avgustu
Slika
Čeprav je mesec deloval bolj zaspano in se zavedamo da je bil čas počitnic, katere ste zagotovo izkoristili vsi, zatorej smo nekaj časa tudi mi preživeli na dopustu. Kaj reči? Baza risank ima evidentiranih 2636 risank, do današnjega dne pa smo napisali kar 43 recenzij, 28 opisov serij, 24 vsebin serij in 206 opisov medijev.


Lestvica 10ih najboljših risank se je že dodobro izoblikovala, saj risanke pridno ocenjujejte. Med celovečernimi risankami se za prestol bojujejta dve risanki: Kôkaku Kidôtai ter Princesa Mononoke, ki je trenutno tudi najbolj popularna. Sledita jim Lev, čarovnica in omara ter Shrek. Pri serijah je še vedno na prvem mestu češko-slovaška risanka (in nič ne kaže da bi jo katera izrinila iz prestola) A je to, sledita pa ji seriji Simpsonovi in Serial Experiments: Lain. V kategoriji kratkometražnih risank nažalost še ni dovolj naslovov, tako da so najbolje ocenjene risanke z več kot 10 glasovi naslednje: Mike's New Car (trenutno vodi), sledita pa ji dve risanki: Gone Nutty in For the Birds. Vzemite si nekaj časa in ocenite risanke, ki ste si jih ogledali!

Danes smo dosegli številko 583 registriranih uporabnikov, naš najnovejši član pa je nortz.

Tudi v forumu se odvijajo zanimive debate, ki se sedaj po počitnicah tudi bolj aktualne. Naj omenim (tako kot je to v navadi vsak mesec) najbolj zanimive:

V pododdelku evropska animacija še vedno nismo uspeli priti do naslova zelo znane risanke. Se vam morda svita? Tudi govor o risankah na slovenskih TV postajah še vedno buri duhove, kljub temu da je tema nekajkrat zašla iz začrtane smeri.
V pododdelku ameriška animacija smo na veliko prekomentirali Shreka 2, pa tudi o Disneyjevih zakladih (DVD) smo nekaj pametnega povedali.
V pododdelku azijska animacija smo se pogovorili o animeju Hunter x hunter, veliko (različnih) odzivov pa je prejela tema Anime-ji za N00b-a .
V filmskem pododdelku smo veliko povedali o filmih, ki smo si jih nazadnje ogledali, ter o Troji.
V glasbenem pododdelku pa se pogovarjamo predvsem o koncertih (Koncert Lennyja Kravitza in o prihajajočem koncertu TABU-jev.
V Okrogli mizi smo se dogovorili za SloCartoon piknik.
V pododdelku Mnenja in ideje sprejemamo komentarje o TV sporedu, še enkrat pa vas moram opozoriti na ocenjevanje risank.
V Bazi risank in Tv sporedih pa pridno pošiljate kratke vsebine za risanke, ki nimajo v osnovnem infu napisane kratkega opisa.

In da, šola se je za prenekatere uporabnike začela z današnjim dnem, tako da vam v imenu celotne ekipe želim obilo dobrih ocen in da boste pridni!

Avtor: Misak | Ura: 15:27:43 | Komentarji: 0 | Vir:


izšla

VS Knight Lamune & 40 Fresh

(1997)

praznuje

Sanae Takagi
(1955)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Boxtrolls, The

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje