uporabniško ime 
geslo 
iskanje risank:

Nadgradnja SloCartoona:
jo nestrpno pričakujem!
me ne zanima

Prišlo je do napake. Počakajte trenutek in pritisnite osveži.Aktivni uporabniki
2 gosta

Danes praznujeta rojstni dan
Rakunus (37 let) in martinec1 (36 let). Vse najboljše!

Število obiskov od 1.9.2002: 23.415.733

Arhiv vseh novic risank in stripov objavljenih na Slocartoon-u.

Arhiv po mesecih:
Iskanje
Iskani niz:
Avtor:
Vir:Sreda | 30.06.2004
Slocartoon v mesecu juniju
Slika
Baza risank ima evidentiranih 2171 risank. Do današnjega dne smo napisali kar 43 recenzij, 26 opisov serij, 19 vsebin serij in 56 opisov medijev.

TV spored služi svojemu namenu (še vedno lahko preko foruma ali obrazca za vnos Tv sporeda dodate stvari, ki smo jih morebiti spregledali).

Lestvica 10ih najboljših risank se je dodobro že oblikovala, saj risanke kar pridno ocenjujejte. Med celovečernimi risankami se za prestol bojujejta dve risanki: Lev, čarovnica in omara ter Princesa Mononoke. V zadnjjih dnevih pa se je na lestvico uvrstila še Akira, ki lestvico zaključuje na desetem mestu. Zanimivo je tudi to da od desetih mest zasedajo animeji kar sedem mest. Pri serijah je še vedno na prvem mestu češko-slovaška risanka A je to, novost na lestvici pa je Rudijevo moštvo na desetem mestu. Tukaj je razmerje med animeji in ostalo produkcijo uravnoteženo (50:50). V kategoriji kratkometražnih risank pa je že kar nekaj časa na prvem mestu Baginskijeva Katedrala. Zanimivo je vedeti tudi to, da so vse risanke (na lestvici kratkometražnih risank) 3D animirane.
Torej vzemite si nekaj časa in ocenite risanke, ki ste si jih ogledali.

Že kar nekaj časa nazaj smo presegli številko 400 registriranih uporabnikov, trenutno smo obstali pri številki 435.Naš najnovejši član je eos.

Tudi v forumu se odvijajo zanimive debate. Naj omenim (tako kot je to v navadi vsak mesec) najbolj zanimive:

V pododdelku evropska animacija še vedno nismo uspeli priti do naslova zelo znane risanke. Se vam morda svita? Tudi govor o risankah na slovenskih TV postajah še vedno buri duhove, kljub temu da je tema nekajkrat zašla iz začrtane smeri.
V pododdelku ameriška animacija smo na veliko prekomentirali Shreka 2, pa tudi o Garfieldu smo se dodobra razpisali.
V pododdelku azijska animacija je še vedno veliko različnih mnenj o Berserku, uriju so na pomoč priskočili pri iskanju anime vesterna, začeli pa smo razmišljati tudi kako bo izgledal Final Fantasy 7: Advent children.
V filmskem pododdelku smo veliko debatirali o The butterfly effect, ter o Lord Of The Rings: ROTK.
V glasbenem pododdelku pa teče zanimiva diskusija o priljubljenih zvrsteh glasbe, ki jih poslušamo, vtisov iz koncerta Lennyja Kravitza ter razmišljanju o recenzijah glasbe iz risank.
V Okrogli mizi se trenutno bolje spoznavamo, saj je postala aktualna tema o našem šolanju. Še vedno pa smo tudi filozofsko usmerjeni saj debata o bistvu življenja še ni dorečena.
V pododdelku Mnenja in ideje sprejemamo komentarje o TV sporedu, še enkrat pa vas moram opozoriti na ocenjevanje risank.
V Bazi risank in Tv sporedih pa pridno pošiljate kratke vsebine za risanke, ki nimajo v osnovnem infu napisane kratkega opisa.

Avtor: Misak | Ura: 10:40:55 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 29.06.2004
Napovednik za Howl's Moving Castle
Slika
Izšel je novi napovednik za prihajajoči Miyazakijev anime Hauru no Ugoku Shiro (Howl's Moving Castle). Dobite ga lahko TUKAJ. Trailer je v japonščini, prevod v angleščino pa lahko najdete TUKAJ

Premiera animiranega celovečerca v japonskih kinodvoranah je napovedana za november, gotovo ga bodo predvajali tudi v kinodvoranah v Ameriki in zahodni Evropi, kjer Miyazakija zelo cenijo (njegov zadnji celovečerec Čudežno potovanje je dobil Oskarja in Zlatega medveda), medtem ko je možnost predvajanja v Sloveniji manjša, saj Čudežno potovanje in Princesa Mononoke nista doživela takega obiska v kinematografih, kot bi si zaslužila. Kljub temu držimo pesti, saj nas Miyazaki še ni razočaral in smo prepričani, da bo tudi ta celovečerec odličen in kot tak vreden ogleda v kinodvorani.

Avtor: Chump | Ura: 17:06:17 | Komentarji: 1 | Vir:
Ameriška zvezna pošta počastila Disneya
Slika
Ameriški poštni urad je izdal set štirih znamk s podobo Disneyevih junakov. Direktor ameriške pošte je ob tem dogodku dejal: "Z izdajo Disneyjevih znamk skušamo ujeti pomen prijateljstva in kolegialnosti, ter kreativno tradicijo, ki nam jo je zapustil Disney".
Znamke bodo bile izdane v različnih serijah, skupaj pa bodo dosegle naklado kar miljardo znamk. V prvi seriji jih bo izdanih okoli četrtina miljarde. Vsaka znamka bo imela vrednost 37 centov, komplet vseh štirih znamk pa lahko kupite pri ameriški pošti za nekaj manj kot 8 dolarjev.
Za zanimivost naj povem, da je sodelovanje Disneya z zvezno pošto že tradicija, saj njuno sodelovanje traja že od leta 1933, ko se je Miki Miška pojavila v kratkometražnem filmu "Mail Pilot". Podobo Disneya so prvič upodobili za znamke leta 1968, omeniti pa je treba tudi to da so se za znamke zagrebli vsi Disneyevi navdušenci širom sveta. Leta 1998 pa je bila na znamkah upodobljena Sneguljčica, ki je bila del zbirke "Celebrate the Century", v kateri so izdajali serijo znamk najbolj pomembnih ljudi, krajev in trendov 20. stoletja.

Avtor: Misak | Ura: 10:29:45 | Komentarji: 0 | Vir:
Con-Film najavlja
Uradni slovenski zastopnik za Disneyeve risanke najavlja dvojno posebno izdajo risanke Mulan, dvojno posebno izdajo celovečerne animirane uspešnice Aladdin in slovensko DVD izdajo prvotne trilogije Vojne zvezd (Epizode IV, V in VI).

Avtor: uri | Ura: 09:01:50 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 24.06.2004
Ameriški intro za One Piece
Slika
8. junija je ameriški založnik 4kids objavil, da so licencirali anime One Piece, zdaj pa se je na internetu pojavil video uvodne animacije. In po tem, slabi dve minuti dolgem, posnetku lahko rečemo, da so bili vsi strahovi, povezani z imenom založnika, utemeljeni. 4kids so namreč znani po cenzuriranju in prirejanju animejev "ameriškemu okusu". Tako v zadnjih sekundah uvodne animacije jasno vidimo, da ima Sanji v ustih, namesto običajne cigarete, slamico. Ni kaj, dobro so začeli. Lahko si samo predstavljamo kako bodo iznakazali to serijo. Sploh ko se bo pojavil Smoker, ki kadi dve-tri cigare hkrati...

Avtor: Chump | Ura: 22:56:27 | Komentarji: 0 | Vir:
Filmski Sklad podprl tudi celovečerni animirani film
Na razpisu filmskega sklada za scenarije so največ točk zbrali Igor Šterk, Miha Mazzini, Andrej Rozman, Zdravko Duša, Miha Hočevar, Filip Robar Dorin, Jernej Novak in Zoran Živulović. Pri programskem sklopu za razvoj projektov je največ točk dosegel projekt Janeza Burgerja Avtošola (projekt bo prejel pet milijonov tolarjev), sledil pa mu je Blok Jana Cvitkoviča (ta prejme tri milijone tolarjev). Oba projekta bo producirala Stara Gara.

Pri projektih sledijo še Maja Weiss z Inštalacijo Ljubezni v produkciji Bela film (trije milijoni), animirani celovečerec Wai skupine Qollective v istoimenski produkciji (1.250.000 tolarjev), Boris Petkovič Oli pa bo v produkciji Bela film lahko razvijal projekt, igrano-dokumentarni celovečerec, Hudičeva kolonija (1.250.000 tolarjev).

Avtor: BuDi | Ura: 17:25:34 | Komentarji: 0 | Vir:
Ponedeljek | 21.06.2004
Glavna nagrada zagrebškega Animafesta gre na Japonsko
Slika
Glavna nagrada imenovana Grand prix, bo odšla na Japonsko in sicer jo bo prejel Koji Yamamura, avtor nagrajene risanke Atama-yama. To pa ni bila edina nagrada festivala. Žirija je dodelila še pet posebnih nagrad filmom, ki so odstopali od ostalih konkurentov. Nagrado so prejeli naslednji filmi: Car craze (Nizozemska), Karl ja Marilyn (Estonija), Final solution (Nemčija/VB), In-Saeng (Koreja), L'homme sans ombre (Švica/Kanada).
Podeljena je bila tudi nagrada mesta Zagreba, ki se podeljuje za kreativnost in inovacijo na področju animacije. Dobitnik nagrade je film Fast film avstrijsko-luksemburške koprodukcije. Na vsakem festivalu pa ima tudi publika svojo moč, tako da je nagrada publike bila podeljena risanki Ward 13 (katero recenzijo si lahko preberete tukaj).

Tudi študentsko tekmovanje je bilo nekaj posebnega. Najbolj se je žiriji dopadlo delo Ascio (Francija), publika pa je za svojega junaka vzela švicarski Rearrangement, medtem ko je v kategoriji filmov za otroke glavno nagrado dobila risanka Always take the weather with you, ki sicer prihaja iz zanimive države - Zimbabweja. V zadnji kategoriji je tekmoval tudi edini slovenski film - Mastnjakovi Bizgeci.

Več o poteku dogajanja letošnjega Animafesta pa v enem od prihajajočih člankov

Avtor: Misak | Ura: 11:50:05 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 18.06.2004
Animirana Buffy
Glas o animirani seriji Buffy the Vampire Slayer se je razširil že leta 2001, ko je kreator Joss Whedon naznanil, da razvija zadevo za Fox Kids. Iz različnih razlogov je projekt zatonil v pozabo, dokler se niso te dni pojavile sveže novice.

Igralka Giselle Loren, ki je posodila svoj glas liku Buffy (v TV seriji jo igra Sarah Michelle Gellar) v dveh video igrah, je pred kratkim povedala, da je skupaj s tremi igralci iz TV serije (Alyson Hannigan [Willow], Anthony Stewart Head [Giles] in Nicholas Brendon [Xander]) posnela glasove za pilotsko epizodo animirane serije. Ni pa še znano kdo bo posodil glas liku Angela, vampirja z dušo, ki ga je v seriji Buffy in izpeljanki Angel igral David Boreanaz.

Loren je dodala, da serija še ni dobila zelene luči in da še končujejo animacijo. Prav tako nima potrditve, da bo prav ona posodila glas Buffy, če bo serija odkupljena.

Avtor: uri | Ura: 15:45:43 | Komentarji: 0 | Vir:
Shrek 2 rekorder
Shrek 2 je do 14. junija nabral 356 milijonov dolarjev in s tem prehitel Reševanje malega Nema (339.8 mil.) na severnoameriški lestvici najbolj donosnih animiranih filmov vseh časov.

Shrek 2 je nosilec naslednjih rekordov:
- najbolj donosen premierni vikend med animiranimi filmi
- najbolj donosnih prvih pet dni od premiere med vsemi filmi
- najbolj donosna sobota za katerikoli film
- najbolj donosna nedelja za katerikoli film

(Donosnost, zaradi vedno dražjih vstopnic, ni enaka gledanosti - najbolj gledan animirani film vseh časov ostaja Sneguljčica in sedem palčkov, od relativno modernejših je nedaleč za njim Levji kralj, Shrek 2 pa je med animiranimi filmi na osmem mestu)

Avtor: uri | Ura: 11:12:42 | Komentarji: 0 | Vir:
Peti dan Animefesta
Danes bo na zagrebškem Animafestu kino premiera Levjega kralja 2, sicer izdelanega za video tržišče. Poleg tega bo na sporedu tudi Empress Chang, korejski dolgometražni film. V večernih urah pa sledi zopet tekmovanje študentskih filmov in filmov, ki se potegujejo za glavne nagrade.

Naj omenim samo to, da bo jutri Hrvaška doživela premiero Home on the Range (v slovenskih kinematografih si jo boste ogledali šele 9. septembra). Jutri je tudi zadnji dan festivala, kjer bomo lahko končno razglasili zmagovalce v vseh kategorijah.

Avtor: Misak | Ura: 11:09:29 | Komentarji: 0 | Vir:
etrtek | 17.06.2004
Anime Aghate Christie
Slika
Ali se še spomnete, ko smo omenili, da se bodo na Japonskem lotili izdelave anime serije posvečene zgodbam Aghate Christie (Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple). Stvaritelji in animatorji so si krepko zavihali rokave tako, da se bo 4. julija na japonskih TV postajah pojavila prva epizoda z naslovom "Ukradeni dragulji v Grand Métropolitainu".

Avtor: Black Jack | Ura: 11:05:10 | Komentarji: 0 | Vir:
Sreda | 16.06.2004
Slocartoon preživel napad hackerjev!
Slika
Kot ste verjetno opazili je bil Slocartoon kar 2 dni odsoten iz medmrežja. Razlog je bil hackerski napad v katerem je bil oškodovan strežnik in nekatere pomembne datoteke. Na srečo smo večino stvari uspeli poštimati... nekatere pa še bomo (mogoče že jutri), med katerie sodi tudi Kričač.
Sporočilo hackerjev lahko vidite v levi sliki. Prevod iz španščine pa bi se nekako glasil
:"Zemlja je nevaren kraj za živeti. Ne zaradi tistih, ki povročajo zlo, ampak zaradi tistih, ki opazujejo in se z zlom zadovoljijo". Upam da se prav prevedel

V kolikor opazite kakšne napake vas lepo prosimo, da nam to sporočite v Forumu oz. v Kričaču, ko bo ponovno aktiven

Hvala za razumevanje

Avtor: Black Jack | Ura: 20:38:08 | Komentarji: 4 | Vir:
Ponedeljek | 14.06.2004
Gear Senshi Dendoh na TV!
Slika
V tekocem tednu si bomo lahko na televizijski postaji Rai 2 ogledali
risanko Gear Senshi Dendoh. Vec informacij glede urnika lahko kot vedno dobite
v razdelku TV-sporedi

Avtor: Black Jack | Ura: 11:36:31 | Komentarji: 0 | Vir:
Mahôjin guru guru Doki Doki Densetsu na TV!
Slika
V tekocem tednu si bomo lahko na televizijski postaji Rai 2 ogledali
risanko Mahôjin guru guru Doki Doki Densetsu. Vec informacij glede urnika lahko kot vedno dobite
v razdelku TV-sporedi

Avtor: Black Jack | Ura: 08:56:31 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 13.06.2004
Napovedana tretja sezona Clone Wars
Cartoon Network razvija tretjo sezono mikroserije Star Wars: Clone Wars v kateri bo le pet epizod, vendar pa bo vsaka dolga po 12 minut. Nove epizode bodo predvajali od 21. marca 2005 dalje, tako da bomo dobili še malo več informacij pred premiero Star Wars: Episode III, ki bo 19. maja 2005.

Genndy Tartakovsky, ki je produciral prvi dve sezoni, bo za novo sezono napisal scenarij, režiral vseh pet epizod in opravljal delo izvršnega producenta.

Avtor: uri | Ura: 19:23:22 | Komentarji: 0 | Vir:
Lokaliziran Shark Tale
Variety poroča, da se bo en glas v DreamWorksovem animiranem filmu Shark Tale razlikoval v verziji za Avstralijo. Lik TV reporterke "Katie Current" bo v ZDA zaigrala reporterka Katie Couric iz oddaje NBC Today, medtem ko bo v avstralski različici glas posodila voditeljica jutranje oddaje Tracy Grimshaw. Ni znano ali bo DreamWorks tudi v drugih državah, ki sinhronizirajo njihove risanke, iskal za to vlogo lokalne poročevalke.

Avtor: uri | Ura: 19:11:55 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 12.06.2004
Yu-Gi-Oh! risani film
V bazo smo dodali Yu-Gi-Oh! The Movie, ki ga distribuira Warner Bros. Na voljo pa je tudi že napovednik, ki ga najdete med povezavami v osnovnem infu do katerega pridete s klikom na ime risanke v tej novici.

Avtor: uri | Ura: 12:24:12 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 11.06.2004
Premiera Garfielda
Danes je s prihodom v kinematografe (v Ameriki) Garfield začel svojo premiero. Fillmska upodobitev, po svetu enega najbolj branih stripov - avtorja Jim Davisa, bo v Slovenijo prispela 05. avgusta 2004 v distribuciji Continental filma.

Avtor: Misak | Ura: 15:22:04 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 08.06.2004
Harry Potter prehitel Shreka 2
Prvi konec tedna so severnoameriški gledalci fantazijskega filma Harry Potter in jetnik iz Azkabana nakupili za 92.6 milijonov dolarjev vstopnic in s tem je mladoletni čarovnik gladko prehitel DreamWorksovega zelenega velikana.

Shrek 2 je postavil nov rekord s tem ko je postal prvi film v zgodovini, ki je v 18-tih dneh dosegel 300 milijonov dolarjev in postavil na stranski tir Spider-Mana, ki je enako vsoto dosegel v 22-tih dneh. Medtem ko je Pixarjev Nemo za to potreboval celih 51 dni. Če se bo tako nadaljevalo bo Shrek 2 prehitel Nema in postal najbolj donosen animiran film vseh časov.

Prihodnji teden prihajata v severnoameriške kinematografe še Garfield: The Movie in The Chronicles of Riddick, kar pomeni, da bo konkurenca vse bolj ostra.

Avtor: uri | Ura: 06:25:08 | Komentarji: 2 | Vir:
Ponedeljek | 07.06.2004
20,000 Leagues Under the Sea na TV!
V tekocem tednu si bomo lahko na televizijski postaji POP tv ogledali risanko 20,000 Leagues Under the Sea. Vec informacij glede urnika lahko kot vedno dobite v razdelku TV-sporedi

Avtor: Misak | Ura: 15:23:10 | Komentarji: 0 | Vir:
Nedelja | 06.06.2004
Neverjetneži
Neposredno iz Disneyeve uradne spletne strani smo dodali tudi nekaj novih video posnetkov pri Pixarjevi risanki The Incredibles, ki prihaja novembra na spored ameriških kinematografov. Poglejte pod povezave!

Avtor: uri | Ura: 14:35:02 | Komentarji: 0 | Vir:
Zemeckis navdušen nad animacijo
Robert Zemeckis se vse bolj navdušuje nad novo tehniko animiranja "performance capture" (računalniško zajemanje predstav igralcev s pomočjo senzorjev, ki jih namestijo na njihove obraze in dele telesa), ki jo uporablja pri režiji računalniško animiranega filma The Polar Express (poglejte si nov prednapvednik, ki smo ga pred kratkim dodali med povezave).

Zemeckis je tako zelo navdušen, da razmišlja če bi se lotil knjižne trilogije Measle and the Wrathmonk igralca/pisatelja Iana Ogilvya in jo prenesel na veliko platno s pomočjo omenjene animacijske tehnologije. Measle govori o dečku, ki ga po izginotju staršev pošljejo živet k čudaškemu stricu, ki se izkaže za norega čarovnika. Še preden se deček zave je pomanjšan in primoran živet v vasici modela miniaturnih vlakov.

Zemeckis se nadeja ustvariti serijo s tehniko "zajemanja predstav", ker je prepričan, da poda več življenja človeški obliki, kot predhodni postopki računalniške animacije. Za The Polar Express so filmarji uporabili Imagemotion™, lastniško tehnologijo zajemanja gibov, ki so jo razvili pri Sony Imageworks, pri pripovedovanju zgodbe o dvomečem dečku, ki se poda na nenavadno potovanje z vlakom na Severni pol. Film, ki temelji na nagrajeni knjigi Chrisa Van Allsburga, prihaja na spored ameriških kinematografov 10. novembra.

Avtor: uri | Ura: 14:22:29 | Komentarji: 0 | Vir:
Filmax prihaja na Annecy...
Filmax bo sodeloval na letošnjem Annecy Animation Festivalu z dvema animiranima celovečercema. El Cid, la leyenda in Pinocchio 3000 se bosta borila za nagrade z močno konkurenco. Naj omenim še, da je v produkciji še vedno Nocturna in Donkey Xote (napovedana za leto 2006).

Španska skupina Filmax, s sedežem v Barceloni, je največje podjetje v Španiji za razvoj, produkcijo in distribucijo filmov.

Avtor: Misak | Ura: 11:11:11 | Komentarji: 0 | Vir:
Tartakovsky in AstroBoy
Sony Pictures je sklenil dogovor z animatorjem Tartakovskyjem (Samurai Jack), da bo spisal scenarij za filmsko verzijo kultnega Astro Boy-a. Prav tako naj bi mu bila prepuščena režija filma. Širijo se tudi govorice, da naj bi filmska verzija vsebovala bogate animacijske učinke, poleg tega pa naj bi določene prizore ustvarili izključno s pomočjo računalnikov.

Avtor: Misak | Ura: 10:45:09 | Komentarji: 0 | Vir:
Pošasti na prostost septembra
Warner Home Video je naznanil, da bomo lahko 14.septembra na policah trgovin (R1) lahko zasledili DVD in VHS izdajo igrano-animiranega filma Scooby Doo: Pošasti na prostosti. DVD naj bi vseboval še: 10 minutne izbrisane scene, dokumentarec o efektih, glasbeni videospot, različne igre, itd.

Avtor: Misak | Ura: 10:37:07 | Komentarji: 0 | Vir:
Sobota | 05.06.2004
Wacky Races in Top Cat prihajata..
...Na DVD medij seveda. Wacky races, ki je v svoji seriji predstavljal 10 različnih vozil (z različnimi sposobnostmi in vozniki), ki so tekmovali za najboljšega voznika. V kakšni obliki naj bi se zadeva pojavila na DVDju še ni znanega, je pa znano, da bo po vsej verjetnosti bilo najmanj 10 delov, torej lahko iz tega sklepamo, da bo Warner Home Video zadevo izdal na dveh ali treh ploščkih.

Top cat in njegova banda so se pojavili na TV zaslonih ravno tako kot Wacky races v 60-ih letih tega stoletja. Govorice se širijo, da naj bi obe seriji ugledale luč sveta še letos, čeprav nič še ni uradno potrjeno.

Avtor: Misak | Ura: 16:54:22 | Komentarji: 0 | Vir:
Alf končno prihaja na DVD!
Slika
Lions Gate je napovedal (po težkih pričakovanjih!) kompletno prvo sezono ene izmed najbolj gledanih serij v ZDA - Alfa. Kompletna sezona naj bi se bohotila na štirih ploščkih, priporočljiva cena pa naj bi bila nekaj čez 38$. Približno 616 minut, kolikor naj bi bila dolga prva sezona, se bo na ameriških policah (amazon.com itd.) pojavila 10.avgusta.

Seveda si lahko skoraj celotno vsebino prve sezone preberete na naših straneh.

Avtor: Misak | Ura: 16:43:06 | Komentarji: 0 | Vir:
Petek | 04.06.2004
Linking Park video na MTV.com
Slika
Novi video glasbene skupine Linkin Park, ki ga je animirala skupina ljudi predhodno odgovornih za risankast del "Kill Bill-a", je sedaj na voljo na medmrežju. Za ogled skočite na MTV.com (tukaj) ali na uradno spletno stran skupine (tukaj).

Avtor: Black Jack | Ura: 15:37:04 | Komentarji: 2 | Vir:
Shrek 3 dobil zeleno luč
DreamWorks je na podlagi izjemnega uspeha Shreka 2 pospešil produkcijo Shreka 3. Najeli so Petra Seamana in Jeffreya Pricea, da bosta napisala scenarij, medtem ko bodo pri glajenju scenarija verjetno sodelovali tudi pisci prvih dveh filmov.

Studio je že januarja potihoma začel mobilizirati razvoj Shreka 3 (o čemer smo pred časom poročali tudi na naših straneh in nemudoma dodali tretji del v bazo), v katerem se bo zeleni velikan spoprijel s kraljem Arthurjem in vitezi okrogle mize.

Shrek 3 cilja na premiero konec leta 2006, pričakuje pa se, da se bodo vrnili tudi vsi trije glavni igralci s svojimi glasovi (Mike Myers, Cameron Diaz in Eddie Murphy).

Avtor: uri | Ura: 11:07:58 | Komentarji: 0 | Vir:
Warnerjeva animirana knjižna priredba
Warner Brothers in ImageMovers sta kupila Measle and the Wrathmonk, prvo knjigo iz nastajajoče trilogije Iana Ogilvya, ki jo bodo priredili v obliki animiranega filma. Prvo knjigo bo ta mesec v Veliki Britaniji objavil založnik Oxford University Press, medtem ko jo bo avgusta v ZDA objavil HarperCollins.


Avtor: uri | Ura: 09:48:47 | Komentarji: 1 | Vir:
Happy Tree Friends napadajo tretjič
Mondo Media se pripravlja na tretjo izdajo DVDja s podnaslovom "Third strike" priljubljene spletne risanke Happy Tree Friends. Naj omenimo še to, da je serija zmagala za najboljšo internet serijo na letošnjem že 27. International Festival of Animated Film & Annecy. Izdaja DVDja je napovedana za 04. avgust, prednaročila pa že sprejemajo na Amazon.com.

Avtor: Misak | Ura: 09:35:22 | Komentarji: 0 | Vir:
Torek | 01.06.2004
Tekken - igrani film
Charles Stone (Drumline) bo režiral Tekken, film na podlagi Namcove pretepaške video igre, poroča Variety. Tekken, katerega lahko prevedomo v "železno pest", bo fantazijsko akcijski film bogato začinjen z računalniškimi posebnimi učinki.

Avtor: uri | Ura: 10:55:51 | Komentarji: 1 | Vir:


izšla

Safety Spin

(1953)

praznuje

Panteleimon Sazonov
(1895)

zajeto

Phineas and Ferb

plakatirano

Malumore

video

Paddington

ilustrirano
Samurai Fish
2. mednarodni festival stop-motion animacije Stoptrik (0)
© 2011 SloCartoon | Kdo smo | Pomoč | Pogoji uporabe | Oglaševanje